6 leuke koffietentjes vlakbij Khao San Road

Als er één ding is waar ik me bij aankomst op een nieuwe plek op richt is het wel het spotten van leuke en vooral goede koffietentjes. In al die jaren rondreizen ben ik vooral de gekoelde koffies erg gaan waarderen en een redelijke fijnproever geworden, al zeg ik het zelf 😉 .

Het nadeel daarvan is echter wel dat ik een vrij kritische ‘koffieblik’ heb ontwikkeld, terwijl anderen het al snel best vinden. Aan de andere kant geniet ik er ook weer extra hard van als de espresso die ik heb vol en krachtig van smaak is, meestal voorzien van de nodige blokjes ijs om af te koelen.

Want in de oorden waar ik me begeef is het vaak stikheet en smaken ijsdrankjes extra goed. Voor mij zijn dit vaak een verse kokosnoot of de cafeïnebooster koffie. Soms met kratom erbij, maar da’s weer een heel ander verhaal 😉 .

Anyway, onlangs was ik in Bangkok en verbleef ik in de buurt van Khao San Road en Soi Rambuttri, twee backpackers-straten bij uitstek. Qua koffie heb je daar de Starbucks zitten, al ben je het waarschijnlijk met me eens dat de koffies er niet bepaald super smaken. Té gebrand. Of erger nog: verbrand.

En dus ben ik op ontdekking gegaan naar koffietentjes om zowel de smaak als sfeer te proeven. Want naast de smaaksensatie is ook een sfeervolle, gezellige setting belangrijk vind ik. Zo kwam ik tot een lijstje van zes zaakjes die ik in dit artikel met je deel.

Wanneer jij in of rond Khao San Road verblijft en graag een lekker bakkie drinkt, lees de tips dan zeker even door.

 

Coffee Context

Chillen bij Coffee Context

Gelegen aan de Chao Phraya River ligt de kleine koffieshop Coffee Context. Hier maken ze wat mij betreft de beste espresso van alle plekjes die ik in dit artikel noem. Bij binnenkomst ruik je direct de oh zo heerlijke geur van koffiebonen, die uit Ethiopië en Thailand komen, zo hebben de barista’s me verteld.

Mocht je een laptop bij je hebben en wat willen werken, dan kan je er fijn zitten aan een tafeltje met aan je raamkant de levendigheid van Bangkok. De sfeer zou ik er beschrijven als minimalistisch.

Overigens heb je er ook opties qua ontbijt, zoals croissantjes of andere lekkere hapjes waaronder cheesecake en chocoladetaartpunten. Maar… Mocht je nou naar bakkersproducten op zoek zijn waar het water je van in de mond loopt (nee niet overdreven), check dan absoluut de Konnichipan Bakery die vlakbij te vinden is. Ik ben hier dagenlang compleet losgegaan in elk geval haha.

 

Yaak Cafe

Deze stijl, je houdt ervan of niet – voor mij het eerste 🙂

Een stukje verderop is er met het Yaak Cafe een andere leuke koffiebar die op een gave manier industrieel ingericht is. Ook hier vond ik de koffie goed van smaak, al scoort Coffee Context voor mij als kritische koffiefreak een tikkeltje hoger.

Wanneer je de hitte van buiten achter je laat, vervolgens de heerlijk gekoelde ruimte binnenstapt en daarna jouw favoriete (ijs)koffie bestelt, ga je bij het raam zitten en word je helemaal relaxed. Net als bij Coffee Context kun je er prima op je laptop werken, schrijven in je dagboek of lekker een boekje lezen.

 

292 Slowbar Cafe

Een dubbele shot espresso met een beetje water en flink wat ijs bij 292 Slowbar Cafe – echt een geweldig plekje

Wow, wat een gave spot is dit zeg! Verscholen in een doolhof van smalle steegjes kwam ik aan bij dit stijlvolle zaakje. Het is een soort houten streetfood-kraam in luxe uitvoering, maar dan dus volledig gericht op koffie. Een oase van rust, middenin een lokale woonwijk.

Het moment waarop je deze bijna verstopte slow-bar ziet, zal je waarschijnlijk net als ik verbaasd zijn dat er op zo’n locatie een koffiezaakje te vinden is. Zitten doe je direct aan de bar, zoals je in een kroeg gewend bent.

De espresso druppelt uit een baristamachine van La Marzocco, waarmee het eigenlijk nauwelijks fout kan gaan, zo is mijn ervaring. En inderdaad, de iced americano smaakte super en gaf me mijn welbekende genietmomentje.

 

Vespa Cafe

Vette inrichting toch?

En dan het café met de voor mij tofste inrichting van allemaal, het Vespa Cafe. Zoals de naam al doet vermoeden staat er binnen een zowat antieke Vespa, knalgroen gekleurd. De inrichting is verder aangevuld met allerlei vintage items, waardoor er een gaaf sfeertje is gecreëerd.

De koffie vond ik er persoonlijk niet zo, een beetje slap of zo. Het interieur en het leuke terrasje buiten maken echter een hoop goed.

 

Coffee It’s Me Slow Bar

En dan is er een koffieshop die op de dagen dat ik een kijkje ging nemen helaas gesloten was. Ik ben er drie keer langsgelopen, maar er viel geen enkel teken van leven te bekennen. De lovende recensies op Google hebben me desondanks doen besluiten om de Coffee It’s Me Slow Bar wél in dit overzichtje op te nemen. Je krijgt namelijk niet zomaar een vijfsterren-beoordeling van je klanten.

Deze koffietent ligt in een smal zijstraatje van Khao San Road, ga er dus zeker naartoe en proef of de cappuccino, latte en espresso er echt zo intens smaken als je overal leest.

 

KK Coffeeshop

De iced espresso bij de KK Coffeeshop is heerlijk

Ten slotte noem ik de piepkleine KK Coffeeshop, echt een schattig zaakje met behoorlijk lekkere koffie.

Ik belandde hier op een ochtend per toeval toen ik onderweg was naar de bushalte om richting Koh Phangan te gaan. Klam van het zweet, door de warmte en de rugzak die strak tegen mijn rug aandrukte. Nog redelijk moe van de ietwat korte nacht had ik vooral zin in één ding: een espresso met ijs en een scheutje water.

Van de buitenkant heeft deze koffiebar iets Japans, dit omdat het er zo ontzettend compact en tegelijk stylish eruitziet. De eigenaresse is erg vriendelijk en maakt graag een praatje met je om je meer te vertellen over haar koffiepassie en Bangkok in het algemeen. Je kunt er trouwens binnen zitten, al is er gezien de beperkte ruimte niet heel veel plek.

 

Heb jij nog leuke koffiebars bij Khao San Road? Laat het weten in de comments 🙂 !

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw