7 tips voor een verblijf in Ao Nang

Onlangs was ik ongeveer twee weken in Ao Nang, de meest populaire plaats in de provincie Krabi. Ze is met name bekend vanwege het lange uitgestrekte strand dat grenst aan torenhoge kalksteenrotsen en vanwege de gezellige hoofdweg die overgaat in een boulevard.

Om het kort te houden: ik heb het er erg naar m’n zin gehad. Een week met m’n moeder en haar vriend en een weekje alleen, nadat ik gedwongen terugkwam uit Trang waar het continu regende.

Behalve Ao Nang Beach is er nog het bekende Railay waar je met een bootje heen kunt varen. Of een van de vele eilandtours die worden aangeboden.

Maar dit soort standaardinformatie laat ik liever achterwege. Daar is al zoveel over gezegd en geschreven. Ik help je liever met dingen als:

Waar kun je lekker eten? Wanneer is Ao Nang iets voor jou? Is er nog meer dan enkel en alleen luieren op het strand?

Benieuwd? Lees dan verder, want in dit artikel deel ik mijn belangrijkste tips met je.

 

1. Bezoek Ao Nang als je levendigheid zoekt

Het straatbeeld van Ao Nang

Toen wij -ik, m’n moeder en haar vriend- aankwamen in Ao Nang, had ik het idee in het Bangkok van Krabi beland te zijn. Een lange straat met eetzaakjes, hier en daar enkele ketens, reisbureaus, bars en allerlei shops.

Het is niet perse dat ik fan ben van zo’n omgeving, maar voor dit moment vond ik de levendigheid heerlijk. Zeker aangezien we net afkwamen van de erg rustige eilanden Koh Yao Yai en Koh Yao Noi. En ik heb het al vaker gezegd: afwisseling is key om je reis leuk te houden.

 

2. Loop via de Monkey Trail naar Pai Long Beach

Normaal ga je naar een strand voor het witte zand of het heldere water – Pai Long Beach bezoek je voor deze kalksteen-kliffen

Aan het eind -de zuidkant- van Ao Nang Beach is een trail die via enkele steile trappen naar het privéstrand Pai Long loopt. De baai hoort bij het Centara Grand Resort. Pai Long Beach ligt overigens tussen Ao Nang Beach en Tonsai Beach (Railay) in.

Anders dan de naam doet vermoeden, ben ik geen apen (makaken) tegengekomen. Het schijnt dat je daarvoor in de vroege ochtend aan de tocht moet beginnen.

De wandeling zelf valt heel erg mee. Het is op sommige punten steil, maar met een minuutje of tien, vijftien kom je al aan bij het indrukwekkende strand. Met name indrukwekkend omdat de megarotsen hier erg goed zichtbaar zijn. Het water is daarentegen niet kristalhelder of zo, net zo min als bij Ao Nang Beach trouwens.

 

3. Eet echt Thais bij Kai Tuan

Kai Tuan: mijn favoriete eet-tentje in Ao Nang

De keerzijde van de vele toeristen is dat er nogal wat (dure) restaurants zijn en weinig echt lokale tentjes. Zeker hoe verder je naar het strand loopt. Een uitzondering is Kai Tuan, waar ik eigenlijk bij toeval uitkwam.

Het zaakje ziet er verre van fancy uit, de gezichtsuitdrukkingen van de man en vrouw zijn niet altijd even uitnodigend en de menukaart telt slechts elf gerechten. Maar wat kan deze vrouw goed koken!. Zelfs de fried rice is er lekker, terwijl dit doorgaans een toch nogal saai gerecht is, vind ik. Nog een pluspunt is dat alles hier erg goedkoop is. Veel goedkoper dan de omringende restaurantjes. En wat mij betreft ook lekkerder.

Waar vind je Kai Tuan? Bij de Seven Eleven naast het Ava Sea Resort naar beneden lopen en dan aan de linkerkant.

Tip: hoe verder je van het strand loopt, hoe meer goedkope en lokale (fruit)stalletjes je tegenkomt. De precieze richting? Vanuit het BlueSotel met je gezicht naar de straat de rechterkant opwandelen.

4. Drink smaakvolle (ijs)koffie in Mother Marché

Mother Marché is een supermarkt met veelal geïmporteerde producten. Handig, mocht je bijvoorbeeld een fles wijn, oude kaas of een pak Italiaanse salami willen kopen. Maar het meest boeiende aan de winkel is wat mij betreft de koffiebar waar je bij binnenkomst direct op stuit.

Mijn favoriet is de iced Americano zonder suiker en melk. Als je van sterk houdt, kun je vragen of ze er iets minder water bijdoen. En vervolgens is het een kwestie van genieten.

Voordat ik het vergeet: op een dag heb ik, zonder al te veel vertrouwen, de ijskoffie van de Seven Eleven eens geproefd. En wat blijkt nou? Die is dus superlekker. En bovendien goedkoop. Probeer het zelf.

 

5. Geniet van het zwembad en het heerlijke ontbijt bij Bluesotel

Het zwembad van BlueSotel

Eerlijk gezegd is dit gezien het prijskaartje niet bepaald een plek voor backpackers. Maar goed, mocht je op zoek zijn naar wat meer luxe en heb je het misschien wel even helemaal gehad met hostels, dan is BlueSotel echt een aanrader.

Er is een (kleine) gym om wat aan je fitheid te doen en een heerlijk zwembad met daarin een bar. Als je iets meer betaalt, kun je zelfs een kamer nemen die aan het water grenst. Je kunt vervelender wakker worden.

Echter, waar ik nog het meest over te spreken ben, is het ontbijt. Het beste wat ik tijdens m’n reis heb gehad. Stel je voor: een buffet met croissantjes, flensjes, muesli, verse melk en yoghurt, allerlei soorten fruit, koekjes, cake, mensen die eieren voor je bakken en meerdere soorten goed brood. En ook nog allerlei Aziatische gerechten. Dit alles in een fijne open omgeving, met tevens enkele tafeltjes buiten in de frisse lucht. Echt super!

Mocht je nou alleen het ontbijt willen meemaken, dan kun je voor 10.00 uur altijd even binnenlopen. De prijs is 400 baht, zo’n 10 euro.

PS. Het Tipa Resort en Ava Sea waren qua ontbij wat mij betreft beduidend minder.

 

6. Als je een low-budget privékamer zoekt, ga naar Ao Nang Grand Inn Hotel

Aangezien ik via een regenachtig Trang weer terugkwam in Ao Nang, was ik op zoek naar een betaalbare plek om te slapen. Het liefst een eigen kamer. Op de hoofdstraat liep ik binnen bij het Ao Nang Grand Inn Hotel en vroeg ik naar de prijs. 400 baht voor een eigen kamer met ventilator. Prima dus. Zeker gezien de dure opties in de buurt. Wel een koude douche trouwens.

Let op: deze kamer (nummer 107) wordt niet op Booking.com of Agoda aangeboden. Je zult echt even navraag moeten doen.

Toen ik aangaf wat langer te blijven, heb ik voor hetzelfde bedrag een upgrade gehad naar kamer 210, met warm water en meer comfort.

 

7. Huur een motorbike en verken de omgeving

De reusachtige gouden Boeddha van Krabi

Een scooter (of motorbike) huur je voor omgerekend een 5 tot 6 euro per dag. En dat is zeker aan te raden, want de omgeving is prachtig. Zo was ik vier jaar geleden al eens bij Klong Muang Beach, wat een erg mooi en met name rustig strand is.

Deze keer reisde ik af naar de Tiger Cave Tempel waar ik via 1.237 treden bij de voor Krabi iconische gouden Boeddha ben uitgekomen. Een bezienswaardigheid die de moeite waard is om gezien te hebben.

 

Heb jij vragen over Ao Nang? Of wil je tips delen? Laat het me weten in de comments.

Haal het maximale uit je reis door Thailand

Ben je op zoek naar routes? En heb jij geen zin in gedoe tijdens de planning van je avontuur? Wil jij simpelweg het maximale uit je reis door de Thailand halen? 

Lees dan even verder.

Speciaal voor Thailand-backpackers heb ik namelijk Backpackgids Thailand gemaakt. Dit heb ik gedaan op het prachtige eiland Koh Phangan. Met de insider-tips, gave routes en andere waardevolle info kan ik wel zeggen dat de gids een must is voor je reis. De reacties die ik erop krijg maken me helemaal blij 🙂 .

En als je naast Thailand ook nog naar andere landen in Azië gaat, dan is Backpackgids Azië ook echt een aanrader.

Je hoeft niks meer uit te zoeken, al het belangrijke en tijdrovende voorwerk is voor je gedaan.

In de gidsen vind je onder meer:

Cruciale informatie voor je vertrekt.
Duidelijk uitgestippelde routes waar je direct mee op pad kunt.
Waardevolle transportinfo waarmee je zeeën van tijd bespaart.
 Toffe accommodaties, eetzaakjes en bekende maar ook geheime plekjes.
 Insider-tips, secrets en travel hacks die je gezien moet hebben en waarmee je flink wat geld bespaart.

Backpackgids Thailand

Backpackgids Thailand heb ik geschreven op het Thaise eiland Koh Phangan en is een feestje om te lezen. Klik op de knop voor meer informatie.

Backpackgids Azië

Door reizigers bestempeld als “Het meest veelzijdige product om alles uit je reis door Azië te halen.” 

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.
2 Antwoorden
 1. Priscilla

  Hoiii k ga binnenkort naar thailand eerst maleisie .. k blijf niet zo lang vandaar dat ik een binnenlandse vlucht vanaf bangkok naar krabi wil nemen voor de aonang strnd en railey beach .. weetje hoelang het duurt vnaf de airport krabi naar de eerste strand .. w komen 9 uur aan in d ochtend en onze vliegtuig vertrekt weer 6 uur bij krabi .’wil even een indicatie hebbben zodat k voormezelf
  Kan nagaan als het realistisch is of dat ik toch , wat k liever niet wil daaar moet overnachten.

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hey Priscilla,

   Ao Nang Beach is een uur vanaf de airport! Daar kun je een boot naar Railay Beach nemen, dit duurt een kwartier en kost 100 baht voor een enkele rit.

   Groet,

   Robbert

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Blog Secrets

Wil jij geld verdienen met je blog? Heb je behoefte aan vrijheid en wil jij je hart volgen? Laat me je dan helpen met de jarenlange ervaring die ik heb.

Ik deel mijn geheime aanpak in mijn programma Blog Secrets, zowel voor startende als meer ervaren bloggers.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw