Kenting: een heerlijke regio om met de scooter te verkennen

Ik ben met de bus onderweg van Fangliao naar het kustplaatsje Kenting en laat de groengele rijstvelden van Taitung achter me. Na een poosje kijk ik door de ietwat vettige ramen en zie ik een prachtig strandje met bijna turquoise water liggen, het blijkt om South Bay te gaan. Zulk helder water heb ik in Taiwan nog niet gezien en ik word er gewoon vrolijk van. 

Een paar momenten later stap ik uit in de hoofdstraat waar een gezellig sfeertje hangt. Mijn oog valt op een felgeel standbeeld van een Havaianas-slipper, met ervoor een hond die slaperig om zich heenkijkt. Aan de andere kant van de straat genieten een paar Taiwanezen van lokale streetfood. Het voelt meteen goed en het avontuur gaat beginnen.

En ik zou er een heerlijke tijd hebben…

Het gezellige Kenting en het bijbehorende Kenting National Park liggen in het diepe zuiden van Taiwan. Je vindt er allerlei mooie stranden, een hippe night market en toffe boetiekhotels. Maar het meest indrukwekkende is wat mij betreft de ruige kustlijn met vele kalksteenkliffen, diepgroene valleien, bizar gevormde bomen en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Kenting en het nationale park hebben écht indruk op me gemaakt. Nee, wat mij betreft mag je het plaatsje niet overslaan als je Taiwan bezoekt en van natuur houdt. Stap op de scooter en ontdek zelf hoe mooi het er is.

In dit artikel vertel ik je meer over mijn persoonlijke ervaringen, de bezienswaardigheden en geef ik handige tips met betrekking tot slaapplekken en restaurants. 

Activiteiten en bezienswaardigheden in Kenting

Wat is er te doen in Kenting? Je komt er vooral naartoe voor de mooie stranden en lekker rond te rijden op de scooter. Hieronder vertel ik je er alles over.

 

Kenting Beach: het hoofdstrand

In het dorp zelf heb je Kenting Beach liggen, al is dit strand vergeleken met de andere stranden in de regio niet persé heel bijzonder.

Kenting Beach ligt vlak achter de avondmarkt en is een chille spot om je dag te beginnen. ’s Ochtends vroeg zijn er amper mensen, daarna wordt het er meestal drukker. In de weekenden, wanneer er een hoop dagjesmensen naar Kenting komen, zal het er aan de drukke kant zijn.

Leuk is om er op zoek te gaan naar heremietkrabben, die er in groten getale rondlopen maar behoorlijk verlegen zijn 🙂 .

 

Het mooie Shadao Beach

Ik begon het avontuur op de scooter vanuit het centrum waar iedere avond de voor Kenting zo bekende night market wordt gehouden. Daarover vertel ik je later meer.

De eerste stop die ik maakte was bij Shadao Shell Beach, een van de acht stranden die de badplaats kent.

Het zand kent hier de hoogste concentratie schelpjes van alle stranden in de omgeving. Los van dit weetje is het gewoonweg een erg mooie baai om gezien te hebben. Het is met name de kleur van het water die me persoonlijk zo aantrekt, deze is een soort magisch blauw. Bovendien maken de rotsen aan de ene en de groene heuvels aan de andere kant het aanzicht extra fraai.

Een stukje voor Shadao Beach heb je met Sail Rock nog een bezienswaardigheid die populair is onder de locals.

 

Prachtige uitkijkpunten in het Longpan Park

Ik reed door naar het zuiden en zag twee scooters geparkeerd staan. Een stukje verderop waren wat locals foto’s aan het maken. Misschien zou er wat moois te zien zijn, dus ik besloot om ook te stoppen. Het bleek om het Longpan Park te gaan, een schitterende plek.

Het eerste wat ik tegenkwam was een verzameling van erg apart gevormde boompjes. 

Is het de wind die ze deze vorm heeft gegeven?

Ik zeg wind, want het waait hier bijzonder hard. Je wordt nog net niet weggeblazen. Dit geldt overigens voor de gehele scootertocht die je langs de kust maakt. Mijn helm werd soms van m’n hoofd afgerukt, waardoor ik ‘m op een geven moment maar af heb gedaan.

Toen ik verder liep, kon ik alleen maar blijheid voelen. De uitzichten van de kliffen waren werkelijk super. Groene graslanden, de wilde blauw zee, een soort oranje klei, grijs-getinte rotsen; je wordt getrakteerd op allerlei kleuren en een zeer gevarieerd landschap. 

Longpan-Park-Kenting-4

Letterlijk op de rand van de afgrond bevonden zich allerlei reusachtige brokken kalksteen met misschien wel de meest spectaculaire views die je in de omgeving vindt. Dit zijn die momenten die reizen zo tof maken.

Als je de trip vervolgt, kom je meer van dit soort plekken tegen. Ik deed dit 5 minuten later en ook daar was het weer schitterend. Kliffen begrensd door scherpe stukken kalksteen en uitzichten op de ongerepte kustlijn, de kustlijn die het Kenting National Park zo kenmerkt.

Toen ik weer op de scooter stapte, dacht ik maar een ding: het is echt heerlijk om rond te rijden in deze regio.

 

Het zuidelijkste puntje van Taiwan

Voor je richting het Longpan Park rijdt kan je in het uiterste zuiden van Kenting stoppen, tegelijkertijd ook het zuidelijkste punt van heel Taiwan.

Het is een mooi gebied om eventjes rond te wandelen. Twee andere bezienswaardigheden die je hier vindt zijn de Eluanbi Lighthouse en Sea Pavilion. Bij de laatstgenoemde plek heb je een paviljoen om te relaxen en van het zeezicht te genieten.

 

De niet zo boeiende Gangkou Suspension Bridge

Ten noorden van het Longpan Park vind je de Gangkou Suspension Bridge. Een hangbrug die eerlijk gezegd niet echt bijzonder is. Je betaalt 20 dollar om erop te mogen en toegang te krijgen tot het wandelgebied wat eraan grenst, maar ik zou dit lekker skippen. Ik heb het wel gedaan, alleen vergeleken met wat ik kort daarvoor had gezien, was dit verre van boeiend.

Er is hier trouwens een restaurantje waar je eventueel wat kunt eten en drinken. En dat is goed om te weten, aangezien je die onderweg niet heel veel tegenkomt.

Voor je bij de brug komt is het de moeite om tijdens het rijden naar rechts te kijken en je scooter af en toe neer te zetten. Zo belandde ik bij een verwilderd baaitje dat je op de foto hieronder ziet.

Dit verwilderde strand zag ik een stukje voor de hangbrug

 

Baishawan Beach: een lekkere plek om de middag af te sluiten

Als je weer terugrijdt naar Kenting, kun je nog een kort uitstapje maken naar Baishawan Beach. Een gezellig strand om je dagtrip in stijl af te sluiten. Verwacht alleen niet dat je de enige bent, want het is tevens de plek waar locals bijeenkomen om te zonnen, te wandelen of natuurlijk om te zwemmen.

‘Baisha Bay’ betekent trouwens de ‘witte zand baai’, al is de kleur van het zand eerder geel als je het mij vraagt.

 

De bruisende night market

Behalve de mooie omgeving, is Kenting vooral bekend vanwege de dagelijkse night market die in de hoofdstraat wordt gehouden. Sowieso zijn er in Taiwan tig avondmarkten te vinden, al is die in Kenting toch wel een van de gaafste.

Je kunt er allerlei soort streetfood en -drankjes krijgen. Denk aan Taiwanese bubbelthee met melk, sashimi, wraps, gedroogd vlees, sushi, gegrilde inktvis, gebakken aardappeltjes met kaassaus en zo kan ik nog wel even doorgaan. Zo nu en dan zie je ook kleine barretjes waar je een cocktail kunt krijgen.

Net zoals op iedere night market betaal je ook hier misschien wat te veel voor wat je krijgt, maar voor Nederlandse begrippen zijn de meeste producten vrij goedkoop. Op de cocktails na dan misschien.

 

Het dorpje Hengchun

Op zo’n 15 minuten rijden van Kenting ligt het dorpje Hengchun. Echter, ik raad je niet aan om hier te verblijven, aangezien het er niet echt boeiend is. Wel heb je er fruitzaakjes en bijvoorbeeld een bakkerij, dingen die dan weer ontbreken in Kenting. Wil je wat inkopen doen, dan is het dus de moeite om er even te stoppen.

Ik ben er doorheen gereden toen ik de scootertocht deed. Als je een rondrit maakt, kom je er namelijk langs.

 

Een scooter huren in Kenting

Als je in Kenting bent huur dan zeker een scooter om de omgeving te kunnen verkennen. In de meeste gevallen zal je een elektrische meekrijgen, aangezien Taiwanezen er niet happig op zijn om een normale motorbike te verhuren aan toeristen zonder Taiwanees rijbewijs. Desondanks is het mij toch gelukt, en heb ik een klassiek, stijlvol modelletje weten te regelen. Weer eens wat anders dan zo’n afgetrapt model 🙂 .

Een elektrische scooter kost je 500 dollar (ongeveer 14 euro) per dag en een op benzine rond de 350 dollar (10 euro).

In de hoofdstraat zitten diverse verhuurbedrijven, eentje die erg goed bekendstaat is 凤翔租车 en vind je op deze locatie.

 

Wat zijn leuke eettentjes in Kenting?

Typische local food dat ik bij een restaurantje naast de Gangkou Suspension Bridge at

Sowieso is de al besproken Kenting Night Market een aanrader om ’s avonds een -en waarschijnlijk meerdere 😉 – hapjes te gaan eten.

Verder heb ik nog een aantal leuke zaakjes voor je geselecteerd. De meesten hiervan liggen echter buiten het centrum, maar als je een scooter huurt ben je er zo.

Op 4 kilometer van het centrum heb je Pizza Rock Kenting, ze bakken daar erg lekkere pizza’s van Italiaanse kwaliteit.

Trek in een ambachtelijk ijsje? Check dan Le Pelican Gelato.

Voor goede koffie raad ik je aan om naar de PaPa Howard Coffee Shop te gaan. Een andere leuke koffiebar is het HAKU Café.

Wanneer je tot slot een ontbijttentje zoekt waar ze lekkere smoothie bowls maken, is Shaka Aloha Taiwan een must om heen te gaan.

In de hoofdstraat liggen verder nog een Starbucks en een McDonald’s, mocht je daar een liefhebber van zijn.

 

Waar in Kenting raad ik je aan om te overnachten?

Net zoals de sfeervolle hoofdstraat zijn ook de ho(s)tels in Kenting gezellig en van goede kwaliteit. Ik heb een aantal leuke adresjes voor je geselecteerd.

Qua hostel is Kenting My Home een van de betere opties om uit te kiezen. De ligging is perfect en je kunt er gratis noedels en water pakken. En natuurlijk een praatje maken met andere backpackers. Bij Y-our heb je goedkope maar prima privékamers.

Ik heb overigens geslapen in het Kenting 157 Boutique Hotel, waar je relatief voordelige en comfortabele kamers hebt. De locatie is ideaal, het is er schoon en je kunt er bovendien gratis thee, koffie en flesjes water krijgen. En wanneer je wakker bent geworden loop je zo de hoofdstraat op voor een lekker ontbijtje. Al heb je daarvoor niet bijster veel opties eerlijk gezegd.

Qua hotels is LoveSea 126 Beach Inn een andere tip die ik voor je heb. Het leuke is dat je hier om de hoek van de avondmarkt, direct aan het strand verblijft. Ook het kleinschalige The Deer Head Inn is een aanrader.

Zit je ten slotte liever in een luxer hotel of B&B? Ook dan zal Kenting aan je wensen voldoen. Een hele fijne B&B is Kenting Maya-House B&B. Je zit er net buiten het centrum en kijkt vanuit je kamer uit op een onwerkelijk berglandschap. Verder is het idyllisch gelegen Gloria Manor een spot die luxepaardjes vaak boeken.

 

Hoe kom je in Kenting?

De gezellige hoofdstraat van Kenting waar ook de night market wordt gehouden

Kenting is niet met de trein te bereiken, maar vanaf Fangliao rijden bussen. Handig als je vanuit Taitung komt. Ik ben met de Kenting Express Line gegaan en de rit duurde een uurtje. Je stapt op schuin tegenover de Seven Eleven (die bekende Aziatische supermarkt). Tot mijn verrassing was er zelfs wifi aan boord.

Je kunt ook via Kaohsiung reizen, met de bus ben je dan 2,5 uur onderweg,

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw