Hoe makkelijk het is om je Thaise visum te verlengen in Krabi

Waarschijnlijk weet je wel dat, wanneer je naar Thailand gaat, je een ‘visa on arrival’ krijgt waarmee je 30 dagen in het land kunt verblijven.

Maar wat als je er langer dan 30 dagen wilt reizen?

Precies, dan ga je naar mogelijkheden zoeken om het visum te verlengen.

En die optie is er. Om precies te zijn met 30 dagen.

Ikzelf kwam ook in zo’n situatie terecht. Ik verbleef met mijn moeder en haar vriend in Ao Nang (Krabi), en zou wegens mijn visum Thailand eerder moeten verlaten dan zij naar huis zouden vliegen. Iets wat ik uiteraard niet wilde.

Gelukkig bleek er in Krabi een immigratiekantoor te zijn waar ik de verlenging kon regelen. Ik zag er alleen best wel tegenop, gezien mijn eerdere negatieve ervaring in Yogyakarta. Maar goed, Thailand is Indonesië niet, dus ik ging het gewoon proberen.

Nog een reden waarom ik er niet op gerust was, was de geldigheid van mijn paspoort. Namelijk minder dan 6 maanden. Want op veel websites wordt gezegd dat een minimum geldigheidsduur van 6 maanden vereist is. Verzachtende omstandigheid is dat ik een bewijs had, waarmee ik aan kon tonen een nieuw paspoort te hebben aangevraagd in Bangkok.

Hoe is deze dag verlopen? Ik vertel het je hieronder.

Met de scooter naar het immigratiekantoor

Vanaf mijn hotel zou het ongeveer een half uur rijden zijn naar het immigratiekantoor. Omdat ik op diverse website las dat de medewerkers tussen 12.00 en 13.00 uur pauzeren, was het plan om rond kwart over elf te vertrekken.

De dag ervoor had ik al een zaak gevonden waar ik een scooter kon huren voor 200 baht, ongeveer 5 euro. Toen ik aankwam om de motorbike af te halen, werd alleen al snel duidelijk dat deze nog gebracht moest worden. Dit kostte wat tijd, waardoor ik een beetje in de stress schoot. Voor 12.00 uur op het immigratiekantoor aankomen, leek namelijk niet meer mogelijk.

Uiteindelijk kon ik rond half twaalf vertrekken. Maps.me ging aan en uiteindelijk was ik er precies om 12.00 uur.

Krabi Immigration
Aangekomen bij de Krabi Immigration

De parkeerwachter wees op zijn horloge, volgens mij om aan te tonen dat de pauze ging beginnen. Hopelijk kon ik alsnog snel geholpen worden. Dit soort omgevingen blijken doorgaans immers behoorlijk slaapverwekkend.

 

Het verlengen van m’n visum

Na een korte wandeling, waarbij ik eerst nog de verkeerde kant opliep, werd ik meteen bij de balie geroepen door de vriendelijk ogende vrouwelijke medewerker. Er was verder helemaal niemand. Bij welk immigratiekantoor zie je zoiets nog? De kantoren waar ik ben geweest, puilen namelijk altijd uit van de toeristen.

Ze vroeg wat ik wilde, en ik gaf aan graag mijn paspoort met 30 dagen te willen verlengen.

Daarna wees ze naar mijn paspoort, even kreeg ik het benauwd. Zou ze moeilijk doen over de geldigheidsduur ervan?

Nee.

Sterker nog, ze hielp me lachend verder. Ze gaf aan dat het me 1.940 baht ging kosten in plaats van 1.900 baht, aangezien ik geen kopietjes van m’n paspoort had gemaakt. Nou, als dit het enige obstakel van deze dag zou worden, vond ik het prima.

Toegegeven, er was er nog een. Het bordje met daarop de tekst ‘Free Wi-Fi’ beloofde immers iets wat er niet was. Maar boeiend, lang hoefde ik toch niet te wachten.

Na betaald te hebben, kreeg ik dik 5 minuten later het paspoort terug met daarin de stempel waar het allemaal om te doen was. De visumverlenging bleek geregeld te zijn. Wat ging dit verrassend makkelijk zeg!

De klok sloeg nog niet eens half een. Zodoende besloot ik om een uitstapje te maken naar de nabijgelegen Tiger Cave Tempel, waar ik 1.237 treden zou oplopen om de imponerende gouden Boeddha te bewonderen.

De gouden Boeddha van Krabi – toen ik eindelijk boven was, zag ik dit

Zo werd een dag waar ik tegenop zag, veel leuker dan ik had durver denken.

 

Wat heb je nodig om het Thaise visum te verlengen?

Je zult met enkele zaken rekening moeten houden, wil je je visum in Krabi verlengen. Om precies te zijn het volgende:

 • Zorg dat je een pasfoto bij je hebt. Heb je die niet, dan kan je die ook daar laten maken voor 100 baht, inclusief de twee kopieën die je nodig hebt (zie het laatste puntje).
 • En het adres van je accommodatie, men vraagt aan je om dit om te schrijven. Vraag bij voorkeur ook of je accommodatie dit online regelt, het is de TM30.
 • De kosten bedragen 1.900 baht. Dit is iets minder dan 50 euro.
 • Mij werd om twee kopieën van mijn paspoort gevraagd. Een van mijn NAW-gegevens en een van de visastempel die ik bij binnenkomst in Thailand had gekregen. Deze kunnen ze ook ter plaatse maken. Mij kostte dit 20 baht (50 eurocent) per kopie.

En verder…

Helemaal niks.

De formulieren TM5 en STM2 vult men voor de computer voor je in en hoef je alleen nog maar even te ondertekenen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld op Koh Phangan, waar ik alles met de pen moest opschrijven en best wel eventjes bezig was.

Waarschijnlijk sta je binnen 15 minuten weer buiten met de visumstempel waar je voor kwam.

 

Wat je nog meer moet weten

 • Het adres van het immigratiekantoor is: Sai Thai, Mueang Krabi District, Changwat Krabi 81000, Thailand. Gebruik de app Maps.me om er te komen zonder het gebruik van internet.
 • De openingstijden zijn: op maandag tot en met vrijdag tussen 08:30-12:00 uur en 13:00-16:30 uur. Tussen 12.00 uur en 13.00 uur heeft men een pauze. Zaterdag en zondag is het kantoor gesloten.
 • Een afspraak maken is niet nodig.
 • Vanuit Ao Nang duurt het ongeveer een half uur om er te komen met de scooter, vanuit Krabi Town 15 minuten. Vanaf Koh Lanta moet je op 1,5 rekenen.
 • Verleng je je visum niet en blijf je langer dan is toegestaan? De kosten hiervan zijn 500 baht per dag.

 

Updates 2022 en 2024

Op maandag 26 december 2022 ben ik mijn visum wederom gaan verlengen in Krabi, ditmaal vanaf Koh Lanta.

Ik was er om 09.00 uur en het ging wederom lekker snel, er waren zelfs geen wachtenden voor me. Binnen een kwartier was ik alweer klaar en had ik 30 dagen Thailand erbij. Dat voelt altijd heerlijk 🙂 .

In mei 2024 ben ik weer vanaf Koh Lanta daarheen gegaan voor de verlenging. Nu zaten er meer mensen, ik schat een stuk of tien. Het gehele proces duurde 3 kwartier en het was allemaal snel geregeld toen ik eenmaal geholpen werd.

Heb jij vragen over het verlengen van je visum in Krabi? Laat het me weten in de comments en ik help je daar verder 🙂 .

Haal het maximale uit je reis door Thailand

Ben je op zoek naar routes? En heb jij geen zin in gedoe tijdens de planning van je avontuur? Wil jij simpelweg het maximale uit je reis door de Thailand halen? 

Lees dan even verder.

Speciaal voor Thailand-backpackers heb ik namelijk Backpackgids Thailand gemaakt. Dit heb ik gedaan op het prachtige eiland Koh Phangan. Met de insider-tips, gave routes en andere waardevolle info kan ik wel zeggen dat de gids een must is voor je reis. De reacties die ik erop krijg maken me helemaal blij 🙂 .

En als je naast Thailand ook nog naar andere landen in Azië gaat, dan is Backpackgids Azië ook echt een aanrader.

Je hoeft niks meer uit te zoeken, al het belangrijke en tijdrovende voorwerk is voor je gedaan.

In de gidsen vind je onder meer:

Cruciale informatie voor je vertrekt.
Duidelijk uitgestippelde routes waar je direct mee op pad kunt.
Waardevolle transportinfo waarmee je zeeën van tijd bespaart.
 Toffe accommodaties, eetzaakjes en bekende maar ook geheime plekjes.
 Insider-tips, secrets en travel hacks die je gezien moet hebben en waarmee je flink wat geld bespaart.

Backpackgids Thailand

Backpackgids Thailand heb ik geschreven op het Thaise eiland Koh Phangan en is een feestje om te lezen. Klik op de knop voor meer informatie.

Backpackgids Azië

Door reizigers bestempeld als “Het meest veelzijdige product om alles uit je reis door Azië te halen.” 

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.
4 Antwoorden
 1. Sandra

  Hi!

  Goed blog! Weet je toevallig ook vanaf wanneer je het visum kan verlengen? Moet dat op de laatste dag zijn van je huidige visum (de datum van de stempel in je paspoort) of mag het al eerder?

  Thanks!

 2. Hasse

  Hoi,

  Ik lees dat je recent nog je visum hebt verlengd in Krabi en hier vanaf Ko Lanta naartoe bent gegaan.
  Hoe lang ben je daarvoor onderweg? Dus van Ko Lanta naar immigratiekantoor in Krabi?

  1. Avatar foto

   Hey Hasse,

   Ja klopt ja, 3 weken geleden nog gedaan. Mijn Airbnb-eigenaar was zo aardig om mij en nog iemand mee te nemer naar het immigratiekantoor. Inclusief de autoferry (10 minuten) was het iets minder dan 2 uur om bij het kantoor te komen.

   Als je zelf gaat raad ik je aan om vanuit Saladan (Koh Lanta) de boot naar de Klong Jilad Pier (Krabi) te pakken, dit duurt ongeveer 1 uur. Vanaf daar loop je naar het immigratiekantoor (1,1 kilometer).

   Succes!

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw