5 aanraders voor een bezoek aan Taupo

Ergens in het midden op het Noordereiland ligt het boeiende plaatsje Taupo. Ze is met name bekend vanwege Lake Taupo, het grootste meer in Nieuw-Zeeland. Maar in de omgeving is nog zoveel meer te doen dan alleen maar een kijkje te nemen bij het water. Denk aan uitdagende adrenaline-activiteiten, bizarre watervallen, relaxen in een warmwaterbron of bijvoorbeeld lopen door een rokend kraterlandschap.

Klinkt dit interessant?

Dan is de kans groot dat jij tijdens je trip door Nieuw-Zeeland een bezoekje brengt aan Taupo. In dit artikel help ik je een handje en bespreek ik vijf leuke dingen die je er kunt doen.

 

1. Bekijk het bizarre natuurgeweld van de Huka Falls

Huka-Falls-Taupo
Het geweld van de turquoise Huka Falls

Toen ik m’n auto parkeerde bij de Huka Falls, viel me vooral op dat het er vrij druk was. De watervallen zijn dan ook een erg populaire attractie, misschien zelfs wel de meest populaire rond Taupo.

De drukte maakt de plek echter niet minder indrukwekkend. Sterker nog, ik had nooit een waterval gezien zoals deze. Het is eigenlijk meer een soort hemelsblauwe rivier, waar het water in zo’n rap tempo stroomt dat je ogen nauwelijks gelooft. Ik wist in ieder geval niet wat ik zag. Iets anders wat opvalt is de surrealistische kleur van het water, je zou het bijna willen drinken…

Gezien het bizarre natuurgeweld is zwemmen verboden.  In plaats van zwemmen, zijn mensen hier eigenlijk vooral bezig met het nemen van selfies. Het kan dus even duren voor je een plekje gevonden hebt om een foto te maken. Maar dit is het allemaal waardÂ đŸ™‚ . 

Tip: proef gratis honinglikeur bij het nabijgelegen Huka Honey Hive. Verder kun je live bekijken hoe de bezige bijen aan het werk zijn om honing te maken.

2. Maak een wandeling bij de Craters of the Moon

Craters-of-the-Moon-Taupo
Het mysterieuze landschap van Craters of the Moon

De regio rond Rotorua en Taupo staat bekend vanwege de vulkanische activiteit, en je vindt er spectaculaire landschappen om doorheen te lopen. Een indrukwekkend park dat ik in Rotorua bezocht, is Wai-O-Tapu Thermal Wonderland. In Taupo wandelde ik dwars door het kraterlandschap van Craters of the Moon.

Vergeleken met Wai-O-Tapu was het hier veel minder toeristisch. Ik heb maar twee andere personen rond zien lopen. Het parcours brengt je langs rokerige zwaveldampen, metersdiepe kraters en een borrelend modderbad. In de verte zie je Lake Taupo en talloze bergtoppen het landschap vormgeven, waaronder die van Mount Tauhara.

Al met al vond ik het een gave ervaring, maar bij Wai-O-Tapu heb ik nog specialere dingen gezien.

 

3. Relax in het Spa Thermal Park

Na een dag inspanning is het toch heerlijk om te ontspannen in een hotspring? Een uitgelezen plek hiervoor is het Spa Thermal Park, tevens bekend als de Otumuheke Stream. En het mooie is dat het nog gratis is ook.

In deze natuurlijke trekpleister vind je meerdere warmwaterbronnen, allen met verschillende temperaturen. Doe je zwembroek of bikini aan, ga zitten, sluit je ogen en relax. Veel beter kan je je dag niet afsluiten.

Sinds september 2018 zijn er kleedruimtes aanwezig. Op de weg terug naar de parkeerplaats hoef je dus niet te rillen van de kou.

 

4. Ga skydiven boven Lake Taupo

Skydiven-Lake-Taupo
Ga jij deze letterlijke sprong in het diepe aan?

Fietsen, wandelen of gewoon chillen; het kan allemaal bij Lake Taupo. Maar ben je ook niet naar Nieuw-Zeeland gekomen voor juist wat extra adrenaline? Misschien is skydiven boven het Taupomeer dan iets voor jou.

Als je met Skydive Taupo gaat, word je in een roze propellervliegtuigje naar zo’n 5 kilometer hoogte gevlogen. Daarna spring je achterstevoren uit het toestel en begint de vrije val. De gids zal tijdens de afdaling foto’s van jou en de indrukwekkende uitzichten maken. Eenmaal beneden staat er een limo op je te wachten om je terug naar je hostel of camping te brengen, waar je vervolgens kunt nagenieten van wat je zojuist hebt meegemaakt.

Goed om te weten is dat skydiven in Taupo relatief goedkoop is, vergeleken met bijvoorbeeld Wanaka en Queenstown. Geld kost het zeker, maar dit is zo’n typische once in a lifetime experience die je (waarschijnlijk) gedaan wilt hebben.

 

5. Geniet van de artistieke omgeving bij L’arte

Of het nou ontbijt, lunch, brunch of een lekker kopje koffie is, L’arte is een ideale spot om even te gaan zitten. Je komt terecht in een unieke combinatie van cafĂ©, kunst en natuur. De artistieke mozaĂ¯ektuin, de keramische sculpturen en de rustgevende sfeer maken het tot een bijzonder fijne plek om te zijn.

Probeer trouwens de kaneelbroodjes, deze smaken echt supergoed. Gecombineerd met de lekkere koffie uiteraard đŸ˜€ .

 

Waar in Taupo kun je overnachten?

Als je net als ik een roadtrip door Nieuw-Zeeland maakt en daarbij kampeert, dan kun je kiezen om te overnachten op de gratis camping Reids Park Farm Freedom Campground.

Echter, nadat ik de vorige nacht op een grasveld had geslapen met alleen een wc als noemenswaardige voorziening, snakte ik naar wat meer comfort. Daarom heb ik geslapen bij het All Seasons Kiwi Holiday Park Taupo, Taupo Top 10 is een vergelijkbare plek.

Een breed aanbod aan hostels, guesthouses en hotels in Taupo kun je op Booking.com bekijken.

 

Vervolg je reis naar de Tongariro Crossing

Na Taupo ben ik doorgereden naar Turangi om me op te maken voor de Tongariro Alpine Crossing. Een absolute aanrader.

Reis je de andere kant op? Dan kun je richting Rotorua gaan. Het is leuk om onderweg te stoppen bij Kerosene Creek en daar een kijkje te nemen bij de warmwaterbronnen.

Ga jij backpacken in Nieuw-Zeeland?

Backpackgids-Zuid-Amerika-bannerLees dan even verder, want ik heb een onwijs toffe backpackgids gemaakt. Het is een prachtige guide vol met avontuurlijke routes, insider-tips en inspiratie.

Onder meer de volgende dingen komen aan bod:

Cruciale informatie voor je vertrekt, maar ook voor als je aankomt.
De mooiste plekjes van het land, zowel bekendere als off the beaten track.
Per bestemming de leukste accommodaties; van campings in de wildernis tot aan gezellige hostels.
Veelzijdige routes, inclusief routekaartjes en per bestemming tips over de verblijfsduur.
Adviezen voor transport, het benodigde budget en suggesties om geld te besparen.
Een checklist om lichtgewicht op pad te kunnen gaan.

En nog 56 bonustips om alles uit je reis te halen…

Wil jij meer weten over het meest complete en actuele Nederlandstalige backpackpakket voor Nieuw-Zeeland-avonturiers?

Arrow

Naar de aanbieding!

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.
1 Antwoord
  1. Nadeche

    Wat een leuk stukje. Ik heb inderdaad deze vijf aanbevelingen gezien/gedaan toen ik Taupo was. De skydive was daarbij zeker het hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk đŸ™‚

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw