11 indrukwekkende dingen om te doen in Ella (+ tips)

Verscholen in de mistige Sri Lankaanse hooglanden ligt het dorp Ella, een van de meest toeristische plaatsjes van het land. Misschien zelfs wel dé meest toeristische. In vergelijking met andere plekken kom je er reteveel Westerlingen tegen en zou je bijna denken dat je niet in Sri Lanka bent. Het barst er van de pizzatenten, trendy cafés en andere hippe zaken. De talloze tuk-tuks en de rondwandelende koeien doen je echter al snel anders beseffen.

Ik heb het er erg naar m’n zin gehad. En ik ben niet de enige, want voor velen is dit de favoriete bestemming van Sri Lanka. En dat is met name vanwege de fijne sfeer, de ligging in de bergen en de goede hike-mogelijkheden.

En na de toch wel vrij basale plaatsen die je in Sri Lanka tegenkomt, is het simpelweg heerlijk om ook eens wat comfort te hebben. Ook voor ons backpackers 😉 . Dat comfort wordt gecombineerd met een relaxte hippie-vibe, waardoor veel reizigers niet weg te slaan zijn uit Ella. 

Vanuit het centrum struin je direct de bergen in, op zoek naar prachtige uitzichten en frisse lucht. Twee iconen in de regio om te bewandelen zijn Little Adam’s Peak en Ella’s Rock.

Al met al heb je eigenlijk alles wat je je maar kunt wensen in Ella. Veelzijdige natuur, allerlei soorten avonturiers, leuke eettentjes, bars en kwalitatieve guesthouses en hotels. Het is tevens het begin- of eindpunt van de fameuze treinreis die Kandy naar Ella loopt. Yep, het is er een gezellige boel en er is altijd wel iets te beleven. En de hectiek in het centrum laat je letterlijk binnen luttele minuten achter je, waarna je in de serene rust belandt.

Kom je echter voor authenticiteit en het pure Sri Lanka? Nope, daarvoor is Ella niet de plek waar je moet zijn. Al heb je buiten het centrale deel hele chille accommodaties in de ongerepte natuur, zo is het ook weer.

Persoonlijk vind ik trouwens dat de afwisseling tussen toeristische en de meer onontdekte bestemmingen het reizen in Sri Lanka juist zo gaaf maakt.

Ga jij binnenkort backpacken in Ella? In dit artikel deel ik mijn beste tips met je. Van bezienswaardigheden en alles wat er te doen is tot aan de betere eetzaken en leuke (en verrassende!) slaapplekken tijdens je verblijf.

Activiteiten en bezienswaardigheden in en rond Ella

Ella heeft een aantal iconische bezienswaardigheden en activiteiten om te ondernemen, het is niet voor niets een favoriet onder backpackers en andere avonturiers. In het vervolg vertel ik je wat je er allemaal kunt doen.

 

Hike naar de top van Ella Rock

Ella-Rock
Het uitzicht vanaf Ella Rock

Dit is hoogstwaarschijnlijk de meest uitdagende activiteit die je in Ella zult gaan doen. Ik had me er een beetje op verkeken, de tocht was namelijk ietsje zwaarder dan ik verwachtte.

Net als voor Rome geldt ook voor Ella Rock dat er meerdere wegen naartoe leiden. En volgens mij had ik niet bepaald de meest logische gekozen. Mensen zag ik er nauwelijks en ik raakte regelmatig in de problemen. Zo was het vaak totaal niet duidelijk waar ik nu eigenlijk heen moet lopen en renden er soms honden blaffend op me af. Gelukkig liep ik tegen een local op, die me vertelde dat er via deze weg nogal eens mensen verdwaald raken, doordat ze de verkeerde kant op zijn gegaan.

Uiteindelijk, via vele tips en een steil pad omhoog door de bossen, kwam ik volledig doorweekt aan op het hoogste punt van Ella Rock. Daar heb ik even gerelaxt en genoten van het prachtige panoramische uitzicht. Met naast me een hond die vredig lag te slapen. 

Op de terugweg liep ik een andere route over het spoor.

Ella-spoor
De weg terug over het spoor

In het begin was ik wat angstig in de zin van dat ik me afvroeg wat te doen als er een trein aan zou komen. Toen ik meerdere mensen zag lopen, maakte ik me niet zo druk meer. Zoveel treinen rijden er niet en bovendien gaan ze maximaal 25 kilometer per uur.

Voorheen was het uitkijkpunt trouwens gratis. Sinds juli 2023 rekent men echter 900 LKR om toegang te krijgen. Dan weet je dat vast.

 

Geniet van het uitzicht op de Nine Arch Bridge

De Nine Arch Bridge gezien vanaf een heuvel

Tussen Demodara en Ella ligt de iconische Nine Arch Bridge. In eerste instantie twijfelde ik of dit nou zo de moeite waard zou zijn. Ik bedoel, we hebben het over een brug. Toen ik aankwam, werd ik echter aangenaam verrast.

De Nine Arch Bridge is een spoorbrug van liefst 24 meter hoog, met daarin negen grote boogvormen. En op het moment dat je bij een van de viewpoints komt, lijkt het net alsof je naar een schilderij kijkt. De warm getinte brug met ouderdomsverkleuringen en het groene landschap eromheen, maken het tot een prachtig geheel.

Ikzelf ben via een bospad bij dit architectonische hoogstandje beland. Je kunt er ook komen door over het spoor te wandelen. In beide gevallen loop je er in ongeveer 20 minuten heen.

 

Check het Demodara Loop Viewpoint

6 kilometer buiten Ella ligt het niet al te bekende Demodara Loop Viewpoint. Vanaf daar kijk je uit op een karakteristieke trein die in een lusvorm rond een heuvel rijdt. Al spreekt het heuvellandschap meer tot de verbeelding, moet ik je bekennen. Drink bovenaan een lekkere kop Ceylon-thee en het is genieten geblazen.

Als je graag wandelt is het een leuke hike om in de ochtend te maken, al is het een behoorlijk klim op bovenop te komen. Onderweg kom je langs fotogenieke theeplantages en je bent zo’n 1,5 uur aan het wandelen. Vervolgens kun je de terugweg per trein doen vanuit Demodara, een mooie rit die je zelfs over de Nine Arch Bridge brengt. En het mooie: waarschijnlijk zitten er amper mensen in de trein, compleet iets anders dan wanneer je het traject van Kandy naar Ella (of andersom) aflegt.

 

Maak een wandeling naar Little Adam’s Peak

Ella-Little-Adam's-Peak
Het eerste uitzicht dat ik had vanaf Little Adam’s Peak

De meest bekende activiteit in Ella is denk ik het beklimmen van Little Adam’s Peak. Het kleinere broertje van de bekende Adam’s Peak in Dalhousie. Beklimmen is overigens een groot woord, het is meer een wandeling met op het eind flink wat traptreden die je omhoog moet. In vergelijking met Ella Rock, is de weg naar de top in ieder geval een stuk eenvoudiger en korter.

Bij het 98 Arches Resort is een pad omhoog dat geleidelijk aan naar het hoogste punt van de berg loopt. Daar heb je meerdere uitkijkpunten, maar ook plekken om gewoon even lekker te zitten en te genieten van de mooie omgeving.

Naast de indrukwekkende views, vind je er verder een Boeddha, zo’n typische eyecatcher die veel wordt gefotografeerd.

 

Ontdek de watervallen in de omgeving

De Bambarakanda Falls, de hoogste watervallen van Sri Lanka

Rondom Ella heb je diverse watervallen om te bezoeken en een lekkere, verkoelende plons te nemen. De meest bekende daarvan zijn de Ravana Falls. Ik ben er langsgereden toen ik van Udawalawe naar Ella onderweg was. Er stonden zoveel mensen bij de waterval, dat ik al direct zoiets had van: daar hoef ik niet heen. De vlakbij gelegen Ravana Cave is in mijn optiek ook niet bijster interessant.

Wat mij betreft zijn er veel boeiendere watervallen in Ella en omstreken, al moet je er wel enige inspanning voor doen om er te komen.

De Diyaluma Falls bijvoorbeeld. Spring in een tuk-tuk richting Poongala en 1,5 tot 2 uur later -ja het is ff rijden- kom je aan bij de in de bergen gelegen watervallen. Eenmaal daar begin je aan een wandeling van pak ‘m beet een half uur vooraleer je de eerste glimp van de cascades krijgt te zien. Aan de rand van de waterval liggen meere natuurlijke poelen om in te verkoelen, wat na al het gezweet de ultieme beloning is. Check wel even goed of er bloedzuigers inzitten, soms is dat namelijk het geval. Geloof me, de lange rit is het waard, je zult je er goed vermaken.

Daarnaast mag de Bomburu Ella Waterfall niet ontbreken, het is een echte krachtpatser. Na een half uur gewandeld te hebben, zie je hoe een flinke lading water naar beneden klettert, omgeven door een schilderachtig groen landschap. Wat je overigens wel goed merkt is de commercialisering van de waterval, op de route kom je namelijk tal van shops tegen om iets te kopen. Om er te komen ben je om en nabij de 2 uur onderweg vanuit Ella. 

Ten slotte wil ik de Bambarakanda Falls genoemd hebben, wat een plaatje is dit ook weer zeg. Met 263 meter is ze bovendien de hoogste waterval van Sri Lanka. De weg erheen vanuit Ella is zo’n 1,5 uur rijden maar bepaald geen straf. De landschappen zullen je mond zo nu en dan doen openvallen van schoonheid. De waterval zelf bereik je vervolgens door een kwartiertje te banjeren door de natuur. Aangekomen aan de voet van de sliert water zal je helemaal rustig worden. Mocht je hier nou op een serieus vette plek willen overnachten, dan is de Eco Wild Glamping Bambarakanda een ware aanrader.

Behalve per tuk-tuk kun je een of meerdere van de bovengenoemde spots uiteraard ook zelf bereiken door een scooter te huren. Daarover vertel ik je meer in het gedeelte over vervoer.

 

Ga een dagje chillen bij de Ravana Pool Club

Na alle inspannende activiteiten vind je het vast lekker om een middagje te relaxen aan het zwembad, met uitzicht op de bergen en loungemuziek op de achtergrond. De Ravana Pool Club is hiervoor de uitgelezen plek.

Toegegeven, het is er behoorlijk aan de prijs, maar daar is de setting dan ook naar. Om 2 uur toegang te krijgen tot het zwembad betaal je bijvoorbeeld 3.500 LKR en voor een ligbedje vragen ze 4.000 LKR voor 3 uur. Ze bieden ook allerlei pakket-deals aan, zoals 15.500 LKR om 3 uur van het zwembad gebruik te mogen maken, inclusief 5.500 LKR te besteden aan de bar. Verder is er de Ella Swing, een typische Instagram-spot die je 3.500 LKR kost. De later te noemen zipline wordt ook door Ravana beheerd.

Indien je van authentieke plekken houdt is dit overigens verre van waar je moet zijn. Met alle influencers, het zien-en-gezien-worden-gehalte en de vibe in z’n algemeenheid doet het een beetje denken aan een hippe strandclub in Canggu op Bali. Vind je die sfeer juist vet, dan zit je hier helemaal goed.

 

Eet local food én doe een cooking class bij Matey Hut

Matey Hut, een begrip in Ella voor local food en kooklessen

In de hoofdstraat van Ella valt het op dat er weinig lokale eetzaakjes zijn, en dat nagenoeg alles is aangepast aan toerisme. Persoonlijk vind ik dit best jammer, het authentieke gevoel verdwijnt daarmee een beetje. Bovendien is het door de vele toeristen simpelweg duurder dan de gemiddelde plek in Sri Lanka. Aan de andere kant is het er wel lekker bruisend.

Wil je nou toch graag in een lokaal restaurantje eten, ga dan naar Matey Hut. Je hebt hier heerlijke gerechten; de ‘rice & curry’ en de ‘kottu’ smaken erg goed.

En behalve er alleen te eten, kun je er leuke en leerzame kookcursussen volgen. Zeker de moeite waard wanneer je te weten wilt komen hoe je lekker Sri Lankaans leert kokkerellen. Een andere kookcursus met lovende recensies is de Chamathka Cooking Class die je online kunt boeken.

 

Kom meer te weten over thee in de Uva Halpewatte Tea Factory

Ceylon-thee. Thee uit Sri Lanka. Wil je met eigen ogen zien hoe dit lekkere drankje precies wordt gemaakt? Dan raad ik je aan om een rondleiding te doen in de Halpewatte Tea Factory. Je betaalt 10 USD (voorheen slechts 2,50 USD!) en komt er van allerlei interessante feitjes te weten. Ook is de ligging in de bergen een pluspunt. Je merkt wel dat het een toeristische activiteit is, maar dit is bij de meeste theefabrieken nou eenmaal het geval.

Wanneer je in de ochtend gaat, kun je in de medewerkers aan het werk zien de fabriek. Naderhand ga je zelf het veld in om theebladeren te plukken. Leuk om mee te maken, zo merk je bovendien hoe intensief het werk eigenlijk is. De tour wordt afgesloten met een theeproeverij. En uiteraard met het aanbod om (prijzige) thee te kopen.

 

Maak een epische treinreis naar de theevelden van Haputale en bezoek de Lipton Seat

Haputale-Lipton-Seat
Het uitzicht op de theevelden vanuit de tuk-tuk, onderweg naar de ingang van Lipton Seat

Dit mag je echt niet overslaan. De theevelden in Haputale. Wat mij betreft een van de mooiste gebieden van Sri Lanka. Haputale is slechts een uurtje met de trein vanuit Ella (en nog korter met de bus of tuk-tuk), het is een tussenstop op de bekende route die eindigt in Kandy. 

Ik adviseer je om de trein te pakken, want de rit voert je door schitterende landschappen. Het is niet voor niets dat de treinreis van Ella naar Kandy tot de mooiste van de wereld wordt gerekend.

Je kunt je bij de ingang laten droppen door een tuk-tuk. Daar maak je een mooie wandeling omhoog om uiteindelijk bij de Lipton Seat te belanden. Onderweg zie je allerlei locals aan het werk in de groene velden. Vanaf de top heb je een schitterend uitzicht over het groene landschap, maar ik vond de omgeving tijdens het wandelen eerlijk gezegd nog mooier. Het deed me een beetje denken aan de Cameron Highlands in Maleisië.

Zelf ben ik trouwens een nachtje in Haputale verbleven en de volgende ochtend om 09.00 uur met een tuk-tuk naar Lipton Seat gegaan. Met de bus is een alternatieve mogelijkheid, alleen duurt dat 2 uur in plaats van 45 minuten met tuk-tuk. Als je een vroege vogel bent, ga dan tijdens de zonsopkomst. De views zijn rond dit tijdstip schijnbaar helemaal fenomenaal.

Nog iets: in Haputale vind je de Ambatenne Tea Factory waar je een rondleiding kunt doen. Dit is wat mij betreft alleen niet de beste, aangezien de tour nogal in een sneltreinvaart gaat. In dit geval kun je beter voor het eerder genoemde Halpewatte kiezen.

 

Ga ziplinen voor een shot adrenaline

Flying Ravana, daar waar de actie in Ella plaatsvindt

Mocht je zin hebben in een beetje spanning en sensatie, ga dan naar de Flying Ravana Mega Zipline die je op de weg naar Little Adam’s Peak vindt. Hier kun je ziplinen langs de schitterende theevallei van Ella, de ideale adrenaline-afsluiter na je hike op de heuvel.

Je glijdt een halve kilometer naar beneden met een maximale snelheid van 80 kilometer per uur. Alles volgens de wettelijke veiligheidsvoorschriften, je hoeft je daarom geen zorgen te maken.

Durf jij het aan?

Dit avontuurtje kost je 9.900 LKR.

De organisatie die deze belevenis organiseert is Flying Ravana Adventures. Zij bieden naast de kabelbaan ook nog ruige activiteiten als quad-rijden, klimmen en abseilen aan.

 

Welke eet- en drinktentjes in Ella zijn aanraders?

Kottu eten bij Matey Hut

Ella en de hele regio eromheen staan vooral bekend om thee, maar er wordt ook grootschalig koffie verbouwd in Sri Lanka. Het gros hiervan wordt alleen al snel geëxporteerd. Gelukkig kent Ella enkele leuke zaakjes met goede machines, waar je de lokale koffie kunt proeven.

Zo’n zaakje is bijvoorbeeld Zest Cafe Ella. Ikzelf vond de espresso er superlekker, helemaal omdat ik er al tijden geen meer ophad. Als de koffie niet uit een bonenapparaat komt, vind ik het al snel niet om te zuipen namelijk. Al ben ik tegenwoordig ook fan van een mokka-potje, maar dat terzijde 🙂 .

Een andere tip die ik voor zowel koffie als goede ontbijtjes voor je heb is Kiri Kopi. In deze hippe tent is het eigenlijk nooit saai en kun je naast koffie bijvoorbeeld tevens smoothie bowls bestellen. Probeer de bosbessen-smoothiekom en je zult helemaal blij worden van de smaaksensatie (en de kleur!). Een andere aanrader voor verse ontbijtjes is Rocky Ella Cafe – Sri Lanka.

Qua local food is het al genoemde en kleinschalige Matey Hut een aanrader. Hier kun je onder meer erg goede kottu eten, maar ook dingen zoals roti, romige pompoencurry en ‘parata’. Mattey Hut is een klassieker in Ella, ze waren er al toen ik er in 2018 kwam. Een andere geliefde lokale eetzaak in Ella is Little Restaurant.

Bij Cafe Eden kun je zowel Westerse als lokale gerechten uitproberen, allebei van hoge kwaliteit. Voor bijvoorbeeld een enorme burger zit je hier helemaal goed. Behalve lekker eten kun je er bovendien een kookcursus doen.

Indien je zin hebt in een verse, knapperige steenovenpizza, dan zal het Beyond Nomad Cafe je niet teleurstellen. Ook bij MozzarElla By Nero Kitchen weten ze hoe ze heerlijke pizza’s moeten bakken trouwens.

Een leuke zaak met rasta-achtige vibes net buiten Ella-centrum is Tree House Cafe & Bar. De boomhut waarin je zit is sfeervol, en juist voor die beleving plus het uitzicht op de heuvels kom je hiernaartoe. Het eten is oké, maar niet zozeer heel bijzonder.

Voor de beste verse sappen en smoothies van Ella is de Fruit Havean Juice Bar een plek die je sowieso niet gemist wilt hebben.

 

Waar in Ella raad ik je aan om te overnachten?

The-Moksha-Ella
The Moksha is een bijzondere en comfortabele plek om te slapen

Toen ik net in Ella aankwam, heb ik de Misty Mount Homestay geslapen vlakbij het centrum. Beste prima hoor, maar ik zou je willen aanraden om ook eens een paar kilometers buiten het toeristische gebeuren te gaan kijken. De natuur is er supermooi en het is er lekker rustig.

Ik werd aangesproken door een tuk-tuk-driver en zei al vrij snel het prima te vinden om te lopen. Die typische automatische reactie weet je wel? Toen reed hij achter me aan en begon te vertellen over zijn accommodatie. Huisjes middenin de natuur gebouwd uit gebruikte materialen. Dat klonk toch wel speciaal. Hij wou me het laten zien en ik stapte in.

Z’n guesthouse heet The Moksha Eco Villa en is een gave spot als je tot rust wilt komen en van groen om je heen houdt. Bovendien loop je vanuit daar eenvoudig naar Little Adam’s Peak toe. Binnenin is het sfeervol ingericht, het voelt knus en huiselijk aan. Alles is er gemaakt van gerecyclede materialen, hoe cool is dat? Ik heb er 3 nachten heerlijk geslapen, en vond de studio een bezienswaardigheid op zich.

Zo zie je maar: per toeval kom je soms op de mooiste stekjes uit. 

 

Andere fijne slaapplekken in Ella

Behalve de bovengenoemde slaapplekken heb ik nog een aantal andere fijne verblijven voor je geselecteerd, van hostels en homestays tot hotels en exclusievere resorts.

Als je op zoek bent naar een tof hostel is het Ella Escapade Hostel by Nomadic een goede keuze. De rustige locatie buiten het hectische centrum en de talloze andere backpackers maken het tot een leuke plek. Meer rond het centrum heb je het populaire Backpackers Hostel en het Cozy House Hostel.

Drie uitstekende homestays om een paar daagjes te overnachten zijn Daban Homestay Ella, Minthu Homestay en 59B Rest Inn Ella.

Het Ever Breeze Ella Hotel is een low-budget-hotel met comfortabele kamers. Duurder, maar net zo goed een stukje luxer, is het schitterend gelegen Chill Ville View Point Hotel.

Een chill resort is het Ella Dream Catcher Resort. Gaaf is het uitzicht op het heuvelachtige landschap vanuit je kamer. Goedkoper, maar eveneens zeer goed beoordeeld en met fraaie uitzichten is Royal Mount Ella.

Pure luxe vind je in de vijfsterren-resorts Anasa Wellness Resort en Nine Skies. Het zijn beide resorts van allure die je het ultieme vakantiegevoel zullen geven.

 

Hoeveel dagen raad ik je aan om in Ella te blijven?

’s Avonds bij de Moksha, de bijzondere eco-accommodatie waar ik verblijf

Ik adviseer je om tenminste 3 volle dagen in Ella te blijven. Zelf ben ik er overigens 4 dagen geweest. Je kunt er makkelijk langer blijven hangen hoor, maar wil je de de geijkte bezienswaardigheden op een relaxed tempo zien dan zit je met 3 dagen goed.

Indien je nou maar kort de tijd hebt en in een enkele dag de bekende hoogtepunten van Ella wilt bewonderen, is deze excursie een aanrader om te boeken.

 

Hoe zit het met transport in Ella?

In Ella kun je de meeste dingen te voet vanuit het centrum bereiken.

Voor verder gelegen plekken vind je altijd wel een tuk-tuk. Helaas vragen de bestuurders vaker wel dan niet te hoge bedragen voor belachelijk korte ritjes, denk aan tenminste 500 LKR. In euro’s valt dit mee, maar voor lokale begrippen niet. Uitkomst: download de app PickMe om de beste deals te vinden, zonder te hoeven onderhandelen.

Een andere optie is om een motorbike te huren, Ella Scooter Rental EllaBike is een verhuurder die goed bekendstaat. Per dag kost een motorbike je 2.500 LKR.

 

Kan je pinnen in Ella?

Gelukkig zal het je aan pinautomaten niet ontbreken in Ella. Veel restaurants accepteren bovendien betalingen met je pinpas en creditcard.

 

Wat is de beste reistijd voor Ella?

De Nine Arch Bridge, nu van dichterbij

De beste periode om naar Ella te komen is van januari tot en met mei, de kans op regenval is in die maanden gewoonweg het kleinst. Wel is het er dan vrij druk, misschien is het daarom beter om net als ik in augustus te gaan. Ook toen heb ik erg goed weer gehad.

Het natte seizoen loopt hier van september tot en met december en kun je bij voorkeur beter vermijden. Desondanks hoeft het dan niet per definitie dramatisch te zijn.

Qua temperatuur is het het gehele jaar door tussen de 20°C en 30°C, vanwege de hoge ligging op 1.041 meter kan het ’s avonds echter best wel afkoelen. Ik vond die koele bries juist fijn, zeker na het zo hete zuiden.

 

Hoe kom je in Ella?

Zelf ben ik vanuit het Udawalawe National Park met een minivan richting Ella gegaan. Je bent dan 2 uur onderweg.

Als je vanuit Kandy komt is de wereldberoemde treinreis iets wat je waarschijnlijk niet wilt missen. De reistijden lopen uiteen van 6 tot 7,5 uur, afhankelijk van welke trein je pakt. Tickets voor de trein boek je eenvoudig via 12Go Asia.

Indien je deze treinreis te lang vindt, kun je ook altijd eerst naar Nuwarah Eliya gaan vanuit Kandy (2 uur reistijd). Daar een aantal dagen blijven en vervolgens op de trein stappen. Deze rit duurt 3 tot 4 uur. Nog een optie is om van Nuwarah Eliya per bus naar Haputale te gaan (1,5 uur tot 2 uur reistijd) om daar enkele dagen te vertoeven. Vervolgens neem je de trein richting Ella. Van Haputale naar Ella is ongeveer 1 uur reizen met de trein.

 

Waarheen reizen na Ella?

Een muzikant die de bus inliep om een mini-optreden te doen, je maakt het allemaal mee in Sri Lanka 😀

Wanneer ik mijn eigen reis als voorbeeld erbij pak, beveel ik je aan om de trein naar Haputale te nemen en daar de ongelofelijk mooie theeplantages te bezoeken.

Het fijne is dat de treinreis slechts 1 uur duurt, en je op die manier toch een hoop moois meekrijgt van de omgeving. Je hoeft daarvoor echt niet persé de gehele tocht naar Kandy te maken, die als gezegd 6 tot 7,5 uur in beslag neemt.

Na Haputale ben ik ten slotte per bus doorgereisd naar Nuwara Eliya (1,5 uur reistijd) en Kandy (3 uur reistijd).

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw