Seminyak: de trendy bestemming van Bali

Seminyak is een hippe badplaats vlakbij Kuta waar je lekker kunt relaxen op het strand, een massage kan pakken in een van de vele spa’s of een drankje kunt doen in een toffe beachclub. Verder kun je er goed winkelen en uiteraard surfen.

Waar Kuta en Canggu met name door backpackers worden bezocht, zal je in Seminyak een meer gemixt publiek treffen. Zo is het -behalve voor backpackers- een populaire bestemming voor stelletjes en gezinnen die op vakantie gaan, en zal je er tevens een hoop expats aantreffen.

Doordat Seminyak zich grotendeels richt op het hogere segment, liggen de prijzen er gemiddeld een stukje hoger dan plekken als Canggu en Kuta.

Zoek je iets soortgelijks als Kuta, alleen dan wat gemoedelijker en hipper? Dan is Seminyak een perfecte plek om heen te gaan. Echte bezienswaardigheden heb je er trouwens niet, daarvoor moet je eerder in bijvoorbeeld Ubud zijn. Ook voor mooie natuur zal je richting het noorden van Bali moeten reizen.

Ga jij binnenkort naar Seminyak? In dit artikel vertel ik je alles over het strandplaatsje dat pal naast Canggu te vinden is. Het is een leuke bestemming om je reis op Bali te beginnen of te eindigen.

 

Seminyak versus Canggu

Aangezien het best moeilijk kan zijn om een keuze te maken tussen Seminyak en Canggu, zal ik ze op bepaalde punten vergelijken:

  • De stranden zijn in beide plaatsen ongeveer hetzelfde. Verwacht relatief donker zand, voor wittere stranden kun je beter naar Uluwatu gaan.
  • In Canggu zal je meer backpackers vinden dan in Seminyak. Ook heb je er veel meer digital nomads.
  • Zowel Canggu als Seminyak zijn prima surf-spots. Toch heerst er in Canggu meer een surfcultuur.
  • Canggu is zo’n beetje dé brunch-spot van Bali. Smoothie bowls, veganistische zaakjes en hipster koffietentjes zijn hier duidelijk meer aanwezig dan in Seminyak. Seminyak zou je qua restaurants over het algemeen wat formeler kunnen noemen.
  • Seminyak is daarentegen weer geschikter als je sec op zoek bent naar bars, clubs en uitgaan in het algemeen. In Canggu is de uitgaans-scene simpelweg een stuk relaxter.
  • Verder wint Seminyak duidelijk als het op shoppen aankomt.
  • Qua yoga en fitness heb je in beide badplaatsen zo’n beetje dezelfde mogelijkheden.

Als je geen keuze kunt maken, kun je natuurlijk ook beide plekken bezoeken. Wanneer je over het strand loopt in Seminyak, ben je namelijk al in om en nabij de 40 minuten in Canggu.

 

De stranden van Seminyak

Het bekendste strand van Seminyak is Seminyak Beach. Op deze lange uitgestrekte zandstrook vind je tal van strandtenten, ligbedjes, surfshops en luxere clubs waar dj’s aan het draaien zijn. Het is een gezellige plek, al hoef je geen idyllische omgeving te verwachten. Daarvoor is een plek als Uluwatu als gezegd beter. Behalve de fijne sfeer kun je hier genieten van een supermooie zonsondergang. Dit is trouwens zo voor alle stranden die aan deze kant van Bali liggen 🙂 .

Als je doorloopt richting het zuiden, kom je vanzelf terecht op Double Six Beach. Dit strand is vergelijkbaar met Seminyak Beach, aangezien het duidelijk op toeristen gericht is. Aan het eind van de middag kun je hier neerploffen op een zitzak en met een cocktail, biertje of kokosnoot naar de zonsondergang kijken.

Wanneer je zin hebt om goedkoop en lekker te eten, wandel dan eventjes naar Warung Murah. Deze eettent is namelijk vlakbij Double Six Beach te vinden. Je kunt er heerlijke ‘nasi campur’ proberen: rijst met allerlei bijgerechtjes naar keuze. Nasi campur is zonder twijfel een van mijn favorieten in Indonesië, maar dat terzijde 🙂 . Later in dit artikel heb ik trouwens nog een goede tip voor je voor dit lekkere gerecht.

De meer rustige stranden vind je in het noorden van Seminyak. Neem in dit geval een kijkje bij Petitenget Beach en het nog noordelijker gelegen Batu Belig Beach. Rond Petitenget Beach kun je bovendien de gelijknamige tempel bekijken: Pura Petitenget.

 

Toffe beachclubs

Dé strandbar van Bali waar je mensen vaak over hoort praten is de Potato Head Beach Club, gelegen op het hierboven genoemde Petitenget Beach. Het is de ultieme spot om een middagje te relaxen aan het zwembad met uitzicht op zee. Wel staan de ligbedjes vrij dicht op elkaar en het is er behoorlijk prijzig. Maar goed, sommige dingen kosten nou eenmaal geld toch? Wees er wel op tijd bij, want het komt regelmatig voor dat er na 10.00 uur geen bedjes meer beschikbaar zijn.

Een andere toffe strandbar is de Cocoon Beach Club dat op Double Six Beach ligt. Ook hier heb je weer een heerlijk zwembad en lekkere bedjes om op te chillen.

Nog een stukje zuidelijker, op Legian Beach, is de Azul Beach Club een fijne spot om neer te strijken. Verkoelen in de infinity pool, lekker eten met een Australisch wijntje erbij en daarna genieten van de zonsondergang. Het kan slechter toch?

Al met al wil ik je adviseren om over het lange strand te lopen en te kijken welke bar jou het meest aanspreekt. Je hebt in ieder geval voldoende keuze. Want Seminyak is dé bestemming van Bali als het op beachclubs aankomt.

 

Een bruisend nachtleven

Je kunt behalve de beachclubs ook het centrum induiken om tot in de vroege uurtjes door te gaan. Wel zijn het voornamelijk bars en cafeetjes, terwijl je in Kuta bijvoorbeeld veel discotheken ziet. Loop even naar Jalan Raya Seminyak of Jalan Laksmana en kijk welke plek jou aanspreekt.

Wat mij betreft is La Favela er een aanrader, met name door de gave vintage-inrichting en de thema-avonden die ze er organiseren.

Of kijk iets verder noordelijk bij de sfeervolle bar El Nacional.

 

De gezellige Eat Street

Lekker eten doe je in Seminyak in de Eat Street, om precies te zijn in de levendige Jalan Laksmana. Ik noemde de straat hierboven al eventjes. Het barst er van de restaurants met Westerse opties, maar gelukkig vind je er ook een aantal lokale tentjes in de buurt om de traditionele Indonesische keuken te proeven. Bovendien zijn er flink wat trendy boetiekzaken en cafeetjes te vinden om een drankje te doen.

Een aanrader voor Indisch eten is Warung Nia, dat vlakbij de Eat Street ligt. Indien je Westers wilt eten in een gezellige setting, dan is Cafe Bali een toffe plek om heen te gaan.

Een stukje verderop ligt Warung Taman Bambu, waar ik zonder te overdrijven een van de lekkerste nasi campurs opheb van Bali.

De nasi campur bij Warung Taman Bambu was echt bizar lekker

Fijn is dat je behalve normale rijst tevens kunt kiezen voor donkerdere of kurkuma-varianten. De Balinese inrichting met bamboe maakt het bovendien tot een sfeervolle plek om te zitten.

Ik kan alleen maar zeggen: ga er zelf eens eten en geef je smaakpapillen de kost 🙂 .

 

Leuke koffiezaakjes

Behoefte aan koffie? Het zal je niet verbazen dat je dan bij de Starbucks terechtkunt. Maar als je een fijnproever bent, dan is Revolver Espresso een spot die je niet mag overslaan. Een andere aanrader om een lekker bakje te drinken is Sisterfields Cafe.

 

Shoppen

Als je zin hebt om te shoppen, adviseer ik je om naar het hierboven besproken Jalan Raya Seminyak te gaan. Dit is de belangrijkste straat van het kustplaatsje. Je vindt er, naast bars en cafés, allerlei boetiekjes, ateliers, souvenirwinkels, antiekzaken en bekende modeketens.

Een andere straat waar je als winkelliefhebber terechtkunt is het eerdergenoemde Jalan Laksmana. Of bijvoorbeeld in Jalan Raya Basangkasa, waar je onder andere de indrukwekkende Nyaman Gallery vindt. En er zijn nog veel meer galeries en artistieke shops, want net als Ubud staat ook Seminyak bekend om de vele kunstzaken.

 

Waar in Seminyak raad ik je aan om te slapen?

Ondanks dat Seminyak zich met name richt op de toerist met een wat ruimer budget, heb je er zat betaalbare opties om te overnachten. Zowel in homestays, hostels als hotels.

Fijne kamers vind je bijvoorbeeld bij Grandmas Plus Hotel Seminyak en bij CR Tris Rooms Seminyak. Twee doorgaans rustige en comfortabele hostels zijn Kosta Hostel en M BOX Seminyak.

Op zoek naar luxe? Dan zit je in Seminyak helemaal op je plaats. Cicada Luxury Townhouses is wat dat betreft een heerlijke plek.

Haal het maximale uit je reis

Ben je op zoek naar routes? En heb jij geen zin in gedoe tijdens de planning van je avontuur? Wil jij simpelweg het maximale uit je reis op Bali halen? Dan heb ik iets voor je wat je niet mag missen.

Samen met een aantal andere doorgewinterde reizigers heb ik namelijk de ultieme backpackgids voor Bali ontwikkeld. En als je van plan bent om ook naar andere delen van Indonesië of Azië te gaan, dan zijn Backpackgids Indonesië en Backpackgids Azië twee absolute aanraders.

Je hoeft niks meer uit te zoeken, al het belangrijke en lastige voorwerk hebben wij voor je gedaan.

In de gidsen vind je onder meer:

Cruciale informatie voor je vertrekt.
Duidelijk uitgestippelde routes waar je direct mee op pad kunt.
Waardevolle transportinfo waarmee je zeeën van tijd bespaart.
 Toffe accommodaties, eetzaakjes en bekende maar ook geheime plekjes.
 Insider-tips, secrets en travel hacks die je gezien moet hebben.

Backpackgids Bali

Dé gids die je niet mag missen als je naar Bali gaat. Ook de Nusa- en de Gili-eilanden komen uitgebreid aan bod.

Backpackgids Indonesië

Ga jij behalve Bali ook naar andere delen van Indonesië? Dan is deze backpackgids een must om te hebben.

Backpackgids Azië

Door reizigers bestempeld als “Het meest veelzijdige product om alles uit je reis door Azië te halen.” 

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw