Koh Ngai: is dit jouw Thaise droomeiland (alle info + tips)?

Kamperen op een exotisch Thais eiland met de lastig dragende naam Koh Ngai?

Wakker worden met het geluid van de rollende golven, je tent openslaan en uitkijken op een glinsterende, turquoise zee.

Het was de Franse Flo die me deze tip gaf op Koh Mook, en het leek me wel een vet avontuur.

En zo geschiedde…

Zonder er diep over na te denken of ook maar enig voorwerk te doen, ben ik na Koh Kradan en Koh Mook verdergegaan naar Koh Ngai. Soms is het goed om volledig op je instinct te koersen en je ratio volstrekt los te laten. Heel eerlijk: zo doe ik het eigenlijk nagenoeg altijd.

Je spreekt ‘Koh Ngai’ trouwens uit als ‘Koh Hai’, wat tevens de alternatieve schrijfwijze ervan is. Het eilandje ligt op een minuut of twintig varen vanaf Koh Mook.

De boot die me erheen zou vervoeren was alleen nergens te bekennen. Zou het plan zonder echte plan dan in de soep lopen? Zucht.

Een dik half uur later dan verwacht verscheen de speedboot gelukkig alsnog ten tonele. Aangezien er bij Koh Mooks Charlie Beach geen pier is, moest iedereen met bagage en al de zee inlopen. Poeh, een flinke beproeving. Het water stond tot m’n knieën. Ik was enigszins bang voor mogelijke schade aan m’n net nieuwe telefoon, zeker ook omdat er redelijk hoge golven waren. Het lukte het allemaal net.

Na een ontspannen tocht die mijn cortisol-niveau weer tot acceptabele levels wist terug te brengen, meerde ik en een handjevol andere reizigers aan bij het Koh Ngai Resort. Daar ben ik vervolgens in een longtailboot gesprongen om naar het hoofdstrand van Koh Ngai te komen.

Mijn eerste indruk van het eiland? Fenomenaal.

Mocht ik je het gevoel geven dat Koh Ngai onontdekt en uit de handen van commerciële ontwikkelaars is gebleven; da’s absoluut niet het geval. Stiekempjes had ik het ietsje rustiger verwacht, minder resorts. Qua mensen viel het overigens onwijs mee.

Ik zag onmiddellijk de groene tenten staan waar ik zou gaan overnachten. Althans, als er een beschikbaar zou zijn natuurlijk. En gelukkig was dit het geval 🙂 .

Hey luister eens: zit jij er toevallig aan te denken om Koh Ngai te bezoeken tijdens de reis door het zuiden van Thailand? Ik vermoed van wel, anders was je hier vast niet beland 😉 . Of jou nou van plan bent om te kamperen of in een resort te verblijven, deze gids geeft antwoord op al je (mogelijke) vragen en helpt je bij de planning van je trip naar Koh Ngai.

Oftewel: lekker even verder lezen dus.

Over Koh Ngai

Uitzicht vlak voor m’n tent

Ko Ngai -of Koh Hai- is een klein eiland van 4 bij 2 kilometer in de Andamanse Zee, en behoort net als het naburige Koh Mook en Koh Kradan tot de Trang-eilanden in het zuiden van Thailand.

De drie stranden zijn Main Beach, Paradise Beach en Ao Muang Beach.

Samen met Koh Kood wordt Koh Ngai beschouwd als een van Thailands meest luxe eilanden, iets wat je duidelijk terugziet in de exclusieve accommodaties op het eiland. Men richt zich er vooral op honeymooners en stelletjes die komen voor een ontspannen strandvakantie, weg van de drukte.

Ook qua eten moet je rekening houden met hogere prijzen vergeleken met het vasteland of bijvoorbeeld Koh Mook. 220 baht voor een curry is bijvoorbeeld heel normaal. In Bangkok kost die je misschien 70 baht. Tja…

Nope, het is daarmee niet zozeer een bestemming voor backpackers, al kun je er gelukkig wel betaalbaar overnachten indien je voor kamperen kiest. Hoewel, voor de prijs die je betaalt zou je normaal gesproken een comfortabele kamer krijgen in Thailand.

Goed, dan weet je dat vast en hoef je niet te schrikken bij aankomst.

Een feestje bouwen? Dan kun je beter naar Koh Mook of Koh Lipe gaan. Een cocktail of pilsje drinken bij een strandbar en genieten van een vuurshow kan overigens prima, maar veel meer hoef je niet te verwachten op Koh Ngai.

 

Activiteiten en bezienswaardigheden op Koh Ngai

Bijster veel is er niet te doen op Koh Ngai. Je komt er vooral om ultiem te relaxen.

Luieren op het strand, snorkelen, dagtripjes naar andere eilanden, een vleugje hiken en lekker een hapje eten aan zee… Dat is het wel zo’n beetje.

Hieronder ga ik dieper op de activiteiten in.

 

Kampeer aan het strand

Aangezien de eerdergenoemde Flo me had verteld dat een tent 500 baht -ongeveer 12,50 euro- kost, maar Agoda liefst 22 euro aangaf, hoopte ik simpelweg op het beste. 22 euro is een tikje veel van het goede voor een tent.

Toen ik bij de receptie kwam, riep een man in gebrekkig Engels “600 baht”. Ik zei “500”, zoals Flo me had gezegd, en hij ging akkoord. Prima deal kan ik je zeggen, zeker gezien de andere accommodatieprijzen op Koh Ngai. Sterker nog: als solobackpacker is dit je enige betaalbare optie.

Opmerking januari 2025: de camping kost ondertussen zo’n 30 euro per nacht per tent. Verder is er inmiddels nog een andere spot voor budgetreizigers. Daarover later meer.

Het fijne aan de tent is dat ‘ie voorzien is van elektriciteit, een gezellige lamp en een ventilator. Ook is er goede Wi-Fi, het verbaasde me zelfs. En misschien wel het belangrijkste: je slaapt op een echt matras. Niet het meest comfortabele trouwens, maar vele malen beter dan zo’n flinterdun slaapmatje.

Koh-Ngai-Camping
En daar lag ik dan 🙂

Het uitzicht op het strand en het geluid van de zee brengen je in meditatieve sferen. De toiletten en douches waren duidelijk in vervallen staat, al doen ze niet onder voor het basis-sanitair dat je misschien nog kent uit de tijd toen je met je ouders in Frankrijk kampeerde. Voor mij persoonlijk geen probleem voor een paar dagen.

Als ik dan toch een minpunt moet opnoemen, is het de haan die me iedere ochtend wakker kraaide. Ik ben telkens uit bed gestapt om ‘m weg te jagen. En wat bleek? Meneer zat in de boom boven mijn tent.

 

Ga een ochtendje kajakken of suppen

Zin in een beetje fysieke inspanning?

Huur een kajak en verken de omgeving rond het eiland. Populair is om vanaf de oostkust naar het zuiden te gaan, ongeveer 5 kilometer. Of peddel rond het hele eiland, je bent dan wel minimaal 4 uur zoet. Met (heel) veel geluk kom je onderweg rifhaaien tegen.

Op zowel Main Beach als Paradise Beach kun je een kajak huren bij een van de resorts, onder andere de Koh Ngai Campsite verhuurt ze. Denk aan 600 THB voor de hele dag of 100 THB per uur.

Indien je het liever ietsje rustiger aandoet, is suppen een leuk alternatief. Reken op 250 THB per uur of 600 THB voor een halve dag.

 

Hike door de jungle naar Paradise Beach

Behalve het hoofdstrand, kun je via een pad dwars door de jungle naar het zuiden van Koh Ngai lopen. Hier vind je twee stranden, waarvan Paradise Beach lopend te bereiken is.

Helaas hadden mijn schoenen het eerder deze reis al begeven, daarom ben ik op m’n slippers gegaan. Prima te doen hoor overigens. Via een kleine heuvel omhoog belandde ik uiteindelijk in de wildernis, waar verder niemand anders te bekennen was.

Koh-Ngai-jungle
De jungle van Koh Ngai

Wel hoorde ik zo nu en dan bladeren bewegen, alleen kon ik niet zien welk dier of insect daarvoor zorgde. Het zou zomaar een varaan geweest kunnen zijn die ergens lag te loeren. Van mensen bij een resort had ik namelijk gehoord dat ze deze indrukwekkende beesten gezien hadden en lichtelijk in shock waren teruggekeerd.

De bordjes met daarop ‘Paradise Beach’ gidsten me in ongeveer 20 minuten naar het strand waar ik voor kwam:

Bizar hoge palmbomen
Paradise Beach

Mooi, maar heus niet alles overweldigend of zo. Dit kan ook komen omdat ineens bewolkt werd. Daardoor ziet het er altijd net even wat minder paradijselijk uit. Desalniettemin zorgen wolken en dreiging van slecht weer wel vaak voor ruige plaatjes.

Rond Paradise Beach is het overigens veel rustiger dan op het hoofdstrand, er is namelijk slechts een accommodatie: het Paradise Beach Resort.

 

Hike naar het viewpoint

Als je dan eenmaal op Paradise Beach bent, is het leuk om een kijkje te nemen bij het viewpoint. Je hebt daar een waanzinnig uitzicht op wuivende palmen, de zee die talrijke blauwtinten heeft en achterliggende rotseilandjes. Magisch!

De start van de trail is aan de noordkant van het strand, en je moet nog een half uurtje omhoog stappen. Er is ondertussen een trap aangelegd om de klim allemaal een stukje eenvoudiger te maken. Voorheen was er enkel een junglepad plus een touw om je te ondersteunen.

Kijk maar of je de start weet te vinden 😉 …

 

Ga snorkelen of duiken

Koh Rok Nok is een paradijs van ongekende schoonheid

Snorkelen rond Koh Ngai is niet zo boeiend als bij Koh Kradan, qua koraal hoef je bijvoorbeeld amper iets te verwachten. Hard en bleek is hoe ik het zou willen omschrijven. Echter, loop je vanaf Main Beach een meter of veertig het water in, dan vallen er genoeg kleurrijke visjes te zien. Verder is er een rif met een wall die zo’n 10 meter de diepte ingaat.

Eventueel kun je deze tour boeken, waarbij je de Emerald Cave bij Koh Mook, Koh Kradan en Koh Chueak bezoekt. Heb je de tijd, dan zou ik deze eilanden zelfstandig bezoeken en ze op eigen houtje verkennen. Deze excursie is overigens privé. Voor georganiseerde groepstours heb je veel meer keuze vanaf een groter eiland zoals Koh Mook of Koh Lanta, toch zijn ze er wel degelijk. Voordeel van privé: je kunt zelf de vertrektijd bespreken en op die manier het massatoerisme in op de hotspots ontlopen. Maak daar gebruik van!

Ben je meer van het duiken? Op het hoofdstrand vind je een aantal duikscholen waar je terechtkunt. Dichtbij is Koh Waen Populair, verder weg heb je met Koh Haa, Koh Rok, Hin Daeng en Hin Muang een aantal geliefde spots. Ik bezocht Koh Rok en Koh Haa trouwens vanaf Koh Lanta, en vond het qua snorkelen tegenvallend. Wel waren de twee Koh Rokjes (Koh Rok Nai en Koh Rok Nok) regelrechte droomeilanden.

 

Volg een lesje yoga tijdens de zonsondergang

Nope, yogascholen ga je niet vinden op Koh Ngai. Desondanks organiseert duikshop Koh Ngai Divers dagelijks sunset-yogaklassen voor 400 THB.

Doe je het liever ’s ochtends? Ook dan geven ze lessen.

Zeker cool om een lesje mee te pakken en je daarna gestretcht en zen te voelen.

 

Welke eet- en drinktentjes op Koh Ngai raad ik je aan?

Wil je écht lekker eten en heb je wat meer te besteden dan de gemiddelde backpacker? Daarmee bedoel ik: 200 THB en meer per gerecht. Ga dan naar Coco Cottage. Hun keuken staat als een van de beste bekend op Koh Ngai.

Echter, het goedkopere restaurant bij Koh Ngai Camping Restaurant @ Bar heeft ook een zeer goede keuken. De Penang-curry vond ik er geweldig. Vergeet daarnaast Chom View niet, een favoriet onder budgetreizigers (en een feestje voor je smaakpapillen 🙂 ). Op Paradise Beach is Tour een toptentje voor local food.

Een aanrader om seafood te eten is Sea Taste Restaurant. Tip: probeer de ’tom yam’ met garnalen. Ronduit verrukkelijk.

Nog een toffe tent met fijne vakantie-vibes is het Light My Fire Bar & Restaurant. Naast vuurshows is er hier regelmatig livemuziek.

Mocht je zin hebben in een lekkere cocktail, ga dan sowieso langs bij de BMH Bar. Zonder twijfel een van Ngai’s coolste bars. Voor meer vuurshows moet je zijn bij de Ohana Beach Bar. Specifiek gericht op backpackers en creatievelingen is de Light My Fire Society. Die vind je niet op Google Maps, maar je kunt op het eiland effe navraag doen 🙂 .

Ontbijten deed ik bij de camping, daar hebben ze onder andere bananenpannenkoekjes met honing en dergelijke.

 

Waar op Koh Ngai raad ik je aan om te overnachten?

Laat ik beginnen met de budgetopties te noemen die je op Koh Ngai vindt. Hoewel ze als low-budget worden gezien, mag je het met een korreltje zout nemen. Denk bijvoorbeeld niet dat je voor omgerekend een tientje per nacht ergens kunt pitten, da’s gewoonweg onmogelijk. Of naja, bij één plek gaat het wel lukken: de Light My Fire Society (zie verder).

Dat gezegd hebbende, de Koh Ngai Camping is een aanrader wanneer je in de natuur wilt slapen en verder niet teveel noten op je zang hebt. Het is de plek waar ik ook 2 nachten heb doorgebracht.

Een andere serieus coole spot voor backpackers is de al even genoemde Light My Fire Society, die overigens niet op Booking.com of een ander boekings-platform te vinden is. Wel kun je ze een berichtje sturen via Facebook. Ze verhuren tenten en eenvoudige bungalows, naar het schijnt vanaf 300 THB per nacht. Ze hebben tevens een bar om ’s avonds met andere backpackers een drankje te doen.

Dan over naar de andere slaapplekken op het eiland, je komt dan al gauw in hogere segmenten terecht. Bungalows in pico bello staat en een aantal resorts met de nodige allure ontvangen jou met liefde.

Op Paradise Beach is het Koh Ngai Paradise Beach Resort een uitstekende keuze. Al zou ik zelf liever aan het mooiere Main Beach vertoeven. Daar zijn het Thanya Beach Resort en Thapwarin Resort fijne plekken. Alle ingrediënten zijn er aanwezig om je de vakantie van je leven te bezorgen. Hele fijne bungalows aan het strand hebben ze bij Coco Cottage. Hun restaurant is, zoals ik hierboven al aangaf, eveneens super. Leuk: ze hebben een knusse bibliotheek. Kies een boekje uit en duik in een mooie verhaal.

Prachtig op de klif boven het hoofdstrand pronkt het Koh Ngai Cliff Beach Resort. Vanuit het zwembad is het daar puur genieten geblazen.

 

Hoelang raad ik je aan om op Koh Ngai te blijven?

Main Beach: in mijn ogen het mooiste strand

Zelf ben ik 2 nachten en 2 volle dagen op Koh Ngai gebleven. Da’s ook wat ik je aanraad.

Wil je langer relaxen en heb je verder weinig vertier nodig? Vermaak jij je prima met een boekje of weet ik veel wat? Dan kun je er natuurlijk prima een paar daagjes aan vastplakken.

 

Hoe zit het met transport op Koh Ngai?

Op Koh Ngai is het devies simpel: je doet alles te voet. Er zijn, op slingerpaden door het oerwoud na, geen wegen en je zult er geen een scooter tegenkomen.

Heerlijk toch?

 

Kun je pinnen op Koh Ngai?

Net als op Koh Kradan is pinnen op Koh Ngai onmogelijk. Er is namelijk geen pinautomaat op het eiland. Neem daarom voldoende cash mee en betaal je accommodatie online.

Bij sommige resorts kun je overigens wel met je kaart betalen, evengoed wanneer je het eten wilt afrekenen. Je betaalt dan wel een commissie, meestal om en nabij de 5%.

 

Nog enkele tips voor Koh Ngai

Paradise Beach: niet mijn definitie van paradijselijk (maar misschien ben ik verwend 😉 ?)
  • Moet je aan je budget denken? Breng dan zelf wat flessen water, snacks en fruit mee. Een fles water kost je zo 50 baht, op Koh Mook de helft. In Trang kun je er bij de 7-Eleven waarschijnlijk twee voor 20 baht halen. Een grotere gallon kan natuurlijk ook.
  • Op Koh Ngai vind je enkele kleine shops -onder andere bij het Koh Ngai Fantasy Resort- maar de prijzen zijn er ongekend hoog. Voor een verse koffie moest ik bijvoorbeeld 110 baht betalen, exclusief 10% BTW en 8% servicekosten. Oftewel 130 baht, bijna 4 euro. Dus nogmaals: wil je kosten besparen, neem dan zelf wat spullen mee.
  • Zin in een workout? De twee lange stranden zijn ideaal om hard te lopen.
  • Wanneer je op het hoofdstrand verblijft, zit je aan de oostkant van het eiland. Geen zonsondergang dus, wat jammer is. Voor de vroege vogels: de zonsopkomst is hier uiteraard wel.

 

Wat is de beste reistijd voor Koh Ngai?

Halverwege de middag trekt het water ver weg

November tot en met april wordt als beste periode gezien om Koh Ngai te bezoeken, al kan het in november nog best wel onstuimig zijn. Een voorbeeldje: ik wilde eind november van Trang naar het vlakbij gelegen Koh Kradan gaan. Het regende echter pijpenstelen en daarom kon ik de reis niet maken. Uiteindelijk ging ik weken later.

De piekmaanden zijn december, januari en februari. Tijdens Kerstmis en het Chinese Nieuwjaar eind januari kun je extreme drukte verwachten.

Het regenseizoen -mei tot en met oktober- zou ik mijden. Al is mei officieel een tussenmaand waarin het doorgaans uitstekend weer is. Al weet je het nooit zeker in deze onvoorspelbare regio.

Zelf verbleef ik er halverwege december. Alsnog was het tamelijk wisselvallig. De dagen begonnen met volop zon, waarna het ’s middags al gauw guurder werd. Regen heb ik daarentegen niet gezien.

 

Hoe is Koh Ngai voor backpackers?

Het mooie hoofdstrand en uitnodigende water van Koh Ngai

Laat ik duidelijk zijn: Koh Kradan scoort in mijn ogen beter dan Koh Ngai. De vele (dure) hotels en resorts op het hoofdstrand dragen niet bij aan het ‘Robinson-gevoel’ waar ik juist zo van houd. Het voelt eerder allemaal wat luxe aan. Bovendien moet je heel ver het water inlopen om te kunnen zwemmen.

Nu zijn de accommodaties op Koh Kradan evengoed aan de prijzige kant hoor. Toch voelde het er op een of andere manier anders voor mij… Koh Ngai is meer ontwikkeld, meer resortish.

De lange parelwitte zandbank en het heldere water zorgen niettemin voor een paradijselijk geheel op Koh Ngai. Zet een stap het het lauwe water en je kijkt zonder enige moeite tot de bodem.

Verder is het simpelweg reteduur. Voor Thaise begrippen dan hè. Zoals ik al zei, zijn de enige betaalbare accommodatie de twee campings. Het bij de camping horende restaurant is de meest populaire eetplek van het strand. Maar hier betaal je evengoed, ondanks dat het een low-budget-spot is, al rap drie keer zoveel als op het vasteland. Voor 50 Thaise bahtjes eten scoren? Mooi niet!

De mensen die ik op het eiland heb gezien waren vooral gezinnen en koppeltjes. Evenals op Koh Kradan eigenlijk, al zag ik daar ook nog wel enkele soloreizigers. Op Koh Ngai niet of nauwelijks. Kom je om nieuwe mensen te ontmoeten, dan is Koh Mook de beste optie.

Dus, zoek je een plek om uit te rusten, lekker een boekje te lezen, te snorkelen en zulk soort dingen? En wil je kamperen op een eiland? Dan is Koh Ngai oprecht een aanrader. Echter, deze dingen kun je tevens op Koh Kradan.

Persoonlijk vond ik Koh Ngai de minste van de drie Trang-eilanden die ik heb bezocht. Daarmee zeg ik niet dat het niks is, maar de echte sfeer ontbreekt als je het mij vraagt. Door de resorts voelt het hier en daar een tikkeltje gemaakt, snap je? Wel was het kamperen een coole ervaring die ik niet had willen missen.

 

Hoe kom je op Koh Ngai?

Koh Ngai is eenvoudig te bereiken vanuit Trang. Trang ligt op 2 uur rijden van Ao Nang/Krabi en is 1,5 uur vliegen van Bangkok. In Trang vertrek je normaal gesproken vanuit de Pak Meng Pier (1 uur en 10 minuten reistijd) of de Khuan Tung Ku Pier (1,5 uur reistijd).

Heel dichtbij liggen Koh Mook (15 minuten reistijd) en Koh Kradan (20 minuten reistijd).

Andere punten om waarvandaan boten naar Koh Ngai vertrekken zijn Koh Lanta (0,5 uur reistijd), Koh Lipe (1,5 uur reistijd), Koh Phi Phi (1,5 uur reistijd) en Phuket (2,5 uur reistijd).

Vanaf Koh Lanta is de 4 Island Tour populair, hierbij kom je doorgaans ook op Koh Ngai. Ideaal wanneer je niet alle tijd hebt. Heb je die echter wel, dan zou ik Koh Ngai en de andere eilanden lekker zelf bezoeken.

Ik raad je aan om je tickets voor de boot en eventueel minivan naar de haven online koopt via 12Go Asia. Hieronder kun je jouw route invoeren en binnen enkele klikken boeken:

Powered by 12Go system

 

Terug naar Trang: een nogal avontuurlijk boottochtje

Terug naar Trang…

Na 2 nachten op Koh Ngai had ik het wel gezien en besloot ik om de boot terug naar Trang te nemen. Ik had geen andere keus trouwens, omdat ik vanwege mijn visum Thailand binnen enkele dagen diende te verlaten én mijn nieuwe paspoort in Bangkok op me lag te wachten. Spannend!

Een longtailboot stond klaar voor het Koh Ngai Seafood Resort om toeristen naar de verderop gelegen ferry te brengen. Echter, de zee was nogal ruig, ik vroeg me dus af of dit wel zo’n verstandige zet zou zijn. Maar goed, men is hier waarschijnlijk wel meer gewend toch?

Instappen bleek al een hele uitdaging. Het was hopen op het uitblijven van een golf die m’n hele broek en inhoud nat zou maken. Bij de boot blokkeerde een Thaise man mijn weg naar de trap, waarop ik scandeerde: ”quick quick quick.” Uiteindelijk heb ik het zonder ‘kleerscheuren’ gered.

Motor starten en gaan.

Het zou de meest pittige boottocht sinds tijden worden. De golven waren zo hevig, waardoor het leek alsof de boot ieder moment kon kantelen. We schommelden van links naar rechts en grote hoeveelheden water sloegen overboord. Dat de Zweedse baby naast me aan het huilen was, zou ik normaal waarschijnlijk als irritant ervaren hebben, maar momenteel kon ik de zuigeling uiterst goed begrijpen.

Ondertussen moest ik serieus alle zeilen bijzetten om m’n tas en de daarin zittende laptop droog te houden. De reddingsvesten hielpen me godzijdank uit de brand.

Zometeen zijn we de klos joh, schoot in een flits door m’n hoofd. De topjes van mijn vingers tintelden van spanning.

Dit onverwachte avontuur werd de hel op aarde. Het eindigde gelukkig na een kwartier toen we aankwamen bij de ferry. Geloof me, zo lang heeft een kwartier nooit geduurd.

 

Wat is een leuke volgende bestemming?

Koh Mook: de Emerald Cave is gaaf om per kajak heen te gaan

Je kunt via Koh Ngai eenvoudig verdergaan naar bijvoorbeeld Koh Lanta, Koh Mook of Koh Kradan.

Ook gaat er een boot terug naar Trang. Bij mij duurde dit 1,5 uur gezien het weer, maar normaal gesproken zou dit 1 uur moeten zijn. Je wordt dan afgezet bij de Pak Meng Pier waar je voor 200 THB een minibus naar de airport (1 uur rijden) of het centrum (100 THB, 1 uur reistijd) kunt pakken.

Kaartjes voor de boot en minivan zijn te krijgen via 12Go Asia.

 

Hulp nodig bij de planning van je Thailand-reis?

Als afsluiter heb ik een tip voor je, indien je door Thailand gaat reizen. Speciaal daarvoor heb ik namelijk Backpackgids Thailand gemaakt, de ultieme reisgids om alles uit je tijd in het Land van de Glimlach te halen.

In deze digitale gids vind je een heleboel routes, de mooiste plekjes van Thailand (inclusief hidden gems) en handige transportinfo waarmee je zeeën aan tijd bespaart. Als bonus krijg je er bovendien een boekje bij met insider-tips.

Mocht je hem aanschaffen: thanks daarvoor. Je helpt mij om de website te kunnen onderhouden en iets terug te geven voor de vele duizenden uren die ik erin heb gestoken (en steek). Daar ben ik je dankbaar voor!

 

En… Ga jij naar Koh Ngai denk je?

Haal het maximale uit je reis door Thailand

Ben je op zoek naar routes? En heb jij geen zin in gedoe tijdens de planning van je avontuur? Wil jij simpelweg het maximale uit je reis door de Thailand halen? 

Lees dan even verder.

Speciaal voor Thailand-backpackers heb ik namelijk Backpackgids Thailand gemaakt. Dit heb ik gedaan op het prachtige eiland Koh Phangan. Met de insider-tips, gave routes en andere waardevolle info kan ik wel zeggen dat de gids een must is voor je reis. De reacties die ik erop krijg maken me helemaal blij 🙂 .

En als je naast Thailand ook nog naar andere landen in Azië gaat, dan is Backpackgids Azië ook echt een aanrader.

Je hoeft niks meer uit te zoeken, al het belangrijke en tijdrovende voorwerk is voor je gedaan.

In de gidsen vind je onder meer:

Cruciale informatie voor je vertrekt.
Duidelijk uitgestippelde routes waar je direct mee op pad kunt.
Waardevolle transportinfo waarmee je zeeën van tijd bespaart.
 Toffe accommodaties, eetzaakjes en bekende maar ook geheime plekjes.
 Insider-tips, secrets en travel hacks die je gezien moet hebben en waarmee je flink wat geld bespaart.

Backpackgids Thailand

Backpackgids Thailand heb ik geschreven op het Thaise eiland Koh Phangan en is een feestje om te lezen. Klik op de knop voor meer informatie.

Backpackgids Azië

Door reizigers bestempeld als “Het meest veelzijdige product om alles uit je reis door Azië te halen.” 

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw