Ao Nang: alles wat je wilt weten over deze bruisende kustplaats

Ao Nang is een populaire bestemming in de provincie Krabi en ik kwam er voor het eerst in 2017. Samen met mijn moeder en haar vriend, die me bezochten tijdens mijn avontuur in Thailand. De levendige kustplaats is met name bekend vanwege het lange uitgestrekte strand dat grenst aan torenhoge kalksteenrotsen, de eilanden in de omgeving en vanwege de gezellige straten met winkeltjes, massagesalons en eetzaken.

De voor Thailand inmiddels beroemde spreuk “Welcome, massage?” zal je hier regelmatig om de oren vliegen.

Om het kort te houden: ik heb het er destijds erg naar m’n zin gehad. Een week met m’n moeder en haar vriend en een weekje alleen, nadat ik gedwongen terugkwam uit Trang waar het continu regende. Eind 2022 ben ik wederom naar Ao Nang gekomen om te kijken hoe het er allemaal voorstond na het hele corona-gebeuren. Begin 2023 ben ik weer teruggegaan, ditmaal nog een keer met m’n ma waarmee ik 3 weken samen in Zuid-Thailand heb gereisd.

En eigenlijk is alles er hetzelfde gebleven als je het mij vraagt. Er zijn misschien wat nieuwe hotels en eettentjes geopend en oude failliet gegaan, maar Ao Nang is en blijft Ao Nang. Daarmee bedoel ik: veel mensen, het goudgele strand begrensd door rotsen van kalksteen en ontelbaar veel shops en tour agencies. Een typische vakantiespot,

Ik moet zeggen dat ik de laatste keer net zo goed genoten heb, al waren 4 dagen wel genoeg. We kwamen van het rustgevende eilandje Koh Jum en Ao Nang is simpelweg compleet het tegenovergestelde. Dit wist ik natuurlijk al, maar ik miste stiekem toch die eenvoudige Thaise eettentjes, straten zonder hotels en de algehele sfeer die daar bijhoort. Daarnaast vond ik het redelijk stuitend om te zien dat toeristen er zonder gêne apen lopen te voeren, om de perfecte Instagram-foto te kunnen schieten.

Nu was het ook zo dat onze reis van 3 weken ineens over was en ik alleen achterbleef in Ao Nang. Zoiets hakt er bij mij best wel in, ongeacht de plaats waar ik zit. En omdat we de tijd er samen hadden doorgebracht, wilde ik het liefst zo snel mogelijk weg. En dus ben ik naar Krabi gegaan.

Eén ding is voor mij wel duidelijk: je moet hier absoluut niet zijn als je het authentieke Thailand wilt zien. Je zou het meer kunnen vergelijken met bekende badplaatsen in Turkije en Griekenland en de bijkomende levendigheid en gezelligheid die je daar vindt.

Weet daarom ook dat alles in Ao Nang een stuk duurder is dan je gewend bent. Gebakken rijst met garnalen voor 70 THB kun je bijvoorbeeld op je buik schrijven. In plaats daarvan betaal je bij een ‘Thais’ restaurant al snel 130 THB voor dit heerlijke gerecht. Voor Nederlandse begrippen nog steeds niet schokkend natuurlijk, maar wel gewoon twee keer zo duur als normaal. Verder krijg je qua accommodatie veel minder waar voor je geld dan in het nabijgelegen Krabi Town. Logisch, dat wel, want daar komen gewoonweg minder toeristen.

Dit gezegd hebbende, zit jij eraan te denken om Ao Nang in je reis door Thailand op te nemen? Lees dan zeker even verder, want ik ga je alles vertellen over deze geliefde -en door sommige gehate- badplaats.

Waar kun je lekker eten? Is er meer te beleven dan enkel en alleen luieren op het strand? Welke accommodaties zijn fijn? Hoe kom je er?

Je leest het allemaal in deze gids.

Bezienswaardigheden en activiteiten in Ao Nang en omgeving

Wat is er te doen in Ao Nang? Is er meer dan alleen zon-zee-strand? Op die vraag geef ik je in dit gedeelte een antwoord.

 

1. Ga lekker aan de wandel, shop en chill op Ao Nang Beach

In de hoofdstraat van Ao Nang is het nooit saai

Op de dag dat we -ik, m’n moeder en haar vriend- aankwamen in Ao Nang, had ik het idee in het Bangkok van Krabi beland te zijn. Een lange straat volgestopt met eetzaakjes, hier en daar enkele ketens zoals Starbucks en McDonald’s, reisbureaus, bars en allerlei shops.

Het is niet persé dat ik fan ben van zo’n omgeving, maar voor dit moment vond ik de levendigheid heerlijk. Zeker aangezien we net afkwamen van de erg rustige eilanden Koh Yao Yai en Koh Yao Noi. En ik zeg het wel vaker: afwisseling is key om je reis leuk te houden.

Toen ik er in 2023 met m’n ma was heb ik het er ook een fijne tijd gehad. Na 4 volle dagen vond ik het echter mooi geweest en keerde ik via Krabi Town terug naar de relatieve rust van Koh Lanta.

Wat is nou de hoofdactiviteit in Ao Nang? Nou, voor de meeste mensen is dit gewoonweg rondslenteren, shoppen, eten en relaxen op het strand.

Het altijd gezellige Ao Nang Beach

Als je bijvoorbeeld nog op zoek bent naar coole tanktops, flodderbroeken met gave prints, een Singha- of Chang-T-shirt, gekopieerde boxershorts van de welbekende merken of iets in die trant, dan gaat het in Ao Nang helemaal goed komen. Het barst er namelijk van de shops met kleding, prullaria en andere leuke items.

Wanneer je het gehad hebt met rondstruinen kun je even lekker uitpuffen op het strand of een verfrissende duik nemen. Je ziet natuurlijk niet voor niets bij Ao Nang Beach. Er is gelukkig genoeg schaduw, al ligt het er vaak afgeladen vol.

 

2. Loop de Monkey Trail naar Pai Long Beach

Volgens mij wilde hij iets duidelijk maken 😀

Aan het eind -de zuidkant- van Ao Nang Beach is een trail die via enkele steile trappen naar Pai Long Beach loopt. De baai ligt voor het luxueuze Centara Grand Resort. Pai Long Beach vind je overigens tussen Ao Nang Beach en Tonsai Beach -dat bij Railay hoort- in.

Apen zie je bij het startpunt, waar ze zich verzamelen aangezien talloze toeristen ze daar voeren om een ‘leuke’ foto te maken. Jammerlijk om te zien, al doe je er vrij weinig aan. In 2023 weten de meeste mensen toch wel dat zoiets niet goed is, zou je denken? Helaas zijn er een hoop lui die ofwel schijt eraan hebben of waarbij dit bewustzijn bij ontbreekt.

En ik wil echt niet het heiligste jongetje uit de klas uithangen hoor… Het is gewoon shit om te zien zeg maar.

Een Russische vrouw gaf wortels aan een van de apen en maakte ondertussen foto’s. Het moment waarop ik beleefd duidelijk maakte dat voeren niet handig is. “It are just carrots,” was het antwoord. Ze zei het vriendelijk overigens, alsof ze er geen weet van had. Toen liet ik het er maar bij zitten. Je wilt immers niet in een discussie -of slechter- terechtkomen.

Tijdens de wandeling zal je waarschijnlijk geen apen zien trouwens. In de twee keren dat ik de trail heb gelopen was dit in ieder geval zo.

De wandeling zelf valt heel erg mee. Het is op sommige punten steil, al ben je met een minuutje of tien, vijftien bij het indrukwekkende strand. Met name indrukwekkend omdat de immense kliffen en de jungle-wildgroei hier erg goed zichtbaar zijn. Het water is daarentegen niet kristalhelder of zo, net zo min als bij Ao Nang Beach trouwens. Maar hey, we mogen niet klagen hè 😀 , check de foto hieronder:

Normaal ga je naar een strand voor het witte zand of het heldere water – Pai Long Beach bezoek je voor deze kalksteen-kliffen

Bij aankomst wordt je gevraagd om in te checken door je naam op te schrijven en bij het weggaan weer uit te checken. Ik heb hem trouwens op blote voeten gelopen, wat prima te doen was.

 

3. Pak de boot naar Railay

Kleurrijke longtailboten op Railay West Beach

Hmm… Moet ik dit eigenlijk wel aanraden als ik er zelf niet heel enthousiast over ben? Naja, het zou eerlijk gezegd vreemd zijn om Railay niet te noemen, want het is zonder te overdrijven een van de mooiere spots van Thailand. De massale drukte zorgt er wat mij betreft echter voor dat deze ooit onontdekte droomplek haar glans verloren heeft.

Desalniettemin heb je er met Tonsai Beach een relatief rustig gedeelte waar een coole, hippie-achtige vibe hangt. En als je van rotsklimmen houdt of dit graag wilt leren (check deze tour), is Railay sowieso de place to be.

Vanuit Ao Nang spring je op een longtailboot -100 THB voor een enkeltje- en 15 minuten later ben je er al. Je hebt diverse opstappunten, waarvan deze er een is.

 

4. Maak een dagtrip naar de eilanden

Koh Poda, een paradijsje nabij Ao Nang

Man, hoeveel tours kunnen er zijn? In Ao Nang is het aanbod gewoon te bizar voor woorden. Laat ik je een handje helpen en je keuzeopties te verkleinen tot drie.

Allereerst is er de 4 Island Tour -bijvoorbeeld deze-, die naast Railay een van de meest geboekte dagtrips in de Krabi-regio is. Je bezoekt hierbij de paradijselijke eilandjes Koh Kai, Koh Tup, Koh Mor en Koh Poda om te chillen en te snorkelen. Maar bijvoorbeeld ook het beroemde -en beruchte- Maya Bay bij Koh Phi Phi waar The Beach deels is gefilmd.

Een ander geliefd uitstapje is naar de Hong Islands. Je vaart in een longtailboot, deels door de mangroves, en krijgt prachtige rotsformaties te zien. Op Koh Hong klim je richting de top van het Hong Island 360° Viewpoint waar je een waanzinnig uitzicht hebt op de oceaan en de daaruit oprijzende karstkliffen. Uiteraard is er ook voldoende tijd om te snorkelen, onder andere rond het piepkleine rotseiland Koh Daeng. Een aanrader om te boeken is deze tour.

Verder weg en behorende bij de fameuze Phang Nga Bay, ten slotte, ligt James Bond Island. Ze vormde in 1974 het decor voor The Man with the Golden Gun en is daarmee uitgegroeid tot een ware publiekstrekker. Bekend is hier de eenzame krijtrots die liefst 20 meter boven het turquoise water uittorent en omsingeld wordt door rotsachtige eilandjes. Dit cadeautje van de natuur geeft het landschap een onwerkelijk aanzicht. Om de meeste drukte te ontwijken is deze semi-privétour aan te raden.

 

5. Baad met olifanten in het Aonang Elephant Sanctuary

Ook het Krabi Elephant Shelter is een plek waar ze goed met de dieren omgaan

Olifanten, wat een bijzondere beesten hè? Nu stikt het in Thailand van de opvangcentra en is het altijd maar de vraag of ze daadwerkelijk diervriendelijk zijn. Bij het Aonang Elephant Sanctuary weet je in ieder geval dat dit helemaal snor zit. Hier lopen de olifanten vrij rond en kan je in alle rust met ze baden.

Je kunt er zelf heengaan en ter plaatse een tour regelen of een tour als deze boeken. Reken op ongeveer 3 uur.

Vlak ernaast heb je trouwens ook het AONANG ELEPHANT PARK. Skip deze dieronvriendelijke plek, het is ontzettend sneu hoe men hier met de dieren omgaat. Zo zijn de poten van de olifanten aan elkaar geketend met metalen kettingen. Dieptriest!

Nog een opvangplaats die goed bekendstaat is de Krabi Elephant Shelter. Mijn zusje is daar eind 2023 geweest en was helemaal enthousiast.

 

6. Huur een motorbike en verken de omgeving

De reusachtige gouden Boeddha van Krabi bij de Tiger Cave Temple

Een scooter huur je voor 250 THB per dag. Ze vragen soms ook 300 THB, maar dit is echt niet nodig. 250 THB is voor Thaise begrippen al vrij aan de prijs namelijk.

En op avontuur gaan met een scooter dat is zeker aan te raden, want de omgeving met de krijtsteen-kliffen is prachtig om doorheen te rijden. Zo ben ik jaren geleden al eens op Klong Muang Beach neergestreken, wat nog altijd een erg mooi en met name rustig strand is. Je rijdt er in zo’n 20 minuten heen en komt in een compleet andere wereld terecht.

Kong Muang Beach is een veel rustiger strand dan Ao Nang

Verder ben ik richting de Tiger Cave Tempel gereden -40 minuten reistijd- waar ik via 1.237 treden bij de voor Krabi iconische gouden Boeddha ben uitgekomen. De Thaise naam voor deze trekpleister is ‘Wat Tham Suea‘. Een bezienswaardigheid die de moeite waard is om gezien te hebben. Of laat ik het anders zeggen: een must 🙂 . Al is het wel oppassen geblazen voor de vele apen die er rondlopen en nogal agressief uit de hoek kunnen komen. Zelf heb ik hier overigens geen last van gehad, maar als je de reviews op Google leest dan lees je flink wat andere ervaringen.

Daarnaast kan je natuurlijk een kijkje nemen in Krabi Town, een veel gemoedelijkere plek dan Ao Nang. Heel veel is daar echter niet zozeer te beleven, al vind ik de avondmarkten -bijvoorbeeld de Black Crab Night Market- er wel erg gezellig. De rit vanuit Ao Nang duurt om en nabij de 25 minuten.

Indien je je Thaise visum wilt verlengen is dit ook mogelijk vanuit Ao Nang. Het immigratiekantoor is een dik half uur rijden. Ikzelf heb het al meerdere keren gedaan en het is echt een fluitje van een cent. De Krabi Immigration is serieus een van de fijnste en makkelijkste kantoren waar ik geweest ben. Meestal sta je in 10 minuten alweer buiten.

 

Welke zaakjes zijn leuk qua eten en drinken?

Hieronder vind je mijn tips op het gebied van eten en drinken in Ao Nang. Je hebt in ieder geval keuze genoeg, al valt het niet mee om een authentiek Thais restaurantje te vinden kan ik je zeggen.

 

Thais

Kai Tuan: mijn favoriete eet-tentje in Ao Nang

De keerzijde van de vele toeristen is dat er nogal wat (dure) restaurants zijn en weinig echt lokale tentjes. Zeker hoe verder je naar het strand loopt. Een uitzondering is Kai Tuan, waar ik eigenlijk bij toeval uitkwam.

Het zaakje ziet er verre van fancy uit, de gezichtsuitdrukkingen van de man en vrouw zijn niet altijd even uitnodigend en de menukaart telt slechts een stuk of tien gerechten. Maar wat kan deze vrouw goed koken! En de man des huizes is een beetje de entertainer van de toko die -als ‘ie in de stemming is- een praatje maakt met de gasten.

Zelf vind ik de fried rice, de ’tom yum’ en de romige kokossoep met kip -’tom kha kai’- hier erg goed. Een ander een pluspunt is dat alles er voor Ao Nang-begrippen goedkoop is. Veel goedkoper dan de omringende restaurantjes. En wat mij betreft tevens lekkerder.

Kai Tuan vind je bij de 7-Eleven naast het Ava Sea Resort.

Wandel je een stukje verder, dan kom je vanzelf bij The Best One Pad Thai waar je ook lekkere local food voor een zacht prijsje hebt. Anders dan de naam suggereert heb je er veel meer dan alleen het bekende gerecht ‘pad thai’ trouwens.

Een stuk verderop ten noorden van Ao Nang Beach (hier) ligt ook nog een gezellig straatje met een aantal leuke eettentjes. Niet persé authentiek, maar wel met goed Thais eten. Ik ken dit gedeelte min of meer toevallig omdat we in het nabije Deevana Plaza verbleven. Aanraders vind ik hier Thai Food Sawasdee, het kleine restaurantje ertegenover (sorry, ben de naam vergeten) en het Phanom Benja House Bar And Restaurant.

Een gezellige plek om ’s avonds overheen te struinen is de Ao Nang Landmark Night Market. Je hebt er tal van eetkraampjes en stalletjes met kleding en souvenirs.

Tip: hoe verder je van het strand loopt, hoe meer goedkope en lokale (fruit)stalletjes je tegenkomt. Zowel ten noorden als zuiden van Ao Nang Beach.

Internationaal

Als je eens iets anders wilt dan de Thaise keuken, dan heb je in Ao Nang oneindig veel mogelijkheden. Zo is het me opgevallen dat er onwijs veel Indiase zaken hun deuren hebben geopend. Ben jij ook fan? Twee aanraders zijn Tandoori Delight en het Madras Cafe Krabi.

Wat ik zelf zo nu en dan super vind is om ’s middags na op het strand gechild te hebben een hartige pizza te eten. Pizzeria’s heb je gelukkig genoeg in Ao Nang, een toppertje is Caesars Pizza Aonang.

Mocht je nog trek hebben in Japans, ga dan sushi eten bij Sushi Sababa.

 

Ontbijt

Ontbijten kan je bij je accommodatie doen of bij een leuk ontbijtzaakje. Voor een lekkere smoothie bowl raad ik je aan naar BUZZ Organic Food & Drink of Café 8.98 Ao Nang te gaan.

Pak daar ook een koffie, of doe dit bij mijn favoriete koffietentje dat ik onder het volgende kopje bespreek.

 

Koffie

De beste en leukste koffiebars vinden is altijd een van de dingen die ik standaard doe als ik op een nieuwe plek ben. Zo kwam ik in 2017 uit bij Mother Marché Dit is een supermarkt met veelal geïmporteerde producten. Handig, mocht je bijvoorbeeld een fles wijn, oude kaas of een pak Italiaanse salami willen kopen. Maar het meest boeiende aan de winkel is wat mij betreft de koffiebar waar je bij binnenkomst direct op stuit, al is het zeker niet de meest gezellige plek om te zitten. Voor een koffie-togo is het echter helemaal prima. Toen ik er laatst was leek deze bar echter niet meer in gebruik, dus pin me er niet op vast dat je er terechtkunt voor een bakkie 😉 . Het apparaat stond er echter nog wel.

De Sun Coffee Bar is mijn favo koffietentje in Ao Nang

Onlangs ben ik als gezegd teruggegaan naar Ao Nang en heb ik de voor mij beste koffiespot van de badplaats gevonden: de Sun Coffee Bar. Dit schattige kleine zaakje heeft heerlijke espresso en de iced long black die ik er dronk smaakte helemaal super. Je kunt buiten op het terras zitten of binnen in de gekoelde bar een plaatsje nemen. Bestel je favo drankje en geniet 🙂 .

 

Waar in Ao Nang raad ik je aan om te overnachten?

Mocht je op zoek zijn naar wat meer luxe en heb je het misschien wel even helemaal gehad met hostels, dan is BlueSotel echt een aanrader. En voor een hotel tevens goed betaalbaar.

Er is een bescheiden gym om aan je fitheid te werken en een heerlijk zwembad met daarin een bar. Als je iets meer betaalt, kun je zelfs een kamer nemen die aan het water grenst. Je kunt vervelender wakker worden. De afstand naar Ao Nang Beach is ongeveer 700 meter. Het fijne is bovendien dat je middenin de bruisende hoofdstraat zit, maar dat de kamers lekker rustig zijn.

Het zwembad van BlueSotel

Echter, waar ik nog het meest over te spreken ben, is het ontbijt. Het beste wat ik tijdens m’n reis heb gehad. Stel je voor: een buffet met croissantjes, flensjes, muesli, verse melk en yoghurt, allerlei soorten fruit, koekjes, cake, mensen die eieren voor je bakken en meerdere soorten goed brood. En allerlei Aziatische gerechten. Dit alles in een fijne open omgeving, met tevens enkele tafeltjes buiten in de frisse lucht. Echt super (sorry, ben ik iets te enthousiast 😀 ?)!

Mocht je nou alleen het ontbijt willen meemaken, dan kun je voor 10.00 uur altijd even binnenlopen. De prijs is 400 baht, zo’n 10 euro.

Tegenwoordig is er bovendien een BlueSotel op 200 meter van Ao Nang Beach, het BlueSotel SMART. De prijzen liggen hier echter een stukje hoger.

Het hotel waar m’n moeder en ik de laatste keer verbleven was Deevana Plaza. Ook daar is het ontbijt super, al zijn de kamers er aan de donkere kant.

Behalve comfortabele hotels barst het in Ao Nang van de kwalitatief goede hostels. Als je in je uppie reist is dit ideaal, je kan zo namelijk vrij makkelijk andere backpackers ontmoeten. En uiteraard bespaart het je een hoop geld. Wel zo prettig natuurlijk.

Drie hostels die ik je aanraad zijn het TAN Hostel x Cafe, het K-Bunk Hostel en het Surf Hostel.

Tip: let bij het boeken van je accommodatie goed op de locatie. Veel ho(s)tels zitten namelijk 2 of zelfs meerdere kilometers van het strand af. Dat is qua afstand niet ideaal als je wilt lopen. Wil je in de rust zitten, dan is het echter wel beter om even buiten Ao Nang te zitten. Je hebt er mooie plekjes in de natuur, bijvoorbeeld hier.

Hoe zit het met transport in Ao Nang?

De levendige promenade parallel aan Ao Nang Beach met terrasjes en massagesalons die langs het strand loopt

In Ao Nang kun je alles makkelijk te voet doen. Da’s altijd fijn!

Om de omgeving te verkennen adviseer ik je een scooter te huren. Dit kan voor 250 THB per dag.

Er rijden verder ‘songthaews’ die als lokale busjes dienen. Je kunt er bijvoorbeeld mee naar Krabi Town reizen. Op de hoofdweg kun je overal opstappen, steek daarvoor je hand omhoog op het moment waarop je zo’n busje ziet naderen. Je hebt er tevens een aantal haltes, zoals deze.

Tot slot zal je regelmatig worden aangesproken met de vraag of je een taxi nodig hebt. Meestal gaat het om tuk-tuk’s of locals die een busje hebben. Soms ook officiële taxi’s, al zie je die minder. Het kan handig zijn wanneer je zelf niet op een scooter wilt stappen en naar plekken als de Tiger Cave Tempel of de luchthaven van Krabi wilt.

 

Hoe kom je in Ao Nang?

De Monkey Trail, ga jij ‘m ook lopen?

Ao Nang is vanuit talloze plekken te bereiken. Vertrek je in Krabi Town dan duurt het een krap half uur met de lokale bus en de kosten zijn 50 THB. Met de taxi is een andere optie, je bent dan iets sneller en het kost je 500 THB. Vanaf Krabi Airport kost het 600 THB en duurt het plus minus 45 minuten.

Vanaf Phuket heb je minivans (2,5 uur reistijd) en de ferry (2 uur reistijd) die je direct in Ao Nang afzetten.

Verder kan je er vanaf diverse eilanden direct naartoe varen, je komt dan aan bij de Noparatthara Pier. Voorbeelden zijn Koh Phi Phi (1 uur reistijd), Koh Lanta (2 uur reistijd) en Koh Jum (1,5 uur reistijd).

Tickets kun je bij reisbureautjes kopen of online via 12Go Asia.

 

Heb jij vragen over Ao Nang? Of wil je tips delen? Laat het me weten in de comments.

Haal het maximale uit je reis door Thailand

Ben je op zoek naar routes? En heb jij geen zin in gedoe tijdens de planning van je avontuur? Wil jij simpelweg het maximale uit je reis door de Thailand halen? 

Lees dan even verder.

Speciaal voor Thailand-backpackers heb ik namelijk Backpackgids Thailand gemaakt. Dit heb ik gedaan op het prachtige eiland Koh Phangan. Met de insider-tips, gave routes en andere waardevolle info kan ik wel zeggen dat de gids een must is voor je reis. De reacties die ik erop krijg maken me helemaal blij 🙂 .

En als je naast Thailand ook nog naar andere landen in Azië gaat, dan is Backpackgids Azië ook echt een aanrader.

Je hoeft niks meer uit te zoeken, al het belangrijke en tijdrovende voorwerk is voor je gedaan.

In de gidsen vind je onder meer:

Cruciale informatie voor je vertrekt.
Duidelijk uitgestippelde routes waar je direct mee op pad kunt.
Waardevolle transportinfo waarmee je zeeën van tijd bespaart.
 Toffe accommodaties, eetzaakjes en bekende maar ook geheime plekjes.
 Insider-tips, secrets en travel hacks die je gezien moet hebben en waarmee je flink wat geld bespaart.

Backpackgids Thailand

Backpackgids Thailand heb ik geschreven op het Thaise eiland Koh Phangan en is een feestje om te lezen. Klik op de knop voor meer informatie.

Backpackgids Azië

Door reizigers bestempeld als “Het meest veelzijdige product om alles uit je reis door Azië te halen.” 

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.
2 Antwoorden
  1. Priscilla

    Hoiii k ga binnenkort naar thailand eerst maleisie .. k blijf niet zo lang vandaar dat ik een binnenlandse vlucht vanaf bangkok naar krabi wil nemen voor de aonang strnd en railey beach .. weetje hoelang het duurt vnaf de airport krabi naar de eerste strand .. w komen 9 uur aan in d ochtend en onze vliegtuig vertrekt weer 6 uur bij krabi .’wil even een indicatie hebbben zodat k voormezelf
    Kan nagaan als het realistisch is of dat ik toch , wat k liever niet wil daaar moet overnachten.

    1. Avatar foto
      Robbert

      Hey Priscilla,

      Ao Nang Beach is een uur vanaf de airport! Daar kun je een boot naar Railay Beach nemen, dit duurt een kwartier en kost 100 baht voor een enkele rit.

      Groet,

      Robbert

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw