12 leuke dingen om te doen in Gold Coast (+ tips)

Even ten zuiden van Brisbane ligt Goldy, oftewel de Gold Coast. Deze populaire stad en regio met haar torenhoge wolkenkrabbers, goudgele stranden en perfecte golven is de natte droom voor surfers. In het bruisende centrum barst het van de bars, goede restaurants en hippe koffiezaken. In de omgeving is er bovendien flink wat natuur om te hiken, denk aan Mount Tamborine met haar weelderige regenwouden, kabbelende beekjes en kolkende watervallen.

De algehele sfeer die in en rond de stad hang trekt backpackers van over de hele wereld aan. Verder is het onder de Australiërs zelf net zo goed een vakantiebestemming die in trek is. Vooral in Surfers Paradise is het een gezellige boel. Feestjes, lol maken en zon, zee en strand staan hier centraal.

Gold Coast wordt soms vergeleken met Miami, zo is er zelfs Miami Beach. Je snapt dat Goldy voor rustzoekers daarom misschien niet de beste plek is om heen te gaan. Ben je daarentegen niet vies van een feestje en wat reuring in de tent, dan zit je hier helemaal op je plek.

Heb jij een reis naar Gold Coast aan de Australische oostkust op de planning staan? Lees dit artikel dan rustig door, ik vertel je namelijk alles over deze levendige badplaats. Wat er te doen is, de leukere tentjes tentjes qua eten en drinken, fijne accommodaties en nog een boel andere praktische tips.

Over Gold Coast

Surfdudes (en -babes) in Coolangatta

Gold Coast is zowel een stad als regio gelegen tussen Brisbane in het noorden en Byron Bay in het zuiden. In het begin kan dit wat verwarrend zijn. Het is zoals al aangegeven de zesde stad van Australië en loopt van Beenleigh en Russell Island tot aan de grens met New South Wales, een lengte van zo’n 60 kilometer.

Het populairste gedeelte is zonder twijfel Surfers Paradise. Al hoef je de hectiek van die wijk niet persé op te zoeken, zeker wanneer je liever een iets rustigere plekken zoekt. Daarvoor heb je met bijvoorbeeld Burleigh Heads en Coolangatta betere keuzes.

Andere bekende wijken in de Gold Coast-regio zijn:

  • Southport, Miami, Main Beach, Broadbeach in centraal-Gold Coast.
  • Pimpana, Oxenford, Labrador en Holywell in het noorden.
  • Bilinga, Currumbin, Palm Beach en Tugun in het zuiden.

Om je een indruk te geven van de afstanden: van Surfers Paradise naar Coolangatta is 29 kilometer, van Coolangatta naar Burleigh Heads 18 kilometer, van Burleigh Heads naar Surfers Paradise 13 kilometer en van Pimpana naar Coolangatta 52 kilometer.

De verschillende wijken en stadjes zijn gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, daarover vertel ik je meer in het gedeelte over transport.

 

Bezienswaardigheden en activiteiten in Gold Coast

Wat is er te doen in de Gold Coast? Hieronder vind je mijn twaalf beste tips.

 

Ontdek de stranden

Miami Beach: een van de vele stranden in de Gold Coast

Het ligt misschien wat voor de hand, maar zou het niet stom zijn om na te laten de verschillende stranden te bezoeken, waarmee de nagenoeg 70 kilometer lange kustlijn van de Gold Coast bezaaid is? Precies, vandaar dat ik ‘strand’ toch graag even voor je bespreek.

Een aantal aanraders zijn de volgende:

  • Surfers Paradise. Dit is het populairste strand van Gold Coast, met tieners en backpackers die komen om te stappen en -zoals de naam al doet vermoeden- te surfen.
  • Ten zuiden van Surfers Paradise vind je het wat rustigere Broadbeach, ook wel ‘Broadie’ genoemd door de locals. Je kunt er goed surfen, hebt er tal van lokale markten en een boel uitstekende restaurants.
  • Greenmount Beach. De ideale plek als je even wilt ontsnappen aan de drukte van bijvoorbeeld Surfers Paradise. Minder hoogbouw en een lekkere laid-back-sfeer kenmerken dit mooie strand.
  • Bilinga. Dit is een van de rustigere en langere stranden in de stad. De ideale plek om eens lekker uit te waaien!
  • In Miami ligt het gelijknamige Miami Beach, een verbazingwekkend lang en schoon strand dat de laatste jaren steeds populairder is geworden. Je ziet er hierboven een foto van.
  • Rainbow Bay. Dit is het meest zuidelijke kuststadje van Queensland, gelegen bij Coolangatta. Je kunt er uitermate goed surfen, tekenend hiervoor is het jaarlijkse meerdaagse Quiksilver Pro Gold Coast-evenement.
  • Currumbin. Een echt juweeltje en ideaal voor watersportactiviteiten. Overigens werd ze in 2013 uitgeroepen tot het schoonste strand van Australië.
  • Dé surfspot bij uitstek is Kirra Beach, zowel voor beginners als de meer ervaren surfers.
  • Burleigh Heads. Niet te vergeten. Een heerlijke spot om te zwemmen, wakeboarden en surfen. Neem ook zeker een kijkje in Burleigh zelf, om te genieten van barbecues en een schilderachtige zonsondergang. 

Tip: lees mijn artikel over de mooiste stranden van Australië voor meer inspiratie.

Ga surfen

Uiteraard mag surfen niet ontbreken tijdens het vertoeven in de Gold Coast. Of je het nou wil leren of er al behoorlijk goed in bent, voor ieder niveau is er wat wils.

Qua surfscholen zijn de Gold Coast Surf Academy (Surfers Paradise), de Get Wet Surf School (Main Beach) en Currumbin Alley Surf School (Currumbin) bijvoorbeeld drie uitstekende plekken om het surfen onder de knie te krijgen.

Ben je ietwat terughoudend? Probeer gewoon eens een lesje en zie hoe het bevalt. Grote kans dat je het supervet vindt!

Heb je al vaker gesurfd en durf je het aan de grotere golven eigenhandig te trotseren? Snapper Rocks is daarvoor de uitgelezen surfspot. Kirra Beach, Currumbin en Burleigh Heads bieden eveneens voldoende uitdaging, al vind je bij de twee laatstgenoemde zowel beginners als meer ervaren lui.

 

Bezoek een van de nationale parken

Het Springbrook National Park is een volstrekt andere wereld

Ik doe het regelmatig, er zelf op uittrekken om de wilde natuur in de omgeving te verkennen. Voor jou is dit evengoed mogelijk. Behalve dat wandelen gezond is, is het een mooie mogelijkheid om allerlei mooie flora en fauna te spotten.

Ook in Gold Coast heb je een aantal mooie natuurparken om je te vermaken. Wat mij betreft moet je zeker een bezoekje brengen aan de volgende gratis nationale parken:

  • Springbrook National Park. In dit natuurreservaat vind je onder meer de Natural Bridge met haar unieke waterval, verschillende wandelparcours (variërend van 300 meter tot liefst 54 kilometer) en prachtige flora en fauna. Je hebt zelfs de kans dat je er een vogelbekdier spot.
  • Burleigh Heads National Park. Dit is een relatief klein nationaal park in Gold Coast. Doe de hike in de morgen, net nadat je hebt genoten van een oogverblindende zonsopgang. Geniet verder van het uitzicht over Palm Beach vanuit de Tumgun Lookout.
  • Tamborine Mountain National Park. Een walhalla voor natuurliefhebbers. Het park biedt je onder meer verschillende wandelparcours dwars door het regenwoud, allen korter dan 3 kilometer en niet langer dan 1 uur.
  • Lamington National Park. Doe hier zeker de bekende O’Reilly’s Tree Top Walk. Het is een wandeling over een 180 meter lange brug op 20 meter hoogte. Heb je hoogtevrees? Daag jezelf uit zou ik zeggen 😉 .

 

Ga walvissen spotten

Walvissen in hun natuurlijke habitat zien, wie lijkt zoiets niet vet?

Leuk is om een cruise te boeken en met de boot op zoek te gaan naar deze imposante dieren. Zie je er geen, dan mag je meestal met een andere cruise mee om ze alsnog te spotten. In het overzicht hieronder heb ik de leukste walvis-excursies voor je geselecteerd.

Powered by GetYourGuide

Je kunt ook op eigen houtje gaan, al heb je dan natuurlijk niet de zekerheid om ze te spotten. Zekerheid die veel touroperators wel bieden. De plekken die goed bekendstaan zijn Kirra Hill, Miami Headland, Tumgun Lookout, Currumbin Rocks, Greenmount, Main Beach en Point Dangar.

Belangrijk: de beste periode om walvissen te zien loopt van eind mei tot begin november.

 

Zie indrukwekkende dieren in het Currumbin Wildlife Sanctuary

Ff een tukkie doen hoor 😀

Op een minuutje of 30 rijden van Surfers Paradise ligt een heel ander paradijs, gericht op dieren. Ik heb het over het Currumbin Wildlife Sanctuary, echt een pareltje aan de Gold Coast.

In het 27 hectare grote dierenwalhalla zal je een hele hoop speciale dieren bewonderen. Denk aan de Tasmaanse duivel (ken je ‘m nog van de Looney Tunes?), speelse kangoeroes, koala’s, papegaaien, mierenegels, dingo’s, emoes en de levensgevaarlijke zoutwaterkrokodil.

Het blijft hier niet bij slechts kijken van een afstandje. Zo kan je er spelen met de liefste kangoeroes, schattige koala’s knuffelen, oog in oog met zo’n zoutwaterkrokodil komen te staan, vogels voeren en een boeiende vogelshow bewonderen.

De dieren zien er allemaal goed en happy uit en hebben enorm veel ruimte. Je hebt daarom niet het idee in een standaard-dierentuin te wandelen. Het personeel, onder andere vrijwilligers, spreken er bovendien vol passie over en hebben oprecht een hart voor de beestjes.

Behalve al die mooie dieren worden er eveneens voorstellingen gegeven door Aboriginals. Interessant wanneer je een beetje culturele verdieping zoekt.

Het park biedt al met al een perfecte mix van informatie, entertainment en natuur. En dus zelfs een vleugje cultuur.

 

Geniet van prachtige uitzichten

Het uitzicht vanaf Elephant Rock

Wat te denken van bijvoorbeeld de zonsopgang bij Burleigh Point? De mooie kleurcontrasten doen je zo nu en dan in een andere wereld wanen. Voor wat betreft zonsop- en ondergangen wil ik je adviseren om een kijkje te nemen bij Nobby Beach, Broadbeach, The Spit, Currumbin, Miami Beach, Burleigh Heads, Snapper Rocks, Tugun en Rainbow Bay.

Verder raad ik je de Canyon Lookout in het al besproken Springbrook National Park aan. Vanaf dat punt kun je onder meer een reeks watervallen en de skyline van de stad bekijken. Eveneens is de Best of All Lookout hier een aanrader. De eerdergenoemde Tumgun Lookout biedt je ook een aantal schitterende uitzichten. In Currumbin is Elephant Rock een bezoekje waard.

 

Ga sporten

Ga (gratis) sporten! Ik als sportieveling moet dit advies natuurlijk wel geven 😉 . Enne, sporten en Gold Coast gaan hand in hand met elkaar. Het zal je al snel opvallen dat je in Gold Coast veel actieve buitensporters tegenkomt. Aanstekelijk, zeker indien je al een tijdje niets sportiefs meer hebt ondernomen.

In de stad en langs de kust vind je verschillende fitnessapparaten waar je voor nop gebruik van mag maken. Indien je net als ik graag aan calisthenics doet, kom je in Gold Coast niets tekort. Het Rudd Park is bijvoorbeeld helemaal geweldig.

Als je ervan houdt om te joggen of hardlopen in de natuur, raad ik je aan om dit te doen in een van de verschillende parken die Gold Coast rijk is. Overigens, joggen langs het strand kan natuurlijk net zo goed. Behalve hardlopen is een half uurtje springtouwen aan te bevelen. Supergoed voor je conditie, ik neem niet voor niets steevast een springtouw mee op reis (check mijn lichtgewicht paklijst).

Verder heb je verschillende goedkope mogelijkheden voor het volgen van bijvoorbeeld bokstrainingen, bootcamps, yogaklassen en andere lichamelijke uitdagingen. Met betaalbaar bedoel ik lessen variërend van 5 AUD tot 10 AUD. Sommige trainingen zijn zelfs helemaal gratis, vaak afhankelijk van de dag en het circuit dat je kiest. Op deze pagina vind je een overzicht van goedkope (en leuke!) trainingen. Doe er je voordeel mee.

 

Bezoek een festival

In Gold Coast worden door het gehele jaar verschillende festivals en events georganiseerd. Ideaal om als backpacker een dansje te wagen en lekker te relaxen. En het mooie is: vaak helemaal gratis.

Een aantal aanraders zijn de volgende:

  • Quiksilver Pro Gold Coast. Inderdaad, ik noemde ‘m al eerder, het jaarlijkse surfevent op Rainbow Bay, gehouden in februari en maart. Dit is dé kans om gratis en voor niets zowel mannelijke als vrouwelijke topsurfers aan het werk te zien!
  • Blues on Broadbeach. Ben je een muziekliefhebber? Houd je van Soul, Americana en Blues? Dan moet je naar dit festival gaan dat ieder jaar in mei plaatsvindt. Het event bestaat uit verschillende stages met zowel lokaal als internationaal talent.
  • Bleach Festival. Voor de backpacker die graag een beetje cultuur snuift. Het is een 12-daags festival in augustus. Je vindt hier verschillende (artistieke) muzikanten, theaterstukken en toffe workshops om iets leuks te leren.
  • Bonjour French Festival. Een event met vrijheid, gelijkheid en verbroedering – gekoppeld aan de Franse cultuur, als centrale thema’s.
  • SPRINGTIME. Een gaaf festival om de overgang van de winter naar de lente in te luiden, gehouden begin september in Surfers Paradise. Helemaal gratis bovendien!
  • Groundwater Country Music Festival. Country all over tijdens dit leuke driedaagse festival in oktober. Het event vindt plaats in Main Beach.
  • Over Main Beach gesproken: Pandemonium in april is hier een ander vet feest indien rock tot je favo muziekstijlen behoort.
  • Promiseland. Hier krijg je letterlijk een beetje van alles. Van R&B en reggae tot aan punk en rock & roll. De locatie is Broadbeach.

 

Ga shoppen op de lokale markten

Gold Coast wordt geroemd om de talrijke leuke markten die in de stad verspreid liggen. De kraampjes variëren van muzikale optredens tot aan lokale specialiteiten. Je vindt er werkelijk alles. En wat te denken van de farmer markets waar je een flinke lading verse producten kunt inslaan voor je eigen barbecue, picknick of hostel, indien er een keuken is.

Wat zijn nu de leuke markten in Gold Coast? Check de volgende tips:

  • The Village Markets. Deze sfeervolle markt wordt iedere eerste en derde zondag van de maand gehouden bij de Burleigh Heads State School. Je hebt hier onder meer divers internationaal eten en bovendien gezellige livemuziek.
  • Miami Marketta. Hier kun je een aantal dagen per week binnenlopen en verschillende internationale streetfood-gerechten proeven.
  • Burleigh Market. Elke zondag wordt hier een heleboel biologische groenten en fruit verkocht. Tevens vind je er verschillende kraampjes met bakkerij-, vlees- en visproducten. Livemuziek maakt het plaatje compleet!
  • Chinatown Street Markets. Op iedere eerste zaterdag van de maand kun je terecht in Chinatown (Southport) om je te laten inspireren door Aziatische atmosferen. Bovenal de plek bij uitstek als je zin hebt in een lekkere curry!
  • Gold Coast Organic Farmers Market. Wanneer je naar pure producten op zoek bent is de Gold Coast Organic Farmers Market vlakbij Broadbeach een aanrader. Verse producten, direct vanuit de boerderij geleverd.
  • Palm Beach Farmers Market. Dit is wederom een boerenmarkt, zaterdags gehouden in Palm Beach.
  • Surfers Paradise Beachfront Markets. Een leuke markt gericht op kleding en accessoires direct naast het strand van Surfers Paradise.

 

Ga barbecueën

Voor BBQen of picknicken is Gold Coast een stad die je helemaal blij maakt. Je kunt zowel aan de kust als in het binnenland terecht om je eigen eten te bereiden, vaak op gratis beschikbare barbecues. Inderdaad, het vlees, vis en de groenten zal je zelf moeten aanschaffen. Al mag je doorgaans gratis gebruikmaken van de barbecue zelf. Een typisch voorbeeldje van Australische gastvrijheid.

Enkele aanraders om te barbecueën en picknicken zijn Justin Park (Burleigh Heads), Burleigh Hill (Burleigh Heads), Evandale Park (Surfers Paradise), Cascade Gardens (Broadbeach), Laguna Park (Palm Beach), Goodwin Park (Coolangatta), Pratten Park (Broadbeach), Springbrook Centenary Parklands (Springbrook), Rainbow Bay, Tallebudgera (Palm Beach) Creek en Currumbin Rock Pools (15 minuten rijden vanaf Currumbin Beach).

Gooi die briketten in de vuurkorf, leg het rooster erop, marineer je steak en bakken maar! Voor de echte grillmasters onder ons: marineer het vlees niet voor maar tijdens het bakken, het maakt je steak extra lekker.

Maak gebruik van Meat in a Park om te checken waar in Gold Coast je gratis kunt grillen en gaan met die banaan!

 

Snuif cultuur

Hoewel Gold Coast nou niet meteen als culturele hotspot bekendstaat, vind je er diverse galeries en musea die absoluut de moeite waard zijn. Meerdere daarvan kun je gratis bezoeken. Indien je interesse hebt in kunst en cultuur, zal je je hier prima vermaken.

Een van de boeiendere kunstgalerieën is zonder twijfel ArtVo Gold Coast. Je komt er allerlei fascinerende kunstwerken en illusies tegen die je aan het denken zetten.

Jellurgal Aboriginal Cultural Centre, daarentegen, richt zich op iets compleet anders. Je komt er van alles te weten over Aboriginals, het culturele centrum wordt bovendien door Aboriginals gerund. Erg interessant!

Ten slotte is het Gold Coast Hinterland Heritage Museum het noemen waard. Hier ga je vooral naartoe wanneer je geïnteresseerd bent in gebouwen, artefacten en andere objecten die tot de geschiedenis van Gold Coast behoren.

 

Maak een dagtrip naar Moreton Island

De scheepswrakken langs de kust van Moreton Island

Heb je het gehad met de hectiek in de Gold Coast en zoek je liever iets authentiekers op? Doe dan een dagtrip naar Moreton Island, een regelrecht paradijs voor de meer avontuurlijke reiziger.

Je kunt er snorkelen bij scheepswrakken, crossen op zandduinen, in een lagune baden en dolfijnen van dichtbij bewonderen. Of wat dacht je van een spannende nachtsafari?

Rondom het eiland wemelt het van de ongerepte stranden en op bepaalde plekken kan je lekker surfen. Het bekendste strand is het ietwat lastig te bereiken Honeymoon Bay.

 

Welke tours in Gold Coast zijn leuk?

Hieronder zie je een overzicht de populairste tours in de Gold Coast. In een paar klikken heb je jouw uitstapje geboekt.

Powered by GetYourGuide

 

Welke eet- en drinktentjes in Gold Coast zijn aanraders?

Koffie en Australië is een match made in heaven. Het zal je zodoende niet verbazen dat je qua koffiebars ook in de Gold Coast niets tekort zult komen. In Surfers Paradise zijn Stairwell Coffee en Olive Coffee twee echte aanraders om een bakkie te doen. Een andere tent die je als koffie-liefhebber niet wilt missen is Vector Coffee in het ietsje noordelijker gelegen Southport. Ze hebben daar bovendien heerlijke ontbijtjes.

Mocht je trek hebben in Italiaans, sla Alfresco Italian Restaurant in Surfers Paradise dan beslist niet over. Werkelijk alles van de kaart is hier lekker en authentiek. Mocht het vol zitten, wacht dan eventjes voor een tafeltje. Je zult er geen spijt van krijgen.

Na alle pasta, pizza en andere Italiaanse hapjes is het de dag erop wellicht tijd om een hapje Japans te eten? Daarvoor is Yamagen Japanese Restaurant in Surfers Paradise een van de betere opties. Zelf ben ik fan van sashimi met wasabi en sojasaus, en jij?

In datzelfde Surfers Paradise is Baba Joon Persian Grill de uitblinker als het aankomt op grill-specialiteiten. De rokerige smaak van het vlees doet het water in je mond lopen, bovendien krijg je er behoorlijk grote porties.

Heb je juist zin in tapas? Check dan The Vault Bar & Tapas.

Een geliefde spot onder backpackers om Indiaas te tafelen is Curry Express Surfers Paradise. Je hebt er tal van kruidige curry’s, naan-broden, dosai en ga zo maar door. Zo lekker 🙂 .

Ook Little Bali Street Food is een favoriet bij menig reiziger. Hier kun je heerlijk Indonesisch eten, uiteraard met beroemde gerechten als ‘nasi goreng’ en ‘mie goreng’ op de kaart. De sfeer doet je gevoelsmatig eventjes op Bali belanden.

Buiten Surfers Paradise valt evengoed genoeg te smikkelen trouwens. Voor een Australische eetbelevenis ga je naar de The North Room. Een heerlijke focaccia eet je bij Little Truffle en Jimmy Wah’s is de moeite indien je van Vietnamees houdt.

Wat trouwens ook nog een coole ervaring is, is een drankje doen in de IceBar Surfers in Surfers Paradise. Cocktails drinken en spelletjes spelen in een vrieskist, bijzonder toch? Wel is het behoorlijk prijzig en zeer toeristisch.

 

Waar in Gold Coast raad ik je aan om te overnachten?

Hieronder heb ik de fijnste slaapplekken in de Gold Coast voor je op een rijtje gezet, en om precies te zijn voor Surfers Paradise, Coolangatta, Burleigh Heads en Broadbeach.

Bunk Surfers Paradise is top als je in Surfers Paradise een hostel zoekt. Surf Inn Boutique Backpackers en Tequila Sunrise Hostel Surfers Paradise zijn twee andere hosteltips die ik hier voor je heb. Betaalbare privé-kamers vind je bij E.S. Surfers Paradise. Zoek je een luxer verblijf in Surfers Paradise, dan zit je helemaal op je plek bij het JW Marriott Gold Coast Resort & Spa. Of ga voor een eigen appartementje bij Luxury Ocean View Studio Apartments.

Leuke verblijven voor backpackers in Coolangatta zijn YHA Coolangatta en The Bamboo Guest House. Een tof hotel is The Pink Hotel Coolangatta. Of boek een luxe appartement bij Reflection on the Sea.

In Burleigh Heads Timbertop for Life een coole plek waar je bovendien relatief betaalbaar een privékamer boekt. Heb je liever een appartement? Check dan The Seaport Burleigh.

Mocht je iets luxueus zoeken in Broadbeach, The Darling at The Star Gold Coast vinkt alle eisen die je hebt af. Een budgetvriendelijke studio die van alle gemakken voorzien is, is Broadbeach Business or Leisure.

 

Hoeveel dagen raad ik je aan om in Gold Coast te blijven?

Een kleurrijke zonsondergang gezien vanaf Currumbin Beach

Over het algemeen zal je het na 2 of 3 dagen wel gezien hebben in de Gold Coast. Dit is in elk geval hoelang de meeste reizigers in het plaatsje blijven plakken.

Het ligt natuurlijk anders indien je surflessen wilt nemen, een rustperiode inlast met strandhangen of wanneer je Gold Goast als tijdelijke uitvalsbasis gebruikt om plekken in de omgeving te bezoeken.

 

Hoe zit het met transport in Gold Coast?

De tram is een fijne manier om je in de Gold Coast te verplaatsen

Aangezien Gold Coast de zesde stad van Australië is en een kustlijn heeft die zich uitstrekt over een lengte van maar liefst 70 kilometer, zal je ondanks de goede wandelvoorzieningen eveneens gebruik moeten maken van vervoer om in de verschillende gebieden te kunnen komen.

Qua openbaar vervoer is het in de Gold Coast gelukkig allemaal supergoed geregeld.

Zo rijden er bussen van Translink tussen het noorden en zuiden. Treinen en trams opereren op hetzelfde transportnetwerk. Het is handig om een Go Card te kopen, te vergelijken met een OV-chipcard in Nederland. Je knalt er wat geld op, en op die manier kan je makkelijk rondreizen en de stad verkennen. Bovendien bespaar je er geld mee. Voor 10 AUD per dag heb je zelfs de mogelijkheid om een dag onbeperkt te reizen.

Vanuit Gold Coast Airport rijden naar Surfers Paradise, je bent zo’n 3 kwartier onderweg.

 

Wat is de beste reistijd voor Gold Coast?

In de Gold Coast heerst een subtropisch klimaat, daarmee is het er eigenlijk heel het jaar door lekker weer. Je zult niet snel in extremen terecht komen. Per jaar schijnt de zon meer dan 300 dagen. De laagste temperatuur is 12°C, terwijl de hoogste 29°C is.

De mooiste maanden om de oostkust te bezoeken zijn april en mei. In deze periode staat de natuur in volle bloei, is er niet of nauwelijks neerslag en zal je ook in de avonduren genieten van aangename temperaturen.

Vervolgens wordt het in juni en juli wat kouder, al is het nog steeds prima met een gemiddelde van 20°C.

Van augustus tot oktober is het weer rond de oostkust van Australië vergelijkbaar met de eerder genoemde maanden april en mei, prima dus!

De meeste drukte is van juni tot en met augustus en in september en oktober. Wil je de piekperiodes vermijden, kun je die maanden daarom beter overslaan.

 

Hoe kom je in Gold Coast?

Vanuit zowel Brisbane als Byron Bay is het pak ‘m beet 1,5 uur rijden om in de Gold Coast te komen.

Je kunt zelf met de auto gaan of op de bus stappen, busmaatschappij Greyhound verzorgt ritten langs de gehele oostkust. Tussen Cairns en Gold Coast rijden bovendien treinen.

Vertrek je in Sydney, reken dan op dik 14 uur reizen per bus en zo’n 9 uur met de auto.

Er is tevens een vliegveld in Gold Coast, in de buitenwijk Bilinga nabij Coolangatta. Vlieg je er van Sydney naartoe, ben je 1 uur en 20 minuten onderweg.

Haal het maximale uit je reis door Australië

Ben je op zoek naar routes? En heb jij geen zin in gedoe tijdens de planning van je avontuur? Wil jij simpelweg het maximale uit je reis door Australië halen? Dan heb ik iets voor je wat je niet mag missen.

Samen met een aantal andere doorgewinterde reizigers heb ik namelijk Backpackgids Australië ontwikkeld. En als je naast Australië ook nog naar Nieuw-Zeeland gaat, dan is Backpackgids Nieuw-Zeeland ook echt een aanrader.

Je hoeft niks meer uit te zoeken, al het belangrijke en lastige voorwerk hebben wij voor je gedaan.

In de gidsen vind je onder meer:

Cruciale informatie voor je vertrekt.
Duidelijk uitgestippelde routes waar je direct mee op pad kunt.
Waardevolle transportinfo waarmee je zeeën van tijd bespaart.
Toffe accommodaties, eetzaakjes en bekende maar ook geheime plekjes.
Insider-tips, secrets en travel hacks die je gezien moet hebben.

Backpackgids Australië

Ga jij binnenkort Down Under? Dan is deze klassieker onder de backpackgidsen een must om te hebben. Klik op de knop hieronder.

Backpackgids Nieuw-Zeeland

Ik kan kort zijn: deze gids moet je gewoon hebben als je naar Nieuw-Zeeland gaat. Klik op de onderstaande knop.

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw