Hoe makkelijk het is om je Thaise visum te verlengen in Krabi

Waarschijnlijk weet je wel dat, wanneer je naar Thailand gaat, je een ‘visa on arrival’ krijgt waarmee je 30 dagen in het land kunt verblijven.

Maar wat als je er langer dan 30 dagen wilt reizen?

Precies, dan ga je naar mogelijkheden zoeken om het visum te verlengen.

En die optie is er. Om precies te zijn met 30 dagen.

Ikzelf kwam ook in zo’n situatie terecht. Ik verbleef met mijn moeder en haar vriend in Ao Nang (Krabi), en zou wegens mijn visum Thailand eerder moeten verlaten dan zij naar huis zouden vliegen. Iets wat ik uiteraard niet wilde.

Gelukkig bleek er in Krabi een immigratiekantoor te zijn waar ik de verlenging kon regelen. Ik zag er alleen best wel tegenop, gezien mijn eerdere negatieve ervaring in Yogyakarta. Maar goed, Thailand is Indonesië niet, dus ik ging het gewoon proberen.

Nog een reden waarom ik er niet op gerust was, was de geldigheid van mijn paspoort. Namelijk minder dan 6 maanden. Want op veel websites wordt gezegd dat een minimum geldigheidsduur van 6 maanden vereist is. Verzachtende omstandigheid is dat ik een bewijs had, waarmee ik aan kon tonen een nieuw paspoort te hebben aangevraagd in Bangkok.

Hoe is deze dag verlopen? Ik vertel het je hieronder.

 

Met de scooter naar het immigratiekantoor

Vanaf mijn hotel zou het ongeveer een half uur rijden zijn naar het immigratiekantoor. Omdat ik op diverse website las dat de medewerkers tussen 12.00 en 13.00 uur pauzeren, was het plan om rond kwart over elf te vertrekken.

De dag ervoor had ik al een zaak gevonden waar ik een scooter kon huren voor 200 baht, ongeveer 5 euro. Toen ik aankwam om de motorbike af te halen, werd alleen al snel duidelijk dat deze nog gebracht moest worden. Dit kostte wat tijd, waardoor ik een beetje in de stress schoot. Voor 12.00 uur op het immigratiekantoor aankomen, leek namelijk niet meer mogelijk.

Uiteindelijk kon ik rond half twaalf vertrekken. Maps.me ging aan en uiteindelijk was ik er precies om 12.00 uur.

Krabi Immigration
Aangekomen bij de Krabi Immigration

De parkeerwachter wees op zijn horloge, volgens mij om aan te tonen dat de pauze ging beginnen. Hopelijk kon ik alsnog snel geholpen worden. Dit soort omgevingen blijken doorgaans immers behoorlijk slaapverwekkend.

 

Het verlengen van m’n visum

Na een korte wandeling, waarbij ik eerst nog de verkeerde kant opliep, werd ik meteen bij de balie geroepen door de vriendelijk ogende vrouwelijke medewerker. Er was verder helemaal niemand. Bij welk immigratiekantoor zie je zoiets nog? De kantoren waar ik ben geweest, puilen namelijk altijd uit van de toeristen.

Ze vroeg wat ik wilde, en ik gaf aan graag mijn paspoort met 30 dagen te willen verlengen.

Daarna wees ze naar mijn paspoort, even kreeg ik het benauwd. Zou ze moeilijk doen over de geldigheidsduur ervan?

Nee.

Sterker nog, ze hielp me lachend verder. Ze gaf aan dat het me 1.940 baht ging kosten in plaats van 1.900 baht, aangezien ik geen kopietjes van m’n paspoort had gemaakt. Nou, als dit het enige obstakel van deze dag zou worden, vond ik het prima.

Toegegeven, er was er nog een. Het bordje met daarop de tekst ‘Free Wi-Fi’ beloofde immers iets wat er niet was. Maar boeiend, lang hoefde ik toch niet te wachten.

Na betaald te hebben, kreeg ik dik 5 minuten later het paspoort terug met daarin de stempel waar het allemaal om te doen was. De visumverlenging bleek geregeld te zijn. Wat ging dit verrassend makkelijk zeg!

De klok sloeg nog niet eens half een. Zodoende besloot ik om een uitstapje te maken naar de nabijgelegen Tiger Cave Tempel, waar ik 1.237 treden zou oplopen om de imponerende gouden Boeddha te bewonderen.

De gouden Boeddha van Krabi – toen ik eindelijk boven was, zag ik dit

Zo werd een dag waar ik tegenop zag, veel leuker dan ik had durver denken.

 

Wat heb je nodig om het Thaise visum te verlengen?

Je zult met enkele zaken rekening moeten houden, wil je je visum in Krabi verlengen. Om precies te zijn het volgende:

 • Zorg dat je een pasfoto bij je hebt.
 • De kosten bedragen 1.900 baht. Dit is iets minder dan 50 euro.
 • Mij werd om twee kopieën van mijn paspoort gevraagd. Een van mijn NAW-gegevens en een van de visastempel plus ‘departure card’. Deze kunnen ze ook ter plaatse maken. Mij kostte dit 20 baht (50 eurocent) per kopie.
 • Zorg dat je je de hierboven genoemde departure card meeneemt. Je krijgt deze in het vliegtuig.

En verder…

Helemaal niks.

Waarschijnlijk sta je binnen 15 minuten weer buiten met de visumstempel waar je voor kwam.

 

Wat je nog meer moet weten

 • Het adres van het immigratiekantoor is: Sai Thai, Mueang Krabi District, Changwat Krabi 81000, Thailand. Gebruik de app Maps.me om er te komen zonder het gebruik van internet.
 • De openingstijden zijn: op maandag tot en met vrijdag tussen 08:30-12:00 uur en 13:00-16:30 uur. Zaterdag en zondag is het kantoor gesloten.
 • Een afspraak maken is niet nodig.
 • Vanuit Ao Nang duurt het ongeveer een half uur om er te komen met de scooter, vanuit Krabi Town 15 minuten.
 • Verleng je je visum niet en blijf je langer dan is toegestaan? De kosten hiervan zijn 500 baht per dag.

Ga jij backpacken in Azië?

Backpackgids-Azie-bannerDan ga ik je graag helpen 🙂 . Samen met een team van Azië-kenners heb ik Backpackgids Azië ontwikkeld. De missie is duidelijk: zorgen dat jouw reis een groot succes wordt.

Onder meer de volgende issues komen aan bod:

Hoe stippel ik een route uit? Welke route(s) kan ik volgen? We geven je er meer dan 70.
Hoe kan ik kosten besparen en toch maximaal genieten?
Hoe blijf ik veilig en gezond tijdens mijn reis?
Waar moet ik als backpacker zijn?
Welke cruciale dingen mag ik niet vergeten voor ik vertrek?
Welke accommodatie past bij mij?

Wil jij meer weten over het grootste Nederlandstalige backpackpakket voor Azië-reizigers?

Arrow

Naar de aanbieding!

Avatar photo
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.
2 Antwoorden
 1. Sandra

  Hi!

  Goed blog! Weet je toevallig ook vanaf wanneer je het visum kan verlengen? Moet dat op de laatste dag zijn van je huidige visum (de datum van de stempel in je paspoort) of mag het al eerder?

  Thanks!

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Blog Secrets

Wil jij geld verdienen met je blog? Heb je behoefte aan vrijheid en wil jij je hart volgen? Laat me je dan helpen met de jarenlange ervaring die ik heb.

Ik deel mijn geheime aanpak in mijn programma Blog Secrets, zowel voor startende als meer ervaren bloggers.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw