Zoeken naar inspiratie in Spanje

Zoals je misschien wel hebt gemerkt is het de laatste tijd wat stiller op m’n blog. Er wordt op dit moment amper tot helemaal niet gereisd, en de echte inspiratie om te ‘produceren’ ontbreekt simpelweg een beetje.

Sinds mijn terugkomst in maart ben ik op de achtergrond bezig geweest met het maken van nieuwe producten. Ik vernieuwde m’n Azië-gids, en bracht verder backpackgidsen voor Bali, Indonesië, Japan en de Filipijnen uit.

Flink wat werk kan ik je zeggen. Alleen in deze barre tijden krijg je er letterlijk niets voor terug. De inkomsten die ik voor het corona-tijdperk met behulp van m’n website verdiende, zorgden ervoor dat ik rond de wereld reisde en tegelijkertijd inspiratie en motivatie vond om nieuwe verhalen te vertellen, dit in de vorm van artikelen op deze website.

Maar nu, alles is anders en vooruitzichten op betere tijden zijn er ook niet.

Ik ga hier niet zitten klagen, alleen je zal best begrijpen dat zoiets als reisblogger een lastig dingetje is.

Er zal wat moeten gebeuren. Niemand weet hoelang deze shit nog doorgaat.

Nee, ik ben geen persoon die non-stop artikelen blijft produceren en daarbij net doet of er niks aan de hand is. ‘8 tips om …’, ‘5 leuke dingen om te doen in X’, ’Waarom reizen leuk is’.

Het voelt op ‘t moment gewoon niet zo.

Ik ga niet delen (of schrijven) om het delen.

Ja, het zijn mindere tijden en dat mag je best weten. Maar goed, dit geldt voor bijna iedereen op ’t moment, dus ja.

Om nieuwe inspiratie op te doen ben ik 4 weken geleden naar Spanje gegaan, waar ik sindsdien nog altijd verblijf. M’n vader en zijn vriendin hebben hier een heerlijk huis met zwembad en op die manier heb ik tevens meteen een eigen stek.

Want in Nederland heb ik die niet. Ik was simpelweg reizende en ben daarna door het hele corona-gedoe teruggekomen.

Hoe mooi is het dan dat je een mogelijkheid zoals deze hebt? Daar ben ik dan ook dankbaar voor. De zon schijnt hier iedere dag, ik heb m’n eigen fruitbomen met sinaasappels en citroenen, er staat een fijne auto die ik kan gebruiken, er is een zwembad, er is een balkon met prachtig uitzicht op de bergen en er zijn leuke dorpjes in de omgeving.

Het uitzicht vanaf m’n balkon

Vandaag at ik een sinaasappel uit eigen tuin, het zijn van die kleine dingen die me blij maken.

Anyway, hier in Spanje hoop ik inspiratie te vinden en duidelijkheid te krijgen hoe ik mijn leven de komende tijd verder ga invullen. Ik lees boeken die me helpen om anders naar bepaalde dingen te kijken, sport iedere dag voor een frisse mind en ben op dit moment bovendien bezig met deze website een nieuwe look te geven.

Een gedeelte waar ik kom als ik ga hardlopen

Overigens denk ik ook na over andere zaken die spelen.

Zo is de laatste jaren reizen en een bestaan als nomade mijn leven geweest. Het gebrek aan vastigheid heeft me in die periode regelmatig opgebroken, maar ik vind het net zo goed lastig om eventueel een compleet andere weg in te slaan. Dit is simpelweg het (vrije) leven zoals ik inmiddels gewend ben.

Aan de andere kant weet ik ook dat als ik op deze manier (lees: als reiziger) doorga, het bijvoorbeeld lastig wordt om een vaste vriendin te krijgen, bestaande vriendschappen goed te onderhouden, een eigen plek te hebben enzovoorts.

Goed, soms weet je het gewoon even niet. Al weet ik het wel vaker niet en doe ik meestal maar gewoon wat.

Hopelijk weet ik binnenkort wél (een beetje) welke weg ik ga bewandelen. Een teken van buitenaf, een gevoel vanuit m’n hart, een rationele sessie of weet ik veel wat zal me daar hopelijk bij helpen. Al besef ik me net zo goed dat die dingen niet vanzelf gaan. Echter, de eerste stap is gezet. En dat was nodig ook.

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw