6 leuke dingen om te doen in Whangarei

Whangarei is een vrij grote stad omgeven door groen beboste heuvels en een mooie haven. Voor het merendeel van de bezoekers staat ze echter vooral bekend vanwege de watervallen die je er kunt bezoeken, de Whangarei Falls.

Als je vanuit Auckland onderweg bent richting de Bay of Islands en het noordelijk gelegen Cape Reinga, dan is Whangarei een lekkere plek om voor een paar dagen te stoppen.

Benieuwd wat je er zoal kunt doen? Lees dan even verder, want dit artikel deel ik zes leuke activiteiten met je.

 

1. Ga zwemmen bij de Whangarei Falls

Credits: Mark Gunn, Flickr

Het is moeilijk te geloven er aan de rand van de stad een mooie waterval te vinden is, meestal liggen die namelijk wat meer afgelegen. Alleen in Whangarei is alles anders.

Je parkeert je auto en loopt er vervolgens zo heen. Verwacht alleen niet een mega-spectaculaire waterval, want -zeker als je in Azië bent geweest- zal je al behoorlijk verwend zijn.

Persoonlijk vind ik het bijvoorbeeld toffer als een waterval ergens verstopt ligt in het regenwoud. En niet de situatie waarin je je auto parkeert, om er dan al direct te staan. Desalniettemin is het een chille spot om even te stoppen – en te zwemmen.

Om een meer avontuurlijk gevoel te krijgen, raad ik je aan om te wandelen vanuit het AH Reed Kauri Park. Via een track door het kauribos beland je dan uiteindelijk vanzelf bij de Whangarei Falls. In het AH Reed Kauri Park is zijn nog andere watervallen te vinden, namelijk de Paranui Falls.

 

2. Zie gloeiwormen in de Abbey Caves

Credits: itravelNZ® – New Zealand in your pocket™, Flickr

Zoals in wel meer grotten in Nieuw-Zeeland het geval is, kun je ook in de Abbey Caves het fenomeen glow worms bekijken. En dat helemaal gratis. Er liggen in totaal drie grotten, en in iedere grot kun je deze merkwaardige beestjes zien. Buiten vind je bovendien nog verschillende opmerkelijke rotsformaties.

Een tip is om een zaklamp mee te nemen. Wees er verder op voorbereid dat je tot je middel nat wordt.

 

3. Eet en drink wat in het gezellige Town Basin

Wanneer je iets wilt eten of drinken met uitzicht op de haven, ga dan naar Town Basin. In dit levendige stukje van de stad vind je allerlei gezellige terrasjes en eetzaken, gelegen aan het water.

Het is overigens wel een trendy spot, en dat merk je (helaas) aan de prijzen.

Een andere toffe plek in Whangarei is Bank Street. Cafeetjes, eetzaken, koffietentjes, livemuziek en shoppen; er valt van alles te beleven.

 

4. Relax op het mooie Matapouri Bay

Credits: Louise Feige, Flickr

Op ongeveer 40 minuten rijden van Whangarei ligt het schitterende Matapouri Bay. Het is een van de ruigste stranden die je op het Noordereiland zult tegenkomen.

Tot voor kort waren hier de Mermaid Pools een populaire trekpleister, helaas zijn deze vandaag de dag flink vervuild door rotzooi, urine en andere smerigheden.

Een ander mooi strand is Ruakaka Beach, waar je bovendien goed kunt surfen. En de kans is groot dat je deze pittoreske baai helemaal voor jezelf hebt.

 

5. Hike naar de top van Mount Manaia

Op 30 minuten rijden vanuit het centrum ligt de start van de Mount Manaia Track. Ideaal als je er even uit wilt om een lekkere wandeling te maken. Via een hike door de bossen, kom je terecht bij een overweldigend uitkijkpunt. Je ziet daar Whangarei Heads en de haven van Whangarei liggen.

De totale wandeling duurt trouwens zo’n 2 uur.

 

6. Ga duiken rond de Poor Knights Islands

Credits: taquiman, Flickr

Wist je dat Nieuw-Zeeland over een van de beste duiklocaties ter wereld beschikt? Je moet hiervoor zijn bij de Poor Knights Islands, vlakbij de Tutukaka Coast.

Onder water vind je er talloze tunnels, grotten en kleurrijke vissen, bewegende koralen en kelp-bossen. De meest fascinerende grot is de Rikoriko Cave, het is zelfs de grootste onderwatergrot op onze aardbol.

 

Overnachten in Whangarei

Zoals in iedere stad vind je tevens in Whangarei het bekende TOP 10 Holiday Park. Gratis kamperen kan op de Tamaterau Rest Area, even buiten het centrum. Verwacht hier niet veel van, maar er zijn in ieder geval toiletten en het veldje ligt aan een meer.

Indien je liever in een hostel slaapt, dan is The Cell Block een fijne plek om naartoe te gaan.

Een overzicht van alle andere accommodaties kun je op Booking.com bekijken.

Ga jij backpacken in Nieuw-Zeeland?

Backpackgids-Zuid-Amerika-bannerLees dan even verder, want ik heb een onwijs toffe backpackgids gemaakt. Het is een prachtige guide vol met avontuurlijke routes, insider-tips en inspiratie.

Onder meer de volgende dingen komen aan bod:

Cruciale informatie voor je vertrekt, maar ook voor als je aankomt.
De mooiste plekjes van het land, zowel bekendere als off the beaten track.
Per bestemming de leukste accommodaties; van campings in de wildernis tot aan gezellige hostels.
Veelzijdige routes, inclusief routekaartjes en per bestemming tips over de verblijfsduur.
Adviezen voor transport, het benodigde budget en suggesties om geld te besparen.
Een checklist om lichtgewicht op pad te kunnen gaan.

En nog 56 bonustips om alles uit je reis te halen…

Wil jij meer weten over het meest complete en actuele Nederlandstalige backpackpakket voor Nieuw-Zeeland-avonturiers?

Arrow

Naar de aanbieding!

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw