Mijn eerste keer in Bangkok: een onvergetelijke tijd

Eerste keer backpacken in Thailand? Wat doe je als je voor het eerst in je eentje gaat backpacken, en aan de andere kant van de wereld landt in een wildvreemde stad? Hieronder bespreek ik mijn avonturen die ik meemaakte toen ik voor de eerste keer ging backpacken in Thailand.

“Dit wordt mijn eerste reisverslagje sinds mijn aankomst in Thailand. Ik ben hier nu bijna 2 weken en het is hier echt fantastisch.”

Dit waren mijn eerste woorden in mijn dagboekje dat ik tijdens mijn eerste reis bijhield. Mijn ervaring is, dat het verloop niet of nauwelijks gepland kan worden. Natuurlijk, je kunt jezelf voornemen om bepaalde must-see’s en –do’s te bezoeken, maar dat er onverwachtse wendingen plaatsvinden, is een gegeven onder backpackers. Mij overkwam het volgende.

De initiële planning was om 2 dagen in Bangkok te blijven en vanuit daar verder te kijken. 2 dagen werden echter 7 dagen, omdat ik het simpelweg geweldig naar mijn zin had. Waar veel backpackers Bangkok als tussenstop zien, was dit voor mij eigenlijk direct een ander verhaal.

Na een eerste lange nacht (en dag) slapen, leerde ik op de tweede dag direct al iemand kennen. Het mooie was dat het een man van 44 was, terwijl ikzelf een jonge twintiger was. De beste man heette Robert (toeval?) en zijn bijnaam was ook wel “Bobby”. Hij sprak mij aan toen ik in de lobby van het Sawasdee Guesthouse in Soi Rambuttri een beetje met mijn telefoon aan het spelen was. Het was niets meer dan “Hey, how are you”, maar ik vond het wel grappig dat iemand van die leeftijd mij aansprak. Dit is trouwens meteen één van de mooiere dingen van reizen of backpacken: leeftijd doet er niet toe.

Goed we raakten aan de praat, en Bobby bleek een soort van droombaan te hebben op Hawaii, hij was namelijk kapitein van een onderzeeboot in de, zoals hij omschreef, idyllische staat  in de VS.

Robert was als een soort vaderfiguur voor me en liet me verschillende mooie plekken van Bangkok zien, waaronder een lokale markt en de koningstempel. Ook deden we simpele dingen als koffie drinken bij de Starbucks op Khao San Road (we ze trouwens ALLES maar dan ook ALLES verkopen. Onder andere replica-backpacks.) en biertjes drinken in diezelfde straat of in het eerder genoemde Soi Rambuttri.

Tip voor vertrek: heb jij al een backpack aangeschaft? Nee? Check dan mijn handige tips en ervaringen!

We zijn zelfs, ja ook 44-jarigen doen dat dus nog, 3 dagen achter elkaar gaan het nachtleven ingedoken van Khao San in The Club. Daarvoor hadden we te gekke gesprekken op één van de vele terrasjes in diezelfde straat.

Bucket Bangkok

Bobby heeft me letterlijk geïntroduceerd in het backpackerswereldje. Het mooiste aan hem dat me is bijgebleven, is dat hij zei: “Niks moet, relax daar waar het kan”, een levenswijze die hij tot dan toe al jaren leidde. Heel anders dat het gestreste leventje dat de meeste mensen thuis in Nederland hebben. Het valt mij op dat we in Nederland het “moment” vaak vergeten doordat we vaak met toekomstige gedachten bezig zijn (of met het verleden). Zonde toch?!

Na een gave week Bangkok met Robert, besloot ik om mijn nog prille reis te vervolgen richting Koh Chang, met de bus vanaf Bangkok. Ik en Bobby waren die avond daarvoor nog flink gaan stappen, en dus viel het me niet mee om de bus van 7.45 uur te halen. Er gebeurde nog iets onverwachts, Robert stond om 07.30 uur op me te wachten met een koffie speciaal voor mijn vertrek.

“Dit tekent wat mij betreft de persoon”, zo besloot ik mijn eerste reisverslag.

Zie de onderstaande foto voor een zonsondergang op Koh Chang bij Lonely Beach waar ik getuige van was.

Deze zonsondergang zag ik vanaf Lonely Beach

Mijn eerste ervaring met Bangkok verliep dus erg onverwachts, maar des te leuker. Immers, als je me op voorhand had verteld dat ik vrienden zou maken met een 44-jarige onderzeekapitein en daarmee tot in de vroege uurtjes zou gaan stappen, had ik je 100% voor gek verklaard.

Tip: Als je een route door Thailand nodig hebt, raad ik je aan om dit reisschema door Thailand door te nemen.

 

Hoe was jouw aankomst toen je voor de eerste keer ging backpacken?

Haal het maximale uit je reis door Thailand

Ben je op zoek naar routes? En heb jij geen zin in gedoe tijdens de planning van je avontuur? Wil jij simpelweg het maximale uit je reis door de Thailand halen? 

Lees dan even verder.

Speciaal voor Thailand-backpackers heb ik namelijk Backpackgids Thailand gemaakt. Dit heb ik gedaan op het prachtige eiland Koh Phangan. Met de insider-tips, gave routes en andere waardevolle info kan ik wel zeggen dat de gids een must is voor je reis. De reacties die ik erop krijg maken me helemaal blij 🙂 .

En als je naast Thailand ook nog naar andere landen in Azië gaat, dan is Backpackgids Azië ook echt een aanrader.

Je hoeft niks meer uit te zoeken, al het belangrijke en tijdrovende voorwerk is voor je gedaan.

In de gidsen vind je onder meer:

Cruciale informatie voor je vertrekt.
Duidelijk uitgestippelde routes waar je direct mee op pad kunt.
Waardevolle transportinfo waarmee je zeeën van tijd bespaart.
 Toffe accommodaties, eetzaakjes en bekende maar ook geheime plekjes.
 Insider-tips, secrets en travel hacks die je gezien moet hebben en waarmee je flink wat geld bespaart.

Backpackgids Thailand

Backpackgids Thailand heb ik geschreven op het Thaise eiland Koh Phangan en is een feestje om te lezen. Klik op de knop voor meer informatie.

Backpackgids Azië

Door reizigers bestempeld als “Het meest veelzijdige product om alles uit je reis door Azië te halen.” 

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.
3 Antwoorden
 1. Zomer van Noord

  Hoi Robbert, ik ben al een paar dagen jouw blog aan het lezen en ik ben erg onder de indruk 🙂 Ik heb altijd al veel met mijn ouders en zussen gereisd maar aankomende zomer ga ik voor het eerst alleen: een maand naar Thailand. Ik heb er echt enorm veel zin in maar ik ben ook wel zenuwachtig. Ik lees overal dat je heel makkelijk contact legt en eigenlijk nooit echt alleen bent, maar toch ben ik daar het meest bang voor. Heb je misschien tips voor mij voor mijn eerste dag? Bijvoorbeeld eerst proberen in het hostel contact te leggen of eerst de stad in te gaan?

  Ik hoop dat je me een beetje tips kan geven en me misschien kan vertellen hoe jou eerste dag was. 🙂

  Liefs, Zomer (18 jaar)

  1. Avatar foto
   Robbert

   Hey Zomer,

   Thanks!

   Die angst hebben veel mensen voor hun eerste reis hoor. Maar je zult zelf zien dat het vrij snel zal gaan, zeker als je in een hostel verblijft. Een echte guideline is er niet altijd voor, vaak ontstaan contacten simpelweg door een toevallig gesprek.

   Mijn eerste dag… Haha dat is alweer even geleden. Ik ging richting Khao San Road en heb daar en in Soi Rambuttri wat rondgelopen. Je ziet daar tig soloreizigers, stelletjes en groepen. Ik ben ergens alleen gaan zitten om te eten, wat heel erg vreemd voelde, al went dit vrij snel. De dag erna ontmoette ik Bobby in m’n guesthouse, gewoon heel spontaan.

   Heel veel plezier!

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw