11 leuke dingen om te doen in Hoi An

Verwissel de letters van Hanoi een beetje en je komt vanzelf uit bij Hoi An. Deze vroegere havenstad gelegen in Centraal-Vietnam is zo’n typische plek waar je wel eens langer zou kunnen blijven dan gepland. Er hangt namelijk een sfeer die je maar in weinig andere Vietnamese bestemmingen vindt.

Ik zeg dit niet zomaar hoor, zelf ben ik er bijvoorbeeld dik 2 weken blijven hangen 🙂 .

In het historische centrum heb je bijvoorbeeld allerlei fraaie huisjes die je in Frankrijk doen wanen. Je wandelt er door pittoreske steegjes die versierd zijn met gekleurde lampionnen. En als je even wilt relaxen, stop je aan de rand van de Thu Bon-rivier, waar je de keuze hebt uit tig gezellige eetzaakjes en cafés. Bovendien zijn er in de (nabije) omgeving meerdere bijzondere dingen om te zien en te ontdekken.

Ga jij Hoi An binnenkort bezoeken of ben je er toevallig al? Lees dan zeker even verder, want in deze minigids bespreek ik elf toffe dingen die je er kunt doen en sluit ik af met een aantal extra tips.

Activiteiten en bezienswaardigheden in Hoi An: 11 tips

Welke bezienswaardigheden heeft Hoi An te bieden? En wat kan je er zoal ondernemen? Hieronder heb ik 11 leuke tips voor je.

 

1. Ga wandelen of fietsen door de sfeervolle Old Town

De Old Town van Hoi An staat vermeld op de prestigieuze Werelderfgoedlijst van UNESCO, en is Azië op z’n best. Deze unieke plek ademt historie met de verschillende traditionele huisjes, Chinese tempels, musea en de Japanese Covered Bridge.

De Japanse brug is trouwens het symbool van Hoi An. Ze werd in 1590 gebouwd door de Japanners om het Japanse deel van de stad te verbinden met het Chinese gedeelte.

Bij Tran Phu Street en Bach Dang Street is de Central Market waar de lokale bewoners hun inkopen komen doen. Het is zeker de moeite waard een bezoekje te brengen en je even helemaal één te voelen met de locals. Fruit en groenten koop je hier voor de laagste prijs. Wel onderhandelen. Zo kost een kilo mango tussen de 30.000 en 25.000 dong, terwijl er vaak gestart wordt met 40.000 dong. Maar goed, dit is nou eenmaal het spel dat bij een markt hoort, zeker in Vietnam 😉 .

Probeer behalve fruit eens enkele typische specialiteiten van Hoi an: ‘cao lau’, een lekkere lokale noodlesoep of ‘banh bao vac’, garnalen ingewikkeld in doorzichtig deeg. Superlekker allebei.

Een gemiddelde maaltijd kost je op de markt slechts 20.000 tot 40.000 dong.

Tip: ga zeker koffie drinken bij Mia Coffee. Hier heb ik de lekkerste (ijs)koffie van heel Vietnam op. Niet voor niets was ik iedere dag te vinden in deze huiselijke tent.

Andere aanraders in de Old Town zijn:

  • De Quan Cong Temple. Een mysterieuze Chinees bouwwerk uit 1653 dat zowel van binnen als buiten erg mooi is. Binnenin vind je enkele houten standbeelden waaronder eentje van Quan Cong, een voormalig Chinees militaire generaal.
  • Het Hoi An Museum. Interessant als je meer over de geschiedenis van Hoi An wilt weten. Je vindt er alles van het Champa-koninkrijk tot de tijd waarin het stadje een belangrijke havenplaats werd.
  • De Fujian Assembly Hall. Een oud Chinees gemeenschapshuis dat later (en nog steeds) als tempel diende ter ere van de god Thien Hau. Binnen vind je prachtige kleurrijke zalen.
  • De Old House of Tan Ky. Een van de oudste huizen in Hoi An met een mooie binnenplaats. Leuk feitje: er wonen nog altijd Japanse familieleden van de oorspronkelijke bewoners.

Om toegang te krijgen tot vijf verschillende bezienswaardigheden die je in de Old Town vindt betaal je 120.000 dong. Simpelweg kijken en rondwandelen is trouwens gewoon gratis. Maar wil je bijvoorbeeld over de Japanse brug lopen, dan is dit ticket dus wel nodig.

Het is al met al een fijn gebied om doorheen te wandelen of te fietsen en tegelijkertijd de lokale sfeer op te snuiven. Het kan niet anders dan dat ook jij hier enthousiast van wordt. Het nadeel is echter dat bijna alles in de Old Town om toerisme draait. Je wordt daarom erg vaak aangesproken: “Where are you from?” met als volgende vraag “Want to visit my shop?” Andere geijkte slogans die je naar je hoofd krijgt, zijn: “Want massage?” of “Need a motorbike?” Soms weten ze van geen ophouden, zeker de kledingverkoopsters. De vraag of ik drugs wilde, zoals in Hue continu het geval was, heb ik overigens niet gehoord.

Tip: als je van voetbal houdt, neem dan een kijkje bij een van de kunstgrasveldjes waar iedere dag gevoetbald wordt. Je vindt het complex om de hoek bij het Hoi An Theatre – Water Puppets vlakbij het busstation. Trap zelf een balletje mee!

2. Ontspan op een van de stranden

Hoi An, een stad, associeer je misschien niet zo 1, 2, 3 met (schitterende) kuststroken. Toch zijn er 2 stranden waarvan er eentje best de moeite waard is, al moeten we dat niet overdrijven.

Ik heb het over An Bang Beach, een strand zonder resorts op slechts 3 kilometer ten noorden van het centrum. Met een fiets ben je er in zo’n 20 minuutjes. Zelf ben ik er hardlopend heengegaan, de drukte bij aankomst stelde me echter best wel teleur. Ook is heeft het water niet die typische groene kleur en helderheid zoals bijvoorbeeld bij Karimunjawa en Koh Lipe. Echter, het feit dat Hoi An een strand heeft, is op zich wel een pluspunt natuurlijk 🙂 .

Goed om te weten is dat je strandbedje doorgaans gratis is als je besluit bij de desbetreffende bar te blijven eten of drinken. Doe je dit niet, dan betaal je 30.000 dong inclusief rieten parasol.

Het is een fijne plek waar je uitermate goed kunt relaxen, maar denk niet dat je de plek voor je alleen hebt. De foto hierboven is dan ook een uitzonderingsgeval.

Tip: als je met de fiets komt, laat je dan niet wijsmaken dat je 50.000 dong moet betalen om deze te parkeren. Dit gebeurt namelijk nogal eens, maar het is gewoon gratis als je iets te drinken koopt, bijvoorbeeld een fles water. Ook kun je je fiets gratis neerzetten langs de kant van de weg.

Cua Dai Beach is het andere strand dat je in Hoi An kunt vinden, 5 kilometer ten oosten van het centrum. Echter, door een recente tyfoon is het zand grotendeels in de zee verdwenen, er is daarom nog maar weinig van dit strandje over. Wel liggen er zandzakken waar je overheen kunt lopen om bij het water te komen.

Het is wat mij betreft geen aanrader om te bezoeken als je komt om te chillen. Daarvoor moet je echt zijn bij het eerder genoemde An Bang Beach.

 

3. Volg een kookcursus op Thuan Tinh Island

Hoi An is een beetje wat Chiang Mai voor Thailand is: buiten dat het een stadje vol met sfeer is, is het tevens dé plek in Vietnam waar je moet zijn als je een kookcursus wilt doen.

Dit kan op meerdere plekken, maar een echte aanrader is om een cooking class te volgen op Thuan Tinh Island. Eerst ga je naar de markt om inkopen te doen, vervolgens met de boot (zo’n 40 minuten) naar het eiland. De kok doet voor hoe een specifiek gerecht wordt bereid en daarna mag je direct zelf aan de slag. Over het algemeen maak je 4 verschillende gerechten.

Overigens, ook als je niet van koken houdt, kun je dit slaperige eilandje natuurlijk bezoeken. Spring op de ferry en vaar naar de overkant van de rivier. Het fijne is dat er nauwelijks toeristen zijn en je daarom even het gevoel hebt helemaal weg te zijn.

De prijs voor deze gezellige en leerzame dag is over het algemeen zo’n $34.

 

4. Maak een uitstapje naar Cham Island

Een ander eiland dat je kunt bezoeken is Cham Island, dat je zowel met de ferry (1,5 tot 2 uur) als met de speedboot (30 minuten) kunt bereiken. 99% van de toeristen kiest voor een dagtrip waarbij snorkelen de belangrijkste activiteit is. Maar ik zeg je alvast: daarvoor zijn betere plekken te vinden in Azië.

Als alternatief kun je er ook voor kiezen om zelf naar het eiland te gaan en op pad te gaan met een scooter. Zo ontwijk je de drukte en kun je Cham Island op een leuke manier leren kennen. Er zijn tevens mogelijkheden om in een homestay slapen en zelfs op het strand te kamperen is een optie.

Houd er rekening mee dat je sinds 2020 70.000 dong moet betalen om toegang te krijgen tot Cham Island.

 

5. Bezoek de My Son Sanctuary

De ruïnes van My Son -sinds 1999 op de UNESCO Werelderfgoedlijst- liggen op een klein uurtje rijden van Hoi An en zijn een bezoekje meer dan waard. Oké, Angkor Wat is misschien indrukwekkender, maar ook dit moet je gezien hebben. Alleen de weg erheen is al prachtig, zo kom je langs schitterende rijstvelden waarin je soms zelfs een waterbuffel ziet lopen.

My Son is trouwens de meest heilige plaats van Centraal-Vietnam. Met meerdere tempelcomplexen is dit dan ook een must voor backpackers die interesse hebben in een stukje cultuur en zij die simpelweg willen genieten van de prachtige -maar helaas deels verwoeste- bouwwerken.

Iets dat minder leuk is: het kan voorkomen dat er tussen de stenen een slang kruipt.

Tip: ga vroeg op de dag, de ruïnes liggen namelijk in een gebied zonder schaduw waardoor het erg warm kan worden.

De entree tot het historische gebied bedraagt 150.000 dong.

 

6. Laat kleding op maat maken

Hoi An is dé plaats in Azië waar je moet zijn voor allerlei op maat gemaakte kleding. Nog een pak nodig? Of misschien een overhemd dat naadloos aansluit op jouw lichaam? Mooie leren schoenen?

Je kan zonder overdrijven bijna alles laten maken wat je maar wilt. Bovendien is de kwaliteit doorgaans super en de prijzen laag. Wat wil je nog meer?

Goed om te weten: weet dat nagenoeg iedere taxichauffeur, gids, voorbijganger, hostelmedewerker enzovoort die jou een klerenmaker adviseert, hier een commissie voor krijgt. De prijs zal dan ook flink (30-50%) omhoog gaan. Loop dus vooral zelf de winkeltjes binnen.

Welke shops zijn aan te raden? Hieronder enkele suggesties:

  • Maya Design. Binnen 24 uur een pak, jurk of wat jij wilt helemaal op maat gemaakt.
  • Cloth Shop Din Din. Super service, maken werkelijk alles. Ook leren jassen zijn mogelijk.
  • Yaly Couture. Misschien niet de goedkoopste, maar wel zeer goede kwaliteit.
  • Kimmy Custom Tailor. Een prettige zaak waar Nole en Sang jou graag verder helpen.

Tip: het is goedkoper om naar de markt te gaan, ook daar kun je prima kleren op maat laten maken. Afdingen is overigens altijd aan te raden, ook in de shops.

Trouwens, je hoeft de kleding niet allemaal in je backpack te doen. Gelukkig niet zeg. Vaak kun je via de desbetreffende shop regelen dat zij het voor je opsturen naar Nederland.

Tip: als je jouw aankopen zelf wilt versturen, dan raad ik je aan om dit via DHL te doen. Mocht je dat willen, dan kunnen ze het pakketje bij jouw hostel komen ophalen. Via hen weet je bovendien zeker dat je spullen thuis aankomen. Als je bijvoorbeeld gebruikmaakt van Vietnam Post heb je deze zekerheid niet voor 100% en duurt het ook nog eens een stuk langer, het kan dan wel 3 maanden duren.

7. Bezoek de gezellige avondmarkt

Klein maar fijn, zo zou ik de Hoi An Night Market willen omschrijven. Het prettige is dat er, ondanks de geringe grootte, van alles te vinden is. Bovendien is het er erg sfeervol met alle gekleurde lampionnen en lichtjes.

Ben je opdringerige verkopers zat? Dan is dit de markt die ik je adviseer. De mensen zijn alles behalve vervelend en laten je in alle rust naar de spulletjes kijken. Een ‘nee’ van jouw kant wordt geaccepteerd, goed om te weten 🙂 .

Ga zeker naar stand-nummer 33 en 34 en vergeet ook niet te genieten van het pittoreske uitzicht over de Thu Bon rivier.

Tip: het is leuk om met een bootje over de Thu Bon rivier te varen. Dit kun je doen vanaf Bach Dang Street. Pak niet de eerste de beste boot, er zijn namelijk veel aanbieders en dus mogelijkheden om geld te besparen.

8. Ga naar het Full Moon Lantern Festival

Op iedere 14e van de maankalender -deze kalender is gebaseerd op de stand van de maan- wordt in de Old Town het Full Moon Festival georganiseerd. Dit is erg leuk om mee te maken, het hele centrum is tijdens de festiviteiten sfeervol verlicht met onder meer allerlei gekleurde lampionnen.

Ook zijn er verschillende activiteiten, zoals livemuziek met dansende locals en traditionele spelletjes zoals ‘bai choi’, een soort muziekbingo. Verder kun je een lampion loslaten op de rivier nadat je een wens hebt gedaan. Dat laatste zorgt voor een magisch effect. Zo’m lampion kun je ter plaatse voor 5.000 dong kopen.

Wil je in de avond iets origineels eten? Probeer dan de ‘moon cake’, een cake die alleen tijdens dit festival te krijgen is en bestaat uit een pasta van groene bonen en lotuszaad. Ik geef toe, het klinkt niet echt spannend maar toch zijn ze erg lekker 🙂 .

Verkeer is trouwens niet toegestaan, dus last van auto’s, scooters en dergelijke zal je deze dag niet hebben. Druk is het wel, dit is een feestje waar zowel locals als toeristen op afkomen.

Tip: ga naar de An Hoi Bridge aan de An Hoi-zijde van Hoi An als je geen zin hebt in mensenmassa’s. Hier heb je weinig tot geen last van de drukte.

9. Geniet van een spectaculair uitzicht bij de Marble Mountains

Op ongeveer 19 kilometer ten noorden van Hoi An, en net even onder Da Nang, liggen de Marmerbergen die uit zandsteen en -inderdaad- marmer bestaan. Het zijn 5 heuvels die ieder een element van de kosmos vertegenwoordigen, om precies te zijn:

  • Hoa Son (de vuurberg)
  • Moc Son (de houtberg)
  • Kim Son (de metaalberg)
  • Tho Son (de aardeberg)
  • Thuy Son (de waterberg)

In de bergen zitten verschillende opzienbarende grotten (zeker Huyen Khong) verborgen die ingericht zijn als Boeddhistische tempels. Loop zeker via de aanwezige trappen en gangen naar boven op de Thuy Son om daar beloond te worden met een prachtig uitzicht over de omgeving.

Let wel op, want de klim is zo’n 150 treden die hier en daar wat glibberig kunnen zijn. Een alternatief is om met een glazen lift omhoog te gaan (30.000 dong), inclusief mooie views.

Tip: als je beneden bij de winkeltjes een marmeren beeldje wilt kopen, weet dan dat de goedkopere varianten doorgaans uit marmerstof bestaan (en dus niet uit puur marmer).

 Om toegang te krijgen tot de Marble Mountains betaal je 15.000 dong.

 

10. Maak kennis met de trieste geschiedenis van My Lai

Toegegeven, het is niet heel dichtbij maar op 125 kilometer afstand ligt de My Lai Massacre Site, oftewel ‘het bloedbad van My Lai’ tijdens de Vietnamoorlog op 16 maart 1968.

Op deze dag drongen ongeveer 100 soldaten het dorpje binnen en hebben de nog aanwezige bewoners (350 tot 500) om het leven gebracht. Door hen, de Amerikaanse militairen, werd aangenomen dat dit uitsluitend Vietcong-soldaten waren. Een verkeerde aanname, zo is later gebleken.

Bepaald vrolijk zal je zeker niet worden van dit uitstapje, maar we moeten onze ogen niet sluiten voor de schokkende gebeurtenissen die hier hebben plaatsgevonden.

 

11. Fiets naar Tra Que Herb Village

Tra Que Herb Village is een klein dorpje dat op zo’n 3 kilometer ten noorden van de Old Town ligt. Alles staat hier in het teken van het lokale boerenleven. Indrukwekkend en bijzonder om van dichtbij te zien.

Je kunt kennismaken met de locals en met eigen ogen zien hoe zij hun biologische producten verbouwen. Als je wilt, kun je zelfs een handje meehelpen en natuurlijk ook de lokale oogst proeven.

Een andere aanrader is het Tra Que Water Wheel waar je een geweldige kookcursus kunt volgen. Je gaat eerst naar de markt om spullen in te kopen en vervolgens leer je bij de boerderij de fijne kneepjes van het vak. In het bijbehorende restaurant kun je trouwens heerlijk eten.

 

Wat is de beste reistijd voor Hoi An?

Eigenlijk is het altijd warm in Hoi An, de gemiddelde jaartemperatuur is 29°C, maar het is goed om te weten dat de stad twee seizoenen kent: droog en nat.

Het droge seizoen loopt van februari tot en met augustus. De meest aangename maanden in deze tijd zijn februari tot en met april/mei. Van juni tot en met augustus is het extreem warm, het kan dan wel 38°C worden. Prima om een strand te bezoeken, maar een beetje te heet om door het centrum te lopen.

In de periode september tot en met januari is het natte (en vaak benauwde) seizoen waarbij in de maanden oktober en november de meeste regen valt.

 

Waar kan je je tours en activiteiten boeken?

In Hoi An heb je verschillende leuke tours om te doen, denk bijvoorbeeld aan de Hoi An Night Tour. Je kan deze uitstapjes ter plaatse regelen, maar ook online via een partij als Get Your Guide.

 

Waar in Hoi An raad ik je aan om te overnachten?

Veel accommodaties zijn buiten het oude centrum van Hoi An te vinden. Zelf heb ik in meerdere homestays geslapen, allemaal aanraders.

Allereerst is Holy Land Homestay een fijne en rustige plek om te zijn. Onder andere door het zeer gastvrije en behulpzame personeel. Wel is het bed aan de harde kant en laten de gordijnen erg veel licht door, iets waar ik in de vroege ochtend een beetje last van had.

Verder ook The Sun Homestay waar je bij een aardige familie verblijft en een heerlijk matras krijgt. Het fijne is dat de Old Town dichtbij ligt, op minder dan 1 kilometer lopen.

Als derde raad ik Harmony Homestay aan. Ook hier heb je een superlekker bed. Het eerder aangeraden Mia Coffee ligt overigens op loopafstand, net als de lokale markt.

Tot slot van de homestays noem ik Under the Coconut Tree. Bijna alles is hier gemaakt van bamboe en je zit op enkele minuten lopen van An Bang Beach.

Het kan natuurlijk ook dat je wat meer luxe en comfort zoekt en liever in een (boetiek)-hotel overnacht. Ook dan heb je in Hoi An zat keuze en bovendien voor mooie prijzen. De plekken die ik aanraad zijn Little Riverside dat midden in de Old Town ligt, Lantana Boutique Hoi An Hotel met een lekker ontbijt en op loopafstand van het oude centrum en tot slot het luxe maar tegelijkertijd goed betaalbare La Residencia.

 

Wat zijn aanraders op het gebied van eten en drinken?

Laat ik beginnen met koffie, het is immers iets waar Vietnam zo bekend om staat. Het eerdergenoemde Mia Coffee is mijn absolute favoriet. Behalve genieten van de lekkerste aroma’s, is het hier erg fijn om te relaxen op het kleine buitenterras. Twee andere aanraders zijn The Espresso Station en 11 coffee.

Verder zijn de avondmarkt en de Central Market twee spots waar je heerlijk en bovendien zeer goedkoop kunt eten. Je hebt al gerechtjes voor 15.000 dong. Behalve de markt, heb ik nog een aantal aanraders voor je.

Als je, net als ik, van Indiaas houdt, ga dan eten bij Ganesh. Het zit vaak wel vol, maar wacht zeker even voor een plaatsje, want het eten is hier heerlijk. Wil je niet wachten, reserveer dan alvast een plek voor de volgende dag.

Ik kan me voorstellen dat je na al het Aziatische eten wel weer eens zin hebt in friet en een hamburger. Ik heb goed nieuwsvoor je: dit is mogelijk. Waar je moet zijn? Bij Jim’s Snackbar, een zaak die overigens wordt gerund door een Nederlander. Behalve de friet en snacks, kun je er tevens een Belgisch speciaalbiertje drinken.

Ook Nocturnal Artist is een leuk tentje om heen te gaan. De eigenaresse is er heel aardig maar nog belangrijker: het eten is er simpelweg heerlijk. Probeer hier zeker de gegrilde tonijn.

Tot slot is Cafe 43 een lokaal restaurant waar je gegeten wilt hebben. Goedkoop en héérlijk. Mijn favorieten zijn de ‘chicken chili & lemongrass’ en de ‘stuffed tofu with vegetables’. Ze ligt trouwens schuin tegenover The Sun Homestay dat ik je eerder aanbeval.

 

Hoe zit het met transport in Hoi An?

Goed om te weten is dat bijna alles in Hoi An op loopafstand ligt, dus veel geld zal je niet kwijt zijn aan vervoer. Een fiets huur je voor 15.000-30.000 dong per dag, een scooter voor 80.000-100.000 dong en anders kun je altijd nog gebruikmaken van een meter- of een scootertaxi. 

Als je een scooter huurt in Vietnam, weet dan dat je een Vietnamees rijbewijs nodig hebt voor ‘brommers’ met meer dan 50cc! In tegenstelling tot bijvoorbeeld op Bali is een internationaal rijbewijs niet voldoende.

 

Hoe kom je in Hoi An?

Als je met het vliegtuig reist, dan is de dichtstbijzijnde luchthaven in Da Nang. Vanuit daar kun je in minder dan 45 minuten met de taxi of bus naar Hoi An rijden. Bovendien kent Da Nang een treinstation waar je gebruik van kunt maken.

Verder kun je vanuit alle andere steden met de bus reizen vanuit Hue (4 uur), Hanoi (22 uur), Ho Chi Minh (17 uur), Da Lat (20 uur) en Nha Trang (15 uur). Voor de lange trajecten, zou ik eerder kiezen voor de scooter of het vliegtuig. Een sleeper bus kan natuurlijk ook.

Kom je vanuit Hue? Dan is de treinreis naar Da Nang een echte aanrader. Dit is een van de mooiere stukken van Vietnam om met de trein te bereizen.

Tot slot is de motorbike natuurlijk een optie. Als je vanuit Da Nang komt is het een aanrader om de prachtige route via de Marble Mountains te rijden.

Mocht je je trein- of busticket alvast willen reserveren, dan raad ik je aan om dit te doen via 12Go Asia.

Haal het maximale uit je reis door Vietnam

Ga jij backpacken in Vietnam? Ben je op zoek naar routes? En heb jij geen zin in gedoe tijdens de planning van je avontuur? Wil jij simpelweg het maximale uit je reis door Vietnam halen? Dan heb ik iets voor je wat je niet mag missen.

Samen met een aantal andere experts heb ik namelijk Backpackgids Azië ontwikkeld. De gids staat vol met onwijs gave en waardevolle info over Vietnam en andere landen in Azië.

Je hoeft niks meer uit te zoeken, al het belangrijke en lastige voorwerk hebben wij voor je gedaan.

In de gids vind je onder meer:

Cruciale informatie voor je vertrekt.
Duidelijk uitgestippelde routes waar je direct mee op pad kunt.
Waardevolle transportinfo waarmee je zeeën van tijd bespaart.
Toffe accommodaties, eetzaakjes en bekende maar ook geheime plekjes.
Insider-tips, secrets en travel hacks die je gezien moet hebben.

Bovendien krijg je er liefst drie gratis bonussen bij!

Wil jij alles uit je reis halen? Klik dan nu op de onderstaande knop.

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.
2 Antwoorden

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw