Een goedkope vlucht boeken, hoe doe ik dat?

Een vliegticket boeken is vaak een van de eerste stappen die je neemt voor je op reis gaat. Zo’n ticket is meestal een behoorlijke kostenpost, je wilt daarom de beste deal zien te vinden. Je vraagt zelf alleen af hoe je dit precies moet aanpakken.

Zelf heb ik er meer dan 10 jaar ervaring mee, en inmiddels weet ik wel een beetje hoe het werkt 😉 . Vandaar dat ik in deze gids een handig stappenplan met je deel om een cheap ass vlucht te scoren. Ik maak het overigens niet moeilijker dan het is, en met de handige apps/websites die er vandaag de dag zijn is dit ook helemaal niet nodig.

Met het stappenplan vind je gegarandeerd een van de goedkopere vluchten, zonder dat je daarbij een hele dag (of zelfs langer) aan het zoeken bent. Een half uurtje van je tijd is voldoende.

Overigens heb ik het bewust over ‘goedkope’ vlucht en niet ‘goedkoopste’ vlucht. Goedkoopste klinkt namelijk leuk, maar als je 45 uur onderweg bent terwijl je die reis tevens in 15 uur kan maken voor een 10% hogere prijs, dan zou ik altijd die 10% meer betalen. Er is ook nog zoiets als comfort namelijk.

Ik laat je trouwens met een voorbeeld zien hoe ik het stappenplan in de praktijk toepas. Zo weet je precies wat je moet doen.

 

1. Weet dat oude regels niet altijd meer gelden

Allereerst wil ik je even zeggen dat veel dingen die je op sommige websites leest tegenwoordig niet meer kloppen. Hieronder noem ik er een paar:

 • Zoeken in incognito-modus leidt tot lagere prijzen.
 • Op bepaalde dagen, bijvoorbeeld doordeweeks, zijn vluchten goedkoper.
 • Je moet je vlucht x-maanden voorafgaand boeken om de beste deal te krijgen.

Voorheen was het bijvoorbeeld zo dat als je een vlucht 3 maanden voor vertrek boekte, je vele malen goedkoper uit was dan wanneer je dat 1 week van tevoren deed. Vandaag de dag is dit echter lang niet altijd meer zo, zeker niet voor langeafstandsvluchten.

Om je zoektocht te starten raad ik je aan om te beginnen met Skyscanner. Zij geven een vrij compleet beeld van de opties die er zijn en bieden bovendien voordelige prijzen aan.

 

2. Zorg dat je flexibel bent

Flexibiliteit en het vinden van een goedkoop ticket gaan hand in hand met elkaar. Met flexibel zijn bedoel ik het volgende:

 • Pin je niet vast op een enkele datum.
 • Zorg dat je meerdere bestemmingen als optie overweegt.
 • Stel niet té hoge eisen aan de reistijd, maar bescherm jezelf wel.

Waarom zou je jezelf vastpinnen op een bepaalde vertrekdag? Check altijd meerdere dagen om zo de beste prijs uit die periode te krijgen. Op een website als Skyscanner kan je de hele maand selecteren en op die manier zien wat de goedkoopste dag is om te vliegen.

Hetzelfde geldt voor je bestemming. Wanneer je hier een beetje flexibel in bent of wat creatiever denkt, dan kan het je al snel honderden euro’s schelen.

En het met het derde puntje bedoel ik dat je niet koste wat het kost de kortste vlucht moet willen hebben. Wanneer je bijvoorbeeld met een overstap 16 uur in plaats van 13 uur onderweg bent en je bespaart zo 30% op je vliegticket, dan is het financieel gezien beter om daarvoor te kiezen. Echter, sla hier niet in door, een beetje comfort is namelijk net zo goed belangrijk.

 

Een voorbeeld

Stel, ik ben van plan om in augustus 2022 voor onbepaalde tijd te gaan backpacken. Het liefste zou ik beginnen op Bali. Dus zoek ik via Skyscanner naar tickets van Amsterdam naar Bali. De meest voordelige prijs die opduikt is €375.

Niet slecht zo op het eerste gezicht. Echter, wanneer ik doorklik blijkt deze vlucht ruim 30 uur te duren en bovendien moet ik twee keer overstappen. Dat is me iets te gortig en is precies wat ik hierboven heb besproken: stel niet té hoge eisen aan de reistijd, maar bescherm jezelf wel.

Aangezien er op 30 augustus ook nog een mooi prijsje staat -€375-, check ik tevens die vlucht. Ook deze is met ruim 30 uur en twee tussenstops aan de lange kant.

Wat ik nu wil weten, is wat de laagste prijs is voor een vlucht met maximaal één overstap. Helaas kan ik dit vooraf niet als criterium opgeven, enkel ‘alleen directe vluchten’. Daarom kijk op op diezelfde dag -23 augustus 2022- naar de beste optie. Het resultaat is een vlucht van Qatar Airways, met één overstap en een reistijd van 18,5 uur voor €512. Ik vergelijk deze prijs met tien andere dagen in augustus en het blijkt de laagste prijs te zijn.

Moet ik deze boeken?

Hmm…

Laten we, met het oog op flexibiliteit, ook eens naar alternatieve bestemmingen in de buurt van Bali kijken. Want als een vlucht naar Jakarta -ik zeg maar wat- €150 goedkoper is, dan is het wellicht een betere optie om via Jakarta naar Bali te vliegen.

In dit geval vul ik ‘overal’ in bij de bestemming.

En wat blijkt?

De laagste prijs van Amsterdam naar Indonesië in augustus 2022 is €216, en gaat inderdaad naar Jakarta.

Dit scheelt me dus €512-€216=€296. Daarvoor wil ik mijn oorspronkelijke reisplan wel iets omgooien. Voor nu is mijn plan dus om naar Jakarta te vliegen, daar een paar dagen de boel te verkennen en dan door te reizen richting Bali. Misschien blijf ik ook wel ietsje langer op Java, ik zie het wel.

En nee, Jakarta is bepaald geen geweldige plek om te verblijven, maar wetende dat je vaak al voor €40 van Jakarta naar Bali kan vliegen vind ik het wel prima zo. En als ik besluit om meerdere plekken op Java te bezoeken en tot Ijen te reizen, kan ik bijvoorbeeld ook vanuit Banyuwangi met de ferry naar Gilimanuk op Bali gaan.

Als ik doorklik blijkt deze prijs -€216- op 12 en 16 augustus 2022 te gelden.

Voor de zekerheid check ik tevens de reistijd, ik heb namelijk geen zin om 50 uur onderweg te zijn. Deze bedraagt 20 uur, inclusief een overstap van 4,5 uur. Not too bad.

Maar, we zijn er nog niet 😉 .

 

 

3. Vergelijk Skyscanner met Momondo en Google Flights

Als ik op zoek ga naar een vlucht, begin ik als gezegd altijd met het zoeken in de app of op de website van Skyscanner, het platform wat nagenoeg alle airlines met elkaar vergelijkt. Het fijne is dat je er zowel flexibel kunt zijn in je dagen als in je bestemming (zie puntje 2).

Vervolgens heb ik een vlucht op het oog en kijk ik bij concurrent Momondo of de prijs daar hetzelfde is. Meestal is dit zo, soms scheelt het enkele euro’s. Via Momondo kan je helaas niet de prijzen voor de hele maand bekijken, wel is ± 3 dagen mogelijk.

Als extra slot op de deur kan je ook een prijscheck doen bij Google Flights. Het handige aan deze website is dat je een kaartje krijgt waarop nabijgelegen bestemmingen te zien zijn, inclusief de goedkoopste vliegtickets per bestemming. Zo zie je dus ook meteen wat de laagste ticketprijs per maand is voor bestemmingen in andere landen.

Nog niet zeker van je zaak? Dan is tevens ITA Matrix een ander tool om prijzen te vergelijken. Echter, zij vergelijken enkel de grotere airlines en niet low-cost carriers, denk bijvoorbeeld aan Ryan Air en Air Asia.

 

Een voorbeeld

We hebben via Skyscanner een ticket van Amsterdam naar Jakarta gevonden voor €216.

Op Momondo komt er met €217 nagenoeg dezelfde prijs uit. Skyscanner wint in deze nipt.

Tot slot wil ik ook nog eventjes Google Flights checken, zowel voor:

 • De prijs van Amsterdam naar Bali in augustus 2022. Misschien is er een goedkopere optie dan de €512 die ik via Skyscanner vond, waardoor ik alsnog direct naar Bali besluit te gaan. Je weet ’t nooit hè.
 • De prijs van Amsterdam naar Jakarta in augustus 2022, wellicht is deze voordeliger dan de €216 op Skyscanner.
 • De prijs van Amsterdam naar andere bestemmingen in Zuidoost-Azië. Indien er iets supervoordeligs uitkomt, kan ik dat altijd overwegen. Ik wil in principe naar Bali, maar aangezien ik voor onbepaalde tijd wegga maakt het allemaal niet heel veel uit. Flexibel to the max 😉 .

Het goedkoopste ticket naar Bali in augustus blijkt €531 met Garuda Indonesia, de vliegtijd is 18,5 uur en er is één overstap. Dit is echter duurder dan de €512 via Skyscanner, en daarmee niet interessant.

Klik ik op ‘verkennen’, dan krijg ik een kaartje te zien met alternatieve bestemmingen voor diezelfde maand:

Ook hier komt Jakarta eruit als prima alternatief, namelijk €232. Alleen, zoals je weet, kregen we via Skyscanner een prijs van €216, dit is dus de beste optie.

Het kaartje van Google Flights geeft me nog wel een leuk alternatief: Bangkok voor €274. Ik zou Bangkok best willen overwegen, maar omdat het plan was om naar Bali te gaan en ik daar niet meer voor betaal dan het ticket naar Bangkok, kies ik voor Indonesië.

Oftewel: ik ga eerst naar Jakarta en reis vanuit daar verder richting Bali.

 

4. Check of de prijs van de airline bij de zoekresultaten verschijnt

Websites zoals Skyscanner en Momondo werken samen met organisaties die de vliegtickets verkopen. Dit zijn de airlines zelf, maar bijvoorbeeld ook bedrijven als Cheaptickets, Trip.com, Opodo en Supersaver.

Het kan voorkomen dat de prijs van de airline zelf niet in het overzicht staat, in deze situatie raad ik je aan om op de website van de desbetreffende airline te kijken. De prijs is daar soms lager dan de prijzen van de andere bedrijven uit het overzicht.

Ik heb dit bijvoorbeeld meegemaakt in de Filipijnen, toen ik  via Skyscanner een vlucht zocht van Siargao naar Cebu City. De prijs van de airline Philippine Airlines stond niet in het rijtje, maar op hun eigen website bleek de prijs lager dan alle andere aanbieders.

 

Een voorbeeld

In puntje 3 heb ik via Skyscanner een vlucht voor €216 van Amsterdam naar Jakarta gevonden. De airline is Saudia Airlines, en ik kijk meteen of zij bij het prijsoverzicht zijn meegenomen. Dit blijkt het geval:

Zoals je ziet betaal ik via hen €233 en via Vliegwinkel.nl en Budgetair.nl €216.

 

5. Check de reviews van de aanbieders

Je zou denken dat er anno 2022 weinig problemen meer zijn met bedrijven waar je je vliegticket kunt kopen. Desondanks zie ik in verschillende Facebookgroepen regelmatig berichten van mensen voorbijkomen die klagen over de service van de partij waar ze hun ticket hebben aangeschaft.

Als je twijfelt, check dan van tevoren altijd even de reviews van het bedrijf in kwestie. Of doe navraag in een reisgerelateerde Facebookgroep.

Overigens heb ik zelf bij heel wat verschillende bedrijven geboekt, ook bijvoorbeeld een Trip.com met niet al te goede reviews, maar ik ben nog nooit opgelicht. Wel is het voorgekomen dat ik via hen een aantal uren op de email-bevestiging en het ticket moest wachten, wat me enigszins nerveus maakte.

Wil je helemaal zeker van je zaak zijn, dan kan je het beste direct bij de luchtvaartmaatschappij zelf boeken. Je bent dan echter vaak wel wat duurder uit. Het is in ieder geval een misvatting om te denken dat de prijzen bij de airlines zelf altijd het laagst zijn, ook al lijkt dit logisch.

 

Een voorbeeld

In puntje 4 heb ik je laten zien dat het €16 goedkoper is om m’n ticket naar Jakarta te boeken bij Vliegwinkel.nl of Budgetair.nl, vergeleken met boeken bij de airline zelf.

Aangezien beide partijen prima reviews hebben, vind ik het prima om bij een van hen te boeken.

 

6. Boek je vlucht

Hak de knoop door en boek de vlucht die je op het oog hebt. Als je dit stappenplan hebt gevolgd, ben je voor je gevoel wellicht kort bezig geweest. Echter, een betere deal ga je waarschijnlijk niet vinden. Het zit ‘m niet zozeer in de gebruikte tijd, maar eerder in het feit of je een effectief (en efficiënt) stappenplan hebt gevolgd. Geloof me, dat heb je.

Wat ik je wil afraden, is om de prijzen wekenlang te blijven monitoren. Uiteindelijk zal je bijna altijd wel een goedkoper alternatief vinden aangezien de bedragen per uur schommelen. Echter, groot zullen de verschillen niet zijn. Bijkomend nadeel is dat je jezelf op deze manier continu afvraagt: Wat als ik nog even wacht, en je nooit de knoop doorhakt om een ticket te boeken.

Op dit punt ben ik de ‘fout’ in gegaan toen ik voor het eerst ging backpacken. Ik checkte iedere dag de prijzen, maar daadwerkelijk een ticket bestellen deed ik niet. Uiteindelijk, zo’n drie weken op voorhand, boekte ik dan toch het ticket dat ik nodig had om naar Thailand te vertrekken.

Of ik goedkoper uit was? Nee. De prijs was hetzelfde gebleven en er waren geen aanbiedingen bijgekomen. Onzin dus om een maand (of langer?) te blijven zoeken naar goedkopere opties. Goed is goed, zo moet je maar denken.

Met het stappenplan uit dit artikel wil ik je behoeden om in dezelfde valkuil te stappen als ik. Het uitstellen kost je onnodig veel tijd en kan tevens leiden tot een steeds hogere drempel om de stap te zetten, niet helemaal de bedoeling toch? Die euro minder gaat jou echt niet meer reisplezier opleveren, of wel dan? Als je de knoop (tijdig) doorhakt, zal je merken dat je veel meer rust hebt.

Fijne reis 🙂 .

 

Begin direct met het vinden van een goedkope vlucht

Zoals gezegd begin ik altijd met Skyscanner om een goedkope vlucht te vinden. Zij vergelijken vrijwel alle grote en minder grote airlines met elkaar, waardoor je een goed overzicht krijgt.

Gebruik de widget hieronder om direct te starten met het vinden van jouw volgende droombestemming voor de best mogelijke prijs:

 

Volg jij mijn stappenplan en boek je binnen een half uur een goedkoop ticket naar jouw droombestemming?

Haal het maximale uit je reis

Ben je op zoek naar routes? En heb jij geen zin in gedoe tijdens de planning van je avontuur? Wil jij simpelweg het maximale uit je reis halen? Dan heb ik iets voor je wat je niet mag missen.

Samen met een aantal andere doorgewinterde reizigers heb ik namelijk verschillende toffe backpackgidsen geschreven.

Je hoeft niks meer uit te zoeken, al het belangrijke en lastige voorwerk hebben wij voor je gedaan.

In de gidsen vind je onder meer:

Cruciale informatie voor je vertrekt.
Duidelijk uitgestippelde routes waar je direct mee op pad kunt.
Waardevolle transportinfo waarmee je zeeën van tijd bespaart.
Toffe accommodaties, eetzaakjes en bekende maar ook geheime plekjes.
Insider-tips, secrets en travel hacks die je gezien moet hebben.

Backpackgids Azië

Door reizigers bestempeld als “Het meest veelzijdige product om alles uit je reis door Azië te halen.” 

Backpackgids Zuid-Amerika

Als jij naar het veelzijdige Zuid-Amerika gaat, dan is deze zeer uitgebreide en complete backpackgids precies wat je nodig hebt. 

Backpackgids Australië

Ga je naar Australië? Dan is deze klassieker onder de backpackgidsen een must om te hebben. Klik op de knop hieronder.

Backpackgids Nieuw-Zeeland

Ik kan kort zijn: deze gids moet je gewoon hebben als je naar Nieuw-Zeeland gaat. Klik op de onderstaande knop.

Backpackgids Indonesië

Ga jij naar het geweldige Indonesië? Dan is deze backpackgids een must om te hebben. 

Backpackgids Bali

Dé gids die je niet mag missen als je naar Bali gaat. Ook de Nusa- en de Gili-eilanden komen uitgebreid aan bod.

Backpackgids Filipijnen

Ben jij klaar om het maximale uit je reis door de Filipijnen te halen? Klik dan op de onderstaande knop.

Backpackgids Japan

De absolute musthave als je naar Japan gaat. Klik meteen op de knop hieronder.

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.
24 Antwoorden
 1. Marijn

  Hi Robbert,

  Ik heb toch echt even een vraagje over bovenstaande.. Zoveel voordeliger is het toch niet om eerst naar Bangkok te vliegen? Je moet naderhand ook van Bangkok naar Denpasar, waardoor je uiteindelijk misschien meer geld kwijt bent dan dat je direct vliegt op Denpasar? Of zie ik dat verkeerd? Ik ben zelf namelijk ook in twijfel hierover. Of eerst vliegen op Bangkok of direct door naar Bali..
  Hoor graag van je!

  Groet,
  Marijn

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Marijn,

   Geen probleem hoor!

   Wat ik bedoel is dat als de eerste bestemming je niet zoveel uitmaakt, je qua prijs het best voor de goedkoopste kunt gaan.

   Stel dat je direct naar Bali vliegt, dan wil je daarna ook nog een keer naar Bangkok (waarschijnlijk). Dit kost natuurlijk ook geld. Als je de meest voordelige optie kiest, scheelt je dat in eerste instantie €75,20.

   Even concreet:

   *Optie 1: je vliegt van Amsterdam naar Bali (€405,20 – zie artikel). Na een maandje ga je vanaf Bali richting Bangkok (€90, via Skyscanner). Totaal is dit dus €495,20.

   *Optie 2: je vliegt vanuit Amsterdam naar Bangkok (€330 – zie artikel). Na afloop van je visum (30 dagen) vlieg je naar Bali (€90, via Skyscanner). In totaal kost dit je €420.

   *Conclusie: je hebt dezelfde bestemmingen bezocht, maar je hebt €495,20 – 420 = €75,20 bespaard omdat je eerst naar Bangkok bent gevlogen.

   Hopelijk heb ik het zo voor je duidelijk kunnen maken 🙂 .

 2. Erik

  Hi Robbert,
  Allereerst bedankt voor je duidelijke artikelen, dit helpt mij erg in de voorbereiding voor mijn reis naar Thailand, Cambodja en Maleisië.
  Ik wil rond midden mei van Siem Reap naar Kuala Lumpur vliegen met AirAsia. Ik zou deze vlucht nu al kunnen boeken voor ongeveer 60 dollar, maar hiermee wordt mijn reis wel minder flexibel. Langer in Cambodja verblijven wanneer het hier bevalt gaat dan niet meer. Hierdoor mijn vraag: In jou ervaring met AirAsia, kan je gemakkelijk een week van tevoren boeken? Of zijn de prijzen dan al te ver gestegen?

  Alvast bedankt!

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Erik,

   Mooi 🙂 .

   Een week van te voor zullen de prijzen zeker gestegen zijn. Echter, boek je een week of 2/3 voorafgaand, dan heb je vaak nog relatief voordelige tarieven te pakken. Dit is mijn ervaring in ieder geval bij AirAsia. Als ik nu bijvoorbeeld kijk voor 5 april, zie ik op Skyscanner al een ticket voor 39 euro. Wil ik volgende week, dan is het direct 62 of zelfs 76 euro.

   60 dollar is in jouw geval dus nog niet eens zo’n gunstige prijs. Aan de andere kant: je maakt maximaal zo’n 20 euro verlies. Gelukkig is dat te overzien, zeker als je daarmee je reis flexibel kunt houden. Maar, je weet ook dat je niet langer in Siem Reap blijft, weet je ook zeker dat je vanuit daar verder wilt vliegen? Dan kan nu boeken natuurlijk geen kwaad…

   Groet, Robbert

   1. Erik

    Hi Robbert,

    Dank voor je snelle en uitgebreide antwoord. Ik weet zeker dat ik vanuit Seam Riep wil vliegen, dit past perfect in de route. Zie nu dat de prijs is gedaald naar 45 dollar, dus je had gelijk dat de prijs niet eens zo gunstig was. Scheelt me toch weer 15 dollar, bedankt! 🙂

 3. Simon

  Ik ga met m’n vriendin vanaf januari een rondreis doen door ZuidOost-Azië (Thailand –
  Laos – Cambodja – Vietnam – Filipijnen) voor 3 a 4 maand.
  Ik ben dus op zoek gegaan naar een vliegticket van Amsterdam naar Bangkok.
  Het goedkoopste retour ticket (1pers) dat ik kan vinden is €499 maar dit zijn erg lange vluchten (+/-30u). Een ander ticket die ik vond is €548 met veel kortere vluchten (+/-15u)
  De laagste prijs is dus niet altijd de meest ideale lijkt me.

 4. Dorien

  Dag Robbert,
  Wat is de beste optie voor een wereldreis? Losse tickets boeken of een wereldticket kopen? Er wordt gezegd dat een wereldticket goedkoper uitkomt, maar ik geef persoonlijk eerder de voorkeur aan losse tickets omdat je dan meer vrijheid hebt. En misschien kom je onderweg wel aanbiedingen en buitenkansjes tegen? Groetjes, Dorien

 5. Dorien

  Hey Robbert,

  Ik bedoelde een around the worldticket, een ticket waarmee bepaalde tussenstops vastliggen en waarbij je de bestemming en datum nog kan wijzigen, denk ik. Dat is misschien hetzelfde als een open ticket.

  Groetjes

 6. louis

  Leuke tips voor goedkoop vliegen 🙂 helemaal mijn ding. Ik mis alleen nog de tip om eens bij websites als ticketspy.nl , vluchtdeal.nl of tickettipper.nl te kijken . hier staan vaak deals die op de dag van publicatie heel goedkoop zijn, niet iedereen heeft de tijd om elke dag allerlei sites te bezoeken om een goedkope vliegticket te bemachtigen

 7. Mart

  Hallo Robbert,

  Allereerst bedankt voor je zeer informatieve blog!

  Op mijn eerste backpack avontuur wil ik Thailand en Cambodja en misschien Vietnam combineren.
  Wat zou je adviseren voor het boeken van een vlucht van Chiang Mai naar Siem Reap? Ik wil dit het liefst t.z.t regelen aangezien je dan geen strakke planning hoeft aan te houden. Is het goed te doen om last-minute te boeken daar?

  Groetjes,
  Maarten.

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hey Maarten,

   Is prima te doen hoor! Ik doe het altijd zo als ik in Azië ben, meestal een paar dagen van te voor. De prijzen zijn dan vaak nog prima te doen, een vlucht die in de goedkoopste boekingsperiode bv. 40 euro kost is dan misschien 50. Soms is de prijs zelfs net zo laag als het goedkoopst mogelijke tarief. Zeker als er veel vluchten gaan op het traject dat je voor ogen hebt.

   Een voorbeeldje: van Bangkok naar Siem Reap betaal ik over 3 dagen 61 euro en over 1,5e maand 56 euro. Nauwelijks verschil dus!

   Het enige is dat er geen directe vluchten van Chiang Mai naar Siem Reap gaan…

 8. Rob

  Hi Robbert,
  Mijn dochter wil vanuit Myanmar vliegen naar de Filipijnen, wat is de beste optie ?
  Ze wil een enkeltje boeken, krijgt ze problemen bij de douane !

  groeten,

  Rob

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Rob,

   Goed om te weten is dat er geen directe vluchten van Myanmar naar de Filipijnen zijn. Bij het boarden wordt doorgaans om een uitreisticket gevraagd, ik had dit 2 weken terug nog (ik vloog toen naar Filipijnen). Echter, ik heb dit opgelost door een nepticket te maken. Dit is vrij eenvoudig en ik heb geen problemen gehad 🙂 .

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw