10 leuke dingen om te doen op Langkawi (+ tips)

Langkawi is een archipel in Maleisië bestaande uit liefst 104 verschillende eilandjes, waarvan er 99 verschijnen bij hoog water. En raad eens hoe het grootste eiland heet? Inderdaad, Langkawi. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Perhentian Kecil en Tioman staat ze bekend als een plek met veel resorts en niet zozeer als een bestemming waar backpackers komen.

En ja, je ziet er een hoop luxere accommodaties. Maar je vindt er net zo goed een boel low-budget-opties voor rugzaktoeristen, zoals ikzelf ben. Bovendien is het goed om te weten dat Langkawi reizigers een hoop te bieden heeft. Denk aan dichte jungle, bergen, mangrovebossen, valleien, rijstvelden, mooie stranden en schitterende watervallen. Het is daarom meer dan ‘slechts’ een zon-zee-en-strand-bestemming.

Langkawi heeft natuurlijk niet voor niets de bijnaam ‘Juweel van Kedah’. Kedah is overigens de staat waartoe Langkawi behoort en een van de dertien staten van Maleisië.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over het feit dat je er belastingvrij kunt winkelen, eten en drinken. Wat onder andere betekent: goedkoop van je biertje genieten, iets wat op de meeste plekken in Maleisië wel anders is.

Toegegeven, voor snorkelen of duiken reis je beter naar de Maleisische oostkust of het nabijgelegen Thaise paradijs Koh Lipe, maar het zou zonde zijn als je Langkawi niet hebt verkend. Want dat je jezelf er zult vermaken, staat voor mij namelijk wel vast.

Of je nou een strandjunkie, natuurliefhebber, rustzoeker of actieveling bent, er is op Langkawi eigenlijk voor iedereen wel iets te beleven. Ook voor families trouwens, want men heeft er verschillende pretparken uit de grond gestampt om kinderen te vermaken.

In deze complete gids deel ik tien leuke dingen met je om te doen tijdens het backpacken of je (luier)vakantie op Langkawi. Tot slot geef ik nog diverse tips op het gebied van vervoer, restaurants, accommodatie en hoe je er komt.

Activiteiten en bezienswaardigheden op Langkawi

Wat is er te doen op Langkawi? Je bent natuurlijk op een eiland, dus het zal je niet verbazen dat strand, snorkelen en eilandhoppen er populair zijn. Al is er zeker nog meer te beleven op het 478,5 km² grote Langkawi.

Hieronder bespreek ik tien leuke activiteiten om te doen tijdens je verblijf. Gebruik ze voor de planning van je reis en maak er een mooi avontuur van.

 

1. Ga kajakken door de mangrovebossen

Een boottocht door de mangroves is leuk om gedaan te hebben

Het is misschien niet de meest goedkope activiteit, je betaalt omgerekend immers al snel €50 per persoon, maar een kajaktour op de Kilim-rivier in het Kilim Karst Geopark -een wonderschoon natuurgebied van 550 miljoen jaar oud- is zeker iets dat ik je aanraad om te doen.

Onderweg zul je aapjes, neushoornvogels, vleermuizen, ‘mangrove vipers’ en andere bijzondere dieren spotten. Verder stop je onder andere bij een vleermuizengrot en een plek waar je adelaars in het wild ziet.

Tijdens de tocht kom je een hoop spannends en interessants te weten. Behalve in alle rust genieten van al het moois -grote toeristenboten komen hier niet-, vertelt een gids je namelijk allerlei leuke en informatieve weetjes over de omgeving.

Een organisatie die ik je kan aanbevelen, is Dev’s Adventure Tours. Ben je van het avontuur? Kies dan de kajaktour en niet de bootexcursie. De laatste is wat mij betreft een stukje saaier. Naderhand kan je bovendien een een avondwandeling door de jungle maken, mocht je energie overhebben.

Oh trouwens: onderhandel over de prijs om kosten te besparen. Je hoeft je hier niet voor te schamen, het is namelijk gebruikelijk om te doen. Dit geldt overigens voor wel meer activiteiten op Langkawi.

Wanneer je online je tour wilt boeken raad ik je deze Mangrove Safari Boat Tour aan. Dit is namelijk de populairste bootexcursie die zeer goed beoordeeld is. Ook de kajaktocht kun je online regelen, deze wordt vaak geboekt.

 

2. Hike naar de Seven Wells Waterfalls en verfris jezelf

Deze waterval, bestaande uit zeven waterbronnen, staat tevens bekend als Telaga Tujuh en is te bereiken door een klim van zo’n 600 meter, ongeveer 370 stappen. Wanneer je boven bent, heb je de mogelijkheid om te zwemmen in het verfrissende water. Tenminste, als er genoeg regen is gevallen. Dit is meestal zo in de maanden september tot en met november, wanneer het natte seizoen is.

Indien dit niet het geval is, heb je altijd nog de optie om te genieten van het spectaculaire uitzicht over het groene en bergachtige boslandschap. Daarnaast kun je de jungle inwandelen en je eigen mini-trekking doen.

Let onderweg goed op, want regelmatig lopen er brutale aapjes (makaken) rond die er niet voor terugdeinzen om je dure telefoon of camera uit je handen te pakken. Laat je echter niet afschrikken: als je rustig bent en de beestjes weinig aandacht geeft, is er doorgaans geen enkel probleem.

Je vindt de waterbronnen in het noordwesten van Langkawi en ze zijn eenvoudig met een taxi of eigen vervoer te bereiken.

Een andere waterval die de moeite is, is de Temurun Waterfall die in het noordwesten vlakbij Datai Beach ligt. Het kleine poeltje met het daarin kletterende water is heerlijk om te zwemmen. Neem zelf wat eten en drinken mee, boven is namelijk geen shop aanwezig. Wel zeg ik er meteen bij dat je in het natte seizoen moet gaan, anders is er vrij weinig te zien.

Tot slot is er de Durian Perangin Waterfall in het noordoosten van Langkawi. Wat mij betreft is deze spot niet erg boeiend, in ieder geval het minst van de 3. Wel is het een prima locatie om even te stoppen en te picknicken.

 

3. Eet de lekkerste gerechten op de avondmarkten

Iets wat vele landen in Zuidoost-Azië voor mij zo gezellig maakt, zijn de night markets die je op diverse plekken ziet. Zo ook op Langkawi, iedere avond wordt er een gehouden op een andere locatie. Doorgaans tussen 17.00 uur en 22.00 uur.

Behalve dat je heerlijk kunt eten op deze marktjes, is het er bovendien spotgoedkoop. Om je een idee te geven: je betaalt meestal tussen de RM2 en RM8, oftewel maximaal €2. Verder zie je er relatief weinig toeristen en eigenlijk voornamelijk locals. Probeer zeker de gefrituurde bananen (‘pisang goreng’), bananenpannenkoeken met pindakaas en de wok-noodles met kip.

Naast eten heb je er tevens te bekende kraampjes met kleding, zonnebrillen, tassen, schilderijen en zulk soort dingen. Als je zin hebt om te shoppen, zou ik zeker even een kijkje nemen.

 

4. Bezoek omringende eilandjes

Als er één activiteit is die je gedaan wilt hebben tijdens je bezoek aan Langkawi, is het wel eilandhoppen

Oftewel: ga eilandhoppen. Zoals ik het begin al zei, bestaat de Langkawi-archipel uit 104 eilandjes. Het is een prachtige ervaring om enkele van deze paradijsjes te gaan verkennen. Dit kan al voor RM30 per persoon, lekker goedkoop dus. Wel even onderhandelen.

Een bijzondere plek is Pregnant Lady Island, ook bekend als Pulau Dayang Bunting. Verrassend genoeg vind je hier een zoetwatermeer -het Pregnant Maiden Lake- waar het erg aangenaam is om te zwemmen. De naam is trouwens niet voor niets: vanuit het meer zie je een vrouw op haar rug liggen die al behoorlijk wat maanden zwanger is. Met een beetje inbeeldingsvermogen natuurlijk 😉 .

Bij Beras Basah Island kun je snorkelen als je je eigen uitrusting meeneemt. Verwacht er echter niet te veel van, ondanks wat sommigen je willen doen geloven.

De trip duurt zo’n 4 tot 5 uur en in totaal bezoek je drie verschillende eilanden. Je kunt deze tour eenvoudig boeken bij een van de vele reisbureautjes die op Langkawi gevestigd zijn.

Qua snorkelen en duiken is Pulau Payar de bekendste plek die je rond Langkawi vindt. Weet wel dat het hier doorgaans behoorlijk toeristisch wordt en het koraal vrijwel dood is. Indien je nog nooit hebt gesnorkeld, kan het de moeite zijn vanwege de aanwezige vissen. Als je al vaker de onderwaterwereld hebt verkend, zou ik eerlijk gezegd niet gaan.

Heb je behoefte aan wat actie? Spring dan op een jetski en sjees over het water langs de Bunting eilanden (deze activiteit boek je hier). Een andere optie is om met een jetski naar het privé-eilandje Paradise 101 te gaan (deze activiteit boek je hier). Je kunt er tevens met een bootje heen varen. Overigens is dit eiland door mensen gemaakt en duidelijk op toeristen gericht. Het is aan jou of je daarvan houdt.

 

5. Relax op een van de stranden

Cenang Beach, het bekendste strand van Langkawi

Op Langkawi zijn verschillende stranden te vinden waarvan Cenang Beach is de meest bekende is. Dit is dan ook direct de plaats waar je de meeste levendigheid zult aantreffen. Als je van drukte, gezelligheid én een groot zandstrand houdt, dan is Cenang Beach een plek die ik je kan aanraden. Sowieso is het leuk om in de avond naartoe te gaan om wat te eten of te drinken bij een van de vele strandbarretjes.

Een van de mooiere strandjes is wat mij betreft Tanjung Rhu Beach, gelegen in het noorden van Langkawi. In tegenstelling tot Cenang Beach, is het hier meestal erg rustig. Geniet van het uitzicht op nabijgelegen eilanden en natuurlijk van de imposante kalksteenrotsen. Heb je het warm gekregen? Neem dan een verfrissende duik in het heldere water.

Verder is Pantai Tengah een bekende trekpleister. Dit strand ligt direct naast Cenang Beach en is net als haar grotere broer gezellig maar dan ietsje gemoedelijker. Gaaf is om er rond de klok van zes in alle rust naar de ondergaande zon te kijken.

Tot slot is Pasir Tengkorak Beach een absolute aanrader om te bezoeken. Het is zo’n typisch bounty-strandje om helemaal tot rust te komen. Ga bij voorkeur wel doordeweeks, aangezien er in het weekend veel locals komen en het nogal druk kan worden. Neem wat eten en drinken mee en ga voor maximale ontspanning.

Als je een scooter hebt gehuurd en naar de wat meer afgelegen strandjes wilt gaan zoals Pasir Tengkorak Beach, rijd dan zeker naar Pantai Kok, Pantai Teluk Yu, Pantai Batu en Pantai Pasir Hitam.

 

6. Doe een jungle-trekking

Veel van de mooiere spots van het eiland liggen in het aanwezige regenwoud dat zo’n 1 miljoen jaar oud is. Er zijn flink wat plekjes om bijzondere dieren te zien. Zo leven er meer dan 200 tropische vogelsoorten, varanen, bijzondere apen zoals dusky leaf monkeys en -geloof het of niet- vliegende eekhoorns.

Ik raad je aan om een trekking te doen samen met een gids. Dit kan bijvoorbeeld met het eerdergenoemde Dev’s Adventure, een andere touroperator JungleWalla Tours.

Verwacht hier trouwens geen uitputtende tocht zoals ik deed in Ban Lung, je wandelt ongeveer een uurtje door de jungle. Je doet deze trip met name als je interesse hebt in unieke flora en fauna, niet zozeer om ruig avontuur op te zoeken.

Heb je behoefte aan wat meer uitdaging? Dan is het beklimmen van Mount Matchinchang, de oudste rotsformatie van Maleisië, aan te bevelen. Vanaf boven kun je bijna heel het eiland bekijken en genieten van het schitterende groene landschap. In totaal ben je zo’n 4 uur onderweg.

 

7. Bekijk Langkawi vanuit een ‘SkyCab’ en loop over de Sky Bridge

De Langkawi Sky Bridge die tussen twee bergpieken gebouwd is

Genieten van mooie uitkijkpunten is mogelijk door het beklimmen van de hiervoor besproken Mount Matchinchang. Er is echter nog een optie: ga in de kabelbaan, de SkyCab’, zitten die je in 15 minuten naar het hoogste punt van deze berg brengt.

De route die je aflegt is behoorlijk steil en daarom wellicht niet heel ontspannen als je hoogtevrees hebt. Maar het uitzicht over de vele eilandjes vanuit de cabine en vanaf de berg is supermooi, iets dat je gezien moet hebben wat mij betreft. Eenmaal boven op Gunung Matchinchang kun je betaalbaar iets eten en drinken.

Maar dit is niet alles. Wanneer je het eindpunt met de kabelbaan hebt bereikt, kan je over de Langkawi Sky Bridge lopen en tegelijkertijd genieten van spectaculaire views van het regenwoud, je ziet zelfs Thailand liggen! Bizar feitje: als je stilstaat, voel je de brug bewegen. Wanneer je niet goed tegen hoogtes kunt, is het staan op het wiebelige bouwwerk een behoorlijke uitdaging, dat zeg ik er wel meteen even bij.

Tickets voor de gondel boek je via deze pagina.

 

8. Rijd naar de top van Mount Raya

Gunung Raya is de hoogste berg van Langkawi en het is supergaaf om met de scooter naar de top te rijden. De weg zit vol sightseeing, behalve prachtige vergezichten kom je hoogstwaarschijnlijk allerlei dieren tegen zoals aapjes en varanen.

Als je eenmaal boven bent, kun je ervoor kiezen om met een lift naar de Watch Tower te gaan en jezelf te belonen met gave 360°-uitzichten. Dit is bovendien een buitengewoon goede plek om getuige te zijn van iets waar Langkawi zo bekend om staat: de fabelachtige zonsondergangen.

Mount Raya ligt overigens centraal op Langkawi en de weg erheen is vrij eenvoudig. Ik kan alleen maar zeggen: ga ervoor en maak de mooiste foto’s van het eiland. Een scooter huur je meestal voor RM40 per dag, een volle tank kost RM5.

 

9. Huur een fiets en ontdek de ‘countryside’

Ik wil je aanraden om een mountainbike te huren en langs verschillende landelijke dorpjes op het eiland te rijden. Je komt hier de liefste locals tegen, ziet authentieke houten huisjes, kunt rubberplantages bezoeken en fietst langs prachtige rijstvelden waarin zo nu en dan waterbuffels te vinden zijn. Het zal je af en toe aan Ubud doen denken, als je daar al eens geweest bent.

Een leuke bestemming is het dorp Kuala Teriang waar je aan het eind van de middag lokale vissers terug ziet komen met hun vangsten. Indien je hier nog een leuke accommodatie zoekt, ga dan zeker naar Butterfly Guest House. Je wordt ontvangen door een zeer gastvrij gezin. Maak een babbeltje met ze en kom meer te weten over het lokale leven. Verder raad ik je aan om wat te eten bij Mangoes.

Je rijdt het hele eiland in ongeveer een dag helemaal rond. Als je liever een georganiseerde tour doet, is dit uiteraard ook mogelijk. In dat geval raad ik je deze fietstocht aan.

 

10. Ga parasailen en geniet van mooie uitzichten

Als je op het eerder genoemde Tanjung Rhu Beach bent en zin hebt in een avontuurtje, dan is parasailen misschien iets voor jou. Een organisatie die dit soort tripjes verzorgt is Naam.

De ‘vlucht’ duurt ongeveer 10 minuten, al hang je gevoelsmatig veel langer in de lucht. Goed om te weten is dat de medewerkers erg begaan met je zijn en je continu op je gemak zullen stellen, waardoor je maximaal zult genieten.

De kosten bedragen zo’n €75 voor 2 personen. Dus, mocht je zoiets ooit nog eens willen proberen, dan is dit je kans. Je kunt het trouwens ook doen vanaf Cenang Beach.

 

Hoe zit het met transport op Langkawi?

Enorme karstkliffen bedekt met jungle in het Kilim Geoforest Park

Verwacht geen uitgebreid openbaar vervoer-netwerk als je op Langkawi komt. Er rijden minibusjes rond op het eiland, dit is de meest gebruikte transportoptie. Verder uiteraard taxi’s, ik adviseer je om de app Grab te downloaden om de beste deals te scoren.

Het leukste is wat mij betreft om een scooter (of fiets) te huren en de vele hoogtepunten zelfstandig te ontdekken, dat kost je meestal zo’n RM40 per dag. Zo kom je tevens uit bij authentieke dorpjes waar je normaal gesproken niet komt. Het huren van een fiets of motorbike kan bijvoorbeeld bij Cenang Beach. Kom je met het vliegtuig naar Langkawi, dan kun je er direct een huren rond de airport. Een betrouwbare verhuurder is Uncle B Langkawi Motor Sewa & Bike Rental.

Kies je voor de fiets, houd er dan wel rekening mee dat sommige gedeeltes van het eiland vrij steil zijn. Hierdoor is het niet altijd even makkelijk rijden. Maar goed, als je een kleine uitdaging zoekt, moet het lukken. Zeker omdat je op een mountainbike met versnellingen zit en niet op een eenvoudige stadsfiets. Prijzen starten zo rond de RM12 per dag.

Vanaf Langkawi Airport naar Pantai Cenang ben je voor de taxirit RM18 kwijt. Deze rit duurt zo’n 10 minuten. Vanuit de Telaga Harbour kost het je RM30 en ben je 20 minuten onderweg.

Je hebt overigens ook de mogelijkheid om een privé-tour te boeken waarbij je in een dag langs diverse hoogtepunten van het eiland wordt gereden. Deze optie wordt veel geboekt en is een aanrader.

 

Wat zijn leuke eettentjes op Langkawi?

Chillen met een kokosnoot aan het strand

Het gros van de restaurants, koffiebars en ontbijttentjes die ik in dit gedeelte bespreek liggen rond Pantai Cenang, het toeristische centrum van Langkawi.

Allereerst is er de Hornbill Hut Langkawi die bekendstaan om hun huisgemaakte pizza en lasagne.

Trek in Japans? Snap ik! Daarvoor raad ik je aan om naar het Unkaizan Japanese Restaurant te gaan. Ikzelf ben dol op sashimi, en dan met name de rauwe tonijn. Dippen in sojasaus met wasabi en smullen maar 😀 .

Het traditionele Maleisische gerecht ‘nasi lemak’ is wat mij betreft ook echt een aanrader om te proberen. Bij Warung Nasi Lemak & Roti Canai Pulau hebben ze heerlijke en zoals de naam als zegt maken ze er ook de flinterdunne pannenkoekjes ‘roti canai’. Ook bij Warung Kita Langkawi is de nasi lemak erg goed trouwens.

Eten met een mooi uitzicht en een lekkere cappuccino (of andere koffie) doe je bij DANGAU LANGKAWI.

Zoek je een leuk tentje om te ontbijten op Langkawi? Check dan Chief Volvo@Amani Cafe. Of ga naar het Indiana Vegan Cafe & Yoga voor gezonde en kleurrijke smoothie bowls en een hoop vegan food.

 

Waar op Langkawi raad ik je aan om te overnachten?

Een schilderachtige zonsondergang gezien vanaf Pantai Cenang

Een veelgestelde vraag is: “Waar op Langkawi moet je zitten?” Logisch ook, aangezien het een vrij groot eiland is dat uit verschillende gebieden bestaat. Het populairste gedeelte onder backpackers en vakantiegangers is zonder twijfel Pantai Cenang, oftewel Cenang Beach. Dit is hét toeristenoord van Langkawi met zowel goedkope als exclusievere accommodaties en de meeste levendigheid. Andere plekken zijn:

  • Pantai Tengah: dit is, zoals eerder beschreven, het verlengde stuk van Pantai Cenang en daarom ook gezellig, al is het er wel iets rustiger dan bij Cenang.
  • Burau Bay en Pantai Kok: typisch voor families en vrij rustig.
  • Tanjung Rhu: hier vind je ultieme luxe en tig vijfsterren-hotels.
  • Teluk Datai: geliefd onder stelletjes die voor de rust komen en van luxere accommodaties houden.
  • Kuah Town: dit is de spot op het eiland waar je moet zijn om te shoppen. Verder is het er niet boeiend, dus ik zou er niet je accommodatie boeken.

Benieuwd naar de slaapplekken op Langkawi? Je hebt van alles om uit te kiezen: hostels, luxe hotels en zelfs jungle-resorts. Ik heb een aantal leuke en ook bijzondere adresjes voor je geselecteerd die ik hieronder met je deel.

Als je graag andere backpackers wilt ontmoeten raad ik je aan om naar Boxpackers te gaan. Het is bovendien een schone plek en je verblijft in de buurt van het gezellige Pantai Cenang. Twee andere chille hostels in deze regio zijn het Dar Yasmine Motel en het Bed Attitude Hostel Cenang.

Indien je een comfortabel hotel zoekt om te verblijven in de buurt van Pantai Cenang, heb je met Hujung Kampung Estate, Fuuka Villa en The Temak Villa drie plekken die heel erg fijn zijn om te zitten.

Wat trouwens nog een hele gave plek middenin het regenwoud is, is het Ambong Rainforest Retreat. Je verblijft er in je eigen jungle-studio nabij Pantai Tengah, supergaaf!

Op zoek naar een hotel of resort om lekker te ontspannen en te genieten van pure luxe? Een super deluxe hotel is The Danna Langkawi bij Pantai Kok. Ook The Datai Langkawi in Teluk Datai is een plek die je als luxepaardje geweldig zult vinden. Of boek een paar nachtjes in het heerlijke PARKROYAL Langkawi Resort dat pal aan Cenang Beach ligt.

 

Hoelang raad ik je aan om op Langkawi te blijven?

Het minimum aantal dagen wat ik je aanraad om op Langkawi te blijven is vier. Je hebt in dat geval een dag om te eilandhoppen, een dag om het eiland per scooter te verkennen, een dag om te chillen aan het strand en nog een andere dag om vrij in te vullen.

 

Waarom is Langkawi eigenlijk belastingvrij?

Een van de redenen die Langkawi aantrekkelijk maakt voor toeristen heeft, hoe kan het ook anders 😉 , met geld te maken. Want zoals ik al even aangaf is het eiland belastingvrij. Hierdoor kun je producten als sigaretten, alcohol en kleding relatief goedkoop kopen.

Dit is zo vanwege de belastingvrije status die Langkawi in 1987 kreeg om toerisme te stimuleren.

 

Wat is de beste reistijd voor Langkawi?

Het droge seizoen op Langkawi loopt van november tot en met maart en wordt als beste reisperiode voor het eiland gezien.

Daarentegen valt het regenseizoen in de maanden april tot en met oktober, waarbij september en oktober doorgaans het natst zijn.

 

Hoe kom je op Langkawi?

Dreigend weer hoeft niet vervelend te zijn 🙂

Allereerst is het goed om te weten dat het eiland een luchthaven heeft. Vanuit Kuala Lumpur kun je er in een uur naartoe vliegen. Als je in Singapore vertrekt, ben je 20 minuten langer onderweg.

Een andere optie is om vanaf Penang een boot te nemen, dit duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur. Je vertrekt vanuit de hoofdstad Georgetown in de Swettenham-haven.

Tot slot heb je de mogelijkheid om vanuit de zuidelijke eilanden in Thailand met de boot naar Langkawi reizen. Vanaf bijvoorbeeld Koh Lipe duurt het ritje slechts een uur.

Zelf heb ik trouwens wel eens de trein van Bangkok naar Butterworth (Maleisië) genomen om naar Penang te gaan. Je kunt in Butterworth ook naar Kuala Perlis of Kuala Kedah waar je een ferry naar Langkawi neemt. Deze route is niet de meest eenvoudige optie, aangezien je het geluk moet hebben dat er een taxi beschikbaar is. Handiger is om vanuit Bangkok via Kuala Lumpur of Singapore naar Langkawi te vliegen.

Het is handig om je ticket naar Langkawi alvast online te regelen, ik adviseer om dit hieronder te doen via 12Go Asia:

Powered by 12Go Asia system

 

Zoek je een leuke route voor Maleisië?

Ben jij van plan om te gaan backpacken in Maleisië of er een avontuurlijke rondreis te maken? En wil je daarbij het veelzijdige Langkawi bezoeken?

In Backpackgids Azië heb ik verschillende leuke routes voor je uitgestippeld waarmee je direct op pad kunt. Je hoeft zo zelf niets meer uit te zoeken en kan morgen nog het vliegtuig instappen om aan je reis te beginnen.

 

Meer lezen over Maleisië?

Behalve over Langkawi heb ik nog veel meer geschreven over de avonturen die ik in Maleisië heb beleefd. Ik ben er meerdere keren geweest, woonde een aantal maanden in Kuala Lumpur, ben met locals op pad geweest en praat zelfs een beetje Maleisisch. Zoals je begrijpt heb ik er genoeg over te vertellen 🙂 .

Zin om meer te lezen? bekijk dan al mijn andere Maleisië-artikelen op deze pagina.

 

Als je nog vragen of tips hebt, laat het me hieronder in de comments weten 🙂 .

Haal het maximale uit je reis door Maleisië

Ga jij backpacken in Maleisië? Ben je op zoek naar routes? En heb jij geen zin in gedoe tijdens de planning van je avontuur? Wil jij simpelweg het maximale uit je reis door Maleisië halen? Dan heb ik iets voor je wat je niet mag missen.

Samen met een aantal andere experts heb ik namelijk Backpackgids Azië ontwikkeld. De gids staat vol met onwijs gave en waardevolle info over Maleisië en andere landen in Azië.

Je hoeft niks meer uit te zoeken, al het belangrijke en lastige voorwerk hebben wij voor je gedaan.

In de gids vind je onder meer:

Cruciale informatie voor je vertrekt.
Duidelijk uitgestippelde routes waar je direct mee op pad kunt.
Waardevolle transportinfo waarmee je zeeën van tijd bespaart.
Toffe accommodaties, eetzaakjes en bekende maar ook geheime plekjes.
Insider-tips, secrets en travel hacks die je gezien moet hebben.

Bovendien krijg je er liefst drie gratis bonussen bij!

Wil jij alles uit je reis halen? Klik dan nu op de onderstaande knop.

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.
2 Antwoorden
  1. Roberto Schipper

    Hey Robbert,
    Jij zegt in je gratis e-book dat jij een hele handige manier hebt om je backpack in te pakken. Kan ik ook ergens die manier vinden op internet? Nu ben ik geen onervaren backpacker, maar misschien kan ik er nog wat van leren haha! Dus als je nog mooie tips hebt voor het inpakken, heel graag! Ik vertrek trouwens 12-7-2018 met mijn gezin naar Thailand, Maleisië en Singapore. En we gaan ook naar Langkawie. Nu al zin in!

    Ik hoor het graag van je

    1. Avatar foto
      Robbert

      Hoi Roberto,

      Kun je iets specifieker zijn?

      Ik neem vooral niet te veel mee zoals je in het e-book kunt lezen. Het inpakken zelf is verder weinig bijzonders eerlijk gezegd…

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw