7 leuke dingen om te doen in Fuji City

De iconische Mount Fuji is vanuit vele plekken in Japan te zien. Een van die plekken is Fuji City, een belangrijke industriestad gelegen in de prefectuur Shizuoka. Als je er in het centrum wandelt en je kijkt voor je door een van de lange straatjes, dan is de enorme vulkaan zichtbaar aanwezig. Samen met Fujinomiya is Fuji City de stad die het dichtstbij de berg ligt. Het is daarmee een perfecte uitvalsbasis wanneer je plannen hebt om Mount Fuji te beklimmen of te bekijken.

Is Fuji City verder echt een leuke bestemming? Hm, als ik eerlijk ben kan ik betere steden bedenken. Het ontbreekt in de stad simpelweg aan boeiende bezienswaardigheden en sfeer. Toch zijn er, met name in de omgeving, enkele prachtige plekjes om naartoe te gaan. Ook heb ik er de beste ramen uit Japan gegeten.

Ga jij naar Fuji City? Lees dan verder, want m’n beste tips vind je in dit artikel.

 

1. Hike in het Iwamoto Mountain Park en zie Mount Fuji

Vlakbij het centrum ligt het mooie Iwamoto Mountain Park, dat via twee kanten te bereiken is. Zelf ben ik begonnen aan de tempelzijde en zo via een steile trap de natuur ingewandeld. In de hoger gelegen bossen staan kleine tempeltjes, torii’s en er is een drukbezocht theehuisje. Af en toe zie je iemand langskomen, soms wandelaars, soms hardlopers. Maar echt veel mensen zal je niet tegen het lijf lopen.

Het mooiste stukje van dit park zie je vanaf het Haridashi Deck. Daar heb je namelijk zicht op Fuji City, de gelijknamige rivier en, met wat geluk, Mount Fuji waarvan de top met sneeuw bedekt is . Helaas had ik het niet getroffen met het weer, waardoor de berg verborgen was achter de wolken.

Op de weg naar beneden kom je langs meerdere theeplantages en bomen vol met sinaasappels. En ik kon het niet laten om er eentje te proeven. Superlekker, verser ga je het niet krijgen.

Ben je in het kersenbloesem-seizoen in het Iwamoto Mountain Park, dan is het er overigens extra mooi. Ongeveer 30 soorten pruimenbomen staan dan in bloei, waardoor er een sprookjesachtige setting ontstaat.

Een andere spot om Mount Fuji te bekijken, is het Fujinokuni Tagonoura Minato Park. Je hebt er een observatorium met een prachtig zicht op de zee met daarachter de berg.

 

2. Probeer de snack manju

Google ‘都まんじゅう + Fuji ‘ en het resultaat is een kleine bakkerij die heerlijke lokale snacks verkoopt. Om precies te zijn ‘manju’, een soort poffertje gevuld met zoete red bean paste. En behalve de smaak heeft, de wat eigenaardige man die dit spul maakt, aan de kleinste details gedacht. Zo is er in iedere manju een klein figuurtje gedrukt, bijvoorbeeld een pandabeer.

Zeker even proberen dus, de kosten bedragen slechts 35 yen (0,30 euro).

 

3. Eet de superlekkere ramen

Ik heb heel wat ramen gegeten in Japan en ik kan je zeggen dat ik het meest enthousiast ben over die in Fuji City. En om precies te zijn bij Sendai Shoten. Een local had me dit zaakje getipt, en daar ben ik ‘m nog altijd dankbaar voor. Bij binnenkomst in deze gezellige tent moest ik even wachten voor ik kon gaan zitten, aangezien er meer mensen op waren afgekomen.

De soep is, in tegenstelling tot bij veel andere ramen-restaurants, vrij dik. Een textuur waar ik persoonlijk wel van hou. En bovendien is de smaak erg goed.

Kan je geen keuze maken uit de nogal ruime menukaart? Mijn keuze viel op de Hokkaide Spicy Miso Ramen. Kies een extra topping zoals een gekookt eitje of een stuk bacon en laat je smaakpapillen tintelen 😉 .

 

4. Ga karten door het centrum

Populair geworden in Tokyo, inmiddels ook mogelijk in Fuji City. Ik heb het over karten door het centrum. Officieel begonnen als Mario Kart, al is dit (helaas) niet meer mogelijk door de rechtszaak die Nintendo van de Japanse ondernemers heeft gewonnen. Vermomd rondrijen als Mario, Luigi, Broswer of Wario is daarom verleden tijd.

Toch blijft het crossen in zo’n ding natuurlijk supervet om te doen, zeker indien je van een beetje spanning en sensatie houdt. Doe wel een mondkapje op tegen de uitlaatgassen. Weet verder dat een internationaal rijbewijs verplicht is, zoals tevens geldt voor het huren van een auto, scooter en dergelijke. De organisatie die deze ritjes organiseert is Akiba Kart.

 

5. Relax in een onsen

Zoals je misschien wel weet zijn onsen natuurlijke warmwaterbronnen, en vormen ze een belangrijk onderdeel van de Japanse cultuur. Het geneeskrachtige water komt, normaal gesproken, van een een geiser. Soms vind je ze buiten in de natuur en soms juist in badhuizen. In sommige van zulke baden kun je zelfs eieren koken. Japanse supermarkten verkopen deze speciale eitjes nog wel eens, maar dat terzijde.

Aangezien Fuji City in een vulkanisch gebied ligt, is er ook hier een onsen te vinden. Je hebt er verschillende baden, zelfs een met elektriciteitsschokken en twee sauna’s. Het complexje kent een binnen- en buitengedeelte. En het was meteen m’n vuurdoop voor wat betreft onsen. En, geheel naakt en als enige buitenlander is zoiets best wennen. Al die behaarde mannetjes haha. Maar echt, je kunt er ultiem relaxen. En dat voor slechts 700 yen (minder dan 6 euro).

Ik had trouwens een vervelende spierpijn in m’n onderrug, en die heb ik er met behulp van het ‘schokbad’ uitgekregen. Zo is de helende werking die onsen-water zou hebben meteen bevestigd 🙂 .

Vraag naar het ‘Public Bath House’ of simpelweg naar ‘onsen’, want op Google is er buiten het Japans niets over bekend. En let op, want tatoeages zijn uit den boze.

 

6. Bekijk de Shiraito Falls en Lake Tanuki

De Shiraito Falls behoren tot de mooiere watervallen in Japan. en zijn liefst 150 meter breed en 20 meter hoog. Het water, wat vanuit de bergen gestroomd komt, stort in dunne stralen naar beneden. Het lijken daardoor net zijden draadjes. De groen kleur van de bomen en struiken eromheen mixt er perfect mee.

Onderweg kom je tevens langs de Otodome Falls, die 25 meter hoog en 5 meter breed is. Deze waterval is minder spectaculair dan de Shiraito Falls, al is ‘ie wel een stuk krachtiger.

Als je de watervallen hebt gezien, spring dan in de de bus richting Lake Tanuki. Je hebt hier een schitterend uitzicht op het meer en, op een heldere middag, zie je daarachter de imposante Mount Fuji liggen. In de avond is het er met een fonkelende sterrenhemel helemaal magisch. In vergelijking met het veel drukkere Kawaguchi, een van de bekendste spots voor het bekijken van Mount Fuji, is het bij Lake Tanuki een stuk rustiger.

 

7. Beklim Mount Fuji

Ben je in of rond Fuji City in de maanden juli tot begin september? Dan is Mount Fuji open en kun je de 3.776 meter hoge vulkaan beklimmen. Eind juli tot en met eind augustus staan bekend als de beste maanden om dit te doen. Ik zou niet buiten het seizoen de berg opgaan, tenzij je een ervaren klimmer bent. De kans is namelijk groot dat je te maken krijgt met extreme weersomstandigheden, sneeuw, ijs en wellicht zelfs lawines. Kijk alsjeblieft uit met het maken van foto’s of video’s, in oktober 2019 is er bijvoorbeeld nog iemand omgekomen die bezig was met een livestream.

Er zijn verschillende trails die je kunt lopen, maar vanuit Fuji City is de Fujinomiya Trail een logische om te kiezen. Deze start op 2.400 meter hoogte en is geopend van 10 juli tot en met 10 september. De hike naar de top duurt 4 tot 7 uur, terwijl je in 2 tot 5 uur weer beneden bent.

 

Gotemba of Hakone als alternatieven

Indien je graag op een plek verblijft vol met hot springs, mooie bezienswaardigheden en waar je bovendien uitzicht hebt op Mount Fuji, dan kun je beter voor Hakone kiezen. Weet wel dat de accommodaties hier gemiddeld genomen vrij prijzig zijn. Daarom kun je Hakone ook overdag bezoeken om daarna te overnachten in Gotemba. Nee, dit is geen geweldige stad, maar wel de perfecte uitvalsbasis om de dag erop naar Lake Kawaguchiko te gaan.

Een andere verbluffende spot om Mount Fuji te bekijken is bij de Chureito Pagoda in Fujiyoshida City, die je op de bovenstaande foto ziet. Je loopt er vanaf Shimoyoshida Station in 20 minuten naartoe.

 

Waar in Fuji City raad ik je aan om te overnachten?

Fuji City is niet toeristisch, waardoor het aanbod van accommodaties relatief klein is. Toch heb je er een paar goede en sociale hostels om te verblijven. Zelf heb ik geslapen bij Running Bare, gerund door Vivek. Hij een erg aardige gast uit Zuid-Afrika die me talloze goede tips heeft gegeven. Verder ligt dit hostel vlakbij het station. Een tip om te ontbijten is de bakkerij Vie de France die je daar vindt.

Alle andere opties om te overnachten in Fuji vind je hier.

 

De volgende bestemming…

Vanuit Fuji City is het hoe dan ook eventjes reizen voor je op je volgende bestemming zult aankomen. Ik koos om richting de Japanse Alpen naar Matsumoto te gaan, een treinreis van 3 uur. Hakone is ongeveer 2 uur reizen met de trein en Kamakura 3 uur.

Ga jij backpacken in Japan?

Backpackgids-Japan-bannerDan moet je dit echt even lezen 🙂 .

In samenwerking met een aantal andere Japan-experts heb ik namelijk een ultieme backpackgids speciaal voor Japan ontwikkeld. Ik kan wel zeggen dat het een prachtig product geworden is, vol met routes, insider-tips en inspiratie.

Je kunt onder meer het volgende verwachten:

Cruciale informatie voor je vertrekt.
Tips waar je moet zijn, maar ook waar beter niet.
Per bestemming bespreken we de mooiste bezienswaardigheden en de leukste activiteiten.
Veelzijdige routes inclusief tips om de routes in te korten en uit te breiden. Zo heb je oneindig veel mogelijkheden.
Iedere route is voorzien van een handig routekaartje, inclusief tips hoelang ergens te blijven.
Adviezen voor transport, om geld te besparen en om zo veilig mogelijk op pad te gaan.
52 extra tips om het maximale uit je reis te halen.

Wil jij meer weten over deze ultieme gids voor Japan-reizigers?

Arrow

Naar de aanbieding!

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.
2 Antwoorden

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw