Een complete minigids voor backpacken in Perth

Nadat ik eerder twee uitgebreide gidsen voor Melbourne en Sydney heb geschreven, is nu Perth gelegen in het westen van Australië aan de beurt. Het is de hoofdstad van Western Australia (WA) en met meer dan 1.7 miljoen inwoners bovendien de vierde stad van het land.

Het grappige is dat in heel de deelstaat WA 2.2 miljoen mensen wonen, wat dus betekent dat meer dan 75% in Perth leeft. Dit alleen al maakt de City of Lights interessant om over te schrijven.

Wat is het toch dat Perth, de meest geïsoleerde hoofdstad ter wereld, zo geliefd maakt?

Er hangt een fijne, gemoedelijke sfeer en met de uitgestrekte stranden is het een echt paradijs voor watersporters, wandelaars of mensen die lekker willen relaxen. Bovendien is het de zonnigste hoofdstad van heel Australië. En nadat de zon onder is kan je ergens een hapje gaan eten om de culinaire scene van de stad te ontdekken, en daarna de avond voortzetten in een van de toffe bars. Perth heeft het wat dat betreft allemaal.

Toch komen er relatief weinig backpackers op Perth af, simpelweg omdat de oostkust vele malen populairder is om heen te gaan. Maar ook omdat de stad door de geïsoleerde ligging ver van alle andere plekken vandaan ligt.

Na het lezen van dit artikel weet je onder andere wat voor jou als backpacker de leukste plekjes van Perth zijn, welke dingen je er zoal kunt doen, hoe het zit met transport en welke accommodaties ik aanraad. Al met al hoop ik je met deze city-guide wegwijs te maken en je te inspireren om een bezoekje te brengen aan deze sfeervolle stad.

Wist je dat…

  • Perth het meeste aantal dagen zon heeft van alle grote steden in Australië?
  • Er in de stad zwarte zwanen zwemmen? Volgens de Aboriginals waren zij de eerste bewoners van West-Australië, in 1697 werd de eerste gespot.
  • Perth een van de meest afgelegen steden te wereld is? De dichtstbijzijnde stad is Adelaide en ligt bijna 3.000 kilometer verder.

 

Waarom zou je naar Perth gaan?

Perth ligt tussen de Swan-rivier en het gigantische Kings Park. Een eerste pluspunt is dat de locals supervriendelijk en behulpzaam zijn. Het prettige is verder dat er in relatief korte afstanden genoeg moois de ontdekken valt. Daarbij heeft de stad enkele heerlijke stranden, iets dat zeer welkom is in de hete zomermaanden. Daarnaast is het de toegangspoort tot het pittoreske Rottnest Island.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de de vele restaurants waar je uitmuntende seafood kunt eten. Dit kan bijvoorbeeld in Fremantle, wat gelegen is ten zuidwesten van het stadscentrum.

Eigenlijk is Perth de ideale bestemming als je op zoek bent naar een wat kleinere stad dan bijvoorbeeld Sydney of Melbourne, maar toch de heerlijke cityvibe wilt ervaren. Denk hierbij aan een bruisend nachtleven, leuke koffiezaakjes en levendigheid op de straten.

 

Welke bezienswaardigheden vind je in en rondom Perth?

Een van de vele fotogenieke stranden op Rottnest Island

Ga zeker naar Kings Park and Botanical Garden om te genieten van het prachtige uitzicht over de Swan-rivier. Er worden hier regelmatig events gehouden en leuk is verder om naar de top van de DNA Tower te klimmen. Tevens kun je vanuit het park de skyline van de stad zien. Loop door de botanische tuinen, volg een van de wandelparcours door het bos of ga lekker in het gras zitten om tot rust te komen. Voor eten en drinken kun je terecht bij het Botanical Cafe of Fraser’s Restaurant. Mocht je op zoek zijn naar een wat kleiner park, ga dan naar Hyde Park of Queens Gardens.

Verder moet je echt een dagtrip naar Rottnest Island doen. Je hebt hier meer dan 60(!) droomstranden en baaitjes. Je komt letterlijk in een paradijs terecht. Heerlijk, zeker als je even wilt wegvluchten uit de stadsdrukte. Bijkomend voordeel is dat er geen auto’s rijden en je het eiland in alle rust op de fiets kunt ontdekken. Qua stranden kan ik je onder meer Pinky Beach en de Basin adviseren. Tot slot kun je er de quokka spotten, een klein buideldiertje dat veel weg heeft van een kangoeroe maar dan in miniatuurformaat.

Om op Rottnest Island te komen, pak je de ferry -tickets koop je op Bookaway– vanuit Fremantle, het boeiende stadje even buiten Perth met fotogenieke huisjes, de Fremantle Prison en de Fremantle Markets. Op deze markt is werkelijk voor ieder wat wils. Het is de spot waar muzikanten en artistieke personen bij elkaar komen. Als je de echte locals wilt leren kennen, ga dan naar deze plek. Goed om te weten is dat deze markt enkele geopend is op vrijdag, zaterdag en zondag. Stop verder even bij de Little Creatures Brewery, een lokale bierbrouwerij die al sinds 2000 bestaat. Op het terras kan je een speciaalbiertje proeven en genieten van lekker eten.

Ben je geïnteresseerd in kunst en cultuur? Dan is de Art Gallery of Western Australia de moeite waard om te bezoeken. Een enorm gebouw met een grote verscheidenheid aan kunstwerken. De toegang is gratis, al worden donaties wel op prijs gesteld. Op dinsdag is de kunsthal gesloten!

Ben je in voor een dansje? Ga dan naar No Lights No Lycra in de Leederville Town Hall in West Leederville, waar mensen bijeenkomen om hun moves te vertonen. Je kunt jezelf hier helemaal overgeven aan de muziek, zoals iedereen doet. Verwacht hier geen plek met alcohol en dergelijke, het is de bedoeling dat je zelf een flesje water meeneemt.

Dierenliefhebbers kunnen terecht in de dierentuin van Perth: de Perth Zoo. Het prettige aan deze plek is dat er veel aandacht is voor de dieren, er is zoveel mogelijk getracht om een natuurlijke leefsituatie voor de beestjes te creëren. Als je wilt, kun je zelfs giraffen voeren. De verschillende thema’s (Australië, Azië en Afrika) hebben allen hun eigen specifieke dieren. Ik zou zo snel geen andere dierentuin kunnen noemen die zoveel verschillende diersoorten heeft. Een echte aanrader. 

Heb je behoefte aan wat fysieke inspanning? Dan is het leuk om een mountainbike te huren bij VeloCity Rides en de omgeving van Perth al fietsend te verkennen. David, de eigenaar, is een super aardige man die uitermate goede service verleent en erg behulpzaam is. Je kunt alles krijgen wat je wilt, van speciale pedalen tot navigatie.

Houd je van shoppen? Dan is Westfield Carousel een aanrader om naartoe te gaan. Het is een van de grootste shoppingmalls van heel de stad. Met meer dan 220 winkels kun je jezelf meteen een beeld vormen van de gigantische omvang. Andere opties zijn Karrinyup Shopping Centre, Westfield Booragoon en Claremont Quarter voor luxere items. Goed om te weten is dat bij veel malls parkeren gratis is, mocht je met de auto zijn.

Verder is een Free Walking Tour door Perth erg leuk en leerzaam om te doen. Bovendien is het de uitgelezen manier om andere backpackers te leren kennen. Een aanrader is de tour die wordt aangeboden door Oh Hey WA. Adie, de vrouw die de tochten organiseert, kent alle ins en outs van de stad en laat je ook de minder bekende spots zien. Aan te raden als je kennis wilt maken met Perth, aan het begin van je trip dus 🙂 . Een andere tip die ik voor je heb is de tour van Barrack naar Beaufort die wordt georganiseerd door Eat The Street Walking Tours en vooral culinair getint is.

Tot slot zijn er diverse fraaie stranden die het bezoeken waard zijn, denk bijvoorbeeld aan het mooie Cottesloe Beach . Over de stranden vertel ik je echter alles in het kopje ‘Welke stranden zijn er in Perth?’.

Waar kan je je tours en activiteiten boeken?

De meeste tours en activiteiten in Perth boek je binnen luttele seconden via het internationaal gerenommeerde platform Get Your Guide.

Denk bijvoorbeeld aan een uitstapje naar Rottnest Island of de indrukwekkende Pinnacles Desert Sunset and Star-Gazing Tour.

 

Heeft Perth gratis to-do’s?

Ja, ik noemde er hierboven natuurlijk al een aantal. Bezoekjes aan stadsparken, lokale markten, shoppingmalls, de Free Walking Tour en de Art Gallery zijn allemaal gratis activiteiten die je kunt ondernemen. Om je wat meer keuze te geven, noem ik hieronder nog een aantal to-do’s die je geen enkele dollar kosten.

Houd je van wijn? Dan is de Swan Valley Region op ongeveer 25 minuten rijden vanaf het centrum een leuke bestemming om eens naartoe te gaan. Veel lokale producten bieden hier namelijk gratis wijn, bier, kaas, chocola en zelfs ijs aan. De regio staat overigens bekend om haar vele wineries.

Indien je zin hebt om een film te kijken, dan is Northbridge Piazza het bezoeken waard. Hier worden namelijk gratis films uitgezonden op een groot scherm. Behalve films, organiseert men tevens gratis sportlessen, met bijvoorbeeld fitness- en yogaklassen en crossfitwedstrijden (iets dat ik zelf ook doe 🙂 ). Oh trouwens, gratis Wi-Fi is inbegrepen.

Ook is het de moeite om met een fiets langs de Swan-rivier te rijden. Je denkt misschien dat het huren van een fiets geld kost, maar dit hoeft niet. Bij Free Wheeling Fremantle kun je gratis een fiets lenen die je in heel de Fremantle-regio kunt gebruiken. Dat zijn nog eens mooie initiatieven. Die fietsen zijn af te halen bij het Fremantle Visitor Centre.

Als je van wildlife houdt, is Heirisson Island dat in de Swan-rivier ligt de moeite waard om te bezoeken. Je kunt hier kangoeroes zien loungen in het gras en zelf kan je ook even gaan zitten en genieten van het uitzicht. Als je geen tijd hebt om naar de Outback te gaan voor het zien van deze beestjes, hou het dan simpel en ga gewoon hierheen. Vanuit het centrum loop je er zo naartoe.

Tot slot, laat je culturele hart sneller kloppen in de Perth Cultural Center. Een centrale plek waar locals, backpackers en andere reizigers samenkomen om de locale cultuur van Perth op te snuiven. Onder meer de eerder genoemde Art Gallery ligt in dit gedeelte. Heb je genoeg van de hectiek van de stad? Ga dan relaxen bij de Urban Orchard.

Welke stranden zijn er in Perth?

Cottesloe Beach, het populairste strand van Perth

Zoals ik in het begin al heb aangegeven, liggen er in Perth en omgeving diverse stranden waar je lekker kunt zonnen, zwemmen, een boekje lezen, hardlopen of wat je maar wilt. Rond de kust vind je er ongeveer twintig. Je hoeft in ieder geval niet ver te zoeken om je in een paradijs te wanen. Dat beloof ik je alvast.

Als eerste noem ik het meest bekende strand: Cottesloe Beach. Dichtbij de hectiek van de drukke stad, maar toch een hele andere atmosfeer. Je ziet er veel surfers, hardlopers en kunt er goed lunchen bij de diverse cafés en eetzaakjes direct aan het water. Ga zeker naar Il Lido Italian Canteen waar je heerlijke koffie kunt drinken. Een aanrader is om de prachtige zonsondergang bij te wonen. Denk niet dat je alleen bent, in de bomen zitten vele lori’s een behoorlijk volume produceren. Vergeet ook niet te kijken bij het ietwat minder drukke North Cottesloe Beach.

Dan het mooie Leighton Beach dat vlak ten noorden van Fremantle ligt. Als je op zoek bent naar een rustig strand met een kilometers lange parelwitte zandvlakte, dan is dit plaats waar je moet zijn.

Nog een aanrader in Fremantle is Bathers Beach dat pal naast het WA Shipwrecks Museum ligt. Het is vooral een mooie plek om de zonsondergang te bekijken en te zien hoe de vissersboten de haven komen binnenvaren.

Als vierde noem ik Scarborough Beach, gelegen in -hoe kan het ook anders- Scarborough. Een mooie plek om te kijken naar kitesurfers en om lekker te picknicken. Het is een plek waar veel jeugd naartoe trekt. Bij het strand heb je talloze mogelijkheden om een drankje te doen of wat te eten. Of leer surfen bij de Scarborough Beach Surf School. Allergisch voor zand of geen zin om vies te worden? Er is tevens een grasveld om op te liggen.

Op ongeveer 15 kilometer ten westen van Perth, vind je City Beach. Het zand is werkelijk poederzacht en de zonsondergang indrukwekkend. Als je heerlijke seafood wilt eten, kan ik je Clancy’s Fish Bar aanbevelen.

Tot slot, mocht je een surfer zijn, dan wil ik je adviseren om naar Trigg Beach te gaan. Dit strand ligt naast Scarborough Beach en heeft geweldige golven. Ook kijken naar de kiteboarders en surfers is de moeite waard.

 

Waar in of rondom Perth moet je als backpacker zijn?

Het wonderschone strand van Scarborough

Het centrum (Northbridge) is een populair gedeelte onder reizigers. Het merendeel van de backpackers begint er doorgaans, om vervolgens verder te reizen richting of dagtripjes te doen naar Cottesloe, Fremantle, Scarborough of het nabijgelegen Rottnest Island.

  • Northbridge: hét gedeelte van de stad waar je de beste nightlife, entertainment, cafeetjes en accommodaties voor backpackers vindt. Ook is er William Street met trendy zaakjes om te shoppen. Tevens het levendige Chinatown is hier te vinden, dus als je graag Aziatisch eet zou ik er zeker een kijkje nemen.
  • Perth CBD: dit is het centrum van Perth, op ongeveer 5 minuten lopen van het bruisende Northbridge. Hier komen business en cultuur bij elkaar het eerdergenoemde Kings Park & the Botanical Garden ligt op loopafstand.
  • Cottesloe: op ongeveer 20 minuutjes rijden vanaf het centrum. Ideale plek als je naar een combinatie van strand (Cottesloe Beach) en barretjes zoekt.
  • Fremantle: een heerlijke plek om te bezoeken en te genieten van lekker eten en drinken. Dit is de grootste havenstad van het westen en in de loop van de jaren vastgegroeid aan Perth. Tevens dé uitvalsbasis als je naar Rottnest Island wilt gaan.
  • Scarborough: je hebt hier een prachtig strand met wit zand en kraakhelder water. In het weekend is het wat drukker, door veel locals die dan een dagje strand op de planning hebben staan.
  • Rottnest Island: op 19 kilometer vanaf Fremantle ligt het pittoreske Rottnest Island, ook wel ‘Rotto’ genoemd. Als je even wilt ontsnappen van de drukte van de stad en op zoek bent naar prachtige stranden ga hier dan een paar daagjes heen.

 

Wat zijn leuke plekjes op het gebied van eten en drinken in Perth?

Hieronder vind je mijn tips voor ontbijten, koffietentjes en avondeten. Tevens noem ik nog wat leuke plekken om ’s avonds uit te gaan.

 

Sunday Session

Allereerst is het goed om te weten dat op iedere zondagmiddag een zogenaamde Sunday Session plaatsvindt. Ideaal wanneer je rustig op gang wilt komen als je een kater hebt of wanneer je gewoon lekker wilt relaxen met wat mensen.

De plek waar veel backpackers op deze dag naartoe trekken is Fremantle. Echter, veel reizigers blijven ook gewoon in het stadscentrum bij Northbridge.

 

Eten en drinken

Voor lekkere Aziatische streetfood adviseer ik je om naar Old Lane Street Eats in Chinatown, Northbridge te gaan. Deze eettent is erg populair, maar als het volzit heb je buiten nog zat keuze uit andere Aziatische eetzaakjes.

Wil je goede vegan food proberen? Dan is Veggie Mama een must om te bezoeken. Je vindt dit restaurant op loopafstand van Hyde Park. Lekkere vegetarische gerechten heb je bij Govinda’s Hare Krishna Restaurant in Northbridge.

Ben je kieskeurig op het gebied van koffie en wat dat betreft niet snel tevreden? In Northbridge heb ik twee toptentjes voor je gevonden: Braddock’s Dispensary en Giant Coffee. Bij Giant Coffee hebben ze tevens lekkere bagels. Daarnaast is Best Wishes Coffee in Fremantle een aanrader.

En houd je net als ik van een gezond en voedzaam ontbijt, zoals havermout met noten, zaden of een intense smoothie bowl? In Northbridge zijn Little Willy’s, Flora & Fauna en Eillo allemaal plekjes waar je voor zulke ontbijtjes terechtkunt.

 

Nachtleven

Qua bars zijn Brass Monkey en de Mustang Bar in Northbridge leuke plekken om een drankje te doen. Ook The Old Swan Barracks Backpacker Hostel Perth in Perth CBD en The Lucky Shag dat even ten zuiden van het centrum aan het water ligt zijn twee aanraders.

In Scarborough raad ik het barretje El Grotto aan. Tenminste als je van een Mexicaans drankje houdt, je kunt hier namelijk allerlei soorten tequila proberen. De bar ligt vlakbij Scarborough Beach en is een erg leuke plek om je avond uit te beginnen.

 

Welke accommodaties zijn aan te raden in Perth?

Qua accommodatie kan je in Perth alle kanten op. Van gezellige hostels en guesthouses tot aan B&B’s en de meer luxere plekken.

Als solo-backpacker raad ik je aan om in een hostel te slapen. Op die manier kom je makkelijk in contact met andere reizigers en hou je het qua kosten een beetje in de hand. Een van de betere hostels in Perth is het Spinners Hostel, dat in een rustige straat ligt maar op loopafstand van bars en levendigheid. Nog een aanrader is The Shiralee, zowel qua locatie als qua sfeer.

Zoek je een fijn hotel in Perth CBD? Dan is het Alex Hotel een aanrader om heen te gaan. En wanneer geld geen issue is en je simpelweg behoefte hebt aan luxe en comfort, ga dan voor COMO The Treasury.

Maak je een roadtrip door Australië en vind je het daarbij niet erg om buiten het centrum te zitten. En vind je het leuk om bij mensen thuis te verblijven? Dan is Mimi’s House een gave homestay om een paar dagen te blijven. Of verblijf in een authentieke cottage bij RoseMoore Bed & Breakfast.

 

Hoe zit het met het transport in Perth?

50 St Georges Terrace, een straat in het centrum van Perth

In het centrum kun je gebruikmaken van Transperth, wat het publieke transportsysteem van de stad is. Als je de SmartRider-kaart aanschaft, krijg je toegang tot treinen en bussen. Je hebt verschillende versies, maar de goedkoopste kost je 10 AUD en je zet er geld op om mee te reizen. Je kunt ook voor 10 AUD een dagkaart (Day Rider) kopen of gewoon per rit met contant geld betalen. Hier vind je er meer info over.

Overigens kun je binnen de stad gebruikmaken van een gratis busservice, de zogeheten CAT-bussen die ieder een eigen kleurenzone hebben.  ‘CAT’ staat overigens voor ‘Central Area Transit’ en is onderdeel van het al genoemde Transperth.

Wanneer je gebruik wilt maken van de bus om naar omliggende gebieden te reizen, houd er dan rekening mee dat sommige routes ten laatste om 19.30 worden gereden. Slechts enkele trajecten worden op zondagavond- en nacht gereden. Wil je naar de zuidelijke plekken zoals Fremantle, dan moet je opstappen bij het Elizabeth Quay Bus Station.

Het belangrijkste treinstation is Perth Station en ligt naast het busstation op Wellington Street, en is perfect om zowel door de stad als erbuiten te reizen. Verder is het Elizabeth Quay Station is een veelgebruikt station. Het fijne is dat je ook in de trein met je SmartRider-kaart kunt reizen.

 

Hoe kom je van Perth Airport naar het centrum of in Fremantle?

Ben je van plan om met het vliegtuig naar Perth af te reizen, dan kun je vanaf de luchthaven de Airport Shuttle nemen richting het centrum. De kosten bedragen 24 AUD voor een enkele rit (25 minuten reistijd), reserveren is niet nodig. Ze rijden tevens naar Fremantle (45 minuten reistijd), dit kost 45 AUD.

Goedkoper is echter om de publieke bus naar het centrum te pakken. Deze doet er met 40 minuten ietsje langer over maar kost je slechts 4,90 AUD. De bussen die die kant oprijden zijn 380, 40 en 935. Voor Fremantle ben je hetzelfde kwijt en 1,5 uur onderweg.

Mocht je met de taxi willen reizen, dan betaal je om en nabij de 45 AUD voor een enkele rit naar het centrum van Perth. Wil je naar Fremantle, dan kost je dit al direct tussen de 55 AUD en 70 AUD. Over het algemeen zijn taxi’s in Perth superduur en zou ik ze zoveel mogelijk links laten liggen.

 

Wat is de beste reistijd voor Perth?

Perth kent een mediterraan-klimaat, wat betekent dat het voor het grootste gedeelte van het jaar vrij warm en zonnig is. Hoe is het weer tijdens de verschillende seizoenen in Perth? Hieronder een kort overzichtje.

De zomermaanden, december tot en met februari, zijn erg heet. Het kan dan zomaar warmer worden dan 35°C. Lekker om aan het strand te liggen, maar wat mij betreft te warm in de stad zelf.

Herfst (maart tot en met mei) is een soort verlenging van de zomer, met soortgelijke temperaturen. Enkel de nachten zijn kouder. Het kan soms ook wat broeierig zijn.

De lente is wat mij betreft het beste seizoen om naar Perth te gaan. Deze periode loopt september tot en met november en de temperaturen schommelen zo tussen de 20°C en 25°C.

Ook de winter (juni tot en met augustus) is mogelijk, nadeel is alleen dat het tijdens deze maanden regenseizoen is. Mocht je veel indoor-activiteiten willen ondernemen, dan is dit een prima periode om te gaan. De temperaturen zijn aangenaam met overdag zo’n 21°C.

 

What’s next?

Een van de watervallen in het Karijini National Park

Wil je jouw reis voortzetten of een aantal dagen buiten Perth verblijven, dan heb ik in dit slotgedeelte nog een boel bestemmingen die (meer dan) de moeite waard zijn. Je vindt ze zowel dichterbij als verder van de stad af.

Aangezien Australië vele towns telt die de moeite waard zijn om te bezoeken, kan ik Avon Valley niet laten ontbreken op dit lijstje. De dorpjes die je hier kunt aandoen, zijn Northam, York en Toodyay en liggen op 1 tot 1,5 uur rijden vanaf Perth. York is overigens de oudste stad van heel WA en puilt uit van de historische gebouwen.

Als je zin hebt om te kamperen, dan is het Wellington National Park een aanrader. In het natuurpark kun je tevens diverse wandelingen (bijvoorbeeld de Bibbulmun Track) doen of het avontuur met een mountainbike of 4×4-jeep aangaan. Let wel op als je gaat zwemmen, want het water is ijskoud.

Verder adviseer ik je om naar Bunbury te gaan. Het plaatsje is ongeveer 2,5 uur rijden ten zuiden van Perth. Een aanrader is om de Ferguson Valley te bezoeken, een prachtige wijnregio met onder meer het pittoreske Ferguson Farmstay. Wil je lokale wijn proeven? Doe dit dan bij de Ferguson Falls Winery. Tot slot: loop over de Koombana Bridge en doe de Mangrove Walk.

Je kunt de rit vanuit Bunburry ook voortzetten richting Margaret River om een van de meest bekende wijn- en foodregio’s van Australië te ontdekken. Eet vers gevangen rivierkreeft of een smaakvolle cabernet sauvignon. Heb je het wel gehad met eten en drinken? Dan kun je in een paar uur rijden naar prachtige stranden in het zuidwesten om vitamine D te happen: zon.

Indien je in bent voor een wat langere roadtrip, dan kun je langs de westelijke kust richting Exmouth rijden. Onderweg zijn tussenstops bij Cervantes, Geraldton, Kalbarri, Denham en Carnarvon tof om te doen. In Cervantes is het leuk om een kijkje te nemen bij The Pinnacles, imposante rotsformaties middenin de woestijn. De kalkstenen pilaren kunnen wel vijf meter hoog worden en vormen een van de wonderen van Australië.

Als je toch de noordelijk rijdt en meer landinwaarts wilt trekken, dan is het Karijini National Park een must om naartoe te gaan. Ze ligt op ruim 1.300 kilometer van Perth en ongeveer 770 vanuit Exmouth. Het is zonder overdrijven een van de spectaculairste nationale parken van West-Australië. Je vindt er onder andere natuurlijke poelen, prachtige watervallen, berglandschap en imposante ravijnen.

 

Heb jij vragen over Perth? Of aanvullende tips? Laat het weten in de comments!

Haal het maximale uit je reis door Australië

Ben je op zoek naar routes? En heb jij geen zin in gedoe tijdens de planning van je avontuur? Wil jij simpelweg het maximale uit je reis door Australië halen? Dan heb ik iets voor je wat je niet mag missen.

Samen met een aantal andere doorgewinterde reizigers heb ik namelijk Backpackgids Australië ontwikkeld. En als je naast Australië ook nog naar Nieuw-Zeeland gaat, dan is Backpackgids Nieuw-Zeeland ook echt een aanrader.

Je hoeft niks meer uit te zoeken, al het belangrijke en lastige voorwerk hebben wij voor je gedaan.

In de gidsen vind je onder meer:

Cruciale informatie voor je vertrekt.
Duidelijk uitgestippelde routes waar je direct mee op pad kunt.
Waardevolle transportinfo waarmee je zeeën van tijd bespaart.
Toffe accommodaties, eetzaakjes en bekende maar ook geheime plekjes.
Insider-tips, secrets en travel hacks die je gezien moet hebben.

Backpackgids Australië

Ga jij binnenkort Down Under? Dan is deze klassieker onder de backpackgidsen een must om te hebben. Klik op de knop hieronder.

Backpackgids Nieuw-Zeeland

Ik kan kort zijn: deze gids moet je gewoon hebben als je naar Nieuw-Zeeland gaat. Klik op de onderstaande knop.

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw