7 leuke dingen om te doen in Mount Maunganui

Mount Maunganui is, behalve een niet meer actieve vulkaan, ook een ontzettend leuk voorstadje van Tauranga. Ze ligt aan de westkant van de veelzijdige Bay of Plenty.

De vulkaan, het lange strand en de gezellige boulevard maken Mount Maunganui tot een populaire bestemming. Je vindt er een leuke mix van dagjesmensen, vakantievierders en reizigers.

Benieuwd wat je zoal kunt doen in deze strand-hotspot van Nieuw-Zeeland? Lees dan even verder, want ik deel zeven toffe activiteiten met je.

 

1. Beklim Mount Maunganui

Het uitzicht vanaf Mount Maunganui

De meeste bezoekers komen naar Mount Maunganui om de gelijknamige 323 meter hoge berg te beklimmen. Boven op de niet meer actieve vulkaan kun je van spectaculaire uitzichten op de uitgestrekte kuststrook genieten. Op dat moment zie je meteen waarom Mount Maunganui meerdere keren tot beste strandlocatie van Nieuw-Zeeland is uitgeroepen.

Beklimmen is overigens een groot woord. Het is namelijk een vrij eenvoudige wandeling over een aangelegd pad. In 20 tot 30 minuten ben je op de top.

Alleen ja, je kunt het natuurlijk zo spannend maken als je het zelf wilt. Zo kwam ik deze thrillseeker tegen, die ‘gewoon’ recht tegen de bergwand omhoog klom:

 

2. Ga surfen of relax op het strand

Aan de voet van de berg vind je dit strand

Aan de voet van de berg vind je een uitgestrekt strand waar je kunt surfen of gewoonweg kan relaxen. Ze grenst aan de hierboven genoemde vulkaan, ideaal dus om even uit te puffen als je weer beneden bent.

Surfshops heb je door heel het dorp, mocht je op zoek zijn baar een bord of als je een les wilt volgen. Een aanrader is de Hibiscus Surf School.

In 2019 werd dit strand -Mount Maunganui Main Beach- trouwens voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot mooiste van Nieuw-Zeeland. Dus ja, wat moet ik je nog meer vertellen 😀 ?

In de omgeving heb je overigens nog een aantal andere stranden die de moeite waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan Papamoa Beach en Pilot Bay. Bovendien is in Papamoa een wandeling door het Papamoa Hills Cultural Heritage Regional Park ook de moeite waard.

 

3. Detox in de Mount Hot Pools

Wil je detoxen of simpelweg je dag ontspannen eindigen? Aan de voet van de vulkaan liggen enkele warmwaterbronnen, de Mount Hot Pools. Maar let op, want sommige van deze baden zijn behoorlijk warm.

Wat is nou extra bijzonder? Bezoek deze plek als het donker is, ga liggen, kijk omhoog en geniet van een prachtige sterrenhemel tijdens het baden. Beter kan niet.

Een alternatief voor de Mount Hot Pools is Fernland Spa in Tauranga.

 

4. Loop naar Moturiki Island

Een avontuurlijk uitstapje is een bezoek aan het aangrenzende rots-eiland Moturiki. Ze ligt nog geen 500 meter van het hoofdstrand af en je kunt er een mooie wandeling maken, vogels spotten of bijvoorbeeld vissen vanaf een van de vele rotsblokken.

Echter, hét hoogtepunt is het bekijken van de blowholes. Eenmaal op Moturiki is deze bezienswaardigheid slechts 10 minuten lopen.

Moturiki Island wordt overigens ook wel Leisure Island genoemd.

 

5. Verkoel jezelf bij de Kaiate Falls

Credits: russellstreet, Flickr

Op ongeveer een half uur van Mount Maunganui liggen de magische Kaiate Falls, lokaal ook bekend als Te Rerekawau Falls. En als je via een wandeling door het regenwoud eenmaal bent aangekomen bij de poel, is het heerlijk om een duik te nemen en jezelf te verfrissen in het water.

Let op dat de wandeling vrij steil is en het nogal glad kan zijn. Goede schoenen aandoen is daarom wel zo handig.

 

6. Eet wat bij The Fat Cow

Toen ik m’n camper had geparkeerd en over de levendige Mount Maunganui Road aan het rondstruinen was, stuitte ik op een gezellig eetcafé op de hoek van de straat. Een eetcafé met een nogal opvallende naam: The Fat Cow.

Je hebt er allerlei lekkere dingen om te eten en te drinken, van sappige hamburgers en knapperige chicken wings tot aan verrukkelijke vegan-opties en biertjes van de tap. Het fijne is bovendien dat je er buiten op het terras kunt gaan zitten, waar je dagjesmensen langs ziet lopen die op weg zijn naar het strand of naar de vulkaan.

De koffie vond ik er in eerste instantie wat zwak, maar dit loste de aardige barista op door me een veel sterkere variant te geven. En die was… heerlijk.

 

7. Kampeer in het prachtige McLaren Falls Park

Credits: russellstreet, Flickr

Aan de kust zijn het vooral duurdere campings waar je kunt overnachten. Maar weet je dat er even buiten het centrum een werkelijk schitterend natuurgebied is waar je voor een prikkie kunt kamperen? Ik heb het over het Mclaren Falls Park, waar je aan het gelijknamige meer verblijft.

En kamperen is niet het enige, want in de avond kun je hier glow worms -gloeiwormen- op de rotswanden zien glinsteren. Verder is de ‘Glow Worm Kayak Tour’ een leuke activiteit om te doen.

Het park is bovendien een lekkere plek om een rondje hard te lopen, mocht je daar behoefte aan hebben.

Slaap je liever in een hostel? Kijk dan bij Mount Backpackers, Seagulls Guesthouse of Pacific Coast Lodge & Backpackers. Je kunt tevens in Tauranga terecht, bijvoorbeeld bij ArtHouse.

Meer leuke accommodaties in Mount Maunganui kun je op Booking.com vinden.

 

Reis door naar Hobbiton of Rotorua

Als je in het Mclaren Falls Park slaapt, kun je in een half uurtje naar Hobbiton rijden. Een andere optie is om verder zuidwaarts te gaan richting het geothermische paradijs Rotorua, wat op een uur en 15 minuten reizen vanaf Mount Maunganui ligt.

Ga jij backpacken in Nieuw-Zeeland?

Backpackgids-Zuid-Amerika-bannerLees dan even verder, want ik heb een onwijs toffe backpackgids gemaakt. Het is een prachtige guide vol met avontuurlijke routes, insider-tips en inspiratie.

Onder meer de volgende dingen komen aan bod:

Cruciale informatie voor je vertrekt, maar ook voor als je aankomt.
De mooiste plekjes van het land, zowel bekendere als off the beaten track.
Per bestemming de leukste accommodaties; van campings in de wildernis tot aan gezellige hostels.
Veelzijdige routes, inclusief routekaartjes en per bestemming tips over de verblijfsduur.
Adviezen voor transport, het benodigde budget en suggesties om geld te besparen.
Een checklist om lichtgewicht op pad te kunnen gaan.

En nog 56 bonustips om alles uit je reis te halen…

Wil jij meer weten over het meest complete en actuele Nederlandstalige backpackpakket voor Nieuw-Zeeland-avonturiers?

Arrow

Naar de aanbieding!

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw