Je visum verlengen op Koh Phangan: alles wat je wilt weten

Je visum verlengen in Thailand is iets wat veel mensen doen, simpelweg omdat het een heerlijke plek is om langer te blijven dan de 30 dagen die je krijgt met het Visa on Arrival. De verlenging geeft je recht op nog eens 30 dagen in het Land van de Glimlach.

Er zijn verschillende plekken waar je het visum kunt verlengen. Eerder deed ik dit al in Krabi en het bleek daar een fluitje van een cent. Nu ik voor langere tijd op Koh Phangan verblijf, heb ik het een paar dagen geleden ook hier gedaan.

Hoe gaat dit in z’n werk? Waar moet je op letten? Wat mag je zeker niet vergeten? Wat kost het? In deze gids vertel ik je alles wat je moet weten over het verlengen van je Thaise visum op Koh Phangan.

Nee, m’n favoriete bezigheid is het niet en van jou ook niet denk ik. Het zijn vaak van die verplichtingen met een hoop rompslomp en bureaucratie, waarbij je zowat half in slaap valt. Maar ik zal je alvast geruststellen: het valt allemaal heel erg mee 🙂 .

Waar verleng je het visum?

Dit is het Phangan Immigration Office

Om je visum te kunnen verlengen moet je naar het immigratiekantoor op Koh Phangan, de Phangan Immigration Office. Dit kantoor is te vinden op Ko Pha-ngan Sub-district, Ko Pha-ngan District, Surat Thani 84280, vlak naast het politiebureau. Als je de Maps.me gebruikt, zoek dan gewoon op ‘immigration’ en je hebt direct de juiste plek te pakken.

Het immigratiekantoor is maandag tot en met vrijdag geopend tussen 08.30 uur en 12.00 uur en van 13.00 uur tot 16.30 uur.

Mij is verteld dat je het beste vroeg in de ochtend kan gaan, aangezien het dan doorgaans het minst druk is. Zelf was ik er zodoende om 08.30 uur en er was een handjevol andere mensen. Een afspraak maken is niet nodig.

Trouwens, als je aankomt bij het immigratiekantoor heb je het idee bij een lokaal buurthuis of iets in die trant te zijn beland. Toch is dit echt de plek waar je moet zijn haha.

 

Wat moet je meenemen?

Dit zijn de documenten die je nodig hebt om je aanvraag te doen – de afmetingen van de foto boeien trouwens niet

Je zult de volgende documenten bij je moeten hebben als je naar het immigratiekantoor gaat om de aanvraag te doen:

  • Je paspoort, inclusief de stempel van je Visa On Arrival (VOA)-stempel in je paspoort.
  • Een pasfoto.
  • Een print of screenshot van de notification from house-master, dit is een bewijsje dat je daadwerkelijk verblijft waar je zegt dat je verblijft. Dit bewijsje staat bekend als ‘TM30‘, vraag hiernaar bij je accommodatie. Bij het verlengen van m’n visum in Krabi hoefde dit overigens weer niet. Best opvallend.
  • 1.900 Thaise baht.

Op het immigratiekantoor laat je een kopie maken van je paspoort en kan je de TM30 uit laten printen. Ik betaalde hiervoor in totaal 20 baht.

Al deze formulieren onderteken je.

Heb je geen pasfoto, dan kan deze voor je gemaakt worden in het kamertje waar ze ook de kopieën van je documenten maken. Weet wel dat dit 200 baht kost.

 

Welke formulieren moet je invullen?

Op het immigratiekantoor kan je bij aankomst de formulieren uit de ladekast pakken die je in moet vullen. Dit zijn TM7 en STM2. Er zijn pennen, maar wanneer het druk is kan het handig zijn om er zelf een op zak te hebben.

De formulieren en de bijbehorende vragen zijn verder niet zo spannend. Het zijn de geijkte vragen over je NAW, waar je verblijft en wat de reden is waarom je je visum wilt verlengen.

Nadat je alle papieren en kopieën paraat hebt, meld je je beneden bij het tafeltje waar de medewerker op je wacht. Deze checkt of alles in orde is en geeft je een nummertje waarmee je boven in de wachtruimte kunt gaan zitten.

Bij mij was dit overigens een nogal opmerkelijke vrouw. Ze commandeerde me of ik een mondkapje op wilde zetten. En omdat ik me niet graag laat commanderen en niet begreep waarom ik dit ding op moest zetten, vroeg ik “waarom”, waarop ze met een strak gezicht zei: “anders help ik je niet.” Naja goed, prima, gelukkig had ik er een bij me. Een meisje dat achter me stond had dit niet en werd vrolijk verzocht om er ergens een te gaan kopen.

 

Hoelang duurt het?

De open wachtruimte op de bovenverdieping

Nadat je het nummertje hebt gekregen ga je via de trap naar de wachtruimte die boven is. Wanneer je eenmaal aan de beurt bent loop je het kamertje van de immigratiemedewerkers binnen, die je documenten doornemen en je wat luchtige vragen stellen. Bij mij was dit “waar kom je vandaan?” Vervolgens wordt er nog een foto van je genomen en ga je weer naar buiten.

Daar wacht je tot je wederom wordt geroepen.

Als men klaar is komen ze naar buiten met je paspoort en de stempel die je recht geeft op nogmaals 30 dagen Thailand. Check voor de zekerheid nog even of de datum tot wanneer je mag blijven klopt.

In mijn geval heeft het in totaal 1 uur en 15 minuten geduurd. Dit is natuurlijk afhankelijk van het aantal mensen wat er is, bij mij was er alleen een gezin van drie personen voor me.

 

Wat kost het?

De verlenging van 30 dagen kost 1.900 baht, je betaalt dit direct op het immigratiekantoor bij de medewerker die checkt of alle documenten in orde zijn.

 

Hoe zit het met de kledingvoorschriften?

Ik dacht dus dat ik een lange broek, schoenen en lange mouwen aan moest. Formeel gekleed zeg maar. Niets bleek minder waar.

Zolang je zorgt dat je schouders bedekt zijn is het helemaal prima. Je kunt gewoon op slippers en in korte broek komen.

 

Wanneer ga je het visum verlengen?

Zelf liep mijn visum tot en met 28 september en ik ben op de 21e van diezelfde maand naar het immigratiekantoor gegaan. In principe kan je de verlenging al regelen na de eerste 2 weken dat je in Thailand bent. Een paar dagen van tevoren is ook mogelijk.

 

Kan je een Tourist Visa (2 maanden) ook verlengen?

Stel dat je voorafgaand aan je reis door Thailand een visum voor 2 maanden hebt aangevraagd, oftewel een Tourist Visa, ook dan is verlenging met nog eens 30 dagen mogelijk.

 

Je visum online verlengen

Er zijn de laatste tijd nogal wat negatieve reviews bijgekomen over het immigratiekantoor op Koh Phangan, dat mensen uren in de rij moeten staan en vervolgens naar huis gestuurd worden.

Daar is nu een oplossing voor gevonden, want sinds 2023 is het mogelijk om de aanvraag voor het verlengen van je Thaise visum online te doen. Dit doe je via deze website, je kunt daar de vereiste documenten uploaden.

De volgende zaken moet je bij de hand hebben:

  • De visumstempel in je paspoort (VOA of Tourist Visa).
  • Het TM7-formulier (hier te downloaden).
  • Een kopie van je paspoort, zowel van de voorkant als je persoonsgegevens.
  • Een (pas)foto van 4 bij 6 centimeter.

Let op: je moet daarna nog wel op het immigratiekantoor verschijnen om de nieuwe stempel in je paspoort te krijgen. Daarvoor krijg je een datum doorgestuurd nadat alles in orde is.

 

Meer over Koh Phangan

 

Heb jij nog vragen over je visum verlengen op Koh Phangan? Stel ze in de comments 🙂 !

Haal het maximale uit je reis door Thailand

Ben je op zoek naar routes? En heb jij geen zin in gedoe tijdens de planning van je avontuur? Wil jij simpelweg het maximale uit je reis door de Thailand halen? 

Lees dan even verder.

Speciaal voor Thailand-backpackers heb ik namelijk Backpackgids Thailand gemaakt. Dit heb ik gedaan op het prachtige eiland Koh Phangan. Met de insider-tips, gave routes en andere waardevolle info kan ik wel zeggen dat de gids een must is voor je reis. De reacties die ik erop krijg maken me helemaal blij 🙂 .

En als je naast Thailand ook nog naar andere landen in Azië gaat, dan is Backpackgids Azië ook echt een aanrader.

Je hoeft niks meer uit te zoeken, al het belangrijke en tijdrovende voorwerk is voor je gedaan.

In de gidsen vind je onder meer:

Cruciale informatie voor je vertrekt.
Duidelijk uitgestippelde routes waar je direct mee op pad kunt.
Waardevolle transportinfo waarmee je zeeën van tijd bespaart.
 Toffe accommodaties, eetzaakjes en bekende maar ook geheime plekjes.
 Insider-tips, secrets en travel hacks die je gezien moet hebben en waarmee je flink wat geld bespaart.

Backpackgids Thailand

Backpackgids Thailand heb ik geschreven op het Thaise eiland Koh Phangan en is een feestje om te lezen. Klik op de knop voor meer informatie.

Backpackgids Azië

Door reizigers bestempeld als “Het meest veelzijdige product om alles uit je reis door Azië te halen.” 

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.
2 Antwoorden
  1. Goed om te weten hoe ik mijn visum moet verlengen in Thailand. Goed dat ik mijn toeristen visum ook kan verlengen met 30 dagen. Dan kan ik altijd nog wat langer gaan reizen. Bedankt voor de informatie!

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw