Leven in een bubbel of liever niet?

In een bubbel leven, ken je dat gevoel? Ik heb het hier over een zelfgecreëerde werkelijkheid met allerlei beperkingen en gedachtegangen waar je misschien niet altijd even vrolijk van wordt.

Ik zeg beperkingen omdat je leeft binnen de grenzen van deze bubbel. Denk aan de vele regeltjes die je naleeft, je dagelijkse routines, relaties, je manier van denken enzovoort. Het is allemaal gebaseerd op jouw eigen (kleine) waarheid.

Hoe het ‘buiten’ is, weet je niet echt.

Maar wat nou als je uit deze bubbel stapt? Je zal dan zien dat er veel meer is dan je in eerste instantie had gedacht. Los hiervan kan het ook gewoon goed voor je zijn. Goed om je geest eens te verruimen. Want er is meer dan we onszelf wijsmaken.

Als je kiest voor een reis, het onbekende, dan krijg je dagelijks nieuwe impulsen, uitdagingen en zal je al vrij snel merken dat de wereld in ‘werkelijkheid’ heel anders is dan jij thuis tussen 4 muren dacht.

Dit hoeft trouwens nog niet eens te betekenen dat je tijdens het reizen allerlei dingen gaat doen die buiten je comfortzone liggen. Het feit dat je jouw zelfgecreëerde grenzen hebt verlaten, is al genoeg.

Wat ik jou eigenlijk wil zeggen is het volgende:

Heb jij het idee thuis een beetje vastgelopen te zijn in jouw eigen ‘leefbubbel’? Dan is dit misschien wel hét moment om je spullen te pakken en je leven te gaan verrijken.

Want hoe zonde is het als je altijd maar ‘je ding doet’ maar er eigenlijk niet (meer) van geniet?

Open je ogen en realiseer je dat er buiten deze bubbel een wereld is zonder de (meeste) beperkingen die je op dit moment ervaart.

Echter, ook als jij supergoed in je vel zit, kan een stapje buiten jouw eigen wereldje geen kwaad.

Waarom?

De omgeving waarin we leven, bepaalt grotendeels hoe onze wereld eruitziet. Als je er maar lang genoeg inzit, ga ja bijna denken dat het ‘de werkelijkheid’ is. We vergeten vervolgens dat er veel meer te zien valt op deze aardbol. Jammer toch?

En ja, zelf ken ik het ‘bubbelgevoel’ ook.

Mijn aankomende reis is er een om een beetje los te komen van mijn huidige situatie. De bubbel met het verdriet van het verliezen van m’n zus, de bezorgdheid over mijn andere zusje dat kanker kreeg maar ook de werkdruk die ik mezelf vaak onnodig opleg.

Genoeg is genoeg en soms is het tijd om een nieuwe wereld in te stappen, hoe moeilijk dat ook is.

Maar geloof me, het gaat je veel goeds brengen. Want als er één ding is dat ik heb geleerd van eerdere reizen, is dat het je leven kan veranderen en verrijken. Andere mensen, nieuwe energie, vernieuwende perspectieven, ultieme vrijheid en groter nog: inspiratie voor heel je leven.

Hoe lang het duurt voordat jij werkelijk uit je bubbel komt, zal je enkel te weten komen door het te proberen. Want dat je fysiek ergens anders bent, wil niet zeggen dat dit mentaal zo is.

Echter, als je de eerste stap -het loskomen van je huidige omgeving- hebt gezet, volgt de rest waarschijnlijk vanzelf.

Laat de buitenwereld trouwens niet bepalen hoe snel je deze stap zet. Dit ligt helemaal aan de gebeurtenissen die jouw bubbel hebben gevormd én natuurlijk aan je eigen behoeften. Maar als je de mogelijkheid hebt, probeer het dan eens.

Haal het maximale uit je reis en steun mij

Ben je op zoek naar routes? En heb jij geen zin in gedoe tijdens de planning van je avontuur? Wil jij simpelweg het maximale uit je reis halen? Dan heb ik iets voor je wat je niet mag missen.

Samen met een aantal andere doorgewinterde reizigers heb ik namelijk verschillende toffe backpackgidsen geschreven.

Je hoeft niks meer uit te zoeken, al het belangrijke en lastige voorwerk hebben wij voor je gedaan.

In de gidsen vind je onder meer:

Cruciale informatie voor je vertrekt.
Duidelijk uitgestippelde routes waar je direct mee op pad kunt.
Waardevolle transportinfo waarmee je zeeën van tijd bespaart.
Toffe accommodaties, eetzaakjes en bekende maar ook geheime plekjes.
Insider-tips, secrets en travel hacks die je gezien moet hebben.

Naast dat je er zelf wat aan hebt, help je ook mij een stukje door zo’n gids te kopen. Thanks daarvoor 🙂 !

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw