Mijn aanraders voor Soi Rambuttri, de leukste straat van Bangkok

Dit is mijn 4e dag dat ik in Bangkok, de bruisende hoofdstad van Thailand, ben en het bevalt me tot nu goed. Ik verblijf in Soi Rambuttri, het rustigere zusje van het drukke Khao San Road.

Aangezien ik hier al meerdere keren ben geweest, heb ik een selectie gemaakt van mijn favoriete spots voor wat betreft accommodatie, eten & drinken en relaxen.

Alle suggesties bevinden zich trouwens in het gedeelte van Rambuttri dat schuin tegenover Khao San Road ligt. Ik zou zeggen: doe er je voordeel mee en maak er een te gekke tijd van. Ik vind deze backpackersstraat in ieder geval een erg prettige plek om te zijn.

 

1. Chill rond het zwembad bij Rambuttri Village Inn

De 'rooftop pool' van Rambuttri Village Inn
De ‘rooftop pool’ van Rambuttri Village Inn

Dit vind ik echt een aangename spot om overdag te relaxen. Het zwembad is bovenop het dak te vinden van Rambuttri Village Inn, een hotel dat naast Sawasdee House te vinden is.

Er is misschien één probleem: je hebt enkel toegang als je in het hotel verblijft. Althans, dat is wat men beweert. Ikzelf ben nu -op het moment van schrijven zit ik namelijk in de schaduw bij het zwembad- al voor de 3e keer in 4 dagen bij deze rooftop pool te vinden. In het verleden heb ik dit ook al meerdere malen gedaan.

Boven bij de ingang staat dat je als niet-bezoeker een boete krijgt van 1.000 Baht als je van het zwembad gebruikmaakt. Echter, ik heb in al die keren nog nooit één controlemedewerker gezien. En als er toch een is, zeg je toch gewoon dat je geen idee had of dat je alleen maar even kwam kijken (en dus geen gebruik hebt gemaakt van het bad 🙂 )?

Dit bord vind je bovenaan bij de ingang van het zwembad - laat je hierdoor niet afschrikken
Deze borden vind je bovenaan bij de ingang van het zwembad – laat je niet afschrikken door het onderste bericht dat je een boete krijgt

Al met al is dit een aanrader als je even geen zin hebt in rondstruinen of zitten op een terras. Lekker relaxen op een ligbedje met een boekje en de uren vliegen voorbij.

En als je geen risico wilt lopen, dan kun je natuurlijk ook gewoon inchecken bij dit hotel. Dan weet je zeker dat je rustig kunt liggen 😉 .

 

2. Eet de beste streetfood tegenover het Rambuttri Village Terrace

Ik ben een absolute fan van pad thai. Ik denk niet dat ik je hoef uit te leggen wat het is, wel dan? In het kort: gewokte noodles met kool en andere knapperige groenten. Eventueel kun je er ei, kip, varkensvlees of garnalen bij bestellen.

Ik ben bij meerdere streetfood-kraampjes geweest om dit heerlijke gerecht te proberen, maar de beste plek is voor mij absoluut de eeterij die je op de onderstaande foto ziet:

Probeer hier zeker de pad thai en vergeet geen fruitshake te bestellen
Probeer hier zeker de pad thai en vergeet geen fruitshake te bestellen

Zelf kies ik hier meestal voor een pad thai met ei, dit kost slechts 35 Baht. Het kan nog goedkoper, als je enkel de variant met groenten neemt. Probeer het eens, ik ben er tot nu toe iedere dag geweest om te eten. Gisteren heb ik er overigens tevens 2 loempia’s bij besteld, lekker!

Het proberen van pad thai is trouwens niet het enige wat ik je hier aanraad. Dit is wat mij betreft dé spot waar je moet zijn voor fruit-shakes. Op meerdere plekken heb ik ze gedronken, maar bij dit zaakje zijn ze wat mij betreft het meest smaakvol. Andere kraampjes willen nog wel eens een waterige varianten geven, dat is op dit plekje zeker niet zo.

Welke ik je adviseer? Waar de mango-shake een favoriet van me is, is daar sinds deze reis de passiefruit-shake bijgekomen. Echt superlekker, en helemaal als je ‘m hier bestelt ☺ . En het mooie is: het kost je slechts 30 Baht, minder dan €1 voor een flinke beker. Waar zie je dat in Nederland?

Je vindt de eetgelegenheid tegenover het Rambuttri Village Terrace dat naast het Sawasdee House (zie puntje 6) te vinden is. Er zijn een paar tafeltjes aanwezig waar je aan kunt schuiven.

3. Ga ontbijten bij de Gecko Bar

De Gecko Bar, mijn favoriete spot om te ontbijten
De Gecko Bar, mijn favoriete spot om te ontbijten

De Gecko Bar is een prettig tentje om naartoe te gaan als je op zoek bent naar een lekker ontbijt. Zelf bestel ik hier standaard de yoghurt met muesli plus vers fruit en een kopje bonenkoffie.

Het fruit kun je zelf kiezen. Zo heb ik deze ochtend gekozen voor de exotische combinatie van dragon fruit, mango en papaja. De koffie is heerlijk en doet niet onder voor het versgemalen ‘bakkie’ dat je van thuis kent.

Mijn ontbijt: yoghurt met mango, dragon fruit en papaja
Mijn ontbijt: yoghurt met mango, dragon fruit, papaja en (een beetje) muesli

Je hebt nog heel wat andere opties, denk bijvoorbeeld aan toast met ei of een pannenkoek met honing. Uiteraard ook noodles en rijst, maar dit is persoonlijk niet zo mijn ding in de ochtend.

Buiten dat je er goed kunt ontbijten, is het tevens een gezellige plek waar altijd wel iets te zien is. Je zit direct aan de straat en kunt tijdens het eten genieten van de vele verschillende types die langslopen.

Vandaag liep er onder meer een ietwat warrige in zichzelf pratende Thaise vrouw langs die ik jaren geleden al eens rond de Gecko Bar heb gespot. En toevallig kwam ze net weer langs mijn hostel lopen om een sigaret aan me te vragen. Helaas moet ik haar mededelen dat ik niet rook.

Verder zag ik hier in de middag een bijzondere man die allerlei ninja-bewegingen maakte en daarbij nogal vreemde teksten uitkraamde, terwijl iedereen toekeek. Hij leek compleet in z’n eigen wereld. In Bangkok kan alles, zo blijkt maar weer 😉 .

 

4. Maak je smaakpapillen blij bij het ‘restaurant zonder naam’

Het restaurant dat geen naam heeft, maar waar je heerlijk kunt eten
Het restaurant dat geen naam heeft, maar waar je heerlijk kunt eten

Precies tegenover de hiervoor besproken Gecko Bar, ligt een restaurantje dat gek genoeg geen naam heeft. Ik heb voor de zekerheid nog even navraag gedaan bij de obers en het bleek inderdaad te kloppen. Lak hebben ze eraan, ergens ook wel weer grappig toch?

Het ontbreken van een naam voorspelt misschien niet veel goeds, maar niets is minder waar. Het eten is hier echt fantastisch. Dit blijkt alleen al uit het feit dat het er elke middag en avond afgeladen vol zit.

De gerechten die ik je kan aanraden, zijn de ‘green curry on fried rice’, ‘tom yam soup’ en de ‘rice soup with chicken’. Bij de laatstgenoemde kreeg ik behalve de verwachte groenten tevens knapperige bloemkool en een champignonsoort waar ik in Nederland fan van ben geworden: shitake.

De tom yam soup die ik hier heb gegegten
De tom yam soup die ik hier heb gegeten
En de rijstsoep met allerlei lekkere groenten
En de rijstsoep met allerlei lekkere groenten

Gisteren ben ik rond 19 uur gaan hardlopen en had ik even wat ‘snelle’ energie nodig. Ik heb hier toen even een zakje rijst gekocht. 10 Baht en ik ging als een speer. Overigens kreeg ik veel te veel, ik heb de helft aan een dakloze gegeven die er blij mee was.

Aan de bovenste foto van dit kopje kun je in ieder geval zien hoe het eettentje eruitziet. En mocht je het niet vinden, ga dan gewoon naar de Gecko Bar. Kan niet missen.

Je kunt er trouwens ook fruitshakes bestellen, maar daar ben ik wat minder over te spreken. Ik vind ze hier wat waterig en met te veel ijs. Voor verse shakes adviseer ik je de tweede aanrader uit dit artikel.

Bij 'het restaurant zonder naam' vind ik de shakes niet heel denderend
Bij ‘het restaurant zonder naam’ vind ik de shakes niet zo goed als de 2e suggestie uit dit artikel

 

5. Kom tot rust bij Madame Musur

Madame Musur: een gezellige plek met drankjes waar je lichaam blij van wordt
Madame Musur: een gezellige plek met drankjes waar je lichaam blij van wordt

Madame Musur is een chill zaakje waar je heerlijk kunt relaxen met een verse (gember)thee drinken en tegelijkertijd genieten van de levendigheid in de straat.

Een andere aanrader is het drinken uit een kokosnoot. Vind jij dit sap ook zo lekker? Je krijgt er verder nog een lepel bij om het vruchtvlees mee uit te lepelen. Ik deed dit toen ik net aangekomen was, ik vind altijd dat een kokosnoot verkwikkend werkt.

Je kunt aan de wegrand gaan zitten en een beetje mensen kijken of binnen op een van de zitzakken neerploffen.

 

6. Ga loungen bij Sawasdee House

Sawasdee House in de middag - 's-avonds is alles hier sfeervol verlicht
Sawasdee House in de middag – ‘s-avonds is alles hier sfeervol verlicht

Als je oversteekt vanaf Khao San Road en Soi Rambuttri inloopt, kom je eerst langs de irritante tuk-tuk-drivers die aan de lopende band vragen of je behoefte hebt aan een ritje of een ‘pingpong-show’. Loop even verder en direct aan je rechterkant ligt het sfeervolle Sawasdee House.

Zeker in de avond is het hier erg gezellig met de gekleurde lichtjes, loungemuziek en de vele reizigers die er samenkomen. Indien je op zoek bent naar een leuke plek waar je wat kunt drinken, dan is dit een aanrader om heen te gaan.

Als je iets verderloopt langs het Rambuttri Village Inn, kom je langs een oud Volkswagenbusje dat is omgetoverd tot een cocktailbar. Grappig om eens gezien te hebben én om een drankje te proberen.

Heb je vervolgens zin in een wildere avond, dan kun je altijd nog de oversteek maken naar het drukkere gedeelte van Soi Rambuttri of je loopt Khao San Road in.

 

7. Overnacht in het New Siam Guest House

De entree van het New Siam Guest House
De entree van het New Siam Guest House

Zelf ben ik altijd op zoek naar een plek waar andere backpackers komen, maar een die tegelijkertijd niet superdruk is en waar je bovendien geen last hebt van geluidsoverlast veroorzaakt door dronken mensen of muziek. Dit zijn dan ook belangrijke redenen waarom ik Soi Rambuttri prettiger vind om te slapen dan Khao San Road.

Het hostel waar ik nu verblijf, is New Siam Guest House, een onderkomen dat eigenlijk precies voldoet aan mijn wensen. De kamer die ik heb, is basic maar schoon en lekker rustig, zie de onderstaande foto:

Mijn kamer
Mijn kamer

Ik betaal 260 Baht per nacht, wat omgerekend minder dan €7 is voor een eigen kamer met ventilator. Ben je met z’n tweeën, dan kun je terecht vanaf 350 Baht. Niet slecht dacht ik zo.

Gratis Wi-Fi is inbegrepen, en zelfs op de 5e verdieping waar ik zit, is er een redelijke tot goede verbinding. Ik heb het wel eens anders meegemaakt ☺ .

Overigens is het personeel erg aardig en spreekt een aantal van hen goed Engels. Zo heb ik nog wat insider-tips gekregen om de boot of bus te nemen naar bepaalde bezienswaardigheden in plaats van de relatief dure taxi. Vraag en je wordt geholpen.

Reserveren is niet nodig. Ik ben gewoon binnengelopen, er is altijd wel een plekje beschikbaar.

Beneden is een ruim terras aanwezig waar je kunt praten met andere backpackers, kan internetten of simpelweg gewoon kunt zitten.

De muziek die ze draaien is zoals in vele Thaise barretjes: Westers en uit de jaren 90. Backstreetboys, N-Sync, Enrique Iglesias, Ronan Keating, Mariah Carey, Britney Spears en Celine Dion, je hoort ze altijd wel voorbijkomen in de repeat-modus. Geen idee waarom de Thai denkt dat wij hiervan houden, ergens ook wel weer grappig ☺ .

Als je iets meer comfort zoekt, kun je naar het luxere alternatief New Siam Guest House 2 gaan dat iets verder om de hoek ligt. Kamers beginnen hier vanaf 790 Baht, hiervoor krijg je wel 2 bedden (of een tweepersoonsbed) en een zwembad.

Het zwembad van New Siam Guest House 2
Het zwembad dat je beneden vindt in New Siam Guest House 2

 

No-go: Merry V Guest House

Merry V Guest House: voor wat ik gezien heb, geen aanrader
Merry V Guest House: voor wat ik gezien heb, geen aanrader

Toen ik aankwam, ben ik ook nog even binnengelopen bij het New Merry V Guesthouse. Echter, na de kamer gezien te hebben, ben ik direct doorgelopen. Het leek bijna een cel en er hingen lappen stof aan de ventilator. Er was bovendien geen spoor te bekennen van andere backpackers.

Niet bepaald waar ik zin in had bij aankomst. Ik voelde me al niet heel lekker door de vermoeiende vlucht en zo’n depressieve omgeving maakt het dan natuurlijk niet veel beter.

***

Soi Rambuttri, het is zo’n plek waar ik dagenlang kan rondstruinen zonder al te veel te doen. Maar vervelen doe ik me er nooit. Wellicht herken je dit gevoel. Als je er nog nooit bent geweest, ga dan zeker eens kijken 🙂 .

Haal het maximale uit je reis door Thailand

Ben je op zoek naar routes? En heb jij geen zin in gedoe tijdens de planning van je avontuur? Wil jij simpelweg het maximale uit je reis door de Thailand halen? 

Lees dan even verder.

Speciaal voor Thailand-backpackers heb ik namelijk Backpackgids Thailand gemaakt. Dit heb ik gedaan op het prachtige eiland Koh Phangan. Met de insider-tips, gave routes en andere waardevolle info kan ik wel zeggen dat de gids een must is voor je reis. De reacties die ik erop krijg maken me helemaal blij 🙂 .

En als je naast Thailand ook nog naar andere landen in Azië gaat, dan is Backpackgids Azië ook echt een aanrader.

Je hoeft niks meer uit te zoeken, al het belangrijke en tijdrovende voorwerk is voor je gedaan.

In de gidsen vind je onder meer:

Cruciale informatie voor je vertrekt.
Duidelijk uitgestippelde routes waar je direct mee op pad kunt.
Waardevolle transportinfo waarmee je zeeën van tijd bespaart.
 Toffe accommodaties, eetzaakjes en bekende maar ook geheime plekjes.
 Insider-tips, secrets en travel hacks die je gezien moet hebben en waarmee je flink wat geld bespaart.

Backpackgids Thailand

Backpackgids Thailand heb ik geschreven op het Thaise eiland Koh Phangan en is een feestje om te lezen. Klik op de knop voor meer informatie.

Backpackgids Azië

Door reizigers bestempeld als “Het meest veelzijdige product om alles uit je reis door Azië te halen.” 

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.
11 Antwoorden
 1. Dat zwembad verhaal herken ik nog wel van Bali, gewoon binnenlopen hehe… dat restaurant zonder naam wil ik zeker ff checken. Meeste in die buurt is Thais westers en daarvoor ben ik niet in Thailand.

  Pad Thai ben ik al helemaal klaar mee en denk ik zo populair omdat dat voor de meeste nog een beetje lijkt op spaghetti voor de mens zonder smaak.

  Zijn er verder nog tips waar je goed Thai streetfood kan eten waar ook veel Thai zit?

  1. Avatar foto
   Robbert

   In Rambuttri vind je sowieso geen eetzaakjes waar mee Thai dan toeristen zitten… Echter, er zijn zeker meerdere goede tentjes waar je heerlijk Thais kunt eten. Ook als je oversteekt en het andere gedeelte van de straat bezoekt (parallel aan Khao San Road) vind je vrijwel aan het begin een goed lokaal restaurantje waar het meestal druk is: Magic Thai Food.

   Zoek je een zaakje waar veel Thai zitten, dan heb ik nog een goede tip voor je. Loop het straatje uit waar Siam Guesthouse I zich bevindt (een zijstraat van Rambuttri) en sla op het eind linksaf. Vrijwel direct aan je linkerkant zit een restaurantje waar alleen maar locals komen.

   Pad Thai, ik snap wat je bedoelt. Zelf eet ik de laatste tijd meer rijst, dit verveelt wat minder snel. Maar dat Pad Thai op spaghetti lijkt vind ik zeker niet, het ligt er heel erg aan welke noodles gebruikt worden…

   1. App

    Hi Robbert, ga zeker eens op zoek naar je tips. Zit er 16 nov 3 dagen. Wil je het bierglas heffen stuur gerust een berichtje tegen die tijd.

    Bedoel alles niet letterlijk natuurlijk haha, en als je van noodles houdt net als ik zijn er zoveel andere lekkere dingen dan 100 meter Pad Thai sensatie. Probeer de Rad Naa mee moo krop eens, een van mijn favo gerechten.

    Leuke site trouwens en succes met je boeken en tips!

    1. Avatar foto
     Robbert

     Thanks!

     Dan heb ik nog een aanrader voor je bij Magic Thai Food: gravy soup met fried yellow noodles. Echt superlekker! Dit restaurant zit aan de overkant, het gedeelte van Rambuttri dat paralel loopt aan Khao San Road.

 2. Arnold

  Ik hou van Rambuttri, een straat die mij trekt. Ik hou ook van het reizen en het ervaren van nieuwe plekken. Ik persoonlijk geniet van nieuwe restaurants en het zien van de sfeer die zij aanbieden.

 3. Andries

  Ik kom eraan, zuid Amerika heb ik gehad, nu al veel te lang thuis.
  Echt leuk wat je of jullie hebben geschreven, nu ben ik nog fysiek in staat om zoiets te doen. Met zoveel eten om me heen is het easy live met me suikerziekte.
  Deze maand wil ik graag weg, hopelijk krijg ik alles voor elkaar.
  Moet ik nog iets meenemen? Wat ik ze daar kan schenken?
  Iets Hollands?
  India pak ik er ook bij en misschien Indonesia ook.
  Ligt eraan hoe vlug me poen opgaat 🙂
  Maar ben gemotiveerd, thx voor alle moeite en info

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Blog Secrets

Wil jij geld verdienen met je blog? Heb je behoefte aan vrijheid en wil jij je hart volgen? Laat me je dan helpen met de jarenlange ervaring die ik heb.

Ik deel mijn geheime aanpak in mijn programma Blog Secrets, zowel voor startende als meer ervaren bloggers.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw