9 tips voor een bezoek aan Buenos Aires

Straatjes gevuld met cafés, levendige boulevards, een heuse food-scene, prachtige architectuur, groene stadsparken en de vele gastvrije mensen; dit is Buenos Aires in een notendop.

En als jij naar Argentinië gaat is de kans groot dat je je reis in deze uitbundige hoofdstad begint. De ontzettend gezellige metropool die behoorlijk Europees aanvoelt leeft altijd en heeft werkelijk alles te bieden. Je kan hier zomaar een week of langer blijven hangen.

In deze minigids vertel ik je er alles over en deel ik m’n beste tips met je.

 

1. Leer Spaans in een van de taalscholen

Ga je backpacken in Zuid-Amerika en begin jij je reis in Buenos Aires én spreek je weinig tot geen Spaans? Dan is het absoluut de moeite om wat langer in de hoofdstad te blijven en Spaans te leren in een van de taalscholen. Dit is bovendien een perfecte manier om direct andere reizigers te leren kennen.

Een Spaanse school die erg goed bekendstaat is Casa Spanish. Trek er enkele weken tot een maand voor uit en je zult een aardig woordje Spaans spreken.

 

2. Verblijf in het gezellige San Telmo

Een sfeervolle straat in San Telmo | Credits: Nicolas Solop, Flickr

Wanneer je aankomt in een enorme stad als Buenos Aires kan het nogal lastig zijn om te bepalen in welke wijk je gaat verblijven. San Telmo en het hierna te noemen Palermo zijn wat mij betreft de leukere plekken om heen te gaan

Veel backpackers vind je in ieder geval in het gemoedelijke en een tikkeltje kunstzinnige San Telmo. Het is er erg gezellig met de vele artiesten die er leven en de plaatselijke markt die ieder zondag wordt gehouden: Feria De San Pedro Telmo. Je kunt hier onder meer allerlei soorten streetfood eten. Een must is de ‘empanada’, een hartige deegsnack gevuld met bijvoorbeeld gehakt en spinazie. En voor de dansliefhebbers onder ons: ’s avonds worden en gratis tango-lessen gegeven.

 

3. Vermaak je in Palermo

De moderne winkelstraat Avenida Corriente

Palermo doet je in eerste instantie misschien denken aan Italië, maar behalve een Italiaanse stad is dit tevens een toffe wijk in Buenos Aires. Vergeleken met San Telmo is Palermo een stukje hipper. Hier vind je trendy eetzaakjes, goede uitgaansgelegenheden, hectische winkelstraten en heel wat expats.

Als je de tango onder de knie wilt krijgen, is La Catedral Club een aanrader om heen te gaan. Wat verder erg gaaf is, is de grote hoeveelheid street art die je er kunt bewonderen. En wanneer je wat wilt relaxen, dan is een bezoekje aan het Jardín Botánico Carlos Thays -de botanische tuin van Buenos Aires- de moeite waard. Indien je van moderne en levendige winkelstraten houdt, ga dan naar Avenida Corrientes – dit is dé straat als het op shoppen aankomt.

Tot slot raad ik je aan om een heerlijke Argentijnse steak te gaan eten bij La Cabrera. Niet alleen vanwege de steak er superlekker is, maar ook omdat je er -als je op tijd gaat- liefst 40% korting krijgt.

 

4. Wandel door Recoleta

Als je nog wat langer de tijd hebt, kun je ook een kijkje nemen in het Frans getinte Recoleta. Dit is een sfeervolle en groene wijk waar je diverse parken, gezellige marktjes en galeries vindt. Heerlijk om een dag doorheen te slenteren.

Er is hier bovendien een bekende begraafplaats te vinden, waar diverse Argentijnse beroemdheden begraven liggen. Diego Maradona -een van de grootste voetballers aller tijden- ligt hier overigens niet begraven, maar op de vooralsnog niet voor toeristen toegankelijke Jardim de Bella Vista.

 

5. Verken La Boca en bezoek een wedstrijd van Boca Juniors

Ook graffiti kom je in La Boca veel tegen

De kleurrijke en kunstzinnige wijk La Boca is een ervaring op zich om te bezoeken als je in Buenos Aires bent. De straatjes zijn veelal blauw, rood, groen en geel (welke kleuren eigenlijk niet?) geverfd en op diverse plekken treden straatmuzikanten op of zie je locals de tango dansen. Het zorgt voor een gezellig sfeertje. Een pittoresk straatje om doorheen te wandelen is Caminito.

Bijna overal in La Boca zal je de adoratie van de al genoemde en inmiddels helaas overleden Diego Maradona meekrijgen. In de wijk ligt dan ook het wereldberoemde Boca Juniors, de club waarvoor Maradona even gespeeld heeft.  Ben je een voetballiefhebber? Dan is het erg gaaf om hier een wedstrijdje mee te pakken. In het kolkende stadion La Bombonera gaan bijna 60.000 mensen.

Om een kaartje voor een voetbalwedstrijd van Boca Juniors te bemachtigen en dure online tickets te vermijden, kun je het best even voor aanvang van de match richting het stadion gaan. Daar komen mensen hun kaartjes aanbieden. Ding af en vraag of degene meeloopt naar de toegangspoort. Indien je er niet inkomt, omdat het ticket vals is, geef je de verkoper geen geld.

 

6. Doe een fietstour

Wil je op een leuke manier meer te weten komen over Buenos Aires? Dan raad ik je aan om een fietstour te doen met Biking Buenos Aires. Wanneer je bijvoorbeeld maar een paar dagen hebt om de boel te verkennen, is deze fietstrip helemaal aan te raden. Zo kom je in een relatief korte tijd van alles over de hoofdstad te weten.

In deze 5 uur (of langer) durende excursie vertelt de gids je van alles over de geschiedenis van Buenos Aires en fiets je langs heel wat indrukwekkende bezienswaardigheden. Als je niet weet welke tour te doen: de Ultimate City Tour is erg gaaf.

Indien wandelen meer je ding is, kun je uiteraard ook kiezen voor een van de vele (gratis) walking tours die worden aangeboden.

 

7. Waan je in Japan in de Jardín Japonés

Jardín Japonés, oftewel de Buenos Aires Japanese Gardens, is een mooie Japanse tuin en ideaal om even aan de drukte te ontsnappen. In de tuin ligt een grote vijver en vind je verder de voor Japan zo kenmerken rode boogbruggen en torii-poorten. In oktober en november zijn de planten en bloemen er op z’n mooist en doet het er met de kersenbloesem helemaal Japans aanvoelen.

Mocht je in de Aziatische sferen willen blijven, dan is Chinatown nog een leuke spot om heen te gaan. Verwacht er echter niet heel veel van, want Barrio Chino -zoals de wijk lokaal heet- is slechts een enkele straat.

 

8. Wandel door straten met sprookjesachtige paarse bomen

Jacaranda-bomen met prachtige paarse blaadjes

Mocht je Buenos Aires in de maanden november of februari bezoeken, wandel dan zeker door de Avenida Libertador. In deze periode bloeien er namelijk de Jacaranda-bomen, de straat kleurt dan helemaal paars en zorgt voor een fantastisch aanzicht.

Andere plekken waar je deze eyecatchers kunt bewonderen zijn bijvoorbeeld Plaza San Martin, Avenida Figueroa Alcorta, Plaza Italia, Plaza Alemania, Recoleta en de eerdergenoemde botanische tuin in Palermo.

 

9. Maak dagtripjes naar Tigre en San Isidro

Het is absoluut aan te raden om daguitstapjes te maken naar de nabijgelegen plaatsen Tigre en San Isidro. Met de trein ben je er zo en het kost je bijna niks.

Tigre, dat op zo’n 45 minuten reizen van Centraal-Buenos Aires ligt, is een pittoresk stadje met kanalen, woonboten, marktjes, gezellige cafés en veel groen. Leuk is om er een boottochtje te maken en langs de omringende eilandjes te varen. Tigre wordt ook wel een “het kleine Venetië van Zuid-Amerika” genoemd.

Tussen Buenos Aires en Tigre liggen nog een aantal schattige dorpjes, waarvan San Isidro er een is. Je hebt er prachtige huisjes, met bomen bezaaide straten en een schitterende kathedraal. Dit is de ideale plek als je het gehad hebt met de stadsdrukte en op zoek bent naar een gemoedelijke plek.

 

Waar kan je je tours en activiteiten boeken?

De meeste activiteiten in Buenos Aires kan je ter plaatse regelen of zijn helemaal gratis. Wanneer je alvast online iets wilt boeken, raad ik je aan om een kijkje te nemen op Get Your Guide.

 

Waar in Buenos Aires raad ik je aan om te overnachten?

Zoals ik hierboven al zei raad ik je aan om in Palermo of San Telmo te verblijven. Toffe hostels zijn bijvoorbeeld Caravan BA, Che Juan HostelRayuela Hostel en America del Sur Hostel. Als je liever een kamer voor jezelf hebt en wat luxers zoekt dan een hostel, dan zijn Apartamentos CR en Palermo Apartments leuke plekken om heen te gaan.

 

Van de luchthaven naar het Palermo of San Telmo

De luchthaven van Buenos Aires heet Ezeiza Airport en bij aankomst kun je er een taxi pakken of met het openbaar vervoer richting de wijken Palermo of San Telmo reizen.

Naar Palermo ben je met de taxi ongeveer 50 minuten onderweg en met het openbaar vervoer (bus + metro) 2 uur.

San Telmo is ongeveer een half uur rijden met de taxi en met de bus ben je net wat langer onderweg.

Je kunt trouwens ook de app Uber downloaden en op die manier een Uber-taxi reserveren als je aangekomen bent op Ezeiza Airport.

Het openbaar vervoer in Buenos Aires is overigens uitstekend geregeld. Door heel de stad rijden metro’s (‘subte’) en bussen (‘colectivos’). Handig is om een SUBE-kaart aan te schaffen. Je kunt deze opwaarderen en zo eenvoudig in- en uitchecken indien je met de metro of bus reist.

Haal het maximale uit je reis door Zuid-Amerika

Ben je op zoek naar routes? En heb jij geen zin in gedoe tijdens de planning van je avontuur? Wil jij simpelweg het maximale uit je reis door Zuid-Amerika halen? Dan heb ik iets voor je wat je niet mag missen.

Samen met een aantal andere experts heb ik namelijk Backpackgids Zuid-Amerika ontwikkeld.

Je hoeft niks meer uit te zoeken, al het belangrijke en lastige voorwerk hebben wij voor je gedaan.

In de gids vind je onder meer:

Cruciale informatie voor je vertrekt.
Duidelijk uitgestippelde routes waar je direct mee op pad kunt.
Waardevolle transportinfo waarmee je zeeën van tijd bespaart.
Toffe accommodaties, eetzaakjes en bekende maar ook geheime plekjes.
Insider-tips, secrets en travel hacks die je gezien moet hebben.

Klik op de knop hieronder en bekijk snel de speciale aanbieding.

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.
1 Antwoord
  1. Dit is een erg heel leuk en interessant artikel over Buenos Aires.
    Hoewel tamelijk onbekend onder Nederlandse reizigers, is Buenos Aires echt een mooie stad. Mocht je tijdens een bezoek aan Buenos Aires wat tijd overhouden, dan kan ik een boottocht naar Colonia del Sacramento in Uruguay aanbevelen (vaartijd ongeveer 1 uur).
    Wellicht is ons navigatiesysteem voor de metro van Buenos Aires handig voor degenen die deze stad (voor het eerst) bezoeken. Het laat meteen zien hoe je met de metro de belangrijkste bezienswaardigheden kunt bereiken.
    https://www.metrocazar.com/buenosaires/

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw