Als de balans zoek is

Eerder vertelde ik je al dat mijn leven geen vastigheden kent. Een structuur is er niet, ik leef met de dag en doe eigenlijk alleen datgene wat goed voelt.

Maar…

Ik ben na 8 maanden reizen op een punt gekomen waar ik voel dat er verandering nodig is. De echte wil en de energie om van plek naar plek te reizen, lijken een beetje verdwenen.

Verzadigd? Reismoe? Misschien wel ja.

De afgelopen tijd heb ik zoveel mooie dingen gezien en meegemaakt. Maar voor nu is het wel even goed geweest.

Anyway, het prettige is dat ik denk te weten wat ik dan wel wil. Mijn plan is om voor een maand of 3 een appartement te huren in een stad als Bangkok, Kuala Lumpur of Hoi An.

Opstaan in je ‘eigen’ woning, zelf een ontbijtje maken en een bureau om enkele uren per dag aan te werken. En als ik naar buiten loop, de rust verlaten voor gezelligheid om me heen. Ik kijk ernaar uit.

Nu denk je wellicht: werken kan toch overal, als je maar een laptop hebt?

Was het maar zo simpel.

Artikelen schrijven lukt allemaal wel, maar de andere (grotere) projecten die ik voor ogen heb, komen simpelweg niet van de grond. En laat ik nou juist heel veel zin hebben om deze to-do’s eens goed aan te gaan pakken. Daarvoor zal ik wel in een andere omgeving moeten komen. Ik zoek naar wat vastigheid, structuur en een ruimte voor mezelf.

En bovendien gaat het om meer dan werken alleen.

Ik denk dat het gewoon fijn is om weer even te voelen wat het hebben van een bepaalde ‘basis’ nou eigenlijk ook weer inhoudt. Een gevoel dat ik een beetje kwijt ben geraakt. Continu hotelkamers en hostels gaan op den duur ook tegenstaan.

Misschien heb ik trouwens wel behoefte aan hele andere dingen. Maar als ik deze stap niet zet, zal ik het nooit weten.

En verder…

Door reizen om maar door te gaan is iets wat ik wil voorkomen. Wat heeft zoiets ook voor nut? Ik denk dat je er alleen maar ongelukkig van wordt, niet de reden waarom ik ben vertrokken.

Maar aan de andere kant gaat het avontuur natuurlijk gewoon verder. Het is wederom een sprong in het diepe en het is niet zo dat ik terug naar Nederland ga of zo.

Als ik het op deze manier aanpak, komt de zin en inspiratie vanzelf weer. Zo heb ik nog altijd het plan om naar Nieuw-Zeeland te gaan, maar niemand zegt dat dit perse NU moet hè.

En als het niet zo is, is het niet zo. Ik zie wel hoe het loopt. Voor nu ben ik blij dat ik denk te weten wat ik wel wil en mijn gevoel kan volgen. Alles wat daarna komt, zie ik dan wel weer.

Te veel van iets is nooit goed denk ik. Zo werd ik na loop van tijd ook best ongelukkig van het vele thuiswerken en -zitten, wat ik voor mijn reis heb gedaan. Toen ik op het ‘dode’ punt de reis boekte, kwam de positieve energie terug.

Balans vinden is belangrijk. Iets dat ik op dit moment maar al te duidelijk inzie. Daarom is het tijd voor een nieuwe fase.

Ga jij backpacken in Azië of Australië?

Veilig Backpacken In AziëDan help ik je graag een handje 🙂 .

Speciaal voor Azië- en Australië-backpackers heb ik, samen met een aantal reisexperts, verschillende gidsen ontwikkeld. Ze zitten boordevol routes en waardevolle tips & tricks waarmee jij je reis tot een succes gaat maken.

Geïnteresseerd? Voor meer informatie over de Azië-guides klik hier. Voor de Australië-gidsen kun je hier terecht.

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.
7 Antwoorden
 1. gerry leenaarts

  hoi Robert,
  even ’n korte reaktie vanuit Nederland…..ja je bent nu zo lang weg en ‘internationaal, dan ga je dat krijgen..
  Je zal ongetwijfeld meer indrukken op je netvlies voorgeschoteld krijgen dan deze burgerman, en dus ook de tijd en rust nodig hebben, om dat te verwerken….ik denk dat je daar ook de persoon naar bent (wat ik tussen de regels meen te lezen)
  Ik kan me voorstellen dat je dan even de pas op de plaats moet maken, en wat vastigheid zoekt, zoals je schrijft
  Je zal inmiddels wel aardig vaak hebben moeten ‘loslaten’ , opnieuw beginnen, bezinnen, wat nu?…
  Bijzonder vind ik dat je toch, ondanks het ontbreken van ‘structuur, (vaste baan, geprogrammeerd leventje etc) toch steeds kunt varen op je eigen kompas
  Ik denk dat vele mensen behoorlijk in paniek kunnen schieten, of ‘angst voor vrijheid voelen”
  jij lijkt je eigen huisje overal mee naar toe te nemen…
  Enfin, misschien weer even oplaten zo nu en dan, bezinnen , nieuwe inspiratie opdoen, en dan misschien…Nieuw Zeeland ….
  Straks is de wereld nog te klein voor jou,….nee dat denk ik niet

  Nou veel inspiratie en energie en verwondering toegewenst,
  groet

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hoi Gerry,

   Leuk om van je te horen.

   Precies, nu echt zin om even iets voor mezelf te ‘creëren’ en daarna weer verder te zien. Nieuw-Zeeland, Zuid-Amerika, India, we zullen zien 🙂 .

   Met jou alles in orde?

   Groet, Robbert

   1. ger

    hoi Robert,
    mijn gezondheid is prima (ca 5 jaar geleden, voor 2de keer ,nu succesvol, ‘efo en ablatie’ aan hart gehad, vanwege hartritmestoringen ( heeft jouw vader ook gehad)
    Vandaag dochter Tess) jarig, gelijk met Roxanne (volgens mijn niet altijd kloppende kalender)
    Heb sinds een jaar ’n nóg relaxter leven, omdat deze dure jongen (haha) geen meerwerk meer mag doen
    De vele vrije tijd, geeft me de mogelijkheid, om alles superrelaxed te doen,voelt soms zelfs één lange vakantie etc etc

    Shit net stuk tekst ‘floep’ ineens verdwenen!

    Volgende week bij jouw vader en Saskia eten (natuurlijk met fiets)

    Enfin, zo tussendoor lees ik zo jouw bezigheden en relaas, ben benieuwd naar waar het allemaal naar toe leidt,…..maar nog belangrijker …niet het resultaat telt, maar de weg er naar toe
    (zo heb ik vandaag een oude carbon-atb zeker 25 jaar oud, omgebouwd naar woon werk fiets: het gaat nergens om, ben er bijna heel de dag mee bezig geweest, maar echt, zo af en toe zon, kleine succesjes <onderdelen passend maken, onderwijl genietend van de buitenlucht….toegeven,.heb klein beetje cannabis op, heeft jouw vader, zo'n 40 jaar geleden! mij kennis mee laten maken….maar dit kan ik ook zonder ervaren,

    Groet

 2. Reizen en werken, of reizen en grote blogprojecten opzetten is ook een heel lastige combinatie. Ik heb altijd veel respect voor “digital nomads” die het wel lukt maar de meeste hebben na een tijdje toch een burn-out. Goed om even rust en pas op de plaats te maken en dan weer lekker op pad.

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw