8 leuke dingen om te doen in Da Nang

Tussen Hoi An en Hue ligt Da Nang, en is met zo’n 1 miljoen inwoners een van de grotere steden van Vietnam. Dit is de stad waar de Amerikanen in 1965 voor het eerst voet op Vietnamese grond zetten tijdens de Vietnamoorlog. Aangezien Da Nang langs de kust ligt, vind je er flink wat stranden om te relaxen. Tegenwoordig is het vooral een bestemming waar expats en digital nomads zich vestigen. Een echte backpackbestemming is het zeker niet.

Zelf heb ik in november 2022 een maand in Da Nang gewoond, ik weet dus waarover ik het heb. Met name de drukte van het verkeer was voor mij enorm wennen, al is dit in het centrum een stuk heftiger dan wanneer je aan de strandkant verblijft. Even voor jouw informatie: Da Nang wordt in tweeën gedeeld door de Dragon Bridge, met aan de ene kant het centrum en aan de andere kant het strand.

Er  is zeker een aantal interessante bezienswaardigheden om te bezoeken hoor, maar het nabijgelegen Hoi An is qua sfeer wat mij betreft leuker om naartoe te gaan. Echter, als je simpelweg aan het strand wilt relaxen of van het typische leven in stad houdt, dan is Da Nang een betere optie.

De kans is groot dat je tijdens je reis door Vietnam een stop maakt in deze stad. Dit kan zijn om te vliegen naar je volgende bestemming, maar misschien heb je wat dagen over en wil je Da Nang en de nabije omgeving verkennen. Lees in dat geval even verder, want in deze gids vertel ik je er alles over.

8 leuke dingen om te doen in Da Nang

Wat kan je zoals doen en beleven in en rond Da Nang? Welke bezienswaardigheden zijn er? Hieronder lees je mijn acht beste tips.

 

1. Ga ’s avonds naar de Bach Dang Promenade

Als je je afvraagt waar in Da Nang je moet zijn om je te vermaken, dan is het advies om naar de Bach Dang Promenade bij My Khe Beach te gaan. Dit is het kloppende hart van de stad en de boulevard met restaurantjes en bars maakt het een gezellige plek om rond te struinen, zeker in de avond. Als je van wat reuring houdt, dan raad ik je aan om rond deze plek je accommodatie te boeken.

Verder kan je hier ook sporten, op verschillende plaatsen staan namelijk rekken om pull-ups en andere oefeningen te doen. Ik ben op deze manier lekker fit gebleven. Of dans mee met de locals, die de muziek luid aanzetten en vervolgens behoorlijk intensief tekeer gaan 😀 .

 

2. Relax op My Khe Beach

Het uitgestrekte My Khe Beach – jammer van de hoogbouw hè?

In Da Nang en omgeving vind je meerdere fraaie stranden, al moet je niet de typische paradijsjes verwachten die je op bijvoorbeeld Con Dao of Phu Quoc aantreft. Als je van activiteiten, ligbedjes, eetzaken enzovoorts houdt dan is het populaire My Khe Beach waar je moet zijn. Dit is het 10 kilometer lange hoofdstrand van de stad en het gedeelte waar je de meeste accommodaties vindt.

Behalve relaxen kun je bij veel van deze stranden ook lekker gaan surfen of suppen. En je hoeft verre van ervaren te zijn om in Da Nang te surfen, als beginner heb je er voldoende mogelijkheden. Bij het strand rond An Thuong zitten diverse surfschooltjes en kan je een board huren.

Toen ik er in november was, waren er iedere dag enorme golven en stonden er waarschuwingsborden die aangaven dat zwemmen verboden was.

 

3. Bekijk eeuwenoude sculpturen in het Da Nang Museum of Cham Sculpture

Een klein maar leuk museum is het Da Nang Museum of Cham Sculpture, waar je allerlei mysterieuze sculpturen kan bekijken die uit het Cham-rijk (192-1697) stammen. Het museum herbergt zo’n 300 beeldhouwwerken die soms wel meer dan 1.000 jaar oud zijn. Veel tijd hoef je hier overigens niet voor uit te trekken, want in een uurtje heb je het meeste wel gezien.

Vooral als je de Cham-tempels van My Son nog gaat bezoeken, is het een aanrader om het wat ‘voorwerk’ te doen. My Son was overigens de meest heilige plek ten tijde van het Cham-rijk. Over de ruïnes die je daar vindt kan je meer lezen in het artikel dat ik schreef over Hoi An.

 

4. Rijd naar Lady Buddha en de Son Tra Mountain

De indrukwekkende Lady Buddha

Mocht je een tempel-liefhebber zijn, dan adviseer ik je om naar het schiereiland Son Tra te gaan waar je het gigantische Lady Buddha-beeld kunt bewonderen. Hier vlakbij vind je bovendien de Son Tra Mountain, daar heb je een prachtig uitzicht op de baai van Da Nang.

Het schiereiland Son Tra is ongeveer 20 minuten rijden vanuit Da Nang-Centrum

 

5. Ontdek de grotten van de Marble Mountains

Zo’n 11 kilometer ten zuiden van Vietnam liggen de Marble Mountains, een cluster van vijf bergen die bestaan uit marmer en kalksteen.

Deze pittoreske bergketen staat met name bekend om de vele grotten waarin pagodes staan. Het zorgt voor een soms bijna betoverend sfeertje. Minder betoverend, maar zeker niet minder spannend, zijn de vele kogelgaten in de grotten uit de tijd dat de lokale troepen Amerikaanse soldaten bespioneerden.

Er is tevens een opzienbarende ronde grot, die leidt naar een een viewpoint met een panoramisch uitzicht over My Khe Beach.

Ik raad je aan om vroeg in de ochtend te gaan. Je komt dan weinig toeristen tegen en het is er dan lekker koel. In totaal heb je ongeveer 4 uur nodig om de boel te verkennen.

 

6. Ga naar de Golden Bridge, de mooiste brug van Vietnam

De magische Golden Bridge in Da Nang

Dan wil ik het met je hebben over de indrukwekkende Golden Bridge. Dit is die iconische gebogen brug met de enorme handen eronder, je hebt het bouwwerk vast wel eens op foto’s gezien. Door velen wordt deze brug gezien als de mooiste brug van Vietnam.

Maar ik zeg je alvast dat het een trekpleister is waar onwijs veel toeristen op afkomen, de foto hierboven laat denk ik genoeg zien.

En nog iets: let erop dat je bij goed weer gaat, anders zie je simpelweg helemaal niets wanneer je op de brug staat. Al heeft het eerlijk gezegd ook wel weer iets magisch als de zijkanten van de brug volledig bedekt zijn met dunne mist 🙂 .

Goed om te weten is dat de Golden Bridge bij Sun World Ba Na Hills hoort, een soort pretpark. Je betaalt 750.000 dong om binnen te komen en kunt enkel met de kabelbaan naar de brug komen. Vanuit Da Nang ben je ongeveer 1,5 uur onderweg om er te komen.

 

7. Maak in de ritje in de kabelbaan in het Ba Na-Nui Chua Nature Reserve

Een ritje in de Ba Na Cable Car is een toffe ervaring als je eens wat anders wilt doen – en tegen wat hoogte bestendigd bent 😉

Rond de 1.487 meter hoge Mountain Ba Na ligt het natuurreservaat Ba Na-Nui Chua, een heerlijke plek om te ontsnappen van de drukte in de stad. Er is onder andere een kabelbaan die je over het glooiende heuvellandschap laat zweven en je in een kwartiertje boven naar de berg brengt. Onderweg zie je -uiteraard- de Ba Na-berg, Da Nang, het schiereiland Son Tra, de Marble Mountains en een gedeelte van de Hai Van Pass liggen.

Als je wat meer avontuur zoekt, hike dan door het heuvelachtige landschap naar de Gieng Troi-waterval die middenin de jungle ligt. Zorg wel dat je navigatie bij je hebt, bijvoorbeeld de app Maps.me, want je verdwaalt hier vrij gemakkelijk in deze ongerepte wildernis.

 

8. Vervolg je roadtrip over de Hai Van Pass

Indien je Vietnam met de motor aan het verkennen bent, is de Hai Van Pass absoluut een route die je moet afleggen. Deze rit van 21 kilometer wordt door velen beschouwd als een van de mooiste die je in Vietnam vindt.

Om precies te zijn kom je over de Hai Van Pass wanneer je van Hoi An naar Hue rijdt, of andersom natuurlijk. Dus, vervolg je je reis naar Hoi An of Hue, dan heb je nog een mooi stuk(je) om te rijden.

 

Waar kan je tours en activiteiten boeken?

De activiteiten in Da Nang kan je zelfstandig bezoeken en kosten niets of weinig. Als je een scooter huurt rijd je makkelijk naar de plekjes die ik in dit artikel genoemd heb. Of je kan je af laten zetten door een Grab-driver, hierover vertel ik je meer in het gedeelte over transport.

Wil je echter een tour doen, bijvoorbeeld naar de Marble Mountains, dan kan je die online boeken via Get Your Guide.

 

Welke zaakjes raad ik je aan qua eten en drinken?

De Buddha Bowl bij Roots is een aanrader 🙂

Als je van noodles -en met name soepen- houdt dan zit je in Vietnam en dus ook in Da Nang goed. Iets wat je zeker eens moet proberen is ‘bun cha ca’, een typische noodlesoep uit Da Nang met onder meer viscake, taugé, uit, munt en gehakte pepertjes. Zelf vind ik soepen gevuld met noodles voor een keertje prima, maar daarna ben ik er vrij snel klaar mee. Ik vond het eerlijk gezegd best een gedoe om lekker eten te vinden in Da Nang, zoals bijvoorbeeld een simpele fried rice zoals je die in Thailand ziet. Vietnamees is niet mijn favoriete keuken, doe mij maar het gekruide eten uit Indonesië, Thailand, Maleisië of India.

Toch heb je in Da Nang behalve Vietnamees ook zat andere tentjes waar je écht goede gerechten hebt. Een zo’n tent is bijvoorbeeld het Roots Plant-based Cafe waar je lekkere vegan food hebt. Het is een fijne plek om je dag te beginnen met een vers ontbijtje of tussen de middag wat te lunchen. De bovenstaande Buddha Bowl met falafel, olijven en walnoten is mijn favoriet, gecombineerd met zelfgemaakte bietensap.

Mocht je trek hebben in Indiaas, dan is het Family Indian Restaurant een topper om een hapje te eten. Zelf heb ik hier de gebakken biryani-rijst op en die was heerlijk. Uiteraard hebben ze er ook naanbroden, curry’s en andere kruidige Indiase lekkernijen.

Indien je gewoon rijst wilt bij een lokale eetzaak, kijk dan bij zaakjes waar ‘com’ op de borden staat. Dit betekent namelijk rijst. In alle andere restaurants zullen het doorgaans noodles en soepen zijn die je kunt krijgen. Je eet hier doorgaans voor 25.000 tot 35.000 dong, inclusief een lekker stukje vis, wat groenten, ei en bijvoorbeeld tofu. Wil je fried rice? Vraag dan naar ‘com cien’.

Wanneer je net als ik wat langer in Da Nang verblijft en zelf een gezond ontbijt wilt maken, dan is No Waste To Go echt een topzaak om heen te gaan. Zij verkopen allerlei raw foods zoals goji-bessen, havermout, chia-zaden, noten en soortgelijke dingen. En geloof me, zulk eten is in Da Nang niet zo makkelijk te vinden. Cacao nibs hebben ze er helaas niet, daarvoor -en voor veel meer heerlijke chocola- kan je terecht bij TBROS chocolate.

Leuke koffiezaken, daar barst het van in Da Nang. Mijn persoonlijke favoriet is Puna Coffee & Cakes, waar de erg vriendelijke eigenaar -Nhan- zijn eigen koffiebonen brandt. Ze hebben tevens flink wat ontbijtopties, bijvoorbeeld smoothie bowls. Een andere tof tentje met krachtige koffie is TripleCoffee. En als je nog een vet lieve poedel wilt zien terwijl je van een bakkie geniet, ga dan naar Her.coffee.

De poedel van Her.coffee 😀

 

Waar in Da Nang raad ik je aan om te overnachten?

In Da Nang heb je qua locatie als gezegd grofweg twee opties: of je verblijft in de stad of aan het strand. De stad zou ik absoluut niet aanraden, ik vond de drukte echt een nachtmerrie. Overal rijden scooters en het is een beetje een rommeltje.

Het toeristische gedeelte langs My Khe Beach heet An Thuong, hier vind je de meeste restaurants, winkels en levendigheid. Maar je kan ook voor een wat rustigere plek kiezen met meer lokale vibes, bijvoorbeeld in Son Tra. Dat laatste is wat ik gedaan heb. Ik verbleef bij Lem’s Coffee & Apartment, lekker rustig en toch dichtbij de gezelligheid én goedkoop. In 5 minuten lopen ben je op het gezellige My Khe Beach. De eigenaresse Phuong is bovendien superaardig, ik kan het je echt aanraden. Om de hoek zit tevens een lokale markt waar je onder meer terechtkunt voor vers fruit. Ik kwam er zo’n beetje iedere dag 🙂 .

Twee fijne hotels bij My Khe Beach zijn het Diamond Sea Hotel, Yes Hotel Da Nang en Raon Danang Beach. Of boek een paar nachtjes in het gave Minh Boutique. Een heerlijk vijfsterrenhotel is Four Points by Sheraton Danang. Je kan ook low-budget gaan en tegelijkertijd prima slapen, denk bijvoorbeeld de Siro House Da Nang Homestay.

Wil je toch in het drukke centrum zitten dan is een leuke homestay Khang Homestay. Heel veel hostels vind je overigens niet in Da Nang, al is Delistay wel een echte aanrader.

 

Hoe zit het met transport in Da Nang?

Het lokale leven in Da Nang

Ik raad je aan om een scooter te huren om naar de bezienswaardigheden te kunnen reizen. Het kan natuurlijk zo zijn dat je liever niet zelf rijdt, in dit geval heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van een Grab-taxi, reguliere taxi’s of motorbike-taxi’s. Er rijden tevens bussen naar de omringende gebieden.

Op sommige plekken kan je bovendien fietsen huren, al liggen de meeste highlights te ver van de stad om er eventjes heen te fietsen. Bovendien is fietsen in de drukte niet heel chill, zelf heb ik vrijwel alles gelopen en ben ik vooral in het gedeelte rond My Khe Beach gebleven.

 

Hoe kom je in Da Nang?

Vanuit Hoi An ben je met de bus al in een half uurtje in Da Nang. Wil je van Ninh Binh naar Da Nang reizen? Reken dan op 11,5 uur per bus. Tevens kan je vanuit Da Nang een sleeper bus naar Dalat pakken, weet wel dat deze trip zo’n 15 uur duurt.

Verder is er een treinstation -het Da Nang Railway Station- dat je met heel wat plekken in Vietnam verbindt. Vanuit Hue ben je 2 uur onderweg en het traject Nha Trang-Da Nang duurt 9 tot 10 uur. In Ninh Binh heb je ook treinen die direct naar Da Nang gaan, de reis duurt dan zo’n 14,5 uur.

Tickets voor de trein en bus kan je bij een travel agency aanschaffen, maar ook gemakkelijk online via een partij als 12Go Asia.

Tot slot is het goed om te weten dat er een luchthaven is: Da Nang International Airport. Vanuit Ho Chi Minh City en Hanoi vlieg je er in minder dan 1,5 uur heen. Er zijn bovendien directe verbindingen met Phu Quoc (1 uur en 45 minuten reizen). Het fijne is bovendien dat de luchthaven op slechts 2 kilometer van de binnenstad en op krap 6 kilometer van My Khe Beach ligt. In veel Vietnamese steden is dit niet het geval en moet je nog eventjes reizen om in het centrum te komen. Verblijf je in het centrum, dan zou je dus zelfs kunnen lopen, als je backpack niet te zwaar is tenminste.

De taxi van de luchthaven naar My Khe Beach zou je tussen de 100.000 dong en 150.000 dong moeten kosten en doet er ongeveer 20 minuten over. Een andere optie is om een pick-up via je accommodatie te regelen, zo haalde de vader van Phuong van Lem’s Coffee & Apartment mij op voor 100.000 dong.

Haal het maximale uit je reis door Vietnam

Ga jij backpacken in Vietnam? Ben je op zoek naar routes? En heb jij geen zin in gedoe tijdens de planning van je avontuur? Wil jij simpelweg het maximale uit je reis door Vietnam halen? Dan heb ik iets voor je wat je niet mag missen.

Samen met een aantal andere experts heb ik namelijk Backpackgids Azië ontwikkeld. De gids staat vol met onwijs gave en waardevolle info over Vietnam en andere landen in Azië.

Je hoeft niks meer uit te zoeken, al het belangrijke en lastige voorwerk hebben wij voor je gedaan.

In de gids vind je onder meer:

Cruciale informatie voor je vertrekt.
Duidelijk uitgestippelde routes waar je direct mee op pad kunt.
Waardevolle transportinfo waarmee je zeeën van tijd bespaart.
Toffe accommodaties, eetzaakjes en bekende maar ook geheime plekjes.
Insider-tips, secrets en travel hacks die je gezien moet hebben.

Bovendien krijg je er liefst drie gratis bonussen bij!

Wil jij alles uit je reis halen? Klik dan nu op de onderstaande knop.

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw