17 spectaculaire nationale parken in Thailand

Tijdens je reis door Thailand ontkom je er niet aan: de vele schitterende nationale parken die je kunt bezoeken, om precies te zijn 127. Of het nou marineparken met de meest kleurrijke koralen zijn of ongerepte jungles met verborgen watervallen, het Land van de Glimlach heeft qua natuur alles te bieden waar je naar op zoek bent.

In dit artikel bespreek ik 17 prachtige Thaise natuurparken, inclusief diverse (avontuurlijke) activiteiten die je er kunt ondernemen. Verder geef ik steeds even aan hoe je er kan komen, zo hoef je niet meer zelf uit te zoeken welke bus of trein je moet nemen.

Ben je klaar om mee op avontuur te gaan? Lees dan snel verder đŸ™‚ .

1. Khao Sok National Park

Khao-Sok-National-Park

Een van de oudere regenwouden ter wereld en tevens het meest bekende natuurpark van Thailand, is zonder twijfel Khao Sok National Park. En dat is niet zonder reden.

Het ongerepte landschap met het kristalheldere water, imposante rotskliffen, grotten waarin je kunt zwemmen, wilde jungle en pittoreske hutjes aan het meer, maken dit natuurlijke wonder tot een walhalla voor avonturiers.

Vanuit Bangkok kun je met de nachttrein naar Surat Thani gaan, dit duurt zo’n 12 uur. Daar kan je een busje nemen naar de ingang van het park, een rit van 1 uur.

Hieronder noem ik de hoogtepunten indien je een (meerdaagse) trekking door Khao Sok gaat doen.

 

To do’s

  • Overnacht op het Cheo Lan Lake in een drijvende bamboehut.
  • Ga varen op het heldere meer. Voor de echte liefhebber: je kunt hier zelfs duiken!
  • Spot diverse watervallen en loop naar de viewpoints met schitterende uitzichten.
  • Wellicht ga je de grootste bloem ter wereld van dichtbij zien: de Rafflesia.
  • Je kunt grotten bezoeken, zoals de Khang Cow Cave en de Namtaloo Cave. En ja, je kunt vleermuizen, spinnen en zelfs slangen tegenkomen.
  • Ben je een dierenliefhebber? Ga dan olifanten wassen bij Elephant Hills. Of gewoon kijken hoe ze zelf een duik in de modderbaden nemen đŸ™‚ .

  

2. Khao Yai National Park

Khao Sok mag dan een van de oudere regenwouden ter wereld zijn, maar het oudste nationale park van Thailand is toch echt Khao Yai. Wist jij dat dit een fantastische plek is om dieren in het wild te spotten? En niet zomaar dieren: denk bijvoorbeeld aan Aziatische olifanten, gibbons en allerlei tropische vogels.

Trouwens, een tip die ik je wil meegeven: zorg dat je altijd een sweater bij je hebt als je naar Khao Yai National Park gaat. Door de relatief hoge ligging en de dichte bebossing, kan het namelijk best wel koel worden. Verder zijn lange mouwen en een lange broek 100% nodig in verband met bijvoorbeeld bloedzuigers.

Goed om te weten is dat dit nationale park op ongeveer 175 kilometer ten noordoosten van Bangkok ligt. Vanuit de hoofdstad kun je een trein nemen naar Pak Chong, dit duurt 4,5 uur. Met de bus ben je sneller, je doet er dan 2,5 uur over.

 

To do’s

  • Een aanrader is om een jungletrekking te doen met een lokale gids. Ik raad je aan om dit via Bobby’s Apartment in Pak Chong te boeken, je kunt hier bovendien goedkoop overnachten. Je kunt dit uiteraard ook regelen bij de office van het nationale park.
  • Ga Olifanten, herten en gibbons in het wild spotten, de kans hierop is zeer reĂ«el als je een nachtsafari of een georganiseerde excursie doet. Ook de neushoornvogel zal je waarschijnlijk in een boom zien zitten.
  • Bekijk de mooie watervallen, waaronder de Haew Suwat Waterfall waar de film The Beach deels werd opgenomen. Het kan zo zijn dat je hier een Siamese krokodil ziet genieten van de zon, ja je leest het goed đŸ˜‰ .
  • Breng een bezoekje aan de vleermuisgrotten.

 

3. Erawan National Park

Erawan Watervallen

Dé reden waarom je naar het Erawan National Park gaat, is het zien van de spectaculaire Erawan Waterfalls. En geloof me, dit zijn niet de eerste de beste watervallen die je tijdens je reis gaat zien. De prachtige kleur van het water doet mij een beetje denken aan de Kuang Si Waterfalls in Luang Prabang (Laos).

De waterval bestaat uit 7 verschillende lagen en je kunt iedere laag bereiken via een pad dat dwars door de jungle loopt.

Het nationale park ligt op 1,5 uur rijden vanaf Kanchanaburi en is te bereiken met een scooter of de bus. Als je met de scooter komt, dan betaal je 20 Baht extra bovenop de entreeprijs van 300 Baht.

Dit is trouwens geen natuurpark zoals bijvoorbeeld Khao Sok waar je echte trekkings kunt gaan maken. Je komt hier echt puur voor de watervallen naartoe. Maar dat is het zeker waard!

 

To do’s

  • Ga de waterval tree voor tree beklimmen via de jungle. Hoe hoger je komt, hoe minder toeristisch het wordt.
  • Glijd van de verschillende glijbanen die hier door de natuur gevormd zijn. Dit is weer eens wat anders dan een kunsstof glijbaan in een overdekt zwembad in Nederland đŸ˜‰ .
  • Het is verder een aanrader om te gaan zwemmen in de diverse waterbronnen en een verkwikkende douche te nemen onder het neerklaterende water van de waterval.

 

4. Similan Islands National Park

Similan-Islands-Thailand

Het Similan Islands National Park, oftewel daar waar de Similan-eilanden liggen, is een toplocatie voor duikers. Ik zeg hier niet zomaar iets, want wereldwijd staat ze in de top-10 van beste duikbestemmingen.

In totaal bestaat de archipel uit 9 eilanden die gelegen zijn in de mooie Andaman-zee. Het merendeel van deze plekken is trouwens onbewoond, enkel op Koh Similan en Koh Miang leven mensen en zijn faciliteiten te vinden.

Je kunt het Similan National Park bereiken met een boot vanuit Khao Lak (1,5 uur), waar je in ongeveer 12 tot 14 uur met de bus kunt komen vanuit Bangkok. Verder kun je vanaf Phuket (2 tot 3 uur) reizen.

 

To do’s

  • Ga duiken of snorkelen. De beste duikspot is Elephant Head. Hier kun je tevens enorme granieten rotsblokken zien en beklimmen. Bij Richelieu Roch kun je zelfs walvishaaien spotten.
  • Relax op de prachtige witte stranden van de diverse eilandjes. Met name de baai op Koh Similan en de 2 mooie kuststroken op Koh Miang zijn aanraders.
  • Op Koh Similan, het grootste eiland, en op Koh Miang kun je kamperen. Tenten hoef je niet mee te nemen, deze staan al voor je klaar. Vooraf boeken wordt aangeraden.

5. Doi Suthep-Pui National Park

Op 15 kilometer ten oosten van Chiang Mai ligt het Doi Suthep-Pui National Park, een ideale plek als je even geen zin meer hebt in de hectiek van de drukke stad.

In het heuvelachtige landschap vind je bergen als Doi Suthep, Doi Pui en Doi Buagha. Doi Pui is met een hoogte van 1.658 meter de hoogste berg van het nationale park. Het mooie uitzicht over de stad bij de Doi Suthep-tempel is een van de voornaamste redenen waarom mensen hierheen komen.

Als jij een bezoekje wilt brengen aan dit Doi Suthep-Pui, dan kun je vanuit het centrum een songthaew nemen.

 

To do’s

  • Klim richting de top van Doi Suthep waar je een Boeddhistische tempel vindt: de Wat Phra That Doi Suthep. Je kunt 309 treden lopen of met een lift gaan. Vanaf het bouwwerk heb je een schitterend zicht over Chiang Mai en omstreken.
  • Bezoek het Bhubing Palace dat als winteronderkomen voor de koninklijke familie dient. Je vindt hier tevens vele vogel- en vlindersoorten.
  • In het park zijn verschillende minderheidsdorpen om te bezoeken in de omgeving van het koninklijk paleis, de zogeheten ‘Hmong Villages’.
  • Er zijn diverse watervallen om te zien: de Huay Kaew Waterfall (vlak voor de ingang), de Mon Tha Than Waterfall (in het nationale park, zo’n 3 kilometer lopen) en de Dtaat Mook Waterfall. De laatste waterval ligt is te bereiken via een trail van 7 kilometer, waarvoor een gids vereist is (kosten: 200 Baht per gids).
  • Voor de avonturiers: je kunt kamperen bij de Doi Pui Campsite. Tenten staan al klaar, deze kosten 210 Baht voor 1 persoon en 270 Baht voor 2 personen.
  • Wil je helemaal zen worden? Dan is het Doi Suthep Vipassana Meditation Center de plek waar jij moet zijn. Je hebt hier retreats van wel 23 dagen.

 

6. Kaeng Krachan National Park

Een wild zwijn in het Kaeng Krachan National Park | Credits: Rushen, Flickr

Weet jij wat het grootste nationale park van Thailand is? Niet Khao Yai en ook niet Khao Sok, maar Kaeng Krachan met een oppervlakte van zo’n 3.000 vierkante kilometer. Best verrassend hè?

Dit is een heerlijke bestemming als je op zoek bent naar een natuurpark waar weinig toeristen komen en wanneer je van wandelen door de mooie natuur houdt. Er leven hier trouwens olifanten, luipaarden, beren, gibbons, herten en tijgers in het wild.

Je vindt Kaeng Krachan National Park op zo’n 60 kilometer ten zuidwesten van Phetchaburi waar je vanuit Bangkok met de bus kunt komen, dit duurt ongeveer 3 uur. Ook kun je een minivan direct naar het nationale park nemen. Tot slot is ook de trein een optie, je bent dan 4 uur onderweg.

 

To do’s

  • Ben je een vogel-liefhebber? Er leven hier meer dan 300 verschillende soorten.
  • Je kunt de Phanoen Tung berg beklimmen. Het hoogste punt is 1.207 meter en het uitzicht op het groene landschap is onbetaalbaar.
  • Ga wandelen naar de Tho Thip Waterfall die uit liefst 18 verschillende gedeeltes bestaat. Er zijn nog meer watervallen, waaronder de Pala U Waterfall die 11 niveaus telt.
  • Zoek verkoeling in het Kaeng Krachan-stuwmeer en geniet van het beeldschone uitzicht.

 

7. Khao Sam Roi Yot National Park

De letterlijke vertaling van ‘Khao Sam Roi Yot’ is ‘berg met 300 toppen’, het zal je dan ook niet verbazen dat dit natuurpark grotendeels uit heuvelachtige landschappen bestaat. Je vindt er imposante kalkstenen bergen, waarvan Khao Krachom met 605 de hoogste is.

Hoe kom je er? Je zal eerst naar Pranburi moeten reizen. Dit plaatsje ligt zo’n 20 kilometer ten noorden van het park. Vanuit Bangkok kun je hier met de (mini)bus (5 uur) of trein (6 uur) komen. In Pranburi kun je een songthaew nemen om bij het Khao Sam Roi Yot National Park te komen.

To do’s

  • Bezoek de verlaten stranden: Hat Sam Phraya en Hat Laem Sala.
  • Ga op avontuur in de Phraya Nakhon-, de Sai- en de Kaeo-grotten. Binnenin vind je verwilderde bomen, stalagmieten en zelfs versteende watervallen. In de Phraya Nakhon Cave staat een tempel, maar dat is niet het enige bijzondere: het daglicht dat hier naar binnen valt, zorgt voor een sprookjesachtige setting.
  • Het is een van de beste locaties in Thailand om allerlei bijzondere vogels te zien. Er leven zo’n 300 verschillende soorten.
  • In de buurt liggen diverse eilandjes die je kunt bezoeken: Ko Sattakut, Ko Kho Ram, Ko Nom Sao, Ko Rawing Island, Ko Rawang en Ko Khi Nok.

 

8. Phu Kradueng National Park

In het noordoosten van Thailand ligt het spectaculaire Phu Kradueng National Park, om precies te zijn in de provincie Loei. Hier komen ieder jaar vele mensen naartoe om de 1.316 meter hoge Phu Kradueng-berg te beklimmen.

Om er vanuit Bangkok te heen te gaan, neem je een bus naar Loei. De reistijd is 8 uur. Je stapt vervolgens uit bij Pha Nok Khao. Daar kun je met een minibus verder rijden naar het nationale park. Een andere optie in Bangkok is om de bus naar Chum Phae te pakken.

To do’s

  • Loop in ongeveer 4 uur naar de top van de Phu Kradueng-berg.
  • Overnacht bovenop de berg op een camping. Tenten zijn op deze bijzondere kampeerplek aanwezig.
  • Zet de wekker om 05.00 uur om de fabelachtige zonsopkomst te zien bij de MakDook-klif.

Ik wil je adviseren om 3 dagen uit te trekken om dit nationale park te verkennen. Nadat je hebt overnacht op de berg, kun je de volgende dag de bosrijke omgeving met watervallen en mooie uitkijkpunten gaan ontdekken. Vervolgens kampeer je nog een nachtje op de bergtop, om de dag erop weer naar beneden te lopen.

 

9. Ang Thong National Marine Park

Dit prachtige uitzicht vind je op Koh Wua Ta Lap

Wil je het hiken en jungletrekken verruilen voor een waar eilandparadijs? Ga dan naar het Ang Thong National Marine Park dat ten noordwesten van Koh Samui ligt. Dit nationale park bestaat uit liefst 42 verschillende eilandjes.

Leuk om te weten is dat er wordt beweerd dat de schrijver van het boek The Beach hier naartoe ging om inspiratie op te doen. En eerlijk gezegd begrijp ik best waarom đŸ™‚ .

Het Ang Thong National Marine Park is vanaf Koh Samui per boot te bereiken, dit duurt ongeveer 2 uur. Ook Koh Phangan en Koh Tao zijn eilanden waarvan je kunt vertrekken, al is Koh Tao minder gebruikelijk.

 

To do’s

  • Kajakken, snorkelen en duiken zijn hier een must.
  • Bekijk verder het eiland Koh Mae waar je een prachtige smaradgroene lagune vindt: Talai Nai. ‘Ang Thong’ betekent ‘gouden kom’ wat verwijst naar deze zeewaterlagune.
  • Het bekendste eiland is Koh Wua Ta Lap waar je van een panoramisch uitzicht kunt genieten vanaf het uitzichtpunt. Het is even klauteren, maar eens je op 500 meter hoogte staat, weet je niet wat je ziet.

 

10. Sai Yok National Park

Rivierhuisjes in het Sai Yok National Park | Credits: Sai Yok National Park, Flickr

Op krap 90 kilometer van Kanchanaburi ligt het bergachtige Sai Yok National Park. Bij de ingang vind je kalkstenen grotten en overblijfselen van de Thai-Burma Railway, oftewel de Death Railway.

Om in Sai Yok te komen, kun je vanuit Kanchanaburi zelf met de scooter gaan. Ook is het mogelijk om vlakbij de Tiger Temple, die onlangs gesloten is, een bus te nemen naar het nationale park. Het is ongeveer een uurtje rijden.

In verband met de watervallen, is dit bijzondere stukje natuur in het regenseizoen op haar mooist. Een voordeel vergeleken met het nabijgelegen Erawan National Park is dat het hier een stuk rustiger is.

 

To do’s

  • Neem een kijkje bij de Sai Yok Waterfall die uitmondt in de river Kwai. Er zijn trouwens meerdere watervallen, waar je kunt zwemmen. Maar let op: de visjes in het water zijn niet altijd even fijn, ze knabbelen namelijk aan je huid đŸ˜‰ .
  • Ga met een longtailboot naar Mae Nam Noi Village om de bijzondere ‘queen crabs’ te zien.
  • Er zijn diverse kalksteengrotten om te bewonderen. Een aanrader is de Lawa Cave waarin de kleinste vleermuis ter wereld leeft: de ‘Bumblebee bat’.
  • Het is ook gaaf om met een bamboeraft op de rivier varen en te hiken door de jungle. Kijk goed om je heen, want dit is samen met Kaeng Krachan National Park de beste plek voor het spotten van wildlife. Wat mij betreft hè đŸ™‚ .
  • Tot slot is een nachtsafari een absolute aanrader. Ga op zoek naar de dieren die in de nacht ontwaken.

 

11. Kui Buri National Park

HĂ©t nationale park waar je bijna gegarandeerd olifanten in het wild gaat zien, is het Kui Buri National Park. Echter, dit is niet de plek waar je moet zijn voor een avontuurlijke jungletrekking. Maar als je op zoek bent naar een bestemming waar olifanten leven, dan is het een absolute must om naar Kui Buri te gaan. De kans op het spotten van dit prachtige dier is hier namelijk behoorlijk reĂ«el đŸ™‚ .

Het nationale park ligt op zo’n 4 uur rijden vanaf Bangkok. Je kunt proberen een minibus te regelen en anders met de reguliere bus naar Hua Hin gaan, dit duurt 5 uur. Met de trein kan ook, je bent dan zo’n 4 tot 5 uur onderweg. In Hua Hin kan je vervolgens met een minibus naar Kui Buri rijden (1,5 uur).

To do’s

  • Doe een safari-rondrit door het nationale park. Onderweg ga je verschillende speciale dieren zien, zoals olifanten, herbivoren, herten, bijzondere vogels en bantengs (runderen). Regel dit via het visitor center, dit is veruit het goedkoopst. Zelf rijden is niet toegestaan.
  • Bekijk de Huay Dong Mai Fai Waterfall en de Pha Ma Hon Waterfall.
  • Doneer wat geld voor het WWF en hun projecten, dit kan in het park.
  • Je kunt in het park kamperen voor 270 Baht per tent.

 

12. Pa Hin Ngam National Park

Dit nationale park is een prachtige plek met vele opzienbarende rotsen en schitterende bloemenvalleien. Het is een spot waar voornamelijk locals komen, toeristen zal je hier nauwelijks zien. Pa Hin Ngam is een ideale bestemming als je behoefte hebt aan serene rust en wel van een wandelingetje houdt. 

Het Pa Hin Ngam National Park ligt op 270 kilometer ten noorden van Bangkok en is ongeveer 4 uur rijden als je zelf een auto huurt. Indien je met de bus gaat, is de beste optie om naar Chaiyaphum te gaan (6 uur) en vanuit daar je transport naar het nationale park te regelen.

 

To do’s

  • Bekijk de vele imposante rotsen.
  • Als je in juli gaat, dan zal je de meest kleurrijke bloemen aantreffen in het mooie groene landschap.
  • Loop naar Sut Phaendin, een steile klif waar je van een spectaculair uitzicht kunt genieten.
  • In het regenseizoen zijn de Namtok Thep Prathan Waterfall en de Namtok Thep Phanom Waterfall de moeite waard om te bezoeken. Ze liggen overigens net buiten het nationale park.

 

13. Thung Salaeng Luang National Park

Thung Salaeng Luang National Park
Een groene oase in het Thung Salaeng Luang National Park | Credits: Indy Dheegayu, Flickr

Als je van Bangkok naar Chiang Mai reist, kom je langs de stad Phitsanulok. Dit is de toegangspoort om het nationale park van Thung Salaeng Luang te bezoeken.

Als je op zoek bent naar een rustige omgeving en mooie natuur, dan is dit de uitgelezen plek om naartoe te gaan. Je hebt hier onder meer de grootste waterval van Phitsanulok.

Als je in Bangkok bent, kun je naar Phitsanulok gaan met de bus (6 uur), trein (5 uur) of zelfs het vliegtuig (1 uur).

 

To do’s

  • Ga naar de mooie Kaeng Song Waterfall, bij voorkeur in de maanden juni tot en met december.
  • Hike door het park en spot kleurrijke bloemen van oktober tot en met december.
  • Voor de echte die hards: ga raften in het wilde water bij Kaeng Wang Nam Yen.
  • In de buurt van de waterstroming kun je tevens nog een aantal donkere grotten ontdekken.
  • Wil je in het regenwoud slapen? Dat kan bij het Rain Forest Resort.

 

14. Khuean Srinagarindra National Park

Het Khuean Srinagarindra National Park staat ook bekend als Si Nakharim National Park en ligt in de Thaise provincie Kanchanaburi. Je vindt er diverse hotsprings, watervallen, grotten en groen-gekleurde kalksteenbergen. Verder leven er bijzondere beesten als luipaarden, civetkatten en de ‘slow loris’.

Eigenlijk heeft dit nationale park alles wat het nabijgelegen Erawan National Park te bieden heeft, alleen is het hier een stuk minder druk. Als je buiten de gebaande paden wilt gaan, is dit een absolute aanrader.

Om er te komen, raad ik je aan om dezelfde bus te nemen als naar het Erawan National Park. Khuean Srinagarindra National Park ligt namelijk ten noorden hiervan. Vraag even aan de buschauffeur of hij vanuit Erawan verder-rijdt of dat je daar over kunt stappen. Ook kun je bij Wat Thung Lat Ya in Amphoe Mueang (zo’n 20 kilometer van Kanchanaburi) een songthaew nemen, dit duurt 4 uur.

 

To do’s

  • Bezoek de meest bekende attractie van het park: de Huay Mae Kamin Waterfall die uit 7 verschillende niveaus bestaat.
  • Aan de noordzijde van het park kun je samen met de locals gaan vissen.
  • Ga op ontdekking in de Tham Sawan Cave en bekijk de indrukwekkende prehistorische muurschilderingen. Andere grotten om te bezoeken, zijn Tham Nam Mut en Tham Phra Kho.

 

15. Nam Nao National Park

Heb jij ooit al van deze plek gehoord? Ik denk het niet hè đŸ˜‰ . Nam Nao National Park bestaat uit tropische bossen met onder meer bamboebomen. Je kunt er heerlijke wandelingen maken door de bergachtige en groene omgeving.

Hoe kom je in Nam Nao National Park? In Bangkok kun je een bus nemen naar Lom Sak, een rit van 6 uur. Daar pak je de volgende bus richting Khon Kaen (2 tot 3 uur rijden), zeg wel even tegen de buschauffeur dat je bij Nam Nao wilt uitstappen.

 

To do’s

  • Verken de 3e grootste grot van Thailand: de Tham Yai Nam Nao Cave. Binnen vind je onder meer vele stalagmieten en stalactieten. Het is een van de betere nationale parken als je van grotten houdt.
  • Ga zwemmen bij de Haew Sai Waterfall. Een andere waterval om te bezoeken, is de Sai Tong Waterfall.
  • Loop naar de top van de Phu Pha Chit-berg. Deze is 1.271 meter hoog en de tocht duurt ongeveer 6 uur (10 kilometer).

 

16. Pha Taem National Park

In de Ratchathani-provincie ligt het 340 vierkante kilometer grote Pha Taem National Park dat uit schitterende tropische regenwouden en de meest vreemde rotsformaties bestaat. Om precies te zijn ligt dit natuurpark op de grens bij Thailand en Laos langs de Mekongrivier.

Je kunt helaas niet met publiek transport naar Pha Taem komen, ja je gaat hier echt off the beaten path, heerlijk toch đŸ˜‰ ? Hoe kun je er wel komen? Allereerst door middel van een excursie te boeken of in Khong Chiam een tuk-tuk-chauffeur aanspreken die jou door het park gidst. Dit zou zo’n 1.200 Baht moeten kosten.

 

To do’s

  • Geniet van het uitzicht bij de Pha Taem-klif en bekijk hier verder 3.000 jaar oude rotsschilderingen, waaronder aliens met trapezium-hoofden. Ben je een vroege vogel en wil je de zonsopkomst zien? Dan is de Pha Chanadai-viewpoint aan te raden.
  • Loop door de Pha Taem Na Tam forest en bekijk daar onder andere gouden Boeddha’s.
  • Spot de nogal vreemde rotsen met een champion-achtige vorm. Deze rotsformaties staan bekend als Sao Chaliang.
  • Cooling down nodig? Ga dan naar een van de watervallen: de Soie Sawan Waterfall, de Saeng Chan Waterfall en de Thung Na Muang Waterfall.

 

17. Phang Nga Bay National Park

Sai Yok National Park

Tot slot van dit artikel noem ik het Phang Nga Bay National Park. Deze plek is bekend van de beroemde foto’s waarop je reusachtige kalkstenen rotsen uit de zee ziet rijzen. In totaal bestaat het gebied uit meer dan 40 eilanden. De Phang Nga Bay, de bekendste plek van het nationale park, is zonder twijfel een van de mooiste baaien die je in Thailand (en Azië) vindt.

Om bij Phang Nga Bay National Park te komen, neem je vanuit het dorpje Phang Nga een songthaew naar Tha Dan. Vanuit Surat Thani en Khao Sok kun je met de bus naar Phang Nga reizen.

 

To do’s

  • Het nationale park leent zich uitermate goed om te gaan kajakken. Het is erg gaaf om door de grotten te peddelen. Ga wel vroeg in de ochtend, je bent dat het massatoerisme voor.
  • Doe een tour door de mangrovebossen en langs de meest beeldschone rotsformaties die uit het water omhoogkomen.
  • Overnacht in het vissersdorpje Koh Panyee dat aan een kant begrensd wordt door een imposante kalksteenrots.

 

Wat is jouw favoriete nationale park in Thailand?

Haal het maximale uit je reis door Thailand

Ben je op zoek naar routes? En heb jij geen zin in gedoe tijdens de planning van je avontuur? Wil jij simpelweg het maximale uit je reis door de Thailand halen? 

Lees dan even verder.

Speciaal voor Thailand-backpackers heb ik namelijk Backpackgids Thailand gemaakt. Dit heb ik gedaan op het prachtige eiland Koh Phangan. Met de insider-tips, gave routes en andere waardevolle info kan ik wel zeggen dat de gids een must is voor je reis. De reacties die ik erop krijg maken me helemaal blij đŸ™‚ .

En als je naast Thailand ook nog naar andere landen in Azië gaat, dan is Backpackgids Azië ook echt een aanrader.

Je hoeft niks meer uit te zoeken, al het belangrijke en tijdrovende voorwerk is voor je gedaan.

In de gidsen vind je onder meer:

Cruciale informatie voor je vertrekt.
Duidelijk uitgestippelde routes waar je direct mee op pad kunt.
Waardevolle transportinfo waarmee je zeeën van tijd bespaart.
 Toffe accommodaties, eetzaakjes en bekende maar ook geheime plekjes.
 Insider-tips, secrets en travel hacks die je gezien moet hebben en waarmee je flink wat geld bespaart.

Backpackgids Thailand

Backpackgids Thailand heb ik geschreven op het Thaise eiland Koh Phangan en is een feestje om te lezen. Klik op de knop voor meer informatie.

Backpackgids Azië

Door reizigers bestempeld als “Het meest veelzijdige product om alles uit je reis door AziĂ« te halen.” 

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.
12 Antwoorden
  1. Wat heeft Thailand toch ongelooflijk veel natuurschoon. We kunnen er nog wel 10 keer naartoe zonder alles gezien te hebben. Khao Yai was 1 van de eerste plekken die we er bezochten en op de 1 of andere manier vond ik het een beetje een tegenvaller…geen idee waarom, want we zagen gibbons, neushoornvogels, olifanten en ander wild. Het was onze eerste ervaring met dit soort wildlife spottten, misschien dat het dus kwam doordat we niet precies wisten wat te verwachten. Naar Khao Sok ben ik heel benieuwd. Als we weer naar Thailand gaan zou ik DAAR in ieder geval naartoe willen.

    1. Avatar foto
      Robbert

      Goede keuze, Khao Sok! Jammer dat je Khao Yai niet zo vond… Het is wat mij betreft een van de boeiendere nationale parken van het land. Maar goed, misschien dat een nieuw bezoekje je mening wat verandert? Anyway, er zijn zat keuzes in Thailand đŸ™‚ .

  2. Juul

    Hoii,
    Ik vroeg me af of je bij de meeste parken gewoon met een busje of iets er naar toe kan? Ik ga een maand backpacken maar ga geen auto huren en zal dus alles met het openbaar vervoer doen. Ik wil echter graag naar de nationale parken en heb niet het budget om steeds een georganiseerde tour te nemen.
    Groetjes juul

    1. Avatar foto
      Robbert

      Hoi Juul,

      Het merendeel van de beschreven parken kun je met het openbaar vervoer bereiken. Ik heb per park steeds vermeld hoe je er kunt komen đŸ™‚ .

      Als er nog wat is, laat het me even weten.

      Groet, Robbert

  3. Anne

    Hallo!
    Ik vroeg me af wat aan te raden is om naar toe te gaan als je houdt van natuur, avontuur en het spotten van dieren. De parken die hier aangegeven zijn zien er allemaal zo mooi uit, maar ik kan natuurlijke niet alle parken bezoeken ;).
    Ik wilde vanaf Chiang Mai de jungle in, naar Khoa Yai en Khoa Sok? Ik ga 2 maanden weg. Is dit realistisch? En aan te raden?

    Bedankt!

    1. Avatar foto
      Robbert

      Hoi Anne,

      Dankvoor je berichtje.

      Voor wat je beschrijft, zou ik sowieso naar Khao Yai gaan… Je hebt hier prachtige natuur, veel dieren en goede trekkingsmogelijkheden.

      Wat je zegt is zeker realistisch en klinkt als een goed plan! Wellicht ook naar Doi Suthep-Pui National Park vlakbij Chiang Mai gaan.

      Groet, Robbert

  4. Mooie en uitgebreide info over de vele Nationale Parken Van Thailand. Een park wat ook wel in het rijtje past is Phu Hin Rong Kla in het noorden van Thailand.

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw