Lagos: de parel van de Algarve (alle info + tips)

Met volle focus luister ik naar het geluid van de zee en ik hoor de woeste golven op de rotsblokken uiteenslaan. Soms dwalen m’n gedachten af, maar telkens wanneer dit gebeurt wijs ik mezelf erop dat ik bij de golven moet blijven. De gedachtes verbleken en alles wordt steeds helderder. Na een tijdje open ik mijn ogen en kijk ik uit op de zee die wordt omringd door grillige kliffen van kalksteen.

Wat is het hier mooi zeg. Welkom in Lagos, Portugal.

Serieus, ik had van tevoren nooit gedacht dat de Algarve zo indrukwekkend zou zijn. Faro was leuk, maar Lagos overtreft echt alles. De wandelingen die ik er heb gemaakt deden me soms denken aan Nieuw-Zeeland, terwijl ik op sommige stranden en kliffen de surfvibe van Uluwatu, Bali voelde. Tegelijkertijd is het stadje zelf erg gezellig, met de typische mediterraanse sfeer en de geplaveide smalle straatjes. En geloof me, ik overdrijf niet.

In dit artikel ga ik je alles over Lagos vertellen, ga er even goed voor zitten zou ik zeggen. Inmiddels ben ik er al een dikke week en voorlopig blijf ik nog wel eventjes plakken 🙂 .

Aangekomen in Lagos

In Faro ben ik met de trein naar Lagos gereisd, een rit van 1 uur en 3 kwartier. Lagos was voor mij het eindstation, maar tegelijkertijd ook voor de westkust van de Algarve. Het spoor stopt er namelijk letterlijk. Bij het uitstappen had ik totaal niet het idee vlakbij het strand te zitten, al bleek de werkelijkheid totaal anders te zijn.

Na een klein stukje lopen zag ik de met boten gevulde haven en kwam het stadje in zicht.

De haven van Lagos (Marina de Lagos)

Via een witte brug liep ik over de Ribeira de Bensafrim en kwam ik op een gezellige promenade uit die langs de rivier loopt. Daar staan een hoop stalletjes van bedrijfjes die tours aanbieden naar de verbluffende highlights die deze plaats te bieden heeft. Verder zag ik een enorm piratenschip op het water dobberen.

De promenade van Lagos

Stranden zag ik nog altijd niet, ik vroeg me af of ze in de buurt lagen of misschien verder van het centrum. Op die vraag zou ik al vrij snel antwoord krijgen.

 

Het sfeervolle oude centrum

Steek de straat over en voor je het weet beland je in het sfeervolle oude centrum, dat tussen de oude stadspoorten ligt. Hier simpelweg rondwandelen is heerlijk en brengt je al snel in die o zo fijne Zuid-Europese sferen.

Je loopt over gladde geplaveide straten, vrijwel overal zie je eetzaakjes gericht op seafood en op pleintjes staan kleine terrasjes uitgestald. Verder zijn er schattige winkeltjes, spelen er zo nu en dan spontaan straatmuzikanten en in de hele stad heb je fotogenieke smalle steegjes om doorheen te slenteren.

Een van de vele straatjes in het centrum

Dit is meteen ook het toeristische gedeelte van Lagos, maar wanneer je richting de witte kerk -Église de Saint Antoine- loopt, ben je al vrij snel uit de drukte. Ikzelf ben er trouwens in februari geweest, het is dan natuurlijk laagseizoen. Het normaal drukke oude centrum was toen lekker rustig. Wat dat betreft is het een aanrader op buiten de toeristische maanden juli en augustus te gaan, al is het maar waar je van houdt natuurlijk.

Een gezellig pleintje met een karakteristiek groen pand

Wat je misschien niet zo snel zou verwachten is de aanwezigheid van street-art, maar ook daarvoor kan je in Lagos terecht. Op verschillende locaties in en rond de old town kom je muren en zelfs stroomkastjes tegen met toffe schilderingen.

Tof hè?

Enne, het kan voorkomen dat je zo nu en dan op sneaky toon wordt aangesproken met de vraag of je drugs wilt. Het is mij meerdere keren gevraagd in ieder geval. “Do you want hasj?” “No, cocaine please,” was m’n antwoord. Hij wist niet wat ‘ie hoorde haha.

 

Activiteiten en bezienswaardigheden in Lagos

Wat zijn nu de mooiste plekjes van Lagos? De stranden hebben indruk op me gemaakt, dus daar zal ik het gedeelte over de bezienswaardigheden mee aftrappen. Maar er is zeker meer te beleven, lees verder om er alles over te weten te komen.

 

De stranden van Lagos

Zoals gezegd begin ik met je meer te vertellen over de stranden, want dat is toch wel de hoofdreden waarom je naar Lagos komt. En oh, wat zijn ze mooi!

 

Meia Praia

De mooie boogvorm van Meia Praia

Met een lengte van 5 kilometer is Meia Praya het langste zandstrand van Lagos. Dit is bovendien het strand wat het dichtstbij het station ligt. Toen ik er was, waren er amper mensen te bekennen. Ik kan met echter voorstellen dat dit in het hoogseizoen wel anders is. Het strand is echter enorm uitgestrekt, waardoor je hier altijd wel een plek voor jezelf moet kunnen vinden.

Als je van uitgestrekte stranden zonder kliffen houdt, is Meia Praia een aanrader om heen te gaan. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar kleinere, ruigere baaitjes, en daarover vertel ik je meer in de volgende kopjes.

 

Praia da Batata

Praia da Batata ligt op enkele minuten wandelen van het centrum

Praia da Batata is het eerste strand wat je tegenkomt als je richting het zuiden loopt, al vind ik de baai niet zo bijzonder vergeleken met de andere stranden in Lagos. Dit komt met name doordat je aan de linkerzijde een stenen muur hebt die in het water loopt, daardoor is het aanzicht wat minder fraai.

Maar goed, je wordt hier dan ook erg verwend 😉 .

Loop je om de grote rots heen, dan kom je echter op een veel mooier stukje wat ingeklemd ligt tussen kliffen.

Via een rotstunnel wandel je trouwens eenvoudig naar het hierna te bespreken Praia dos Estudantes. En geloof me, dat wil je 😀 .

 

Praia dos Estudantes

De fotogenieke Lagos Roman Bridge

De eigenaar van het hotel waar ik verbleef liet me een foto zien van stenen brug die twee kliffen met elkaar verbindt, en ik vroeg aan hem waar ik deze mooie plek kon vinden. Het bleek om de Lagos Roman Bridge te gaan, en net zoals voor zoveel plekken in Lagos geldt dat ook deze spot op steenworpafstand van het centrum ligt. De compactheid maakt Lagos echt een fijne bestemming; bijna alles is te voet te doen en binnen een mum van tijd ben je in je eentje ergens in de natuur.

Op een gegeven moment kom je bij een trap uit en zie je de brug en het door rotsen gesplitste Praia dos Estudantes liggen. De rotstunnels waar je doorheen kunt lopen zorgen voor een mysterieus sfeertje.

 

Praia do Pinhão

Praia do Pinhão gezien vanaf een van de uitkijkpunten

In een woord: oogstrelend. Wat is Praia do Pinhão een geweldige baai zeg. Of laat ik zeggen ‘baaitje’, want ze is vrij klein. Na een korte wandeling over het zandpad door het gras en langs tig gele bloemetjes, kwam ik bij een uitkijkpunt waar je een fraai uitzicht op het met kliffen omringde strandje hebt.

Een stenen trap brengt je beneden, en als je dacht boven alles al gezien te hebben dan heb je het mis. Wanneer je naar de andere kant loopt kom je namelijk bij een rotsopening uit die de baai in tweeën deelt. Daar heb je uitzicht op een gigantische rots die uit het water torent.

De rotsopening met het uitzicht

Het deed me eventjes terugdenken aan Cathedral Cove in de Coromandel, Nieuw-Zeeland.

Er liggen duizenden schelpen op Praia do Pinhão, in allerlei vormen en maten. Soms zijn ze net zo groot als je hand. Er spoelen ook talloze mossels aan. Eentje heb ik opengemaakt en wat denk je dat erin zat? En mossel, yep, maar ook een minuscuul krabbetje. Ik stelde mezelf de vraag hoe dit in godsnaam mogelijk was.

Op een van de dagen had ik Pinhão Beach volledig voor mezelf en heb ik er yoga gedaan en gemediteerd. Dit kan in het zand of op een van de rotsbrokken. Echt super 🙂 .

En weer op een andere dag, in de ochtend, was het water zover teruggetrokken dat ik via Praia do Pinhão helemaal naar Praia da Batata kon lopen. Het zag er echt ruig uit, kijk maar:

 

Praia Dona Ana

Praia Dona Ana is mijn favoriete strand om te relaxen – kijk hoe mooi het water is 😍

Praia Dona Ana is het strand waar ik het vaakst naartoe ben geweest om even te relaxen. Deze door kliffen ingesloten baai is een stukje groter dan Praia dos Estudantes en Praia do Pinhão, waardoor er net wat meer levendigheid is. Aan de linkerkant heb je een groot rotsblok dat ideaal is wanneer je schaduw zoekt.

Hetzelfde strand, alleen dan net effe ruiger 🙂

De korte wandeling langs de kliffen van Praia do Pinhão naar Praia Dona Ana is trouwens een aanrader. Je komt dan bij verschillende uitkijkpunten en uiteindelijk daal je af naar Praia Dona Ana.

Een prachtig uitzicht tijdens een van de vele wandelingen die ik heb gemaakt van Praia do Pinhão naar Praia Dona Ana

En, een paar dagen later ben ik erachter gekomen dat er een ‘geheime’ weg is die je verder over het heuvelachtige landschap brengt, je belandt dan uiteindelijk bij Praia do Camilo, het strand wat ik hierna bespreek.

Bij het begin van de wandeling word je vrijwel direct getrakteerd op dit schitterende uitzicht

Deze route is zoveel vetter dan over de weg te lopen. Het beginpunt is alleen verre van duidelijk, daarom heb ik hier de exacte locatie op Google Maps voor je. Er staat een deels opengebroken hek waardoor het gesloten lijkt, maar laat je daar niet door tegenhouden 😉 .

 

Praia do Camilo

Eenmaal beneden kom je bij deze schitterende plek

Een stukje zuidelijker van Praia Dona Ana ligt het prachtige Praia do Camilo, het strand dat ik hierboven al even noemde. Je kan via een lange trap naar beneden lopen, en na flink wat treden ben je eindelijk in jouw little piece of paradise.

Rondkijken, relaxen in de zon, het geluid van de klotsende golven tot je nemen…

Of je loopt de zee in er verfrist jezelf met het zoute water, veel betere dingen zijn er niet. Ik deed dit op een van de ochtenden dat ik me wat suffig voelde, daarna leek ik wel herboren of zo.

Mocht je een workout willen doen, dan kan je deze trap prima gebruiken om explosief naar de top te rennen. Ik spreek uit ervaring 😉 .

Er is trouwens nog een tunnel door de aanwezige kalkstenen klif, die je bij het minder bekende gedeelte van Praia do Camilo brengt. En omdat beelden vaak meer zeggen dan woorden, heb ik deze foto voor je gemaakt:

Het andere gedeelte van Praia do Camilo

Eenmaal terug boven heb je misschien wel het mooiste uitzicht op het goudkleurige zand en het turquoise water, zowel aan de linker- als aan de rechterkant.

Kijk alleen wel uit, want de afgronden jagen je soms de stuipen op het lijf. Zoals je op de foto hieronder ziet had ik het strand beter in beeld kunnen brengen, al vond ik het een strakker plan om eieren voor m’n geld te kiezen. En ja, de reling is er natuurlijk niet voor niets.

Praia do Camilo vanaf een klif gezien

Boven heb je trouwens ook de mogelijkheid om je weg over het zigzaggende zandpad te vervolgen naar het hierna te noemen Ponta da Piedade. Zeker doen, want het is echt schitterend en veel boeiender dan over het asfalt wandelen.

 

De grillige kliffen van Ponta da Piedade

Ponta da Piedade is een groep rotsformaties in het zuidelijkste puntje van Lagos en een van de populairste toeristische attracties van de stad, zelfs van heel Portugal als ik Wikipedia moet geloven. Goudgele rotsen rijzen uit het water omhoog en ze zijn soms liefst 20 meter hoog.

Als je naar Ponte da Piedade loopt is dit het meest zuidelijke puntje bij de vuurtoren

Bij het zuidelijkste puntje staat de Ponta da Piedade Lighthouse en daar kun je nog een stukje verder wandelen richting het oosten. Op Maps.me zag ik dat er nog wat kleine strandjes lagen, dus dit leek me wel een puik plan.

Maareuh, ken je het gevoel wanneer je op een zanderige rots naar boven klimt en vervolgens niet meer terug durft? Je komt dan een soort van klem te staan. Ik kon me nergens echt aan vasthouden en had het gevoel uit te gaan glijden. Ik besloot min of meer instinctief om zittend af te dalen en gelukkig is het allemaal goed gekomen en kon ik daarna opgelucht ademhalen.

Het leuke is dat men aan de westkant een boardwalk heeft aangelegd waardoor je het hele gebied comfortabel kunt bewandelen. Als je wat avontuurlijker bent ingesteld, kan je ook op de zanderige slingerweggetjes naast de boardwalk de kustlijn aflopen.

Wandelen over deze boardwalk, of ernaast 😉

Behalve de kliffen en rotsen kom je bovendien langs uitkijkpunten waar je verborgen stranden en indrukwekkende zeebogen ziet. Hier een voorbeeldje:

Het mooiste strand wat ik in deze omgeving heb gespot is Praia do Barranco do Martinho, een baai die op het eerste gezicht ontoegankelijk lijkt, maar waar je tot mijn verbazing wel kunt komen. Al is de afdaling vrij pittig, in tegenstelling tot bij de veel stranden in Lagos is er namelijk geen trap.

Het schitterende Praia do Barranco do Martinho – op een van de zonnigere dagen

Zelf ben ik naar het viewpoint bij Praia do Canavial gewandeld, en vervolgens door de natuur tot het punt waar de boardwalk stopt. Je komt dan terecht in een wijk met moderne villa’s, en kan op die manier weer richting het centrum gaan.

Dit is zo’n beetje het laatste viewpoint als je noordwaarts loopt

De wandeling vanuit het centrum naar Ponta da Piedade is een aanrader, je komt dan eerst langs de stranden die ik hierboven heb genoemd. Verder is het gaaf om hier de zonsondergang te bekijken.

 

Wandelen van Praia do Porto de Mos naar Praia da Luz

Uiteindelijk kom je bij deze klif en zie je Praia do Luz liggen

Wil je nog een leuke klifwandeling maken, maar dan aan de andere kant van Lagos? Hike dan van Praia do Porto de Mos richting Praia da Luz. Luz is een klein badplaatsje op ongeveer 7 kilometer van Lagos-centrum, en de wandeling brengt je bij schitterende uitkijkpunten. Telkens is er weer een inham waar je kunt stoppen om een foto te maken, soms betrapte ik mezelf erop dat het een beetje too much werd haha.

Op de weg terug is het heerlijk om bij te komen op het uitgestrekte surfstrand Praia do Porto de Mos, dat aan de uiteinden ingeklemd ligt tussen de voor deze streek zo bekende rotsblokken. Of eet en drink wat bij de aanwezige strandbarretjes. Op de parkeerplaats bulkt het van de campers en surfbusjes, en eenmaal op het strand had ik het gevoel alsof ik ergens op Bali was.

Praia do Porto de Mos is echt een superstrand om te relaxen, surfen of te zwemmen

Je kunt overigens ook een mountainbike huren en het gebied op die manier verkennen.

 

De authentieke Viv’o Mercado

Viv’o Mercado: de gezellige en bijzondere avondmarkt in Lagos

Iedere woensdagavond vanaf een uur of vijf wordt er een gezellige farmers market gehouden, een kleinschalige markt die anders is dan andere markten die je gewend bent. De focus ligt hier op biologische producten, zo heb ik er tomaten gekocht die je vanwege de misvormingen niet in de supermarkt vindt.

De vlezige textuur en de ronduit geweldige smaak deden me direct beseffen dat wat we in de supermarkt kopen verre van puur is.

Verder vind je er tevens dingen als cacao, craft-biertjes, natuurlijke theeën en zelfgemaakte oliën. Er komen veel alternatieve types, wat voor een bijzonder sfeertje zorgt. Ook kan je er iets eten bij een van de kraampjes, bijvoorbeeld vegan-wraps of vers gemaakte pizza.

Yes, echt een kijkje nemen wat mij betreft.

Oh trouwens, op zaterdagen is er nog een andere markt: Mercado de Levante. Deze begint echter al om 7 uur ’s ochtends en sluit rond 1 uur in de middag.

 

Andere bezienswaardigheden in Lagos

De Arc of Sao Goncalo met uitzicht op de palmen

Lagos is wat mij betreft geen bestemming waar je heengaat om must-sees af te tikken. Het is vooral het strandleven en de atmosfeer die deze stad zo fijn maken.

Wil je toch nog wat bezienswaardigheden zien? Dan kan je de volgende plaatsen op je lijstje zetten:

  • Slave Market Museum. Dit was de eerste slavenmarkt in Europa. Verhalen gaan dat men jaarlijks meer dan 10.000 slaven vanuit Afrika naar deze plek bracht.
  • Centro Cultural de Lagos. Hier kun je terecht voor dansvoorstellingen en andere culturele dingetjes.
  • De kerken van St. Anthony, St. Maria en St. Sebastian. Deze drie bouwwerken liggen op loopafstand van elkaar en zijn de moeite waard om even gezien te hebben.
  • Castelo de Lagos. Het kasteel(tje) van Lagos werd in de 10e eeuw gebouwd door de Moren en dient vandaag de dag als museum. Loop ook naar boven waar je een gaaf uitzicht op Praia da Batata hebt.
  • Arc of Sao Goncalo. Aan de overkant van het kasteeltje heb je Arc of Sao Goncalo waar je nog een mooie foto kan maken. Deze boog die gebouwd is tussen de kasteelmuren verwijst naar de heilige visser Goncalo, die hier in 1360 werd geboren. Veel spectaculairs hoef je er, net als bij het kasteel overigens, echter niet te verwachten.
  • Sagres. Op ongeveer een half uurtje rijden van Lagos ligt het surfplaatsje Sagres, waar je de de vuurtoren van Cape Saint Vincent vindt. Je kunt er een dagtrip van maken of er een paar nachtjes verblijven.

 

Tours in Lagos

Algar de Benagil, de bekendste grot van Lagos

Het barst in Lagos van de touroperators, en het is leuk om een dagje het water op te gaan om de omgeving eens van een ander perspectief te bekijken.

Populair is om met een bootje naar Praia de Benagil te varen en onder andere de ongelofelijke Algar de Benagil te bekijken. Dit is een bijzondere zeegrot die bekendstaat vanwege de opmerkelijke opening in het afdak.

Je kunt ook met een bootje richting Ponta da Piedade gaan, onderweg stop je dan bij verschillende geheime baaitjes. Je hebt bovendien excursies waarbij je de mooie omgeving per kajak verkent.

Een andere leuke tour is die naar het nabijgelegen Monte da Casteleja waar je kunt zien hoe locals biologische wijn produceren. En uiteraard kan je de wijnen allemaal proeven 🙂 .

Wat verder een aanrader is, is om dolfijnen te spotten. Er zijn diverse tourbedrijfjes die dit aanbieden. De kans dat je deze mooie dieren ziet tijdens de andere boottours is trouwens ook vrij groot.

Tot slot is deze regio een walhalla voor duikers. Zo heb je er diverse onderwatergrotten en scheepswrakken om te bewonderen. Bekende duikspots zijn Pedra de Ancora, Porto de Mós en The Cave.

 

Boek je tour online

Als je je dagtrip alvast online wilt boeken, raad ik je aan om dit te doen via Get Your Guide. En anders kan je natuurlijk altijd ter plaatse je tour regelen.

 

Mooie plekken in de buurt van Lagos

Dit is Praia Das Cabanas Velhas – alleen vanwege de indrukwekkend klinkende naam zou je al er al een kijkje moeten nemen

Reis je met een camper of wil je met de mountainbike op pad? Dan heb je vlakbij Lagos nog een aantal toffe plekken om naartoe te gaan, een local heeft me ze laten zien. Hieronder de tips:

  • Praia do Burgau. Hier heb je een klif waarvan je een schitterend uitzicht op het strand van Burgau hebt.
  • Praia da Boca do Rio. Een ongerept en ruig strandje met een fijne vibe. Toen ik er was waren er mensen gitaar aan het spelen en zat er een oude hippie van ik schat eind zestig een sigaretje te roken. Je kan er bovendien je camper parkeren en kamperen.
  • Praia Das Cabanas Velhas. Een mooi baaitje met rotsblokken en een goed restaurant om wat te eten en te drinken.
  • Praia do Luz. Qua strand is het hier niet zo bijzonder, al is het er met de barretjes wel gezellig. Bij het begin is de de Ice Cream Factory waar je een lekker ijsje kunt eten. Het plaatsje Luz wordt door locals het ‘Santorini van Portugal’ genoemd, vanwege de karakteristieke witte huisjes.

 

Waar in Lagos kan je lekker eten en drinken?

Lagos ligt aan de kust en het zal je daarom weinig verbazen dat je er heerlijke seafood kunt eten. Sardines zijn de specialiteit van deze regio, maar je hebt er bijvoorbeeld tevens malse tonijnsteaks, kabeljauw, zalmfilets en scampi’s.

Indien je net buiten het toeristische gedeelte rond de haven kijkt, heb je heel wat lokale zaakjes waar je voor een leuke prijs terechtkan. Adega de Marina is zo’n zaak. Oké, het voelt er een beetje aan als een vreetschuur en buiten zitten is niet mogelijk, al wil je dit typische Portugese sfeertje vast wel een keer hebben meegemaakt.

Zoek je iets kleinschaligers en tegelijkertijd lokaal? In dezelfde straat heb je Restaurante Dona Fernanda waar je goede scampi’s kunt eten op het terras. Ik heb er ook gegrilde sardines op, aanrader! Je kunt hier enkel cash betalen trouwens.

Heb je zin om te ontbijten op een gezellig pleintje in de zon? Tegenover het hotel waar ik verbleef zit het zaakje Sweet & Temptation.

Gezelligheid bij Sweet & Temptation

Een ander leuk tentje met verse sapjes, lekkere salades en zulk soort dingen is Bora Café. Net als bij meer zaakjes in Lagos kan je hier alleen met contant geld betalen.

Iets buiten het centrum heb je het opzienbarende O Moinho Bar & Cafe waar je in het zonnetje geniet van een hapje en een drankje. Opzienbarend vanwege de unieke vormgeving van het café, het is namelijk een oude windmolen.

Verder heb je in heel de stad lokale ‘pastelarias’ en snackbars waar je goedkoop wat kunt eten en bijvoorbeeld ook koffie voor rond de 0,60 euro hebt. Een pastelaria is een bakkerij overigens. Je ziet er vooral locals zitten. Ritinha Pasteleria ligt naast het O Moinho Bar & Cafe en je hebt er heerlijke gebakjes.

Als je liever naar een wat hippere koffiezaak gericht op toeristen gaat, dan is de Black and White Coffee Shop waar je moet zijn. Je kunt er bovendien goed lunchen. Deze tent zit vaak vol, hou er dus rekening mee dat je even zult moeten wachten om binnen te komen.

Een koffietent die chil is om te werken met een laptop is The Coffee Studio. En als je nog een speciale koffie wilt drinken, ga dan voor de Mocha. Al is de espresso hier ook megalekker, vooral wanneer je van intens houdt.

In de buurt van het centrum liggen trouwens ook een aantal supermarkten: Lidl, Intermarché en Pingo Dolce. Bij de laatste twee heb je tevens mogelijkheden om voor een prikkie wat te eten en drinken bij de restaurantjes die ze hebben.

 

Hoe zit het met het nachtleven in Lagos?

Als je in de avond graag nog even een bar induikt, heb je in Lagos genoeg mogelijkheden om je te vermaken. Rua 25 de Abril is de nightlife-hotspot van de stad, je hebt er diverse bars, pubs, terrasjes en dergelijke.

 

Waar in Lagos raad ik je aan om te overnachten?

Zelf heb ik in het centrum geslapen bij Bowen Luxury Suites, een kleinschalig hotel met superfijne, nieuwe en bovendien rustige kamers.

Vanaf het dakterras zag ik deze zonsondergang

’s Ochtends is er een lekker ontbijtje op het dakterras, bestaande uit onder meer avocado, vers fruit, tomaat met mozzarella, croissantjes, broodjes, yoghurt, muesli; eigenlijk alles wat je je maar kan wensen. En niet onbelangrijk: verse bonenkoffie en versgeperste jus d’orange. Dit smaakt perfect met ‘pastel de nata’, het fameuze Portugese gebakje 🙂 .

Je hebt overigens ook verschillende prima hostels in Lagos. Aanraders zijn het Olive Hostel Lagos, The Macarena Beach Hostel en het Boutique Taghostel.

Mocht je op zoek zijn naar pure luxe, dan zal je in Lagos makkelijk een passende plek vinden. Denk aan Palmares Signature Apartments bij Meia Praia, Residence Lagos middenin het oude centrum en het vijfsterren Cascade Wellness Resort dat eventjes buiten het centrum ligt.

 

Heb je een auto nodig in Lagos?

Het korte antwoord is nee. Alles in Lagos is te belopen en ligt binnen een straal van 4 tot 5 kilometer, erg chil dus. Praia de Batata en Praia dos Estudantes liggen bijvoorbeeld op een paar minuten wandelen van het centrum.

Wel kan je eventueel een mountainbike huren om de boel te verkennen, al vond ik het zelf wel fijn om iedere dag aan de wandel te gaan.

 

Hoe kom je in Lagos?

Zelf ben ik als gezegd met de trein van Faro naar Lagos gegaan, dit duurt 1 uur en 3 kwartier. De bus pakken is een andere mogelijkheid, of natuurlijk de auto. In het laatste geval ben je net wat langer dan een uurtje onderweg. Wil je een auto huren in Lagos, check dan Discover Cars.

Kom je van de andere kant, dan kan je onder andere vanuit Sagres (45 minuten) of Aljezur (45 minuten) een bus nemen.

Haal het maximale uit je reis door Portugal

Ga jij binnenkort naar Portugal? Ben je op zoek naar een leuke route? En heb jij geen zin om van alles uit te moeten zoeken, zowel voor als tijdens je reis?

Wil jij simpelweg het maximale uit je reis door Portugal halen?

Dan heb ik iets moois voor je 🙂 .

Samen met een aantal andere doorgewinterde reizigers heb ik namelijk Backpackgids Portugal ontwikkeld. Je krijgt er bovendien een bonus bij met 50 insider-tips voor Portugal.

Je hoeft niks meer uit te zoeken, al het belangrijke en lastige voorwerk hebben wij voor je gedaan.

In de gidsen vind je onder meer:

Cruciale informatie voor je vertrekt.
Duidelijk uitgestippelde routes waar je direct mee op pad kunt.
Waardevolle transportinfo waarmee je zeeën van tijd bespaart.
Bekende maar ook geheime plekjes.
Leuke eetzaakjes.
Insider-tips waar je écht wat aan hebt.

Backpackgids Portugal

Dit is de ultieme gids voor reizigers die naar het mooie Portugal gaan. Of je nou gaat backpacken, roadtrippen of lekker vakantie wilt gaan vieren; met de handige tips en veelzijdige routes die ik je geef, heb je alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke reis.

Je krijgt er ook nog een bonusgids met 50 insider-tips bij. En ik beloof je: het zijn niet zomaar tips, maar écht waardevolle tips waar je wat aan hebt.

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw