6 tips voor een bezoek aan Taitung

Taitung is eerlijk gezegd niet de meest spannende stad van Taiwan. Om leuke dingen te zien zal je er al snel op uit moeten gaan. Dit kan met de scooter, mountainbike en eventueel de boot of trein. De omgeving rond Taitung is prachtig en bestaat uit bergen, rijstvelden, hotsprings en enkele kleine eilandjes. Als natuurliefhebber zit je hier helemaal goed.

Ga je binnenkort ook naar deze stad? Lees dan even verder, want in dit artikel deel ik zes tips met je voor een bezoek aan Taitung.

 

1. Weet dat het station niet in het centrum ligt

Normaal gesproken als je in Taiwan de trein pakt, stap je daarna middenin het drukke gedeelte van je bestemming uit. In Taitung is dat net even anders. Toen ik aankwam op het treinstation van Taitung, bleek het centrum namelijk nog een aardig eindje weg te liggen. Om precies te zijn ongeveer 7 kilometer verderop.

Bij aankomst zie je alleen wat taxi’s staan, en daarom heb je het idee dat het pakken van zo’n taxi de enige mogelijkheid is om in de stad te komen. Echter, wanneer je naar de overkant loopt kun je gelukkig in de bus stappen, die je in ongeveer een kwartier in het centrum afzet. Dit kost 20 TWD (0,55 euro).

 

2. Fiets door de rijstvelden via de Taitung Brown’s Road

Taitung-Brown’s-Road
Fietsen door de felgele rijstvelden op de Taitung Brown’s Road is een bijzondere ervaring

Mijn absolute hoogtepunt was het fietsen over de Taitung Brown’s Road, dwars door de geelgroene rijstvelden. Vanuit Taitung neem je de trein naar het plaatsje Chishang, een rit van een half uurtje. Bij het station van Chisang kun je vervolgens een fiets huren voor 100 TWD (zo’n 3 euro) en naar de Taitung Brown’s Road rijden.

Enkele momenten later fiets je door een schitterend landschap met felgekleurde rijstvelden en beboste bergen. Onderweg stop je zo nu en dan om te genieten van de uitzichten om je heen. Tenminste, als je slim bent 🙂 .

Het mooiste punt is wat mij betreft daar waar je de donkerbruine paal ziet, waarin Chinese tekens staan gekerfd. Voor je zie je uitgestrekte gele velden, met daardoorheen lopend een weg die naar donkergroene bergen leidt.

Overigens kun je ook in Chishang overnachten, alleen zijn de accommodaties hier gemiddeld een stuk duurder dan in Taitung.

 

3. Neem een kijkje op de Taitung Night Market

Taitung-Night-Market
De altijd levendige night market van Taitung

Taiwan barst van de avondmarkten waar je lokale streetfood kunt uitproberen. Zo is er ook een te vinden in Taitung. Deze levendige plek opent iedere dag om 17.00 uur, en is leuk om heen te gaan als je ’s avonds nog wat wilt doen.

De night markets die ik in Taiwan heb bezocht zijn voor mij overigens allemaal een beetje hetzelfde. Kleurrijk, veel (vet) eten, knuffelgrijpmachines en andere kermisachtige attracties waar je spelletjes kunt doen. Die in Kenting vond ik persoonlijk het leukst.

 

4. Detox in de Jhihben Hot Springs

Op 20 kilometer van Taitung liggen de Jhihben Hot Springs, ook bekend als de Zhiben Hot Springs. Leuk is om er met de scooter heen te rijden en vervolgens in het warme water te ontspannen.

En niet alleen ontspannen, maar ook ontgiften. Het geurloze water bevat namelijk zuiveringszout, wat een helende werking op het lichaam heeft.

De hotsprings worden omringd door bergen en veel groen. Bovendien vind je in de omgeving Japanse huisjes, die uit de Japanse koloniale periode stammen. Dit alles geeft de setting een speciaal tintje.

 

5. Pak de boot naar het mysterieuze Green Island en Orchid Island

Green-Island-Taiwan
Een van de mooiere uitkijkpunten op Green Island

Op een uurtje varen van de Fugang Fishery Harbour ligt Green Island. Een mysterieuze bestemming die erg vet is om met de scooter te ontdekken. Bij aankomst denk je in eerste instantie waarschijnlijk: waar de hell ben ik nu weer? Maar als je daarna op de scooter springt en het groene eiland rondrijdt, kom je uit bij allerlei prachtige viewpoints, verwilderde natuur en soms bijna spookachtige plekken. In geen enkel opzicht lijkt het hier op het Taiwan dat je eerder gezien hebt.

Je zal al snel het gevoel hebben het eiland nagenoeg voor jezelf te hebben. Dit was bij mij in ieder geval wel zo.

Goed om te weten is dat de accommodaties op Green Island relatief prijzig zijn. Je kunt er dus ook voor kiezen om er een dagtrip van te maken.

Een ander eiland dat je kunt bezoeken is Lanyu oftewel Orchid Island. Net als op Green Island kun je ook hier grillige landschappen verwachten. Ze is ongeveer drie keer zo groot als Green Island, en je komt er nog minder mensen en voorzieningen tegen. Je bent zodoende weer wat verder weg van de bewoonde wereld, dan je op Green Island al was. Ook Lanyu is een plek om te ontdekken met de scooter, je komt zo bij de beste spots van het eiland uit.

Op beide eilanden hoef je trouwens geen paradijselijke stranden te verwachten. Ze zijn eerder verwilderd, grauw en rauw.

 

5. Verwacht niet te veel van het Taitung Forest Park

In Taitung zelf is een natuurgebied aangelegd dat bekendstaat als het Taitung Forest Park. Verwacht hier alleen geen wonderen van, het is namelijk een vrij eenvoudig en wat saai park. Je hebt er een uitgestrekt meer, bomen en wandel-/fietspaden. Bergen vind je er niet, daarvoor moet je echt de stad uitgaan.

Heb je bijvoorbeeld zin om te wandelen, hard te lopen, te fietsen of lekker te picknicken, dan is een bezoekje best de moeite waard. Je betaalt overigens 30 TWD (0,85 euro) om binnen te komen.

 

Waar in Taitung raad ik je aan om te overnachten?

Verwacht in Taitung geen overvloed aan backpackers, al zitten er wel wat hostels.

Ikzelf heb in het Pisces Youth Hostel geslapen. Een prima plek, al was het er erg rustig. Persoonlijk vond ik dit juist prettig, maar voor een sociale spot moet je denk ik ergens anders zijn. Zoek je een wat hipper hostel? Kijk dan bij het K2 Hostel.

Reis je bijvoorbeeld als stelletje en wil je een eigen kamer? Of heb je simpelweg behoefte aan comfort? Dan kan ik je het Modena B&B aanraden. Ze hebben erg fijne kamers en ik heb er heerlijk geslapen. Een andere fijne plek met mooi ingerichte kamers op een perfecte locatie vlakbij het station is Genuinn.

 

Reis door naar Kenting

Na Taitung is Kenting een toffe plaats om aan je reis toe te voegen. Zoals gezegd heb je er een leuke avondmarkt en het prachtige nationale park is werkelijk een feest om doorheen te rijden.

Je komt langs ruige kustlijnen, mooie stranden, kalksteenkliffen en gekleurde valleien. En je krijgt te maken met harde wind, maar daar kom je vanzelf wel achter als je op de scooter zit 😀 .

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw