8 indrukwekkende dingen om te doen in Kampot (+ tips)

In het zuidoosten van Cambodja ligt het sfeervolle plaatsje Kampot, direct langs de Preaek Tuek Chhu River. Precies zo’n plek waar ik na mijn bezoek aan het chaotische en sfeerloze Phnom Penh behoefte aan had. Toen ik na de 3 uur durende busreis aankwam, voelde het meteen goed. Gemoedelijk, gezellig en relatief rustig.

Kampot is geliefd onder zowel backpackers als expats die er voor langere tijd zijn blijven hangen. De fotogenieke gebouwen die komen uit de tijd van de Franse bezetting geven een fijn sfeertje, het is iets helemaal anders dan de rommelige en stoffige straten zoals je ze in Cambodja gewend bent. Tel daar de avondmarkten, bakkerijen, goede eetzaakjes, vintage koffietentjes en de ligging aan het water bij op, en je hebt de perfecte bestemming om een paar dagen rond te dwalen.

Daarbij is de omgeving rond Kampot met de wereldberoemde peperplantages, grotten, watervallen en het spookachtige Bokor National Park ronduit geweldig om met de motorbike te ontdekken.

De dag die ik had uitgekozen om naar Kampot te trekken bleek overigens niet de meest handige. Het was namelijk 31 december en werkelijk alle accommodaties waren volgeboekt. Uiteindelijk hebben ze me bij het Blue Buddha Hotel in een bed op de personeelskamer gelegd. Een nogal aparte ervaring, al was ik er na dik 2 uur zoeken behoorlijk blij mee kan ik je zeggen 😀 .

Jij gaat vast ook naar Kampot tijdens je rondreis door Cambodja. In dat geval zeg ik: lees even verder, want in dit artikel deel ik acht leuke dingen om er te doen. Ik sluit het geheel af met tips voor eettentjes, accommodaties, vervoer en hoe je er komt.

Eén ding wil ik je sowieso aanraden: neem zeker een kijkje in Kampot. Want het is een van de leukere plekjes van Cambodja, als je het mij vraagt tenminste.

Bezienswaardigheden en activiteiten in en rond Kampot

Wat is er allemaal te doen in en rondom Kampot? Goh, eigenlijk best veel. En allemaal leuke dingen. Zowel relaxend als avontuurlijk. Hieronder lees je mijn acht aanraders.

 

1. Loop door het centrum en proef de koloniale sfeer

Als de avond valt, wordt het alleen maar gezelliger

Het zal je niet ontgaan zijn dat Cambodja in een ver verleden (tussen 1431 en 1864) langdurig bezet is geweest door de Fransen. Daarvan zie je in het stadje een hoop terug. Mooi gekleurde huisjes met de typische Franse balkonnetjes, bistro’s, guesthouses en allerlei smalle steegjes om in te verdwalen. Het geeft Kampot, samen met de rivier, een zeer knusse uitstraling.

Maar niet alles is Frans hoor, al zijn de meeste toeristen dat wel 😉 . Overdag zie je scholieren in een net uniform op de fiets rijden, eet je tussen de monniken in een lokaal restaurant, of kijken spelende kinderen je verlegen aan.

Dit alles, gecombineerd met de aanwezige backpackers, maakt het een buitengewoon fijn plaatsje om te verblijven.

Toen ik er in 2018 ronddwaalde zag ik het artistieke barretje Kama:

Kama-KampotDe Kama Bar in Kampot ademt kunstzinnigheid

Tegenwoordig hebben ze de naam veranderd in The Old House. Ga er gerust eens een kijkje nemen, want het ziet er cool uit.

Kijk verder goed om je heen, want op sommige muren zie je fascinerende muurschilderingen zoals op de foto hierboven. Ik houd ervan, het geeft letterlijk kleur aan een stad.

Kampot street art
Gave street-art

Een aanrader is om langs de rivier te lopen en te stoppen bij een van tentjes om lekker wat te drinken. Voor de ultieme sfeerproevers is er ook een bootrestaurant: The Boat.

De trots van Kampot: de rivier die het stadje uiteensplit met hier floating restaurant The Boat

Of ik moet eigenlijk zeggen “was er een bootrestaurant,” want The Boat bestaat anno 2023 helaas niet meer. Ik weet niet precies wat er gebeurd is, maar ik vermoed dat de corona-pandemie de oorzaak is 🙁 .

Een trekpleister in het centrum is de zogeheten ‘Durian Roundabout‘. Oké, we hebben het hier ‘slechts’ over een rotonde, dus laten we het niet overdrijven. Desalniettemin is het een grappig plaatje om aan je fotorol toe te voegen. Ik bedoel, waar zie je nou zoiets, een rotonde met een joekel van een durian erop?

De Durian Roundabout, een icoon in Kampot

Aan het eind van de middag raad ik je aan om de zonsondergang vanaf een van de stadsbruggen te bekijken, bijvoorbeeld de Old French Bridge die ook bekend is onder de Franse naam ‘Entanou Bridge‘. Schitterende plaatjes gegarandeerd.

 

2. Vaar, kajak of SUP over de Preaek Tuek Chhu-rivier

Indien je Kampot vanuit een ander perspectief wilt bekijken is het maken van een boottochtje over de Preaek Tuek Chhu River leuk om te doen.

Behalve op een boot te stappen kun je zelf op de rivier gaan suppen of kajakken, supertof! En nog goedkoop ook, want bijvoorbeeld een kajak kost je slechts 2,50 USD per uur.

 

3. Maak een roadtrip door het mysterieuze Bokor National Park

🙂

Wat was dit vet zeg! Huur een scooter voor 5 dollar en maak er een avontuurlijke middag van in het Bokor National Park, tevens bekend als het ‘Preah Monivong National Park’. Een nogal mysterieuze plek, aangezien je er allerlei verlaten gebouwen vindt uit de tijd van de Franse kolonie.

Thansur-Bokor-Highland-Resort-Bokor
Het afgrijselijke maar enigszins intrigerende Thansur Bokor Highland Resort

Echter, toen ik richting ‘het’ hoogtepunt -het Bokor Hill Station– reed bleek de geschiedenis waar ik voor kwam ver te zoeken. Constructiewerkzaamheden was er het enige wat ik zag. Men verbouwde het eerdergenoemde oude casino, was bezig met hotels en allerlei andere zaken voor commerciële doeleinden uit de grond aan het stampen. Jammer. Echter, waar geld te verdienen valt, daar vinden helaas bijna altijd ontwikkelingen plaats. De oude Franse kerk die je onderweg tegenkomt, is gelukkig nog wel authentiek gebleven. Vandaag de dag, in 2023 dus, dient het voormalige station als fancy Le Bokor Palace Hotel te vinden.

Verder kom je langs een gigantische vrouwelijke Boeddha genaamd Lok Yeay Mao, een tempelcomplex -de Sampov Pram Pagoda– vanwaar je uitkijkt over de zee en Vietnam, een lelijk maar bijzonder hotel en andere bijna spookachtige gebouwen. Spookachtig, omdat je voelt dat er hier ooit leven heeft plaatsgevonden, terwijl alles nu compleet verlaten is. Daarnaast is er de Popokvil Waterfall, al vond ik die niet heel bijzonder. In het regenseizoen schijnt dit anders te zijn.

Lok-Yeay-Mao-Bokor
De imposante vrouwelijke Boeddha: Lok Yeay Mao
Het complex van de Sampov Pram Pagoda
Sampov-Pram-Pagoda-1
En een van de Boeddhabeelden die je er vindt
Popokvil-Waterfall
De weinig indrukwekkende Popokvil-waterval – al is ‘ie van beneden gezien en in het regenseizoen een stuk mooier
Tip: wanneer je bij de ingang van de waterval bent, loop dan naar rechts en ga via het pad door de jungle naar beneden. Daar heb je het mooiste uitzicht op het geheel.

Na een tijdje zag ik een bordje met daarop ‘100 Rice Fields’. Rijstvelden zou je hier totaal niet verwachten. En inderdaad, het bleek iets heel anders te zijn, namelijk een soort zee van rotsblokken.

Het fijne is dat je continu door de natuur rijdt en nauwelijks verkeer tegenkomt. Soms lijkt het wel of je ergens in het Wilde Westen terecht bent gekomen.

Op de weg terug werd ik trouwens nog aangehouden door de politie, aangezien ik geen helm ophad. Of ik wilde betalen. Maar toen ik de grootte van m’n helm liet zien, moesten ze lachen en lieten ze me (verrassend genoeg) zonder boete gaan.

Tip: ik adviseer je om je tank voorafgaand vol te gooien. In het nationale park zijn wel enkele locals die benzine verkopen, alleen veel heb ik er niet gezien. Bovendien voor een hogere prijs dan bij een tankstation. De weg naar de top is ongeveer 40 kilometer, het is dus niet om de hoek.

4. Struin over de Samaki Market

Phsar-Leur-Market-Kampot
Op de Phsar Leur Market wordt, behalve spullen te verkopen, ook lekker geslapen…

Een dikke kilometer vanaf het drukkere centrum wordt iedere dag de Samaki Market gehouden. Het is een plaats waar locals bijeenkomen om hun dagelijkse inkopen te doen. In tegenstelling tot het toeristische gedeelte van de stad, zie je hier -op een enkele na misschien- geen Westerlingen.

Er is een binnen- en buitengedeelte en je hebt er van alles. Uiteraard tig soorten fruit, maar ook (gedroogde) vis, vlees, Kampot-peper, baguettes kleding, telefoonshops enzo. Verder zie je er vrouwtjes achter hun naaimachine zitten of mensen geknipt worden in kleine kapsalons. Het is nog zo’n typische authentieke markt, zoals je ze heel vroeger bij ons zag.

Buiten lagen kippen op de grond, met hun poten vastgebonden. Best zielig om te zien. Maar goed, we weten allemaal hoe slecht deze beesten in Nederland behandeld worden.

Binnen zal je trouwens regelmatig moeten bukken, aangezien je anders je hoofd stoot tegen de loshangende plafonds.

Nee, ik zou geen extra dag inplannen om deze markt speciaal te bezoeken. Maar mocht je toevallig niets te doen hebben, dan is het zeker de moeite om er eventjes heen te lopen. Phsar Leur is dagelijks geopend van de vroege ochtend tot en met een uur of vier ‘s-middags.

Enne: niet vergeten af te dingen hè 😉 .

Vlakbij -nabij de Durian Roundabout- heb je trouwens ook de Kampot Night Market, al vind ik die niet zo speciaal. Ze verkopen er vooral kleren en voor bijvoorbeeld streetfood hoef je hier niet te zijn.

Voorheen was er tevens de Phsar Leur Market, al kan ik daar nu geen info meer over vinden. Ik denk daarom dat ze deze hebben opgedoekt en Samaki nu de belangrijkste dagmarkt van Kampot is.

 

5. Bezoek de La Plantation Pepper Farm en het Secret Lake

De peperboerderij La Plantation vlakbij Kampot

Kampot is wereldberoemd vanwege haar peperproductie. Wist je dat? De vele pepershops en de farms waar peper wordt geproduceerd, zijn hier een tekenend voorbeeld van.

Wanneer je geïnteresseerd bent en er wat meer over te weten wilt komen, huur dan een scooter en ga naar La Plantation. Hier zie je met eigen ogen wat voor een arbeidsintensief werk het is: bolletje voor bolletje wordt de peper geplukt. En het blijken niet alleen mensen die hier werk verrichten, de waterbuffels dragen ook hun steentje bij 🙂 .

Behalve peper verkopen ze op de boerderij tevens biologische kurkuma. Probeer het eens, erg goed voor de gezondheid. Ik gebruik dit spul tegenwoordig dagelijks.

Het is leuk om het uitstapje te combineren met een stop bij het Secret Lake, een prachtig uitgestrekt meer met mooie uitzichten om foto’s te maken. Of om gewoon lekker te ontspannen natuurlijk. Een andere bezienswaardigheid, de White Elephant Cave, is wat mij betreft niets bijzonders.

Beide plekken liggen overigens op de weg naar het plaatsje Kep, waarover ik je verderop iets meer vertel. Je kunt daarom ook met een tuk-tuk naar Kep gaan en onderweg stoppen bij de peperboerderij en het meer. Twee mensen die ik tegen ben gekomen hebben dit gedaan voor 15 USD. Zij maakten tevens nog een stop bij de Salt Fields, de zoutpannen van Kampot, al zijn die in mijn ogen niet zo boeiend. Wil je echter meer weten hoe men op ambachtelijke wijze zout produceert, dan zal je het wel interessant vinden.

 

6. Verfris jezelf in de jungle bij de Veal Pouch Waterfall

De omgeving van Kampot is als gezegd bijzonder en zeker de moeite waard om te ontdekken. Zo liggen er meerdere watervallen in de buurt, al moet je niet verwachten dat ze zo spectaculair zijn als op bijvoorbeeld Java of Lombok.

Maar toch, de Veal Pouch Waterfall ligt idyllisch verscholen in de jungle en de hobbelige rit ernaartoe is een avontuur op zich. Vervolgens volgt een korte klim door de jungle en eenmaal bij de waterval kun je lekker verkoelen.

Houd Maps.me trouwens wel bij de hand, want voor je het weet neem je een verkeerde afslag en verdwaal je in het oerwoud. En geloof me, dat wil je niet – zeker als je helemaal alleen bent.

 

7. Ontdek de grotten rond Kampot

Grotten, welke reiziger is er niet dol op? De omgeving rond Kampot is er rijkelijk mee bezaaid. Ook nu geldt weer: huur een motorbike en rijd er zelf naartoe. Als je je daar comfortabel bij voelt natuurlijk hè!

Drie aanraders die ik voor je heb zijn de Phnom Chhngok Cave, de Kampong Trach Water Cave en Phnom Kbal Romeas.

Verwacht geen grotten van het level Phong Nha in Vietnam, maar ze zijn 100 procent een bezoekje waard.

 

8. Rijd naar het gezellige kustplaatsje Kep

Kep Beach
Het strand van Kep

Heb je behoefte aan strand of wil je verse krab eten? Spring dan op de scooter en rijd in een half uurtje naar de badplaatsje Kep. Toegegeven, het strand is niet geweldig, maar prima om een dagje te chillen. Leuk weetje: men heeft het zand uit Sihanoukville laten overkomen, vanwege de onaantrekkelijke bruine kleur van het zand in Kep.

En als je genoeg bent uitgerust, dan kun je eens een kijkje nemen op de gezellige krabmarkt, waar je de datgene kunt eten waar het plaatsje zo bekend om staat: krab. De prijzen van de restaurants, vond ik er overigens aan de hoge kant. Zelfs voor een standaard rijstgerecht met groenten en kip, betaal je er al snel 6 USD. Gelukkig staan er tevens enkele lokale kraampjes waar je voor 1 USD noodles of papajasalade (pittig 😉 ) kunt halen. Probeer ook zeker de sugar cane met orange. Een erg verfrissend  en mierzoet drankje. En in de ochtend kun je er heerlijke wafels krijgen.

Eerlijk gezegd vind ik een dag-bezoek aan Kep veel te kort. Indien je het plaatsje beter wilt leren kennen, zou ik vanuit Kampot een bus nemen en een dag of vier in Kep verblijven. Zo is er het Kep National Park waar je toffe hikes kunt maken, of het nabijgelegen Rabbit Island om te relaxen met een kokosnoot op het strand.

 

Welke plekjes zijn aanraders qua eten en drinken?

Garden-Cafe-Kampot
Café Malay – The Garden Café: mijn favoriete koffiezaakje in Kampot

Sfeervolle eettentjes vind je genoeg in Kampot en hieronder deel ik mijn persoonlijke aanraders met je.

 

Cambodjaans

Een bekend gerecht in Cambodja is de amok-curry. Als ik een restaurant moet noemen waar je deze curry fantastisch is, dan is het Vanna Restaurant & Bar. Zelf heb ik ‘m drie keer gegeten, en ik vond het zo lekker waardoor ik simpelweg vergeten ben om er een foto van te maken. Iets anders dat je hier wilt proberen is de ‘Beef Lok Lak’. Je krijgt malse biefstuk met een pepersausje met limoen, geserveerd op een bedje van sla met komkommer, tomaat en uit. De eigenaar van deze toko is trouwens Belgisch, dus als je zin hebt in lekkere verse friet zit je hier ook helemaal goed 🙂 !

Een andere tent met goede lokale gerechten is Lemongrass Bistro. Qua mensen zie je er een hoop backpackers, dus als je nog behoefte hebt aan een praatje met iemand dan zit je hier helemaal goed.

Mocht je nu op zoek zijn naar een écht traditioneel Khmer-eetzaakje, dan is 1960 een plek om niet te vergeten. Ze hebben er zelfs gefrituurde tarantula’s, al zijn de meningen qua smaak en diervriendelijkheid hierover verdeeld. Ikzelf heb me er in ieder geval nooit aan gewaagd. Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor een amok-curry of iets dergelijks, en in de tuin genieten van de Cambodjaanse muziek op de achtergrond. Dan ben je misschien iets ontspannener dan wanneer je een bord met krokante vogelspinnen voor je neus hebt liggen 😉 .

 

Westers

Je bent in Kampot dus dan wil je waarschijnlijk ook een beetje proeven van Europa, en dan met name van de mediterraanse keuken. Het zaakje dat ik je hiervoor aanraad is Aroma House. Ze schenken er verder heerlijke wijn, iets wat in Zuidoos-Azië verre van standaard is.

Heb je simpelweg zin in een sappige burger, check dan Burgershack Kampot. Superlekker met jalapeño’s. Als je van een pittige bite houdt tenminste 🙂 .

Ten slotte is Tiki Garden een gaaf barbecue-restaurant met een buitengedeelte waar zo nu en dan jam-sessies worden gehouden. Perfect als je op zoek bent naar wat leven in de brouwerij.

 

Vegetarisch

Jaja, deze mag je echt niet overslaan, ook wanneer je geen vegetariër of vegan bent. Ik heb het over Simple Things. Mijn tip: de Mexicaanse salade. Toen ik er was verzorgden ze tevens yoga-lessen, mocht je hier interesse in hebben doe dan even navraag.

 

Koffie

Wil je goede koffie drinken? Ikzelf ben fan van ijskoffie, zeker als het zo warm is. Lekker afkoelen met een shot cafeïne, heerlijk 😀 .

De eerste tip die ik voor je heb is Coffee Today, al is dit niet persé een hele gezellige tent om te zitten. Maar… De koffie zelf vond ik er wel erg goed.

Kijk ook zeker bij het huiselijke Café Malay – The Garden Café, waar je een tuin hebt om lekker te relaxen. Dit is bovendien een chill zaakje om te ontbijten.

De derde aanrader die ik voor je heb is Cafe Espresso Roastery, wat gerund wordt door een stel uit Australië. En als we een ding zeker weten, is dat Australiërs weten wat goede koffie is 😉 .

 

Waar in Kampot raad ik je aan om te overnachten?

Nadat ik met Oud en Nieuw in een personeelskamer van een hotel had geslapen, ben ik direct op zoek gegaan naar een guesthouse voor de dagen erna.

En het fijne is: accommodaties bleken (en blijken) in Kampot vrij goedkoop en ook nog eens van bovengemiddelde kwaliteit te zijn.

De accommodaties waar ik heb geslapen in 2018 hebben anno 2023 echter niet zulke goede ratings meer. Dit waren het Borey Vattanac Guesthouse en Marany Guesthouse. Vandaar dat ik een actueel overzicht voor je heb gemaakt met de beste slaapplekjes onderverdeeld in verschillende prijsklassen.

Ben je op zoek naar een hostel en vertier? Ga dan naar Monkey Republic of het Mad Monkey Hostel. Een ander hostel pal aan de rivier met fijne vibes is The Hideaway.

Of ga voor het avontuur en slaap in een tent bij Bohemiaz Resort and Spa Kampot.

Comfortabele en betaalbare kamers vind je bij het Retro Kampot Guesthouse, The Magic Sponge en het Kampot Coco Guest House.

Verblijf je liever wat luxer in een boetiekhotel? Kijk dan bij Kampot Sweet Boutique.

Wanneer je tot slot voor ultieme luxe gaat en jezelf maximaal wilt verwennen, dan is Amber Kampot by Pramana de plek waar je moet zijn.

 

Hoeveel dagen raad ik je aan om in Kampot te blijven?

Zelf heb ik het er zo naar m’n zin gehad dat ik er in korte tijd twee keer ben geweest. Maar als je me vraagt hoeveel dagen je minimaal in Kampot moet zijn dan zeg ik drie. Drie volle dagen bedoel ik daarmee.

Op die manier heb je rustig de tijd om door het centrum te lopen en het stadje en de sfeer te ervaren, het Bokor National Park te ontdekken en naar de grotten en/of waterval te gaan. Op de dag van vertrek kun je richting Kep gaan en de peperplantage en het Secret Lake bezoeken.

 

Hoe zit het met transport in Kampot?

Bokor National Park is geweldig om met de scooter heen te rijden

Goed nieuws: in Kampot-centrum kun je alles makkelijk te voet doen. Je hebt daarvoor dus geen scooter nodig.

Maar, om de omgeving te verkennen is dit wel aan te raden. De trip met de scooter naar het Bokor National Park was een van mijn absolute hoogtepunten in Cambodja en wil je hoe dan ook gedaan hebben. Een scooter huur je voor 5 USD per dag en een volle tank kost je 2 USD. Prima te doen dus. Wil je dit niet zelf doen, dan kun je tevens de bus of een tuk-tuk nemen.

Voor kleinere afstanden en het centrum zelf is de fiets een andere prima optie. Eenvoudige stadsfietsen huur je al voor 2 USD per dag, terwijl een mountainbike rond de 4-5 USD zal kosten.

In het centrum heb je ook motorbike-drivers die hun diensten aanbieden. Reken op 0,50 USD of 2.000 KHR voor korte ritjes.

 

Hoe kom je in Kampot?

Je kunt Kampot met de (mini)bus vanuit bijvoorbeeld Phnom Penh (3 uur reistijd, Sihanoukville (2 uur reistijd) of Kep (30 minuten reistijd) bereiken. Met de boot vanuit Kep is een andere en misschien wel leukere optie. Je komt hierbij langs Rabbit Island -voor mij best wel tegenvallend zoals ik je al zei- en de trip duurt ietsje korter dan 2,5 uur.

Zit je op Koh Ta Kiev, Koh Rong of Koh Rong Samloem? Dan pak je eerst de boot naar Sihanoukville (45 minuten tot 1 uur reistijd) en vanuit daar reis je met de (mini)bus door richting Kampot.

De dichtstbijzijnde internationale airport ligt in Sihanoukville.

Haal het maximale uit je reis door Cambodja

Ga jij backpacken in Cambodja? Ben je op zoek naar routes? En heb jij geen zin in gedoe tijdens de planning van je avontuur? Wil jij simpelweg het maximale uit je reis door Cambodja halen? Dan heb ik iets voor je wat je niet mag missen.

Samen met een aantal andere experts heb ik namelijk Backpackgids Azië ontwikkeld. De gids staat vol met onwijs gave en waardevolle info over Cambodja en andere landen in Azië.

Je hoeft niks meer uit te zoeken, al het belangrijke en lastige voorwerk hebben wij voor je gedaan.

In de gids vind je onder meer:

Cruciale informatie voor je vertrekt.
Duidelijk uitgestippelde routes waar je direct mee op pad kunt.
Waardevolle transportinfo waarmee je zeeën van tijd bespaart.
Toffe accommodaties, eetzaakjes en bekende maar ook geheime plekjes.
Insider-tips, secrets en travel hacks die je gezien moet hebben.

Bovendien krijg je er liefst drie gratis bonussen bij!

Wil jij alles uit je reis halen? Klik dan nu op de onderstaande knop.

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.
2 Antwoorden
  1. Lisa

    Hoi Robbert,

    Wat een handige tips! Ik verblijf tot en met woensdag in Kampot en ga lekker Touren. Zal morgen eens gaan eten bij Happy Pizza. Super!

    Groetjes, Lisa

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw