Zo reis je van Koh Lanta naar Koh Phi Phi

Koh Lanta is een fijn en authentiek eiland in de Krabi-regio, ik zit er momenteel heb het er ontzettend naar mijn zin. Behalve Koh Lanta zelf, kun je eenvoudig naar mooie eilanden in de omgeving reizen. Koh Phi Phi, Koh Rok, Koh Jum, Koh Lipe en het veel grotere Phuket zijn daar voorbeelden van.

In deze gids ga ik dieper in op hoe je vanaf Koh Lanta naar Koh Phi Phi reist, ze liggen op slechts 25 kilometer van elkaar verwijderd in de Andamanse Zee.

Koh Phi Phi werd wereldberoemd vanwege de avonturenfilm The Beach, waarin het nabijgelegen Maya Bay een van de belangrijkste opnamelocaties was.

In de film loopt Leonardo DiCaprio met een stel andere backpackers door de jungle naar een idyllisch strand, met ongelofelijk helder water. Water waaruit de voor Krabi zo karakteristieke kalkstenen rotsblokken machtig omhoogsteken. Ondertussen klinkt er muziek van Moby en kijkt Leonardo vanaf het strand naar het surrealistische landschap. De witte kleur van het zand, het smaragdgroene water en de grijze rotseilandjes zorgen voor ongeloof en opwinding bij het groepje reisvrienden. Ze lijken aangekomen in het gedroomde paradijs…

Het is een scene die backpacken letterlijk op de kaart heeft gezet.

Vandaag de dag is Koh Phi Phi een bestemming die vooral veel jonge backpackers aantrekt die niet vies zijn van een feestje. Yep, het is er een gezellige boel. Helaas is het er behoorlijk ontwikkeld. De McDonald’s en de Burger King die je direct bij aankomst ziet, maken mij eerlijk gezegd een beetje droevig.

Om tot de kern te komen: ben jij van plan om van Koh Lanta naar Koh Phi Phi te gaan? Lees dan zeker even verder. Ik vertel je namelijk precies hoe je dit doet, wat het kost en waar je je tickets boekt. Om te beginnen bespreek ik de belangrijkste verschillen tussen beide eilanden.

Koh Lanta versus Koh Phi Phi: de verschillen

Het heerlijke Long Beach op Koh Lanta, ook bekend als Phra Ae Beach

Wellicht zit je met de vraag: waarin verschillen Koh Lanta en Koh Phi Phi van elkaar? Een ding staat vast: het zijn twee volstrekt verschillende werelden.

Ik heb enkele voor mij duidelijke verschillen voor je op een rijtje gezet:

  • Koh Lanta is veel groter dan Koh Phi Phi. Het hoofdeiland Koh Lanta Yai is 81 km2 terwijl Phi Phi Don 9.73 km2 groot is.
  • Koh Phi Phi trekt meer jonge solobackpackers, terwijl Koh Lanta populair is onder families en stelletjes.
  • Koh Phi Phi is hip en ontwikkeld, Koh Lanta is daarentegen vooral authentiek.
  • Op Koh Phi Phi staat het uitgaansleven centraal, op Koh Lanta heb je laidback (strand)bars om je ’s avonds te vermaken en is het ’s nachts rustig.
  • Koh Phi Phi en omgeving is qua landschap spectaculairder dan Koh Lanta, met de vele schitterende kalkstenen rotseilandjes die uit het water oprijzen.
  • Op Koh Phi Phi zie je een boel Instagrammers, op Koh Lanta vrijwel niet.
  • Voor mensen die vertier en levendigheid zoeken is het slaperige Koh Lanta niet de place to be, Koh Phi Phi absoluut wel.
  • Er zijn geen wegen op Koh Phi Phi, op het grotere Koh Lanta uiteraard wel. Op Phi Phi doe je alles te voet of je pakt de boot, op Koh Lanta de scooter of fiets.
  • Koh Phi Phi is in alles duurder dan Koh Lanta.

 

De opties om van Koh Lanta naar Koh Phi Phi te reizen

De haven van Saladan op Koh Lanta – inclusief slapende hond 😀

Als mensen het over Phi Phi hebben, bedoelen ze doorgaans Phi Phi Don. Koh Phi Phi bestaat uit twee eilanden: Phi Phi Don en Phi Phi Leh. Phi Phi Don is de grotere van de twee en de enige waarop het mogelijk is om te overnachten. Phi Phi Leh is bekend vanwege de Pi Leh Bay, die je tijdens een dagtrip kunt bezoeken.

Je hebt twee manieren om van Koh Lanta naar Koh Phi Phi te gaan: met de ferry en met de speedboot. Ik bespreek beide opties hieronder.

 

Optie 1: met de ferry

De eerste optie die je hebt is om de ferry te pakken. Deze oversteek duurt 1 uur en wordt verzorgd door Lanta Petpailin.

Je vertrekt vanaf de Saladan Pier, de haven in het gelijknamige dorpje op Koh Lanta.

 

Optie 2: met de speedboot

De andere mogelijkheid is om met de speedboot te gaan. Je bent dan slechts een half uurtje onderweg om op Koh Phi Phi te komen. Er zijn diverse bootmaatschappijen die deze route varen, allemaal hebben ze een prima reputatie.

Net als bij de ferry stap je ook voor de speedboot op in de Saladan Pier.

Vrijwel alle toeristen kiezen voor deze optie, aangezien de ferry slechts eenmaal per dag gaat (om 08.00 uur) en de reistijd bovendien korter is.

 

Waar koop je je bootticket, en wat kost het?

Ik raad je aan om je ticket online te kopen via 12Go Asia. De prijs voor de ferry is ongeveer 450 THB en voor de speedboot rond de 650 THB.

Hieronder kun je direct de vertrektijden, prijzen en verschillende maatschappijen bekijken en boeken:

Powered by 12Go system

Let er bij het boeken van je reis op dat je de optie hebt om opgehaald te worden bij je accommodatie op Koh Lanta, of dat je zelf naar de haven moet komen.

Een andere optie is om je ticket plus eventuele pick-up te regelen bij een travel agency op Koh Lanta, een aanrader is Rainbow Lanta Travel & Tour in Klong Dao. De eigenaar Somsak is superaardig en biedt altijd scherpe prijzen.

 

Waar op Koh Phi Phi kom je aan?

Een longtailboot in de haven van Tonsai

Zowel met de ferry als met de speedboot zal je aankomen in de Tonsai Pier. Tonsai is het dorpje van Koh Phi Phi en de plek waar je de meeste voorzieningen en reuring vindt.

 

Welke accommodaties op Koh Phi Phi raad ik je aan?

Ten slotte heb ik nog een aantal aanraders qua slaapplekken op Koh Phi Phi voor je in petto.

Het Voyagers Hostel is levendig en een leuke spot voor feestjes. Drie andere aanraders voor wat betreft hostels zijn Dee Dee Sea Front, The View Hostel en Dormsin Social.

In plaats van een hostel kun je natuurlijk evengoed voor een houten huisje aan het strand gaan. In dat geval is het Viking Nature Resort op Long Beach een goede keuze. Paradise Pearl Bungalows op datzelfde Long Beach is een andere topper.

In het centrum heb je uitstekende kamers bij P2 Wood Loft.

Uiteraard is er ook aan de luxere vakantieganger gedacht. Het Zeavola Resort aan het mooie Laem Tong Bay is een van de betere opties binnen het hogere segment. Je verblijft hier in een exclusieve suite die van alle gemakken is voorzien, omringd door natuur.

Voor meer tips over Koh Phi Phi inclusief wat er te doen is, adviseer ik je om de uitgebreide gids te lezen die ik over het eiland heb geschreven.

 

Heb jij nog vragen over de reis van Koh Lanta naar Koh Phi Phi? Stel ze in de comments 🙂 !

Haal het maximale uit je reis door Thailand

Ben je op zoek naar routes? En heb jij geen zin in gedoe tijdens de planning van je avontuur? Wil jij simpelweg het maximale uit je reis door de Thailand halen? 

Lees dan even verder.

Speciaal voor Thailand-backpackers heb ik namelijk Backpackgids Thailand gemaakt. Dit heb ik gedaan op het prachtige eiland Koh Phangan. Met de insider-tips, gave routes en andere waardevolle info kan ik wel zeggen dat de gids een must is voor je reis. De reacties die ik erop krijg maken me helemaal blij 🙂 .

En als je naast Thailand ook nog naar andere landen in Azië gaat, dan is Backpackgids Azië ook echt een aanrader.

Je hoeft niks meer uit te zoeken, al het belangrijke en tijdrovende voorwerk is voor je gedaan.

In de gidsen vind je onder meer:

Cruciale informatie voor je vertrekt.
Duidelijk uitgestippelde routes waar je direct mee op pad kunt.
Waardevolle transportinfo waarmee je zeeën van tijd bespaart.
 Toffe accommodaties, eetzaakjes en bekende maar ook geheime plekjes.
 Insider-tips, secrets en travel hacks die je gezien moet hebben en waarmee je flink wat geld bespaart.

Backpackgids Thailand

Backpackgids Thailand heb ik geschreven op het Thaise eiland Koh Phangan en is een feestje om te lezen. Klik op de knop voor meer informatie.

Backpackgids Azië

Door reizigers bestempeld als “Het meest veelzijdige product om alles uit je reis door Azië te halen.” 

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw