Het Working Holiday Visum voor Australië: alles wat je moet weten

Het Working Holiday Visa (subclass 417) is de ideale optie wanneer je op zoek bent naar een avontuur dat bestaat uit zowel reizen als werken in Australië. Veel reizigers kiezen voor dit visum als ze voor het eerst Down Under gaan backpacken, simpelweg omdat rondtrekken door het land een prijzige aangelegenheid is.

Het werkvisum geeft avonturiers de mogelijkheid om het backpacken door Australië betaalbaar te maken, aangezien je met het werk een leuk inkomen kunt verdienen. Daarbij is het een uitgelezen manier om meer te weten te komen over de Australische cultuur en een kijkje te krijgen in het lokale leven. En natuurlijk biedt het werken een mooie kans om andere reizigers te ontmoeten en misschien zelfs vriendschappen voor het leven op te doen.

Klinkt super toch? Is het ook! Het is een geweldig avontuur om aan te gaan. Iets waar je later van denkt: man, wat een toffe tijd heb ik daar gehad!

Dus, als jij van plan bent om het Working Holiday Visa (subclass 417) aan te vragen, lees deze gids dan even goed door. Zo hoef je zelf niets meer uit te zoeken, wat je een hoop tijd scheelt.

Ik vertel je alles over de voorwaarden die nodig zijn voor het verkrijgen van het visum. Verder bespreek ik de optie om je visum te verlengen, oftewel het Second Working Holiday Visa. Sinds 2019 is het bovendien mogelijk om dat tweedejaars-visum met wederom 1 jaar te verlengen: het Third Working Holiday Visa. Ook hierover geef ik je de info die je nodig hebt. Tot slot zal ik antwoorden geven op veelgestelde vragen.

Als afsluitend woordje wil ik je nog even laten weten dat ik het moedig van je vindt dat je deze stap naar de andere kant van de wereld zet. Het zal best een beetje spannend voelen, maar laat die gevoelens er gewoon zijn. Het is de gezonde reisspanning die erbij hoort. Ik wens je in ieder geval een fantastische tijd in Australië, dat komt vast goed 🙂 .

De Backpacker Tax

Per 1 januari 2017 is de zogeheten ‘Backpacker Tax’ ingevoerd. Echter, de eerder voorgestelde 32,5% is destijds niet doorgegaan, men koos voor een belastingtarief van 19%.

In 2018 werd deze 19% verlaagd naar 15%, voor de eerste AUD 37.000. Voor deze nieuwe regel was de eerst verdiende AUD 18.200 vrijgesteld van belasting.

Inmiddels, in 2023, is het zo dat je 15% over je eerste AUD 45.000 zult moeten afdragen. Alles wat je meer verdient tot AUD 120.000 is onderhevig aan AUD 6.750 + 32,5 cent per verdiende dollar. Normaal gesproken zal je echter niet in deze belastingschaal terechtkomen als backpacker.

 

Het Working Holiday Visa (subclass 417)

De algemene voorwaarden voor het verkrijgen van het visum dat je nodig hebt om Down Under te mogen werken plus de rechten die je ermee hebt, zijn de volgende:

 • Wil je het werkvisum voor Australië aanvragen maar ben je ouder dan 30 jaar?Je moet minimaal 18 en maximaal 30 jaar oud zijn bij de aanvraag van het visum. Ben je 31 wanneer je het visum gaat ontvangen maar 30 toen je ‘m aanvroeg? Ook dan heb je er recht op.
 • Je dient je aanvraag buiten Australië te doen.
 • Je mag niet al eerder bezitter geweest zijn van het Australische werkvisum.
 • Welke vereisten zijn er voor de reisdocumenten die je nodig hebt om het werkvisum Australië aan te vragen? Voor de aanvraag heb je een paspoort nodig dat geldig is voor de duur van je reis. Ook dient je paspoort bij de aanvraag tenminste 6 maanden geldig te zijn.
 • Je bent verplicht om  AUD 5.000 op je rekening te hebben. Dit hoeft geen Australische rekening te zijn.
 • Je aanvraag dient maximaal 12 maanden op voorhand te gebeuren.
 • Met het visum kun je tot 12 maanden in Australië werken.
 • Je mag legaal werken in Australië, maar maximaal 6 maanden voor dezelfde werkgever. Update januari 2024: deze regel is (tijdelijk) niet meer van kracht. Je mag nu meer dan 6 maanden voor dezelfde werkgever werken!
 • Binnen de 12 maanden mag je zo vaak als gewenst Australië verlaten en binnenkomen.
 • Behalve werken heb je met dit visum tevens de mogelijkheid om tot 4 maanden in Australië te studeren.
 • Je mag geen (afhankelijke) kinderen bij je hebben gedurende je verblijf in Australië.
 • Het kan zo zijn dat je een medisch onderzoek moet ondergaan en röntgenfoto’s moet laten maken. De uitslag kan zo’n 3 tot 4 weken in beslag nemen. Voor het onderzoek dien je formulier 26 en 160 mee te nemen.

 

Het Working Holiday Visa direct aanvragen

Als je aan de bovengenoemde vereisten voldoet, ontvang je in ruil daarvoor het Australische werkvisum subclass 417. Je vraagt dit Working Holiday Visa online aan via Immi.gov.au, de officiële website van de Australische overheid voor immigratiezaken. Dit kost AUD 635.

Een andere optie die je hebt is om het via een visumbedrijf te laten regelen, al maak je dan wel meer kosten. Onnodig als je het mij vraagt, want het aanvraag-proces spreekt voor zich.

 

Welke stappen moet je doorlopen?

Als je het visum aanvraagt via Immi.gov.au doorloop je zeven verschillende stappen van aanvraag tot en met ontvangst, om precies te zijn de volgende:

 • Stap 1: maak een account aan.
 • Stap 2: doe een nieuwe aanvraag. Selecter hierbij het Working Holiday Visa (subclass 417).
 • Stap 3: deel je persoonlijke gegevens en informatie over je verblijf.
 • Stap 4: upload de vereiste documenten.
 • Stap 5: verstuur je aanvraag.
 • Stap 6: wacht voor de goedkeuring.
 • Stap 7: ontvang het visum per e-mail.

 

Hoelang duurt de aanvraag?

Nadat je het visum online hebt aangevraagd, krijg je normaal gezien binnen een aantal dagen een bericht met daarin de goed- of afkeuring. Soms zelfs al op dezelfde dag. Zelf noemende ze de volgende verwerkingstijden:

 • 25% van de aanvragen: minder dan 1 dag
 • 50% van de aanvragen: minder dan 1 dag
 • 75% van de aanvragen: 2 dagen
 • 90% van de aanvragen: 14 dagen

Indien je aanvraag is goedgekeurd, krijg je het visum gemaild en dien je het binnen één jaar ‘activeren’. Dit heb je gedaan vanaf het moment dat je Australië binnen bent gekomen.

Bij aankomst worden je waarschijnlijk wat vragen gesteld bij een controlepost, bijvoorbeeld over de plannen die je hebt qua werk en het bedrag (de eerdergenoemde AUD 5.000) dat je op je bank hebt staan. Een screenshot daarvan is daarom handig om te hebben, al kun je ook inloggen op je bankieren-app. Doorgaans duurt deze formaliteit 5 minuten en daarna ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt.

 

Het Second Working Holiday Visa (subclass 417)

Wat nu als je langer dan 1 jaar in Australië wilt werken? In dat geval moet je het werkvisum voor Australië verlengen, je wilt immers gemachtigd zijn om ook in het tweede jaar Down Under te kunnen werken.

Ook voor de aanvraag van het Second Working Holiday Visa zijn verschillende voorwaarden waar je rekening mee dient te houden:

 • Je hebt aan alle voorwaarden van het eerstejaars-visum voldaan (zie boven).
 • Je hebt niet meer dan één Working Holiday Visum gehad in het verleden.
 • Je hebt minimaal 3 maanden (specifiek) werk verricht tijdens je eerste jaar in Australië. Dit moet betaald werk geweest zijn, waarbij je loonstrookjes kunt overleggen. In het verleden (voor 2015) was het doen van vrijwilligerswerk in Australië voldoende. Dit is nu dus niet meer zo.
 • Je kunt het visum zowel binnen als buiten Australië aanvragen. Echter, als je in Australië verblijft tijdens de aanvraag, moet je tevens in Australië zijn om het visum goedgekeurd te krijgen.

 

Het Second Working Holiday Visa direct aanvragen

Overigens is het tweedejaars-werkvisum, net als Working Holiday Visum voor het eerste jaar, de subclass 417. De kosten bedragen AUD 635 en de aanvraag kun je hier regelen.

Heb je nog geen uitslag gekregen of je visumverlenging is goedgekeurd, dan gaat je huidige visum over op een ‘Bridging Visa’. Je hebt hiermee dezelfde rechten als bij het reguliere Working Holiday Visa.

Let op: met het Bridging-visum is het niet toegestaan om Australië te verlaten en terug binnen te komen.

 

Hoelang duurt de aanvraag?

De verwerkingstijden voor de aanvraag van het Second Working Holiday Visa zijn hetzelfde als voor het First Working Holiday Visa (zie boven).

 

Het Third Working Holiday Visa (subclass 417)

Wil je voor een derde jaar in Australië gaan werken en reizen? In dit geval vraag je het Third Working Holiday Visa aan. Je hebt dan dus al het eerste en tweedejaars-werkvisum (subclass 417) gehad.

De voorwaarden voor dit visum zijn hetzelfde de hetzelfde als bij het tweedejaars werkvisum. Maar let op: om aanspraak te maken op het derdejaars visum, zal je minimaal 3 maanden (specifiek) werk moeten hebben verricht tijdens je tweede jaar in Australië.

Het visum is in totaal voor 12 maanden geldig. Je mag Australië in- en uitreizen zo vaak als je dat wilt.

 

Het Third Working Holiday Visa direct aanvragen

De kosten voor dit derderjaars-visum zijn wederom AUD 635, de aanvraag kun je doen via deze pagina.

 

Hoelang duurt de aanvraag?

De verwerkingstijden voor de aanvraag van het Third Working Holiday Visa zijn hetzelfde als voor het First Working Holiday Visa (zie boven).

 

Werk vinden in Australië, waar doe je dat?

Om als backpacker een baan te vinden in Australië heb je verschillende mogelijkheden. Aussie kent zeer veel job agencies en de baantjes voor backpackers zijn er eerder regel dan uitzondering.

Je kunt hierbij denken aan werken op een Australische boerderij (farm), in de zorg, een technische baan, het plukken van fruit, lesgeven in Australië of het werken in een Australische bar of discotheek. De opties die je hebt zijn oneindig.

Lees ook: een uitgebreid overzicht van verschillende baantjes die je kunt combineren met reizen in Australië.

Je hebt verschillende handige websites en uitzend- of detacheringsbureaus waar je als reiziger terechtkunt. Enkele aanraders om te raadplegen zijn de volgende:

 

Wat verdien je tijdens werken in Australië?

De lonen liggen grofweg tussen de AUD 25 en AUD 50 per uur, afhankelijk van het soort werk wat je doet. Je kunt dus flink wat bij elkaar beunen als je uren maakt 🙂 .

 

WWOOFing in Australië, wat is dat?

Voor een authentieke ervaring, ga werken als een WWOOFer op een boerderij (organic farm). ‘WWOOF’ staat voor ‘Willing Workers on Organic Farms’. Op deze boerderijen komen mensen van alle uithoeken uit de wereld om voor vier tot zes uur per dag ‘gratis’ overnachting, eten en drinken te kunnen krijgen.

Een unieke ervaring om bijvoorbeeld in contact te komen met locals en andere reizigers. Maar ook met dieren! Lees op de eerder vermelde website van WWOOF meer over WWOOFing en meld je hier aan. Overigens hoef je geen voorkennis te hebben over het werken op een boerderij. Je kunt namelijk ook ‘eenvoudig’ werk doen als aardbeienplukken.

Lees ook: voor handige aanvullende tips over werken in Australië, zie mijn artikel dat ik eerder schreef over een Working Holiday Down Under.

Superannuation terugvragen?

Heb je al gewerkt in Australië en wil je de afgedragen belasting en superannuation terugvorderen? Dit kun je uiteraard zelf regelen via de Australische overheid, maar makkelijker is om het te laten doen. Dit scheelt jou werk en zo weet je zeker dat je niets misloopt 🙂 .

Een organisatie die ik je kan aanraden, is Taxback.

Wat is het verschil tussen een Working Holiday Visa (subclass 417) en een Work and Holiday Visa (subclass 462)?

Je hebt misschien ook gehoord van het Work and Holiday Visa (subclass 462). Dit kan verwarrend zijn, maar het verschil met de subclass 417 waarover ik het in deze gids heb gehad is vrij simpel.

De subclass 462 is namelijk in het leven geroepen voor de nationaliteiten die geen subclass 417 kunnen aanvragen. Voor Nederlanders en Belgen is dit visum -subclass 462- dus geen optie.

 

Reizen zonder te werken?

Mocht je nou gewoon door Australië willen backpacken zonder daarbij (betaald) werk te verrichten, dan kun je het land binnenkomen met een toeristenvisum dat je van tevoren eenvoudig kunt regelen. Dit kun je doen via de Australische overheid, maar je kunt het Australische toeristenvisum ook aanvragen via Nederlandse partij zoals Visumbuitenland.nl.

 

Heb jij vragen over het Working Holiday Visa voor Australië? Laat het me weten in de comments 🙂 .

Haal het maximale uit je reis door Australië

Ben je op zoek naar routes? En heb jij geen zin in gedoe tijdens de planning van je avontuur? Wil jij simpelweg het maximale uit je reis door Australië halen? Dan heb ik iets voor je wat je niet mag missen.

Samen met een aantal andere doorgewinterde reizigers heb ik namelijk Backpackgids Australië ontwikkeld. En als je naast Australië ook nog naar Nieuw-Zeeland gaat, dan is Backpackgids Nieuw-Zeeland ook echt een aanrader.

Je hoeft niks meer uit te zoeken, al het belangrijke en lastige voorwerk hebben wij voor je gedaan.

In de gidsen vind je onder meer:

Cruciale informatie voor je vertrekt.
Duidelijk uitgestippelde routes waar je direct mee op pad kunt.
Waardevolle transportinfo waarmee je zeeën van tijd bespaart.
Toffe accommodaties, eetzaakjes en bekende maar ook geheime plekjes.
Insider-tips, secrets en travel hacks die je gezien moet hebben.

Backpackgids Australië

Ga jij binnenkort Down Under? Dan is deze klassieker onder de backpackgidsen een must om te hebben. Klik op de knop hieronder.

Backpackgids Nieuw-Zeeland

Ik kan kort zijn: deze gids moet je gewoon hebben als je naar Nieuw-Zeeland gaat. Klik op de onderstaande knop.

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.
234 Antwoorden
 1. Liz

  Hi,

  Ik vertrek eind augustus naar Australië, maar heb geen idee hoelang ik er wil blijven en of ik wil werken haha. Heb redelijk wat gespaard, maar weet dus niet welk visum ik het beste kan aanvragen. Ik wil er rekening meehouden dat ik er zo lang mogelijk wil blijven, dus zat eraan te denken om bv toeristenvisum van 1 jaar aan te vragen. Maar kan ik dan tijdens of na mijn toeristenvisum ook een work & travel visum aanvragen? Zo kan ik natuurlijk langer dan een jaar blijven..

  Las wel dat sommige mensen 3 maanden toeristenvisum aanvragen en daarna het land uit gaan en dan een work & travel visum aanvragen. Maar aangezien ik dan in november het land uit moet en O&N in Sydney wil vieren, lijkt me dit niet een heel handig plan.

  Ik hoop dat je mijn vragen kunt beantwoorden en eventuele tips hebt!

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Liz,

   Je kunt zeker na je toeristenvisum een werkvisa aanvragen, als je aan de voorwaarden voldoet natuurlijk. Echter, het aanvragen van een WHV tijdens je toeristenvisum, kan alleen als je geen ‘No further stay condition’ op je visa hebt staan. De Australische overheid zegt hierover het volgende:

   “You cannot apply for this visa if you already hold another visa that has a ‘No further stay’ condition.”

   Dit kan bijvoorbeeld zo zijn bij een subclass 600 (zie: https://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/417-).

   Wat je zegt, dat mensen na 3 maanden Australië verlaten om vervolgens een WHV aan te vragen, dat gaat over zij die een visum hebben voor 90 dagen (subclass 651). Er is zijn ook toeristenvisums voor 6 of 12 maanden (zie: https://www.backpackblog.nl/toeristenvisum-australie).

   Hopelijk heb ik je zo wat verder geholpen. Als je meer vragen hebt, stel ze gerust.

   1. Laura Stijnen

    Hoi!
    Ik heb momenteel een EVisitor subclass 651 toeristenvisum voor 3 maanden. Nu heb ik onlangs besloten om toch langer te willen blijven en te werken. Ik heb dus een Working Holiday Visum aangevraagd. Echter wacht ik nog op de goedkeuring en ben ik bang dat ik deze niet ontvang vóór 12 juli (wanneer ik vertrek). Kan ik in dit geval het land in met het toeristenvisum en tot dat het Working Holiday Visum is goedgekeurd? Of moet je in Nederland zijn terwijl het wordt goedgekeurd?

    Hopelijk kun jij me helpen. De ambassade in Den Haag kan hier niet over adviseren en je mag de ambassade in Australië niet bellen hiervoor en op de website kan ik het antwoord niet vinden.

    1. Avatar foto
     Robbert

     Hoi Laura,

     Zolang jij je aanvraag buiten Australië doet, zou het geen problemen moeten opleveren. Dit is namelijk de voorwaarde, en niet dat je buiten Australië dient te zijn wanneer het visum wordt goedgekeurd.

     Succes!

  2. Robbie

   Hi,

   Ik zit met, denk ik een grensgeval voor wat betreft het aanvragen van een 2e jaars visum in Australië, namelijk:
   Ik zit op dit moment in Australië op mijn 1e jaars visum.
   Dit visum heb ik gekregen op 20-02-2019, vlak voor mijn 31e verjaardag (04-03-1988).
   Op 20-12-2019 ben ik Australië ingekomen en tegen de tijd dat ik vertrek zal ik mijn 88 dagen gewerkt hebben.
   Nu zit ik er aan te denken om rond oktober terug te komen en voor langere tijd te blijven, dan zal ik dus een 2e jaars visum aan moeten vragen, zoals iedereen doet die wil blijven of weer wil gaan.
   Ik dacht dat dit gewoon zou kunnen, aangezien ik het eerste visum ook heb gekregen. Nu ik dat echter gegoogled heb kom ik op het volgende: https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-listing/work-holiday-417/second-working-holiday-417#Eligibility

   Wat er dus helemaal niet hoopvol uitziet!
   Ik dacht; kennen jullie iemand die in deze situatie heeft gezeten? Of is er iemand aan wie ik dit voor kan leggen?

   Cheers!

   Groeten Robbie

   1. Avatar foto
    Robbert

    Hoi Robbie,

    Wat, dat er niet hoopvol uitziet, bedoel je? Ik denk de leeftijd? Het zal inderdaad niet mogelijk zijn, aangezien je inmiddels 32 bent.

 2. hey Robbert,

  Ik heb mijn 2 jaar whv erop zitten en ben momenteel aan het reizen met mijn vriendin door Australie op een toerist visa.
  Deze zit er ook bijna op en ik wil deze graag verlengen met ongeveer 3 weken.
  Als ik informatie opzoek wordt er verschillende keren iets gezegd over een ‘no further stay condition’
  Het is mij nu niet helemaal duidelijk of ik dit kan verlengen of toch echt het land in en uit moet..
  heb jij hier een antwoord op voor mij? naar mijn weten ben ik op een toerist visa voor 90 dagen
  thanks Andy

 3. liz

  Hoi,
  Ik moet een medisch onderzoek ondergaan voor mijn visum aanvraag. Heb de laatste jaren veel in het ziekenhuis gelegen. Het gaat nu goed met me. Hoe groot is de kans dat mijn visum aanvraag wordt afgekeurd? Misschien weet jij dat ook niet maar ik probeer het toch.
  Groetjes liz

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Liz,

   Dat is lastig te zeggen aangezien iedere aanvraag individueel wordt beoordeeld.

   Ik denk wel dat als het al een tijdje goed met je gaat en je een soort van beter-verklaring hebt, dat het goed moet komen. Maar dit is speculeren…

   Laat me zeker even weten of het is gelukt.

   Succes!

   1. Heleen

    Hoi Robbert,
    Ik heb mijn Worker Holiday Visum binnen!!
    Moest langs een arts in Amsterdam voor een longfoto en wat vragen en een week later had ik hem!! Dus het feest kan beginnen!!
    Groetjes Liz

 4. Jur

  Hoi Robbert,

  Ik wil vanaf half augustus t/m eind december gaan reizen en werken in Australië. Mijn paspoort is echter tot mei 2017 geldig. Is het een probleem als mijn paspoort minder dan 6 maanden geldig is tegen de tijd dat ik terug vlieg (ik wil een enkeltje heen kopen, maar wel tegen die tijd terug)? En hoe lang duurt het voordat je het working holiday visum binnen hebt ongeveer? Moet je op dat moment nog in NL zijn, of geldt dat alleen voor de aanvraag en krijg je het visum digitaal? Als ik eerst een nieuw paspoort moet aanvragen, dan een visum en daarna pas kan boeken verlies ik erg veel tijd namelijk.

  Alvast bedankt,

  Gr Jur

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Jur,

   Tof plan!

   Je paspoort moet geldig zijn voor de duur dat je in Australië bent, het maakt dus niet uit dat ‘ie minder dan 6 maanden geldig is als je teruggaat naar Nederland.

   Als je het werkvisum online aanvraagt via de Australische overheid, duurt het doorgaans een paar dagen voordat je een goed- of afkeuring krijgt. Indien je aanvraag is goedgekeurd, zal je het visum binnen een jaar moeten activeren. Dit doe je wanneer je Australië binnenkomt.

   Is het zo een beetje duidelijk voor je?

   Als er nog wat is, laat het gerust even weten.

   Groet, Robbert

   1. Jur

    Ha Robbert,

    Dank voor je antwoord!
    Nog even ter verheldering een paar vragen;

    – Ik ben van plan een enkeltje Cairns te kopen met een working holiday visum. Dan heb ik dus een visum dat een jaar geldig is en geen retourvlucht, terwijl mijn paspoort nog maar een half jaar geldig is. Gaat dit geen problemen opleveren?
    – Ik ben van plan om de Oostkust naar beneden te reizen, startend in Cairns. Heb je nog tips voor een gave plek om een baan te zoeken daar?

    Thanks!

    1. Avatar foto
     Robbert

     Hoi Jur,

     Wat voor werk zoek je precies?

     Voor wat betreft je paspoort: als je binnen het half jaar vertrekt, zou dit gewoon moeten lukken. Je paspoort dient namelijk geldig te zijn voor de duur dat jij in Australië bent. Echter, ik zou in jouw geval een nieuwe aanvragen. Mocht je langer willen blijven, dan heb je in ieder geval een paspoort dat voor 10 jaar geldig is.

     Groet, Robbert

 5. Jum Klären

  Hoi Robbert,
  een vraag over de ‘qualification’ bij online aanvragen van een ‘working holiday visum’.
  ik heb een TSO-opleiding op een Hotelschool in Belgie afgerond. Dit is vergelijkbaar met MBO 4 niveau in Nederland.
  Welke ‘qualification’ heb ik dan? Mogelijke opties:
  Higher degree course, degree course, diploma course, technical of training certificate, college degree, senior high school degree of certificate, junior high school degree of certificate, other.

  Alvast bedankt voor je hulp
  Jum

 6. Kesedi

  Wat zijn mijn mogelijkheden om te reizen en werken voor een tijdje in Australië. Ik ben 37. Mijn dipmoma’s zijn niet toereikend om een werkvisum te krijgen.

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Kesedi,

   Het werkvisum kun je enkel aanvragen tot je 31e (30 jaar en 364 dagen). Maar goed, dit was volgens mij sowieso niet je plan.

   Je kunt een toeristenvisum aanvragen voor 3, 6 of 12 maanden. De optie die je hebt qua werk, is bijvoorbeeld op een boerderij tegen kost en inwoning, oftewel WWOOFen.

   1. Bart

    Hey Robbert,

    Mag ik je hierover wat vragen?WWoofen en via workaway..
    ikzelf ben 32 jaar,dus kom niet meer in aanmerking tot een werkvisum, kan je mij vertellen of ik in NZ en AUS gratis vrijwilligerswerk mag uitoefenen met een gewone tourist visa?

    1. Avatar foto
     Robbert

     Hey Bart,

     Jazeker, dat kan gewoon! Echter, er wordt onder meer dit gezegd:

     – Het hoofddoel van je verblijf in Australië is toerist, vrijwilligerswerk is incidenteel.

     Maar goed, dit is officieel. Ik verwacht niet dat ze je hierop zullen pakken. Gewoon bij binnenkomst zeggen dat je voor toeristendoeleinden naar Australië komt (als hiernaar wordt gevraagd).

     Groet,

     Robbert

 7. Joost

  Ik heb een vraag ik heb al ee visum aangevraagd subclass 417. Ik heb die ook betaald maar ik zou niet weten wat ik nu moet doen. Ik heb alles ingevuld. Maar krijg geen bericht verder. Als het goed is moet ik alles nog opsturen. Ik vertrek half december. Ik hooo dat ik nog dat zat heb met alles wat ik nog moet doen. Kan iemand mij vertellen wat ik nu moet doen.

  Groetjes

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Joost,

   Wanneer heb je ‘m aangevraagd?

   Je krijgt vaak binnen enkele dagen een reactie met de goed- of afkeuring. Als je het niet vertrouwt, neem dan even contact op met de instantie waar je dit hebt geregeld.

   Groet, Robbert

 8. Iris

  Hallo Robbert!

  Ik heb 22 augustus via de australian government mijn work and holiday visum aangevraagd, ik heb toen een immi account aangemaakt en daar staat bij visum aanvraag: granted. Ik neem aan dat alles is goedgekeurd, maar ik heb geen idee wat ik nu moet doen. Via mijn gmail heb ik geen verdere mails binnengekregen. Ik vertrek 12 oktober naar Nieuw Zeeland en 16 december naar Australië. Moet ik nog dingen regelen of invullen?

  Awesome blog btw!

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Iris,

   Als het goed is, is alles in orde. Stuur voor de zekerheid nog even een mailtje naar hen, zij kunnen je meer vertellen over de status van je aanvraag 🙂 .

   Fijne reis alvast!

   1. Thijn

    Hi Robbert,

    Ik heb hetzelfde als Iris, er staat granted en ze verwijzen naar een Grant Letter. Deze heb ik alleen niet in mijn e-mail ontvangen. Heb ik deze grant letter nodig om Australie binnen te komen, of zoeken ze in een systeem je visum op?

    Bedankt voor je antwoord!
    En bedankt voor je fijne blogs, helpt erg in de voorbereiding!!

    1. Avatar foto
     Robbert

     Hoi Thijn,

     Heb je een ‘visa grant number’ ontvangen? Deze zou in de ‘visa grant notification’ moeten zitten die je per e-mail hebt gehad. Als ik je goed begrijp, is dit niet het geval. Je kunt deze opnieuw aanvragen via het ‘Request for reference number form’. Je hebt deze echter niet nodig om Australië binnen te komen.

     Groet, Robbert

 9. Olga

  Hoi Robbert,

  Vraagje over de 2nd year WHV. Kan je deze alleen innen, aansluitend op je eerste jaar? Of kan je een jaar werken in Australië, de aanvraag voor je 2nd year visa doen, dan bijvoorbeeld twee jaar weer in Nederland zijn en daarna op je 2nd year visa weer een jaar terug naar Australië?

  Alvast bedankt!

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Olga,

   Je kunt je 2nd year WHV zeker later aanvragen, hiervoor zijn verder geen vereisten (dat ik weet). Als je maar wel aan de reguliere voorwaarden voldoet 🙂 .

   Groet, Robbert

   1. Jenny Marskamp

    Beste Robbert,

    Onze dochter van 18 jaar zou afgelopen jaar in november voor 9 maanden naar Australie gaan. Ze heeft een work-holiday visum en zou een half jaar als aupair gaan werken en dan gaan reizen. Een dag voordat ze vetrok blesseerde zich tijdens de voetbal. Omdat de arts op de SEH dacht dat het allamaal zou meevallen, mocht ze vertrekken. Echter, het viel niet mee, ze is in Australie naar een arts gegaan en die liet een MRI maken: gescheurde meniscus en een afgescheurde kruisband. Na bijna 3 weken was ze weer terug in Nederland. Ze is geopereerd en is nu aan het revalideren.
    Haar allergrootste wens is om dit jaar, na haar revalidatie, opnieuwaf te reizen naar Australie en te gaan doen, wat ze van plan was, nl werken als aupair en dan nog reizen.
    Hoe kunnen we voor elkaar krijgen dat haar visum van nu geannuleerd wordt en dat ze straks een nieuwe visum kan kopen? Waar moeten we zijn? Want bellen met de ambassade in Den Haag en Londen levert alleen maar een ‘ nee, kan niet” , op.
    We hopen dat jij ons kunnen helpen!

    Vriendelijke groet, Jenny

    1. Avatar foto
     Robbert

     Hoi Jenny,

     Complexe en vervelende situatie!

     Neem eens direct contact op met de Australische overheid: Australia.gov.au of schrijf ze een berichtje op Facebook.

     Strict genomen mag je slecht eenmaal in het bezit geweest zijn van een Australisch werkvisum, maar deze situatie is natuurlijk niet bepaald standaard. Over de beslissing kan ik echter geen uitspraken doen…

     Groet, Robbert

 10. Irene

  Dag robbert,

  Ik wil graag mijn working VISA (417) aanvragen, maar mijn situatie is wat gecompliceerd. Ik heb een Frans paspoort, maar een permanent verblijf in Nederland. De vragen op het formulier, daar wordt geen rekening gehouden met zo’n situatie. Ik wil niet de verkeerde gegevens invoeren wat kan zorgen dat mijn afvraag wordt afgekeurd. Mijn vraag is daarom of je een instantie kent die mij daarbij kan helpen tegen een kleine vergoeding?

  Alvast bedankt,
  Irene

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Irene,

   Dat is inderdaad een wat gecompliceerde situatie 🙂 .

   Ik raad je aan om contact op te nemen met Australian Backpackers, Kilroy of Visumaustralie.com. Zij zouden je zeker verder moeten kunnen helpen.

   Succes!

   1. Jenny Marskamp

    Dag Robbert,

    Ik probeer om rechtstreeks naar de site van de australische overheid te gaan. Daar kom ik wel,maar vind geen mailadres waar ik naar toe kan mailen. Of een telefoonnummer. Kun je me nog een keer verder helpen?

 11. Juul

  Hoi hoi!

  Ik heb een vraagje.. Ik heb het afgelopen half jaar door Azie gereist en ben momenteel in Australie voor min 7 weken en bedacht me nu pas dat het me leuk lijkt om na deze 7 weken te werken aangezien mijn geld bijna op raakt.. Ik wil dus graag hier mijn working holiday aanvragen, kan dat? Ik las ergens dat ik daarvoor het land uit moet maar dat kan pas na deze 7 weken.

  Groetjes Juul

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Juul,

   Dankjewel voor je reactie.

   Wanneer je voor het eerst een werkvisum aanvraagt, dien je dit inderdaad buiten Australië aan te vragen.

   In jouw geval wat vervelend, maar helaas wel noodzakelijk…

   Groet,

   Robbert

 12. Lisanne

  Beste Robbert,

  Mijn vriend en ik zijn van plan volgende week naar Australië te vliegen. Ik heb reeds een working holiday visum ontvangen. Alleen mijn vriend moest extra informatie opsturen aangezien hij een paar jaar eerder op een toeristenvisum het land bezocht heeft met een oud paspoort. Bij de gemeente heeft hij een uitdraai moeten ophalen om te bewijzen dat zijn paspoort echt is. We hebben deze gegevens nu 2 dagen geleden geupload, maar durven nu niet te boeken aangezien we niet weten hoe lang het gaat duren voordat ze de aanvraag beoordelen. Heb je een dergelijke situatie al eens eerder meegemaakt hoe snel ze daar zijn met beoordelen?

  Groeten,
  Lisanne

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Lisanne,

   Vervelende situatie. Is het inmiddels al opgelost? Dit zou enkele dagen moeten duren, niet langer. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk.

   Ik wil je echt even adviseren om contact op te nemen met de lokale overheid.

   Groet,

   Robbert

 13. Mark

  Hé Robbert, wat een goeie en informatieve site heb jij gemaakt! Gezien jouw kennis weet je misschien wel wat raadzaam is in ons geval.

  Gisteren visum aangevraagd en een paar minuten later al ontvangen. Bij de vraag of we de laatste 5 jaar langer dan 3 maanden buiten Nederland zijn geweest, hebben we ‘Nee’ ingevuld. Niet bij nagedacht dat we over pak ‘m beet drie maanden, wanneer we waarschijnlijk naar Australië willen vliegen, wel langer dan deze periode buiten NL gereisd hebben, namelijk door ZO-Azië. Op dit moment zijn we twee maanden aan het reizen. Is dit iets om alsnog door te geven? Ik ben benieuwd naar jouw mening.

  Alvast bedankt!

  Mark

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Mark,

   Dank voor je mailtje!

   Ik zou het zeker doorgeven om mogelijk gedoe te voorkomen. Mail even naar de Australische overheid en vraag eventjes naar hun mening.

   Laat me even weten hoe het is afgelopen 🙂 .

   Groet,

   Robbert

 14. van den broeck

  Hallo,

  Mijn WHV verloopt begin februari 2017. Ik zou dan naar Nieuw Zeeland gaan om daar onmiddellijk een toeristenvisa voor 3 maanden te vragen.
  Weet jij of ze dit gemakkelijk toekennen.? Sommigen zeggen me dat ik beter gewoon op Australische bodem blijf en dus verder illegaal verblijf en dus niet het risico neem om afgewezen te worden,

  Hartelijk dank voor je raad

  Emile

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Emile,

   De belangrijkste vereiste voor de Australische overheid zal zijn of je voldoende geld op je rekening hebt om je 3 maanden te kunnen redden…

   Illegaal verblijven, tja… En wat doe je dan als je het land verlaat?

 15. Monique Polak

  Hallo Robert,
  Mijn dochter is op dit moment in Australië. Ze heeft een Working Holiday Visum voor 1 jaar en wil haar second Working Holiday visum ook gaan aan vragen.
  Nu weet ze niet of ze dit in Australie zelf moet doen of dat ook nog later bij terugkomst in Nederland kan doen.
  En weet jij of je dan direct aansluitend dat 2e jaar moet gaan of kan dat ook in een latere periode.

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Monique,

   Zoals ik in het artikel beschrijf, kun je het tweedejaars-visum zowel in als buiten Australië aanvragen.

   Ze hoeft dit niet direct in het aansluitende jaar te doen, het kan ook later.

   Groet, Robbert

 16. Marloes

  Hee Robbert,

  Ik krijg een foutmelding tijdens het invoeren van mijn gegevens voor een work-holiday visum. Er staat: ‘Based on the entered passport details, applicant…. (my name) is not eligible to apply for this visa using this online service. Ensure the passport details have been entered exactly as they appear in the applicant’s passport. The applicant will not be able to continue and should review the eligibility information on our website’.
  Nu heb ik net een kleine week mijn nieuwe paspoort en misschien heeft het daar iets mee te maken, maar ik dacht misschien ben je er bekend mee. Je zou me heel erg helpen!

  Groetjes Marloes

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Marlous,

   Sorry voor mijn late reactie, maar ik ben een tijdje op een eiland geweest zonder Wi-Fi (Koh Tarutao).

   Is het probleem inmiddels al verholpen? Ik heb dit nog niet eerder gezien, wellicht dat het inderdaad vanwege je nieuwe paspoort is. Maar toch klinkt het me wat vreemd…

   Ik hoor het graag van je.

   Groet, Robbert

 17. Koen

  Hoi Robbert,

  Begin januari 2018 ben ik van plan naar Perth te vliegen, dit doe ik met een enkele vlucht en een working holiday visum. Mijn plan is om een jaar rond te trekken/werken in Australië.
  – Dan heb ik geen retourvlucht, mag dit? en of wordt ik dan geweigerd bij de douane op het vliegveld? Ik hoor namelijk van de ene dat dit wel mag en van anderen weer niet. Weet jij of ik dan gewoon wordt toegelaten met een working holiday visum en een enkeltje?
  Zo ja? wat komt er dan nog verder allemaal bij kijken wat ik moet regelen?

  Ik hoor graag van je en alvast bedankt voor de moeite!

  Groeten Koen

 18. jelle

  Hoi Robbert,

  Kan je als je na 3 maanden reizen op een toeristen visum een weekje naar b.v. Bali en dan weer terug naar Australie om wederom 3 maanden te reizen op een toeristen visum? Weet jij dat toevallig?

  Alvast bedankt.

  Groet Jelle

 19. Jennifer

  Hoi Robbert,

  Leuk blog heb je! Begin juli ga ik met mijn ouders een maand op vakantie naar Australië, nu is het zo dat ik, nadat m’n ouders terug gaan naar Nederland, in Australië wil blijven om verder te reizen en werken. Klein probleem, ik ben op het moment dat ik vanuit NL vertrek naar AUS 17 jaar en word 2 weken na vertrek 18 jaar. Kan ik mijn working holiday visum aanvragen van te voren, of moet ik wachten tot ik 18 ben terwijl ik in AUS zit? Of is er een andere manier?
  Alvast bedankt voor de genomen moeite :).

  Groetjes Jennifer
  Groet

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Jennifer,

   Dankjewel!

   De regel zegt dat je echt minimaal 18 jaar oud moet zijn wanneer je het werkvisum aanvraagt. Je zult dit dus vanuit Australië moeten doen. Op zich geen probleem hoor, je krijgt doorgaans binnen enkele dagen al bericht.

   Groet, Robbert

 20. Camilla

  Hoi Robbert,

  In Augustus ga ik 2 maanden stage lopen op een melkveebedrijf in Tasmanië en nog een paar week reizen met een working holiday visum.
  Nu is mijn vraag, ben ik voor het aanvragen van het visum en geboorte certificaat en een police certificate (VOG denk ik?) nodig ? Op de enige pagina van de australische overheid staat van wel en op andere pagina’s m.b.t. visum aanvragen kan ik er niks van terug vinden.

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Camilla,

   Leuk plan!

   Voor het ‘police certificate’ of ‘police clearance’ volstaat inderdaad een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Echter, of je deze nodig hebt, hangt helemaal van de beoordeling af. Er KAN naar gevraagd worden, maar in de meeste gevallen is dit niet zo.

   Groet, Robbert

 21. Pim

  Hallo,

  Ik verblijf op dit moment op mijn eerste workingholiday visum in Australie. Ik zou graag een tweede willen maar ik ben ondertussen de leeftijd van 31 gepasseerd. Kan iemand mij met zekerheid zeggen dat ik daardoor vanwege de leeftijdsgrens niet meer in aanmerking kan komen voor het tweede workingholiday visa?

  Een antwoord wordt zeer gewaardeerd.

  Mvg,
  Pim

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Pim,

   Dat zal inderdaad niet gaan lukken. Je dient simpelweg tussen de 18 en de 31 (30 jaar en 364 dagen) te zijn bij de aanvraag.

   Men is wel bezig om de leeftijd naar 35 te krijgen, maar dit is (nog altijd) niet gebeurd.

   Groet,

   Robbert

   1. Pim

    Hoi Robbert,

    Bedankt voor je antwoord. Dat moeten ze maar even snel gaan regelen dan! En anders moet ik maar op zoek naar een sponsorship 🙂

    Groet,
    Pim

 22. Julie

  Hoi Robbert,

  Een heel interessant artikel, zeker omdat ik ook op het punt sta een WHV aan te vragen. Nu las ik dat je minstens $5.000 op je rekening moet hebben staan bij aankomst in Australië.Ik veronderstel dat dit AUD is? Klopt het dat je dan omgerekend (ongeveer) €3.361 op je belgische/nederlandse rekening moet hebben staan?
  Als je dit niet hebt, mag je het land dan niet binnen?

  Alvast hartelijk bedankt!
  Groetjes,
  Julie

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hey Julie,

   Wat je zegt klopt: het gaat om Australische dollars. Omgerekend moet dat dus het aantal euro’s zijn dat jij noemt. Die heb je inderdaad nodig als je voor een WHV gaat.

   Groet, Robbert

 23. Gitta toonen

  Ik ben 1 jaar in Australië geweest. Ben nu in Thailand en dan weer terug naar Nederland. Ik wil in september voor de 2e keer terug naar Australië. Maar op welke site vraag ik nu het makkelijkst een 2e jaars werkvisum aan.

 24. Jet

  Hallo Robert.. Graag info voor mogelijkheid om nogmaals een werk visa te krijgen betreft mijn dochter van 20 jaar die net terug is uit Australië na 2 jaar. Ik had ergens gelezen dat dit voorheen maar 1 x in je leven kon maar dat je het nu voor de 2e keer mag doen. Is dit waar?

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Jet,

   Als ze aan de vereisten voor het second Working Holiday Visa voldoet (zie artikel), kan ze dit visum gewoon aanvragen.

   Groet, Robbert

   1. Jet

    Beste Robbert. Dus voor alle duidelijkheid ( voormalig blond ) 😂😂. Mijn dochter is als aupair begonnen juni 2015. Daarna die 88 dagen gewerkt en moest ze juni 2017 het land uit. Komt ze dan nu alsnog in aanmerking voor een work ing visa ?

 25. Robyn

  Hi Robbert

  Wat zijn de meest voorkomende redenen om geen WHV te kunnen krijgen?
  En wat gebeurd er met je buitenlandse bankrekening als je reis voorbij is en terug gaat naar Nederland?

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Robyn,

   Tja, dat kan van alles zijn. Maar als je gewoon in normale conditie bent, je geen gekke dingen hebt gedaan en je aan de overige vereisten voldoet, moet het wel goed komen hoor 🙂 .

   Je Australische rekening kun je naderhand gewoon opzeggen.

   Good luck!

 26. Joris

  Hoi Robbert,

  Ik las dat er plannen zijn om de leeftijd van 30 jaar op te trekken naar 35. Is hier al meer duidelijkheid over? Ik word volgend jaar 35 in maart. Tot wanneer zou ik dan ten laatste een WHV kunnen aanvragen? En als de WHV goedgekeurd is, wanneer begint de termijn dan te lopen?
  Ik las ook dat het niet mogelijk is om je kind mee te nemen. Is dit altijd zo? Ook als je dit avontuur als koppel wil doen?

  Alvast bedankt

  Mvg

  Joris

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Joris,

   Dat is (helaas) nog altijd niet besloten. De regels daarover zijn dan ook niet bekend. Ik vermoed dat het nagenoeg hetzelfde zal zijn als nu. Dat betekent: je kunt het visum aanvragen voor je 35e. Dit is echter gissen, we zullen het besluit af moeten wachten…

   Het meebrengen van een kind KAN, de Australische overheid zegt hierover:

   “Als je een werkvakantie in Australië doet, is het eventueel mogelijk om familie mee te nemen als:
   – Je degene tijdens je visumaanvraag hebt meegenomen/betrokken;
   – Degene een Visitor Visa heeft aangevraagd (het toeristenvisum);
   – Degene een familievisum heeft aangevraagd.”

   Best wat mogelijkheden dus!

   Groet, Robbert

 27. Ankie

  Hola,
  Voor mijn zoon heb ik een WHV 417 aangevraagd en deze is granted.
  Maar nu gaat hij helaas niet dit jaar maar volgend najaar naar Australië.
  Waar kan ik zien wanneer zijn visum is in gegaan?
  Wat kan ik het beste doen om volgend jaar eventueel een nieuwe WHV 417 aan te vragen, de huidige laten verlopen of cancelen?

  Alvast bedankt,

  Ankie

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Ankie

   Het visum gaat in vanaf het moment dat je zoon Australië binnenkomt. Dit zal echter wel binnen een jaar moeten gebeuren.

   Normaal gezien kun je geen tweede keer een werkvisum aanvragen. Als je het visum helemaal niet gebruikt hebt, is er misschien wat anders mogelijk, al denk ik van niet. Doe hiervoor even navraag bij de Australische overheid.

   Groet, Robbert

 28. Jeroen

  Hi Robbert,

  Ik ben ondertussen ”helaas” al 31, maar las dat ze het aanvragen voor een WHV verhoogd hadden naar 35. Klopt dat? En weet jij hier meer van?

 29. Danilo

  Hai robbert

  Ik heb vorige jaar een werkvisum aangevraagd. En voor betaalt. Het is deze jaar verlopen en heb geen gebruik van gemaakt. Zou ik het nog een keer kunnen aanvragen ? Want bij algemeen voorwaarden staat Je mag niet al eerder bezitter geweest zijn van het Australische werkvisum. word dan mijn aanvraag niet goedgekeurd ?

   1. Josine Hoek

    Hoi Robbert,
    Ik heb een aansluitende vraag op die van Danilo. Ik ben in begin 2015 naar Australië gegaan (uiteindelijk maar 2 maanden) met een aangevraagde working visa. Ik heb echter geen moment gewerkt en/of bankacount/nummer enzo aangevraagd. Nu willen mijn vriend en ik volgend jaar heen om te gaan werken, maar is er een mogelijkheid voor mij om alsnog een working visa te krijgen? Of is er anders misschien een andere mogelijkheid voor mij om te gaan werken daar. Groetjes Josine Hoek

    1. Avatar foto
     Robbert

     Hoi Josine,

     Dan zal je een Second Working Holiday Visa moeten aanvragen. Je hebt het eerste werkvisum namelijk al geactiveerd, maak ik uit je bericht op. Het probleem is alleen dat je daarvoor minimaal 3 maanden gewerkt moet hebben ‘op’ je Working Holiday Visa.

     Groet,

     Robbert

   2. Josine Hoek

    Hoi Robbert,

    Oke, maar om je second year visa te krijgen moet je farm werk hebben gedaan toch? Want ik heb daar helemaal niet gewerkt.

    Groetjes Josine

 30. Lorena

  Hoi!

  Ik wil graag een werk er reis visum aanvragen. Maar er zijn erg veel websites waarop je dit kan regelen. Nu vraag ik mij af of ze wel betrouwbaar zijn. Zijn Immi en visum.nl betrouwbaar bijvoorbeeld?

  Groetjes Lorena

 31. Danilo

  Hoi Robert

  Ik heb nog een vraag. Als je je werk en reizen visum heb. Een van de voorwaarden is je zoveel geld moet hebben bij je aankomst. Vinden ze het ook goed als je een creditcard laat zien. Met de daarop beschikbaar geld je heb. En heb verhalen gehoord. Dat je daarop niet word gecontroleerd of je de nodige bedrag heb bij je aankomst. Je zo doorloop zeg maar.

  Groetjes,
  Danilo

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Danilo,

   Als je maar genoeg geld op je rekening hebt staan. Waar dit verder staat, doet er niet toe.

   Tja, soms zal het wel gecheckt worden en soms weer niet. Daar is geen pijl op te trekken. Zou maar gewoon zorgen dat het in orde is.

   Groet,

   Robbert

 32. Tom

  Beste Robbert,

  Ik kom via Google toevallig uit op jou site.

  Ik werk al een paar jaar internationaal als zzp’er

  Afgelopen jaar nog geprobeerd om in Australië aan de bak te komen.

  Mijn leeftijd bleek het grooste struikelblok, afgelopen zomer ben namelijk 40 geworden.

  Via mijn zakelijk netwerk word ik nu benaderd om toch voor 2 maanden naar Australië te gaan.

  Ik schets je de situatie !

  Ik werk sinds een aantal jaar voor een nl gevestigde grote firma die glampingtenten fabriceert en op locaties plaatst.

  1 van de eigenaren heeft zich uit laten kopen en is geïmmigreerd naar Australië.

  Aldaar zijn ze het zelfde concept aan het opstarten.

  Aangezien mijn ervaring en kundigheid vragen ze of ik beschikbaar ben. Uiteraard wil ik dit graag.

  Kunt u mij informeren wat de beste weg is om te bewandelen. Het is ook nog op de korte termijn.

  Ergens heb ik eens gelezen dat een fima in Australië garant kan staan wat wellicht in mijn voordeel werkt. Ik wil het stukje visum aanvraag ook bij de opdrachtgever neerleggen.
  Maar wil graag mezelf van de goeie kant laten zien. Vandaar deze vraag

  Mvg Tom Kamphuis

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Tom,

   De vraag die jij stelt, staat eerlijk gezegd los van de combinatie reizen en werken. Ik weet daar dan ook weinig vanaf. Jouw situatie heeft betrekking op emigreren en de daarbij komende regels…

   Groet, Robbert

 33. Nynke

  Hoi Robbert,

  Ik heb even een vraagje over werken in Australië. Ik wil graag werken op een boerderij. Alleen zie ik dat WWOOF vrijwilligerswerk is. Zelf zou ik graag voor langere tijd een betaalde baan op een boerderij met dieren willen vinden. Zijn er daarvoor mogelijkheden? En zo ja, hoe kan ik het beste zo’n baan vinden?

  Groet,
  Nynke

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Nynke,

   Dat kan zeker. Je kunt binnenlopen bij de boerderijen of kijken op websites als backpackerjobboard.com.au/jobs/farm-work en gumtree.com.au.

   Succes!

 34. Sabine

  Hey, Als je je 2e WHV aanvraagt wanneer je in Australië bent, moet je deze dan ook meteen gebruiken of kan ik (bij goedkeuring) ook nog een paar jaar wachten, zolang ik ‘m maar voor m’n 31e gebruik?

 35. Mirte

  Hi Robbert!
  Super fijn alle tips!
  Wat ik me afvroeg, stel je hebt je visum binnen, wat zijn daarna de concrete stappen?
  – iets afdrukken als bewijs van visum?
  – iets afdrukken als bewijs van het bedrag op je rekening?
  – iets afdrukken als bewijs van je dekkende reisverzekering?
  Groetjes Mirte

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Mirte,

   Kan allemaal geen kwaad. Zou het voor de zekerheid doen. Ze kunnen echter ook digitaal zien dat je het visum hebt. Maar goed, kleine moeite 🙂 .

   Groet, Robbert

 36. Ivo

  Hoi Robbert.

  Ik ben op dit moment door Azië aan het reizen. Een maat uit Nederland is 3 weken geleden aangesloten. We willen eigenlijk zo snel als mogelijk is naar Australie en een WHV aanvragen. Als ik het goed gelezen heb op internet kost dat rond de 350 euro p.p… ?

  Net als jou heb ik ook alles achter gelaten om van reizen mijn leven te maken. Alleen heb ik besloten om te starten in Zuid Afrika zonder geld of back-ups om mijzelf uit te dagen. Nu 4 maanden later ben ik nog steeds zonder geld. Ik kan een vliegticket wel regelen naar Sydney en een WHV en ik kan denk ik ook wel fixen dat iemand 5000 euro stort en dat ik het daarna weer terug stort. Zou dat op deze manier kunnen? Of waar moet ik voor oppassen of heb je advies dat van pas zou kunnen komen? En hoelang duurt het om een WHV aan te vragen?

  Alvast bedankt!

  Ivo

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Ivo,

   Op veel van je vragen vind je het antwoord in dit artikel…

   Voor wat betreft die 5.000 dollar: ja dat kan. Als je bij binnenkomst in Australië, indien je gecheckt wordt, maar kan aantonen over het bedrag te beschikken.

   Fijne reis verder!

 37. Mats

  Beste Robbert,

  Momenteel ben ik aan het inventariseren voor een reis naar Australië dit in combinatie met werk. Het liefste doe ik iets in de richting van de fitness. Ik zelf ben namelijk gecertificeerd fitness instructeur/personal trainer. Heb je enige suggesties, tips, eventuele contacten etc. in de richting van de fitnessindustrie voor me?

  Groetjes,

  Mats

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Mats,

   Helaas heb ik wat dat betreft geen connecties voor je. Maar op bijvoorbeeld Gumtree staan al heel wat jobs als fitnessinstructeur. Moet wel goed komen denk ik!

   Groet,

   Robbert

 38. Martijn Boot

  Hoi Robbert.

  Ik reis samen met een maat. We hebben allebei een WHV aangevraagd en die van hem was al gelijk goedgekeurd. Ik moest naar een clinic voor een Health Examination omdat ik langer dan 3 maanden in andere landen geweest was maar deze test is goedgekeurd. Dus in principe is het alleen nog afwachten. Zouden we al wel gewoon Australie in kunnen gaan of maakt dat een verschil voor mijn WHV?

  Bedankt

  Martijn

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Martijn,

   Hmm… Je zult toch een visum nodig moeten hebben om Australië binnen te komen. De test kan wel goedgekeurd zijn, maar je algehele visumaanvraag is dat nog niet…

   Neem even contact op met de Australische overheid, waarschijnlijk zit het dan wel goed.

   Groet, Robbert

 39. Denise

  Hoi Robbert
  Alvast sorry als dit al is gevraagd maar weet jij toevallig of je in het bezit kan zijn van een whv voor australie EN voor canada tegelijk?
  Ik wil in maart naar aus en die activeren en dan volgend jaar februari naar canada. Is er iets waar ik aan moet denken qua toelating?
  Ik heb net een uitnodiging gehad voor een canadees visum, ben ergens bang dat ik wordt afgewezen omdat ik er al net een heb gekregen voor aus. Ik hoop het niet want ben zoooo blij!!!!

  Ps : super goede en behulpzame website heb je! Dankjewel 🙂

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Denise,

   Oh, je hoeft geen sorry te zeggen hoor!

   Ik ben eerlijk gezegd niet bekend met jouw situatie, maar het zou denk ik makkelijk moeten kunnen. Immers, het zijn verschillende landen en nergens in de voorwaarden staat hierover iets vermeld.

   Moet zeker goed komen!

 40. Roseann

  Hi Robert, geweldige blog heb je! Nu ben ik de zoveelste met een vraag over een whv. Ik lees namelijk overal dat mensen binnen enkele dagen of zelfs uren hun goedkeuring krijgen. Ik heb nu 6 dagen geleden Mn visum aangevraagd via een imma account maar nog geen goedkeuring….. Wel is de status van submitted naar received veranderd. Ik heb verder geen bijzondere notes in Mn aanvraag. Heb jij enig wat de normale gang van zaken is?:-)

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Roseann,

   Thanks!

   Normaal gezien krijg je binnen enkele werkdagen al bericht. Maar dit is gemiddeld. Aangezien er ‘received’ staat, zou ik me nergens druk om maken.

   Groet, Robbert

 41. Abel

  Hoi Robbert,

  vanaf eind augustus ben ik 3 maanden in Suriname geweest en heb ik vrijwilligers werk gedaan in een tehuis met zwaar gehandicapte kinderen. Sinds 26 november ben ik in Kathmandu, eind januari vlieg ik vanuit Kathmandu direct naar Melbourne en ben ik van plan hier 4/5 maanden te blijven. Ik moet hiervoor een working holiday visa aanvragen en ben bang dat ik hiervoor een medische keuring moet doen aangezien ik in Suriname en Nepal ben geweest. Heb jij enig idee of dat verplicht in Nederland moet gebeuren of dat ik misschien die keuring in Nepal kan doen?

 42. Willemijn

  Hee Robbert,
  Thanks voor alle informatie!
  Ik had nog een specifieke vraag naar aanleiding van mijn situatie;
  Ik ben in juni t/m augustus naar Australië geweest op een ETA 601 toeristenvisum die nog geldig is t/m 31 januari 2018 maar nu wil ik mijn WHV aanvragen en in januari daarmee naar Australië. Dan overlappen die visa dus, is dat een probleem? Moet ik dit ergens aangeven?
  Weet jij anders wie ik daarover kan bellen/mailen. Kilroy weet het niet en het Europe Service Centre (http://www.homeaffairs.gov.au/Locations/Pages/Service-centres/europe-service-centre.aspx) is altijd bezet haha.

  Thanks,
  Groeten Willemijn

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Willemijn,

   Volgens mij moet dit gewoon kunnen hoor. Ik zie in in ieder geval nergens in de voorwaarden staan dat het een probleem zou moeten opleveren.

   Voor de zekerheid kun je ze even een e-mail of een berichtje via Facebook sturen.

   Groet, Robbert

 43. Angelique

  Beste Robbert,

  Ik ben op dit moment in Australië en mijn werkvisum verloopt over 2 maanden. Ik heb hier iemand leren kennen en hij heeft nog een arbeidscontract voor 3 maanden. Daarna willen we samen naar New Zeeland. Is er een mogelijkheid dat ik nog een maand langer kan blijven op bijvoorbeeld een toeristenvisum of een ander visum? En kan ik die aanvragen terwijl ik in Australië ben? En zijn er nog andere voorwaarden aan verbonden? Alvast heel erg bedankt voor de moeite.

  Groetjes Angelique

 44. Rick

  Hallo,
  Ik wil graag een 417 visum (WHV) aanvragen, maar ik heb een jaar een oriëntatiejaar gevolgd bij de Landmacht. Nu wordt er gevraagd: has the applicant ever undergone any military/paramilitary training, been trained in weapons/explosives or in the manufacture of chemical/biological products?
  Kan ik hier dan wel gewoon ‘nee’ invullen?

 45. Sabina

  Hoi Robbert,

  Ik ben van plan om begin september een jaar naar Australië te gaan. Ik wil binnenkort een ‘Working Holiday Visa’ aanvragen en ik ben mij ondertussen druk aan het inlezen. Ik heb bovenstaande berichten gelezen maar kon het antwoord op mijn vraag niet vinden, dus bij deze. 🙂 Wat raad jij aan qua zorg- en reisverzekering? Jij hebt hier als globetrotter ongetwijfeld ervaring mee.

  Groetjes Sabina

 46. Joris

  Ik ga binnenkort 3 maanden naar Australië. Ik wil daar de eerste maand, om mensen en het land te leren kennen en de kosten wat te drukken, werken via Workaway. Ik krijg dan niet betaald maar wel kost en inwoning. Heb ik daarvoor een work holiday visum nodig? Ik ben 19 jaar.

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Joris,

   Dat ligt eraan. In sommige gevallen kun je met een toeristenvisum vrijwilligerswerk verrichten. De Australische overheid zegt hierover het volgende:

   – Your main purpose in visiting Australia is tourism, and any voluntary work remains incidental to this.
   – The work involved would not otherwise be undertaken, in return for wages, by an Australian resident.
   – The work is genuinely voluntary and that no remuneration is received in return for the activities.

   Mocht je een Workaway doen en 5 dagen per week werken, dan zal je dus toch een werkvisum moeten aanvragen.

   Groet, Robbert

   1. Annelore

    Hoi Robbert,

    Ik lees hier dat je geen week via workaway mag werken zonder een werkvisum. Hoe lang mag dan wel werken via workaway zodner werkvisum?

    Groetjes

    1. Avatar foto
     Robbert

     Hoi Annelore,

     Hmm… Het voornaamste wat de Australische overheid erover zegt, is dit:

     “Your main purpose in visiting Australia is tourism and the voluntary work is incidental to tourism.”

     Oftewel: als jij bijvoorbeeld 4 maanden gaat reizen en een week vrijwilligerswerk doet, moet dat zeker kunnen.

     Groet, Robbert

 47. Wiesje

  Hoi!

  Na mijn opleiding niveau 4 wil ik een lange tijd naar Australië gaan, waar ik ook wil werken.

  Ik heb redelijk wat gespaard maar ik weet niet zo goed hoe het werkt.

  Als ik nu mijn aanvraag invul wat geld kost. Binnen hoeveel tijd moet ik dan richting Australië gaan? Ik zat zelf te denken om nog in dit zelfde jaar te gaan het is nu bijna Feb en in Augustus/september zou ik graag daar al zijn. Is dit haalbaar?

  Groetjes Wiesje

 48. Tanja

  Beste Robbert,

  Op dit moment ben ik nog studerende, maar ik wil heel graag in 2019 voor een jaar naar Australie. Hiervoor wil ik een working holiday visum aanvragen. Nu ben ik 2,5 jaar geleden de fout in gegaan door te rijden onder invloed. Hiervoor moest ik naar de rechter en heb ik een voorwaardelijke geldboete gekregen. Daarnaast heb ik er een aantekening aan overgehouden op mijn justitionele document (ookwel strafblad). Nu zit ik enorm te piekeren of ik wel een visum toegewezen krijg. Ik heb al veel sites afgelezen en ook die van de Australische regering. Daar staat wel dat je het land niet in komt als je een celstraf hebt gehad van min. 12 maanden. Maar dat is bij mij dus niet aan de hand. Kan je mij hier wat meer informatie geven? Heb ik alsnog wel de kans om het land binnen gelaten te worden, ondanks mijn overtreding en aantekening.

  Groetjes,

  Tanja

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Tanja,

   Vervelende situatie!

   Echter, de enige manier om het zeker te weten te komen, is om simpelweg een aanvraag te doen of door ze te contacten. Ik ben namelijk niet degene die de visa applications beoordeelt 🙂 .

   Groet, Robbert

 49. Maaike

  Hi Robbert,

  Even een vraagje over het 2nd year visa. Is het de bedoeling dat je dat jaar er meteen achter plakt of mag daar ook een paar jaar tussen zitten?

  Groetjes,

  Maaike

 50. Jamie

  Hey Robbert, ik ben 41 en heb me gefocust op een baan in Australia.
  Nou las ik van een visum die je kan aanvragen voor skilled employees.
  Maar welke beroepen zijn dat dan?
  Ik kom er niet uit, ik zou niet weten waar ik moet beginnen.
  Bestaat er een bureau dat jij weet die je hier mee kan helpen om alles uit te zoeken?
  Alvast bedankt

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Jamie,

   Het skilled-visum kun je aanvragen als je aan verschillende voorwaarden voldoet. Een daarvan is het uitoefenen van een relevant beroep uitoefent, zie hiervoor: Homeaffairs.gov.au/trav/work/work/skills-assessment-and-assessing-authorities/skilled-occupations-lists. Neem voor verdere vragen even contact op met Visa4you.nl, zij kunnen je er meer over vertellen.

   Succes!

 51. Amy

  Ik heb gister zojuist het visum aangevraagd voor Australie, we hebben het een beetje gehaast ingevuld waardoor ik die vannochtend zag dat ik een foutje heb gemaakt bij het invullen van de declaration 😭 Wat moet ik nu doen??

   1. Amy

    @Robbert

    Bedankt voor uw reactie Robbert! Ik heb het work holiday visum (417) aangevraagd, via de australian goverment site. Heb een fout gemaakt bij de vraag :

    I understand that if any fraudulent documents or false or misleading information has been prodived with this application or i fail to satisfy the Minister of my identity, my application may be refused and I, and any member of my family unit, may become unable to be granted a visa for a specified period of time.

    Wat natuurlijk ja moest zijn, heb ik dus later gezien dat ik schijnbaar nee heb aangedrukt. Voel me zo stom! Heb paar bedrijven gebeld in NL wat ik kan doen, ze zeiden dat ik het even moest afwachten en anders de australische immigratie dienst in Londen moet opbellen, hoop zo dat t goed komt 😭😭

 52. Mia

  Hi,

  Ik heb een vraag over de Working Holiday Visa. Ik weet dat je met dit visum max 6 maanden voor 1 baas mag werken. Betekend dit echt wel, dat als ik mijn tweede Working Holiday krijg ik dan nog een keer voor max 6 maanden bij dezelfde baas mag werken als waar ik werkte tijdens mijn eerste Working Holiday?

 53. Rianne

  Hoi!

  Ik ben bezig met aanvragen voor een Working holiday visa. Ik heb alles ingevuld en ik moet nu betalen voor de aanvraag. Echter staat er ook dat ik documenten mee moet sturen. Moet ik ook een geboorteakte meesturen of is paspoort kopie voldoende? En hoe en waar kan ik deze sturen/bijvoegen?

  Groetjes,
  Rianne

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Rianna,

   Als je exact bijvoegt wat ze vragen, kan het nooit fout gaan…

   Voor zover ik weet, is een kopie van je paspoort in ieder geval voldoende. Echter, als je op de het applicatieformulier leest, staat er ook het volgende:

   “A certified copy of your birth certificate showing both parents’ names.”

   De documenten kun je bijvoegen in je persoonlijke account waar je de aanvraag doet.

   Succes!

   Groet, Robbert

   1. Rianne

    Beste Robbert,

    Nog bedankt! Een laatste vraag.
    Je moet 2 pasfoto’s uploaden staat er. Er staat ook dat je op de achterkant van die foto’s je naam moet staan. Dit is bij online aanvragen, zover ik weet onmogelijk..
    Is dan je pasfoto inscannen en sturen goed?

    Groetjes,
    Rianne

 54. Jordi

  Hey Robbert,

  Ik heb gisteravond mijn visum aanvraag opgestuurd (online) voor mijn Working Holiday Visa (Subclass 417). Nu zie ik een lijst met documenten die ik bij zou moeten voegen en staat er ook bij dat ik bewijs moet opsturen van de $5000 AUD.

  Kan dit gewoon een screenshot zijn van mijn bankrekening waarbij mijn rekeningnummer zichtbaar is? of moet ik een officiële verklaring halen bij de bank?

  Groet,

  Jordi

   1. Jordi de Backer

    Hey Robbert,

    Hier ben ik weer.

    Ik heb zojuist bericht gehad dat mn visum is toegekend! Dus dat is helemaal top!

    Maar ik had de documenten nog niet upgeload, ik had nog slechts de online apllication ingevuld.

    Moet ik kopie paspoort, etc, alsnog uploaden?

    Alvast bedankt!

    Gr, Jordi

 55. Monique

  Hallo Robbert,
  Mijn zoon wil met 2 vrienden na zijn eindexamen naar Australië. Ze zijn nu nog 17 jaar, maar als ze eind oktober gaan zijn ze alledrie 18 jaar.
  Nu is mijn vraag: mogen ze, nu ze nog 17 jaar zijn, al hun HWV aanvragen?

  Mvg, Monique

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Monique:

   In het artikel staat dit:

   “Je moet minimaal 18 en maximaal 30 jaar oud zijn bij de aanvraag van het visum.”

   Dat zal dus niet gaan.

 56. Jordi de Backer

  Hey Robbert,

  Ik wilde net de documenten nog uploaden op advies van jou. Nu staat er dat mijn visum aanvraagd ‘finalised’ is (afgerond), omdat ze hem dus hebben toegekend. en ik kan ze dus niet uploaden.

  Dan kan er vanuit gaan dat het in orde is zolang ik de documenten bij me heb mochten ze bij de grens erom vragen, toch?

  groet, Jordi

  1. Avatar foto
   Robbert

   Prima dan toch!

   Neem ze inderdaad maar mee, al zullen ze er waarschijnlijk niet meer om vragen, aangezien de aanvraag reeds is goedgekeurd.

   Fijne reis!

 57. Edmee Kuiper

  Hey Robbert,

  Ik hoop dat je mij kunt helpen. Ik ben momenteel op mijn eerste WH visum (april 2017 tot april 2018) en dertig jaar oud (word 31 in februari). Nu las ik laatst ergens dat als ik mijn tweede WHV aanvraag deze gelijk ingaat als ik 31 word, klopt dit? Dit zou namelijk betekenen dat het 2 maanden van mijn visum zou afhalen. Of gaat de tweede visum pas in in april 2019 (en de hele tijd in Austrlië zou blijven)

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Edmee,

   Waar heb je dit gelezen?

   Je hebt na de goedkeuring namelijk een jaar om het werkvisum voor het tweede jaar te activeren.

   Groet, Robbert

 58. Hoi Robert,

  Ik ben net terug van een maand australie (met een evisitor visum 651).
  En ik wil in november terug met een whv voor een jaar. Beinvloedt mn toeristen 3maanden visum mn aanvraag voor mijn whv?

  Thanks, groetjes Sanns

 59. Wilco

  Hee robert
  Ik wil tijdens mijn 3 maanden toeristen visa mijn 2de working holiday aan vraagen
  Kan dat of moet je eerst het land verlaaten ik heb me 88 dagen voor de aanvraag al

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Wilco,

   Staat in het artikel 😉 : ‘Je kunt het visum zowel binnen als buiten Australië aanvragen. Echter, als je in Australië verblijft tijdens de aanvraag, moet je tevens in Aussie zijn om het visum goedgekeurd te krijgen.’

   Je kunt het dus ook in Australië regelen!

   Succes.

 60. Peter

  Hi Robbert,

  In 2015 heb ik een Working holiday visum aangevraagd voor Australie en deze is toen goedgekeurd. Echter heb ik hier nooit gebruik van gemaakt omdat mij reis anders is verlopen. Ik ben dus nooit australie ingeweest. Kan ik nu nog een keer dit visum aanvragen? Leeftijd is geen probleem. Ik hoor het graag. Groetjes, Peter

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Peter,

   Een van de regels is deze: “Je mag niet al eerder bezitter geweest zijn van het Australische werkvisum.” Oftewel, je zult voor een tweedejaars werkvisum moeten opteren.

   Groet, Robber

 61. An

  Hay, Ik heb een vraag. Ik ben 2 jaar geleden 5 maanden in Indonesie geweest. Op de helft ben ik een maand in Thailand geweest. Ik ben dus niet 3 maanden aaneengesloten daar geweest. Mag ik dan dus no invullen. Op een andere site (travelaar) las ik namelijk dit:

  Deze vraag zorgde bij mij voor nogal wat verwarring omdat we op moment van aanvragen acht maanden op reis waren. Na wat zoekwerk blijkt dat het hier gaat om aaneengesloten verblijf van minimaal drie maanden in één land. strong>Wanneer je niet meer dan drie maanden achter elkaar in één land bent geweest kun je hier “no” invullen.

  Kan ik op deze informatie vertrouwen? Hoe kan ik het anders checken? Ik wil niet dat de douane me toch ineens tegenhoud. Alvast bedankt.

   1. An

    Hay,
    Op de vraag bij het visum aanvraag: ben je in de afgelopen 5 jaar langer dan 3 maand in het buitenland geweest?
    Veel.mensen zeggen dus dat ze daarmee bedoelen; langer dan 3 maand in 1 land.
    Is dit zo?
    Groetjes An

 62. P

  Hoi,
  Ik ga in september als au pair naar Australië. Ik ga hiervoor een Working Holiday Visa aanvragen. Nu las ik dat je daarvoor minimaal 5000 AUD op je rekening moet hebben staan. Moet dit erop staan op het moment dat ik de aanvraag indien of op het moment dat ik het land binnenkom? En hoe checken ze dit?
  Alvast bedankt!

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Pien,

   Wanneer je het land binnenkomt. Het is geen zekerheid dat dit wordt gecheckt, maar de immigratiemedewerker op de luchthaven kan erom vragen.

   Groet, Robbert

 63. Laura

  Beste Robbert,

  Allereerst wat een fantastische blog, echt mega handig!!

  Nu mijn vraag: Ik had een vraag over het working holiday visum van Australië. 10 januari 2019 land ik in Melbourne en ben ik van plan om tot februari naar Sydney te gaan reizen. Vanaf daar wil ik dan begin februari vliegen naar Nieuw-Zeeland om daar 6 of 8 weken te gaan reizen en dan weer terug naar Sydney om vervolgens nog een paar maanden te werken en reizen door Australië. Nu word ik 16 februari 31. Ik zit te twijfelen of het dan verstandig is om gelijk al een working holiday visum aan te vragen en deze dan 10 januari in te laten gaan of zou ik ook nog eerst op een toeristenvisum Australië binnen kunnen, dan naar Nieuw-Zeeland voor max 8 weken, daar net nog voor mijn verjaardag een working holiday visum aanvragen en dan pas bij 2e keer aankomst in Australië het working holiday visum in laten gaan? Dan heb ik net 8 weken extra voor Australië. Of is dat erg riskant? Want dan ben ik wel al 31 jaar.

  Groeten, Laura

   1. Laura

    Hoi Robbert,

    Bedankt voor je snelle reactie! Ik heb hem inmiddels aangevraagd. Nu staat er als status Received en zie ik bij actions required staan health examinations. Nu is het mij niet helemaal duidelijk of ik nu direct die health examinations moet regelen of dat ik eerst moet wachten op een mail van hun dat ik dit daadwerkelijk moet doen? Ik ben in de afgelopen 5 jaar wel 8 maanden door Zuid-Amerika gereisd, overigens in geen van de landen 3 maanden geweest. Maar ik denk dat ik hierdoor waarschijnlijk die health examinations moet doen. Maar moet ik nog even wachten op een duidelijk bericht van hun of moet ik de online omgeving vertrouwen en dus de health examinations al doen?

    Alvast bedankt!

    Groeten, Laura

 64. Laura

  Hoi Robbert,

  Bedankt voor je snelle reactie! Ik heb hem inmiddels aangevraagd. Nu staat er als status Received en zie ik bij actions required staan health examinations. Nu is het mij niet helemaal duidelijk of ik nu direct die health examinations moet regelen of dat ik eerst moet wachten op een mail van hun dat ik dit daadwerkelijk moet doen? Ik ben in de afgelopen 5 jaar wel 8 maanden door Zuid-Amerika gereisd, overigens in geen van de landen 3 maanden geweest. Maar ik denk dat ik hierdoor waarschijnlijk die health examinations moet doen. Maar moet ik nog even wachten op een duidelijk bericht van hun of moet ik de online omgeving vertrouwen en dus de health examinations al doen?

  Alvast bedankt!

  Groeten, Laura

 65. Harm

  Hi robbert,

  Ik heb gisteren een work visa aangevraagd voor Australië, Vandaag bedenk ik me dat ik een verkeersboete heb lopen (d.d aug 17), 37 te hard gereden buiten de bebouwde kom en dat geldt als een strafbaar feit en wordt door justitie behandeld.
  Ik had een boete gekregen maar bezwaar aangetekend. Vandaag bericht gehad met een uitnodiging voor de kantonrechter maar ben ‘helaas’ verhinderd, zit op de Filipijnen 🙂

  Weet je of deze verkeersboete mijn pret in Australië kan gaan bederven? Heb het niet gemeld, en vraag me af consulaat bellen en evt alsnog doen?

  Groet Harm

 66. Daphne

  Hoi!
  Ik zit eraan te denken een working holiday te gaan doen in Australie.
  Er is een kans dat ik op een paar plekken bij verre familie kan verblijven,
  maar ik zou er ook graag willen werken om toch wat geld te verdienen.
  Ik wil naar Jakarta vliegen en dan na 3 a 4 weken Indonesie doorvliegen naar Australie.
  Mijn budget zal niet groot zijn. Ik gok rond de 4500 euro. Ik wil daarom gelijk op zoek naar werk. Is dit haalbaar? Ik wil dan ongeveer een halfjaar een combi doen van werken en reizen.

  Groet, Daphne

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Daphne,

   Ja, je zou vrij snel werk moeten kunnen vinden, zeker als je niet teveel eisen hebt. Wanneer je naar een hostel gaat, kom je zat anderen tegen die al een baantje hebben of net als jij op zoek zijn. Zo kun je elkaar helpen.

   Succes!

 67. lisa

  Hoi Robbert,

  Ik heb ongeveer 5 jaar geleden stage gelopen in Sydney met een working holiday visa. Nu wil ik terug om te gaan backpacken, alleen zie ik dat ik geen 2e working holiday visa kan aanvragen. Is er echt helemaal geen mogelijkheid?

  Alvast erg bedankt!

  Groetjes Lisa

 68. Michiel

  Hey Robbert,

  Ik lees sinds een paar maanden met veel plezier je artikelen! Het heeft mij verder op weg geholpen nadat ik ook heb besloten om van reizen mijn leven te maken.

  Nu eerst nog een beetje sparen, maar in november gaat mijn avontuur beginnen in Bangkok. Vanuit daar wil ik beginnen om zo´n 10/12 maanden door Zuidoost-Azië te gaan reizen. Ik zat er eerst aan te denken om net voor mijn vertrek het WHV aan te vragen, maar toen hoorde ik over de eventuele medische keuring. Op dit moment kom ik waarschijnlijk niet in aanmerking voor de keuring. Mijn twijfels hierover zijn nu: wanneer ik nadat mijn aanvraag is goedgekeurd eerst dus nog 3+ maanden in Zuidoost-Azië doorbreng alvorens ik naar Australië ga, kan ik dat dan aangeven op het aanvraagformulier? En mocht ik dan toch een medische keuring moeten doen, mag deze dan alleen in Nederland gedaan worden? Of misschien is dit iets wat ik kan bespreken met de Nederlandse of Australische ambassade?

  Sorry dat zijn nogal wat vragen, ik kon er weinig over vinden verder. Misschien dat jij mij wat verder kan helpen.

  Alvast bedankt!

  Groetjes Michiel

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Michiel,

   Leuke plannen!

   Die eventuele keuring kan ook in het buitenland, zolang de arts in kwestie maar is aangesloten bij het immigratiepanel van Australië.

   Hoezo zou je nu trouwens niet in aanmerking komen voor de keuring?

   Wellicht kun je beter je visum later aanvragen, misschien blijf je wel langer dan gepland in Zuidoost-Azië. Je moet het visum namelijk binnen een jaar activeren.

   Hopelijk heb je hier wat aan.

   Succes!

   1. Michiel

    Hoi Robbert,

    Bedankt voor het snelle antwoord!

    Ik denk dat ik nu niet in aanmerking kom voor een keuring, omdat ik de afgelopen 5 jaar niet langer dan 3 maanden in een land geweest ben met kans op bepaalde ziekten en ik heb geen ambities om in de zorg te werken in Australië. Of is de kans dan alsnog aanwezig dat je gekeurd moet worden?

    Het visum later aanvragen is dan inderdaad een betere optie als de keuring ook in het buitenland kan. Thanks!

    1. Avatar foto
     Robbert

     Ah je bedoelt het zo. Ik dacht dat je het bedoelde in de zin van dat je geen keurig kon doen.

     De kans zal niet al te groot zijn dat je er een moet doen dan. En anders gewoon bij een aangesloten arts in het buitenland regelen.

     Groet,

     Robbert

 69. Chris

  Hallo Robbert,

  Ik werk in Nederland in de jeugdzorg en ben 28 jaar oud. Nu lijkt het mij erg leuk om dit soort werk in Australië te doen en ik vroeg mij af of jij hier ervaringen mee hebt of mensen kent die ook dit werk doen in Australië? Daarnaast las ik in de uitleg over het aanvragen van een werk visum dat je vaak snel al een go of no go krijgt en dat je dan je visum binnen een jaar moet activeren. Is het zo dat op moment van activatie de 12 maanden ingaan? Dus dat je eventueel een jaar van te voren een visum kan aanvragen en alvast kan gaan solliciteren omdat je al bevestiging hebt gekregen dat je een werkvisum hebt, klopt dat? Ik hoor het graag.

  Groeten,

  Chris

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Chris,

   Helaas heb ik geen ervaring met jeugdzorg in Australië, misschien iemand anders hier?

   Op het moment van activatie, dat wil zeggen wanneer je Australië binnenkomt, gaan inderdaad de 12 maanden in. Je kunt dus al een ‘go’ hebben gekregen en inderdaad vanuit thuis solliciteren, voordat je visum is geactiveerd. Echter, solliciteren zal toch echt beter gaan als je ook daadwerkelijk in Australië bent.

   Succes!

 70. Arian vorkink

  Hallo robbert. Een vraagje overal op internet staat dat waarschijnliijk de leeftijd naar 35 jaar gaat. Maar geldt dat ook voor Nederland
  Groeten arian

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Arian,

   Dit is nog niet bekend. Voorlopig geldt de nieuwe regel enkel voor Canadezen en Ieren.

   Als er updates zijn, dan zal ik deze steeds in dit artikel plaatsen.

   Groet,

   Robbert

 71. Susan

  Hey Robbert!
  Super duidelijk artikel!
  Ik ben zelf 29 en wil naar Australië gaan op een werkvisum. Dan zal ik na een jaar denk ik (als ik dan dus 30 ben) deze willen omzetten naar 2 jaar, als ik mijn farmwork netjes heb gedaan.
  – denk je dat dat geen probleem zal zijn? Dat ik dus al 30 ben als ik de verlenging aanvraag voor het 2e jaar?
  Dan nog een andere vraag. Ik wil (naast het verplichte farmwork) het liefst kantoor werk doen, en ben op de hoogte van de “niet langer dan 6 maanden bij dezelfde werkgever”-regel. Maar ik las ergens dat je alleen in bepaalde sectoren mag werken in je 2e jaar (als je je farmwork al gedaan hebt) en dat kantoorwerk daar niet een van is. Weet jij of dat klopt?
  Groetjes Susan.

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hey Susan,

   Thanks!

   Zolang je nog geen 31 bent bij de aanvraag, is het geen probleem. Dit geldt zowel voor het eerste als het tweede jaar.

   Je tweede vraag zegt me niks… Als je het 2nd year WHV hebt, kun je namelijk allerlei soorten baantjes doen, of zoals Australië zelf zegt: “Any kind of work.”

   Succes!

 72. Lotte

  Hoi hoi,

  Dit najaar wil ik graag richting Australië. Ik weet nog niet of ik alleen wil reizen of ook wil werken. Echter heb ik niet veel tijd om daar over na te denken want eind April wordt ik 31.

  Als je een werkvisum aanvraagt ben je dan verplicht om te werken? Of kan ik op mijn werkvisum ook 2 maand reizen en dan besluiten huiswaarts te gaan.

  Heb je voor WWOOF’ing een werkvisum nodig? Of mag dat ook met een toeristvisum?

  Groetjes Lotte

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hey Lotte,

   Je bent niet verplicht om te werken, je mag simpelweg een jaar in Australië zijn. Je kunt dus ook 2 maanden rondreizen.

   WWOOF’en kan op een toeristenvisum, al moet het hoofddoel van je reis in dit geval wel reizen blijven.

   Succes 🙂 .

 73. Lotte

  Bedankt! Nog een vraagje:
  Stel ik ga op mijn werkvisum naar Australië maar werk niet (of iig minder dan 88 dagen) en de leeftijd verhoging gaat toch naar 35 jaar. Als ik dan over 2 jaar besluit nog eens terug te willen dan kan ik geen 2e werkvisum meer aanvragen toch?

  Lotte

 74. Diana Datau

  Beste Robbert,

  mijn zoon is bezig met de aanvraag van een working holiday visum. Bij de vereiste documenten moeten deze in het engels zijn vertaald, dus ook het afschrift van zijn bankrekening. Hoe heb jij dat geregeld, het vertalen van het bankafschrift ?

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hey Diana,

   Gewoon de originele kopie bijvoegen. Het gaat hier namelijk om het hebben van voldoende financiële middelen, iets dat ze af kunnen lezen in euro’s.

   Groet, Robbert

 75. Maikel

  Beste Robbert,

  ik ben mijn reis aan het plannen en voorbereiden.
  maar hoe zit het nu eigenlijk met je zorgverzekering in Nederland als je gaat werken in Australië?
  Zit er een zorgerzekering/reisverzekering in je visum?
  kan je me hier iets over uitleggen.

  Mvg Maikel

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hey Michael,

   Heb je dit artikel al eens gelezen: https://www.backpackblog.nl/reisverzekering-afsluiten-backpacken?

   Als je voor een jaar weggaat, zal je je officieel moeten uitschrijven in Nederland (bij minder dan 8 maanden niet overigens) – je kunt dan dus ook geen zorgverzekering aanhouden. Of je dit doet, is natuurlijk aan jou. Anyway, je kunt dit oplossen door bijvoorbeeld een verzekering via World Nomads af te sluiten, dan is alles gedekt.

   Met Medicare, die losstaat van je eigen verzekering, heb je trouwens vanuit Australië recht op noodzakelijke zorg.

   Als je nog vragen hebt, let me know.

 76. Manouk

  Hoi Robert,

  Wij hebben vorige week vrijdag 19 juli een working holiday visum aangevraagd. Vlak daarna kregen wij een email dat wij een health examination moesten doen. Het online medical formulier hebben we toen direct ingevuld. Echter omdat wij die zaterdag 3 dagen de jungle ingingen nog geen tijd gehad om een afspraak te maken bij een aangesloten ziekenhuis voor een chest x-ray. Nu zijn we gisterenavond aangekomen in Kota Kinabalu en wilden wij hier een afspraak gaan maken omdat te laten doen. Maar nu kregen we vanochtend een email dat het visum is granted, inclusief email. Ik ging net inloggen om erachter te komen of we nu die health examination moesten doen, maar het lijkt er op dat dit niet meer geüpload kan worden. Heb jij eerder zo een situatie gehad en wat moeten we nu doen? Wel of geen chest x-ray laten maken?

  Groetjes Manouk en Willeke.

 77. Manouk

  Hoi Robbert,

  In de bijlage staat dit:
  We require you to complete health examinations to ensure that you meet the health requirement for your Working Holiday (subclass 417) visa application.

  Daaronder staat:
  Application status Working Holiday (subclass 417) – Health examinations required.

  In de mail zelf staat dit:
  This email is automatically generated. As this email is an automated notification we are unable to receive replies. Do not respond to this email address.
  Ik kreeg deze mail tegelijk binnen met de andere mail van de application received letter (beide om 16.24 uur).

  Ons vermoeden is doordat wij JA hebben aangekruist bij de vraag:
  In the last five years, has any applicant visited, or lived, outside their country of passport, for more than 3 consecutive months?
  Dat er een automatische email naar ons is gestuurd. Echter zijn wij 12 mei vertrokken en nu dus nog geen 3 maanden aaneengesloten weg maar wel tegen de tijd dat wij in Australië aankomen. Dit konden wij daar niet invullen (je kon geen datum in de toekomst vermelden) dus hebben wij dit verhaal aan het begin (bij current location, why and the end date) van onze visa aanvraag vermeld.

  Of is het misschien slimmer om de Australische overheid een mail te sturen met de vraag wat te doen? Al willen we eigenlijk geen slapende honden wakker maken haha.

  Lang verhaal.. ik hoop dat je er nog een beetje wijs uit word.

  Groetjes

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hey Manouk,

   Het lijkt me eerlijk gezegd dat als je status ‘granted’ is, dat er niets aan de hand is. Helemaal zeker weten doe ik dit echter niet. Misschien toch eens een mailtje sturen, niet zozeer met de vraag of je een gezondheidsonderzoek moet doen maar of het zo -met deze aanvraagstatus- in orde is.

   Succes en laat de afloop zeker even weten.

   Groet, Robbert

 78. Beste Robbert,

  Wij zijn Arian (33jaar) en Chislaine (23jaar) wij zitten al vanaf 2017 te wachten op het WHV tot ze de leeftijd veranderen naar 35.. nu is dit jammer genoeg nog steeds niet het geval. We zijn in 2018, 6maanden in Australië geweest omdat we echt niet konden wachten dit wel op een toeristen visa! Nu is de vraag aangezien we gek op Australië zijn 😉 is het mogelijk dat Chislaine haar WH visa aanvraagt en ik het land in kom met een toeristen visa die eventueel 3jaar geldig kan zijn? Of is er een anderen oplossing hier voor?

  Hopelijk kun jij ons helpen want we weten niet zo goed wat we het beste kunnen doen.

  Groetjes van ons.

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Arian,

   Ja die geruchten gaan inderdaad al lang, al is het allemaal nog steeds geen werkelijkheid geworden.

   Als je Australië binnenkomt op het e-Visitor Visa voor maximaal 3 maanden, dan kun je deze niet verlengen. Wel kun je een ander visum aanvragen, bijvoorbeeld een subclass 600-visum dat voor maximaal 1 jaar geldig is. Voor 3 jaar zie ik geen mogelijkheden.

   Succes!

 79. Ankie

  Ha Robbert,

  Mijn zoon heeft op een working holiday visa 417, 10 maanden in Australie doorgebracht waarvan 8 maanden gewoond in Melbourne en 5 maanden daar gewerkt. We willen tax back en superannuation terugvragen maar vinden het lastig om te bepalen of hij voor de belasting wordt gezien als resident of foreign resident. Daarom zijn we op zoek naar een agency die de aanvraag in kan dienen. Heb jij een tip voor een betrouwbaar agency? Alvast bedankt.

 80. Tom

  Hey Robbert,
  Ik heb een vraagje: is een screenshot van je Rabobankieren app waar je naam, rekening nummer en saldo ziet voldoende? Ik heb mensen gesproken die zeggen van wel, de ander geeft weer aan dat het een officieel bank statement moet zijn in het Engels.
  Bedankt alvast

 81. Kim

  Hoooi!

  Ik heb een vraag. Ik heb mijn holiday work visum aangevraagd en gekregen op mijn 30ste. Ben nu 31 en vlieg over 2 weken naar Australië. Nu vroeg ik mij af of ik nog wel in aanmerking kan komen voor mijn 2de visum? Of ben ik daar dan al te oud voor?

 82. Maykie

  Hey !

  Ik heb een jaar work and holiday visa gedaan in Australië.
  I f*cking loved it !
  Ik dacht dat een jaar genoeg was maaaar dat blijkt dus niet zo te zijn…
  nu ben ik opt moment in Nieuw-Zeeland wat me toch iets minder bevalt. Mijn vraag is, is het mogelijk om nog een sponsorship te krijgen in Australië nadat je je work and holiday visum al hebt gedaan? En kun je je vriendin dan meenemen ?
  Dankjewel alvast !

 83. Jennifer

  Hi Robbert,

  Super toffe blog! Ik hoop dat je nog steeds berichtend beantwoord!

  Op dit moment heb ik een eigen online business in Nederland en werk ik als zzp’er. Ik wil graag voor mijn 31e een working holiday visa aanvragen. Is het hebben van een online business iets dat een probleem op kan leveren bij de aanvraag van de whv en zou ik met een whv ook als freelancer kunnen werken in Australie ipv in loondienst?

  Thanks!

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Jennifer,

   Zeker, ik antwoord nog altijd 😉 .

   Een eigen business maakt niet uit, dat heb ik bijvoorbeeld ook. Een WHV is er puur voor om jou het recht te geven in Australië te werken, dus dat staat er verder los van. Freelancen kan gewoon overigens.

 84. Jennifer

  PS: hoe zit het eigenlijk met Reciprocal Health Care Agreement als je 1of 2 jaar gebruik maakt van de WHV? Er staat dat je zolang je verzekerd bent in Nederland gebruik kunt maken van Medicare, maar als je langer dan 8 maanden weggaat uit NL vervalt je verzekering… Kun je dan voor 8 maanden gebruik maken van je Nederlandse zorgverzekering/Medicare en daarna overgaan op een lang lopende reisverzekering of is het beter om wanneer je vertrekt gelijk je gelijk uit te schrijven en de reisverzekering te starten voor 2 jaar?

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Jennifer,

   Schrijf je jezelf uit in Nederland, en weet je dus dat je langer dan 8 maanden in Australië gaat werken, dan zal je de reisverzekering thuis al moeten aanvragen. Een reisverzekering kan je normaal gesproken namelijk niet tijdens je reis afsluiten.

   Succes!

 85. Lidwien Hendrix

  Hey Robbert,

  Ik wilde dit jaar misschien naar Australië gaan en daar ook werken maar nu lees ik dat je maar één keer een werkvisum kunt krijgen. Ik heb 7 jaar geleden een werkvisum aangevraagd en ook gekregen. Helaas kon ik op het laatste moment niet meer gaan door het plotseling overlijden van mijn zus. Is het nu dan ook echt niet meer mogelijk om een werkvisum te krijgen?

  Alvast bedankt!

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Lidwien,

   Vervelende situatie.

   Je kunt je situatie voorleggen bij de Australische overheid. Wellicht dat ze in deze situatie een uitzondering maken. Ik kan dat vanaf hier moeilijk beoordelen. Strikt genomen is het niet mogelijk, ook een Second Working Holiday Visa niet. Maar wie weet.

   Succes!

 86. Yordi

  Hallo robbert,

  Ik ben van plan om maart volgend jaar naar australie te gaan voor een jaar om daar te werken. Moet ik nu voor of na maart dot jaar mijn holiday work visum aanvragen en wanneer raad u aan dit het beste te doen? En zou ik dit direct vanuit mijn huidige verblijf in athene kunnen doen of is het handiger om hiervoor terug te gaan naar nederland en vanuit daar te gaan?

  Alvast bedankt voor uw reactie.

 87. Hallo Robert,

  Ik heb eigenlijk twee vragen over de working holiday visa. Moet je in principe een terugvlucht hebben geboekt voordat je Australië binnenkomt? Je hoort vaak verschillende verhalen dat sommige mensen geen vragen erover krijgen en sommige mensen juist wel hierover. Stel dat je die vragen erover krijgt wat is het verstandigst om te zeggen?

  Alvast bedankt voor uw reactie

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Andrew,

   Nee, een terugvlucht is niet nodig.

   Mocht je er een vraag over krijgen, dan zou ik gewoon aangeven dat je sowieso binnen het gestelde jaar teruggaat, maar dat je de exacte datum later vaststelt (afhankelijk van je plannen).

   Succes!

 88. Vera

  Hoi Robbert,

  Ook ik zit vol vragen, hopelijk kun je mij helpen.
  Ik heb net mijn tweedejaars WHV aangevraagd (voor het eind van dit jaar). Wat enige vertraging zal oplopen vanwege de coronavirus. Nu heb ik mijn 88 dagen gedaan voordat de nieuwe regeling inging op 31 augustus 2015 dat vrijwilligerswerk niet meer geldt als bewijsstuk voor een tweede jaars visum. Ergens heb ik mijn hoop gericht dat ik dan alsnog voor de oude regeling in aanmerking kom. Maar misschien heb jij hier meer inzicht op? Ook heb ik dit aangegeven in de gegevens die ik van deze boerderijen moest aanleveren.

  Daarnaast nog een vraag, gaat wanneer het visum is toegekend in vanaf de datum dat ik hem heb aangevraagd, of vanaf de data dat zij het goed keuren?

  Alvast bedankt!

  Groetjes Vera

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hey Vera,

   Even voor mij informatie: je hebt dus voor die 31 augustus 2015 88 dagen vrijwilligerswerk gedaan? Eerlijk weet ik niet of ze dit nog als geldig beschouwen, je zou even contact kunnen opnemen met Border.gov.au.

   Het visum gaat in vanaf het moment dat je Australië binnenkomt, in het geval je het van buiten Australië aanvraagt.

   Als er nog wat is, laat het me zeker weten.

 89. Dunya

  Hi Robbert,
  Mijn naam is Dunya Kan. Ik zou graag willen reizen naar Australie op een Working Holiday visum. Ik werk zelf als een barista en zou dus ook graag in een koffie bar willen gaan werken in Aus. Nu is mijn vraag: Neemt de horeca sector makkelijk visitors aan aangezien je niet langer dan 6 maanden bij dezelfde werkgever mag werken?..
  Zijn er nog mogelijkheden om WEL langer dan 6 maanden bij dezelfde werkgever te werken?

  Ik hoor graag je reactie!

  Groetjes,
  Dunya Kan

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Dunya,

   De horeca is een populaire sector onder WHV’ers, dat moet dus wel goed komen. Zoek maar eens op barista-jobs en je zult zien dat er heel wat beschikbaar zijn voor reizigers met een WHV.

   Alles over de 6 maanden-regel is terug te vinden in visum-conditie 8547.

   Er zijn overigens wel uitzonderingen op het 6 maanden werken bij een werkgever. Stel dat je bijvoorbeeld op verschillende locaties werkt, dan mag dit voor een en dezelfde werkgever. Maar in jouw geval, bij dezelfde bar/café/koffiezaak, zal je om toestemming moeten vragen. Echter, ook hiervoor zijn strikte voorwaarden opgesteld, je vindt ze hier.

   Als er nog wat is hoor ik het graag.

 90. erwin

  Goedemiddag,

  Ik heb twee vragen over het werk en reisvisum in Australie.

  Vraag 1 is: Ik word begin Augustus 30 jaar, nou weet ik dat je dertigste jaar ook meetelt en je dus nog in aanmerking komt voor het Working Holiday visum, maar moet je dan voor je dertigste binnen Australie zijn?

  In mijn geval dus eind Juli, of mag ik ook na mijn 30e verjaardag, zeg bijvoorbeeld in September naar Australie reizen en het Working Holiday visa gebruiken?

  En Vraag 2: Betekent dat ook dat als ik Australie binnenkom, ik kan werken tot de dag voordat ik 31 word?

  Ik hoor graag van jullie,

  Met vriendelijke groet,
  Erwin

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Erwin,

   Zolang je het visum voor je 31e aanvraagt zit je safe. Je moet ‘m vervolgens binnen een jaar activeren (=Australië binnengaan).

   Stel dus dat je ‘m aanvraagt als je 30 jaar en 6 maanden bent, dan kun je het visum ook activeren als je 31 jaar en 5 maanden oud bent.

   Succes!

 91. Paula

  Hi!

  Wil je het werkvisum voor Australië aanvragen maar ben je ouder dan 30 jaar?Je moet minimaal 18 en maximaal 30 jaar oud zijn bij de aanvraag van het visum. Ben je 31 wanneer je het visum gaat ontvangen maar 30 toen je ‘m aanvroeg? Ook dan heb je er recht op.

  Geldt dit ook voor Nieuw Zeeland? Als ik deze aanvraag wanneer ik 30 ben, maar bijvoorbeeld twee weken later goedgekeurd wordt, dan 31 ben, is het dan nog geldig?

 92. Wisse

  Hoi Robbert,

  Ik ben recent terug gekomen van een working holiday visa.

  Nu wil ik een nieuwe trip naar australie plannen met een 3 maandelijske holiday visa, kan ik deze gewoon aanvragen of moet ik wachten tot na mijn 30ste?

 93. Hetty

  Goeiemiddag,

  Een hele stomme vraag.. Maar als je een medisch onderzoek moet laten doen om een werkvisum te krijgen in Australië en ze gaan daarbij je bloed testen, is drugs dan ook een dingetje?😅 Wordt dat gecontroleerd bij het onderzoek?
  Ben benieuwd of iemand hier het antwoord op kan geven.

  Groetjesssss

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw