De ultieme gids voor je bezoek aan Koh Samui

Het zijn vaak de eilanden Koh Tao en Koh Phangan die worden genoemd, het grotere Koh Samui wordt door backpackers -helaas maar waar- al snel vergeten. Wellicht omdat er geen massafeest als de Full Moon Party wordt gehouden of omdat het een unieke eigenschap mist, zoals bijvoorbeeld het halen van je PADI op Koh Tao. Of misschien heeft Koh Samui een te hoog familie-imago?

Wat precies de reden is, zou ik zo 1,2,3 niet durven zeggen. Wel is het een gegeven dat mensen elkaar vaak volgen. Oftewel: als de grote meerderheid naar Koh Tao en Koh Phangan trekt, dan zullen de meeste mensen verwachten dat deze eilandjes meer te bieden hebben dan Koh Samui.

Of misschien zijn het berichten die op platforms als Tripadvisor te lezen zijn:

Aside from the beach, there’s not a lot to do on Koh Samui.”

En:

“This is not an island for budget travelers.”

Laat ik duidelijk zijn: dit is in ieder geval niet hoe ik erover denk. Er is juist heel veel te zien en te beleven. Ook voor budgetbackpackers of mensen die behoefte hebben aan een feestje.

Een van de vele strandjes op Koh Samui

Als er een les is die ik als reiziger heb geleerd, is het toch wel om meningen van anderen met een korreltje zout te nemen en vooral zelf op ontdekkingstocht te gaan. Alleen dan weet je echt hoe het ergens is.

Zelf ben ik ongeveer een week op Koh Samui verbleven voordat ik de boot pakte naar Koh Phangan en de hectiek van de vollemaanfeesten. En ik moet je zeggen: het was een heerlijke, chille periode.

Koh Samui is qua oppervlak kleiner dan Phuket en, in tegenstelling tot wat veel websites beweren, net wat groter dan Koh Chang. Het kan toch niet zo zijn dat hier nauwelijks iets te beleven valt?

Precies.

En juist daarom heb ik deze gids gemaakt. Ik ga je alles vertellen over de mooiste bezienswaardigheden en de activiteiten die je op Koh Samui kunt doen. Tot slot heb ik nog wat handige tips voor je, bijvoorbeeld met betrekking tot accommodatie, leuke eetzaakjes en transport.

Enkele feitjes over Koh Samui

Om je een beeld te geven van Koh Samui, heb ik hieronder enkele feitjes voor je:

  • Koh Samui is 25 kilometer lang en 21 kilometer breed.
  • De hoofdstad is Na Thon.
  • Ze ligt op ongeveer 550 kilometer ten zuiden van Bangkok en hoort bij de Surat Thani Province.
  • Het is het populairste vakantie-eiland van Thailand.
  • Er wonen 63.000 mensen.
  • Het heeft de bijnaam ‘coconut island’ aangezien er naar schatting drie miljoen kokospalmen groeien – kokosolie is dan ook een van de belangrijkste inkomstenbronnen van het eiland.

 

Bezienswaardigheden en activiteiten op Koh Samui

In dit gedeelte bespreek ik tien leuke activiteiten en bezienswaardigheden op Koh Samui. Je snapt waarschijnlijk wel dat ik begin met een van de dingen die een eiland zo fijn maakt: stranden 🙂 .

 

1. Ontdek de stranden

Het fraaie en relatief rustige Ban Tai Beach

Op Koh Samui zijn vele prachtige stranden te vinden. Het is erg gaaf om een scooter of mountainbike te huren en zo van het ene naar het andere strandje te rijden. Wat zijn nu de leukste en mooiste stranden van Koh Samui? Hieronder een aantal suggesties:

Het meest bekend is ongetwijfeld Chaweng Beach dat aan de oostkant van het eiland ligt. Behalve de mooie kuststrook, heb je hier diverse winkeltjes, restaurants en barretjes. Dit is dan ook de plaats waar je moet zijn indien je van drukte en uitgaan houdt.

In het zuidwesten is het relatief rustig. Je hebt er verschillende verlaten strandjes en baaitjes liggen. Een aanrader is Thong Krut Beach waar je behalve zonnen, zwemmen en wandelen tevens goed kunt eten bij lokale restaurantjes.

Tip: Thong Krut is een vissersdorpje dat je als uitvalsbasis kunt gebruiken om naar het eilandje Koh Tan te reizen waar slechts enkele eilandbewoners leven. Je hebt hier een avontuurlijk mangrovebos om doorheen te wandelen, bovendien kun je hier buitengewoon goed snorkelen.

Dan een ander vissersplaatsje: het noordoostelijke Bophut met het bijbehorende Bophut Beach. Een lang uitgerekt strand met zowel een rustig als een wat levendiger gedeelte waar je leuke eettentjes hebt. Neem verder zeker een kijkje bij de lokale markt.

Een wat onbekender strandje is het zuidelijke Taling Ngam. Laat ik onbekendere bestemmingen nou juist extra interessant vinden 🙂 . Dit is zonder twijfel een van de meest pittoreske gedeeltes van het eiland, vooral omdat je uitkijkt op de eilandjes Koh Thalu, Koh Din, Koh Chetta Mum, Koh Mae Koh en Koh Malaeng Pong die horen bij het later te bespreken Anthong Marine National Park.

In het zuidoosten ligt de rustigere uitvoering van het eerder besproken Chaweng, namelijk Lamai Beach. Neem ‘rustig’ echter met een korreltje zout, want ook hier is altijd iets te beleven. Het is niet voor niets het tweede strand van het eiland. Qua eten is Kob Tai Restaurant een echte aanrader. Slapen in een strandhutje? Doe dit bij betaalbare New Hut Bungalows, je hebt hier uitzicht op het strand en de zee 🙂 . Het fijne is dat de prijzen hier gemiddeld wat lager liggen dan bij Chaweng Beach.

Voordat ik het vergeet: ten noorden van Lamai Beach ligt het paradijsje Silver Beach dat trouwens ook bekendstaat als Crystal Bay. Een klein sfeervol baaitje dat begrensd wordt door rotsblokken en prachtige groene heuvels. Een aanrader wanneer je een dagje wilt gaan zonnen, zwemmen en snorkelen zonder last te hebben van massatoerisme.

Ga je voor een rustige, laidback-sfeer dan raad ik je aan eens te gaan kijken in het noorden bij Mae Nam Beach. Het fijne witte zand, de palmbomen en vooral de rust maken dit strand tot een relaxte plek om bijvoorbeeld een boekje te lezen. Een soortgelijke setting vind je op het mooie Lipa Noi Beach dat aan de westkant van Koh Samui ligt, maar ook bij het rustige Ban Tai Beach in het noorden.

Tip: als je een scooter of mountainbike huurt, trek dan ook eens door de bergen van Koh Samui. Zo kom je onder meer bij het mooie Samui Mountain Village uit dat aan de oostzijde van het eiland ligt.

2. Bezoek de Big Buddha Temple (Wat Phra Yai) en Wat Plai Laem

Wat Phra Yai: de bladgouden Boeddha

Het 12 meter hoge gouden Boeddhastandbeeld Wat Phra Yai is de meest bekende bezienswaardigheid op Koh Samui. De imposante Boeddha is te vinden aan de noordoostzijde van het eiland en al van kilometers afstand te zien, zelfs vanuit het vliegtuig!

Beneden zijn diverse shops en eetgelegenheden te vinden. Via een trap loop je naar het bladgouden beeld toe waar je tevens een platform hebt met prachtige uitzichten over de stranden, nabijgelegen eilanden en de noordkant van Koh Samui. Wedden dat je onder de indruk bent?

Vermijd bij voorkeur zondagen, dit is de dag dat de tempel het meest bezocht is. In de vroege ochtenden zie je locals verschillende offertjes brengen, leuk om te zien. Zorg verder dat je jezelf aan de kledingvoorschriften houdt, oftewel schouders en knieën bedekken.

Wil je meer tempels zien? Dan is Wat Plai Laem een aanrader om naartoe te gaan. Dit is een kleurrijk tempelcomplex waar twee gigantische Boeddhabeelden op het water staan, waaronder een 18-armige Boeddha. Via de aangelegde steiger loop je er zo heen. Het mooie is dat ze vlakbij Wat Phra Yai ligt.

 

3. Neem een kijkje bij de Secret Buddha Garden

Dan een minder bekende bezienswaardigheid, maar wat mij betreft eentje die je zeker niet mag vergeten: de indrukwekkende Secret Buddha Garden met schitterende natuur (zoals de waterval) en beeldjes van dieren, mensen, goden en natuurlijk Boeddha’s. Ze staat door haar schoonheid en spiritualiteit tevens bekend als de Tarnim Magic Garden.

Deze ‘Boeddhatuin’ met prachtige beelden is letterlijk verstopt in de hoge heuvels van Koh Samui. Ze is in 1976 ontstaan doordat een voormalige fruitboer (Nim Thongsuk) standbeelden en tempeltjes in het gebied neerzette. Tot zijn dood in 1991 heeft Nim Thongsuk aan deze mysterieuze tuin gewerkt. Het is een rustgevende, sprookjesachtige plek waar ik zeker nog eens naar terugga.

Zoals ik al zei, ligt de Secret Buddha Garden in de bergen van Koh Samui. Je kunt er zelfstandig heenrijden met de scooter of ervoor kiezen om een georganiseerde tour te doen. Als je zelf gaat, stop dan onderweg bij het hoogste punt van het eiland, het uitzicht is hier fantastisch. Je betaalt overigens 40 Baht om binnen te komen.

 

4. Ga eilandhoppen bij het Ang Thong National Marine Park

De Emerald Lagoon op Koh Mae Ko

Op ongeveer 1,5 uur  (31 kilometer) varen vanaf Koh Samui ligt het onbeschrijfelijk mooie Ang Thong National Marine Park. En nee, hier is geen woord aan overdreven.

Het nationale park bestaat uit 42 eilandjes die nagenoeg allemaal onbewoond zijn en heeft een totale oppervlakte van ruim 100 vierkante kilometer. Je zier hier onder meer de bekende en groen-begroeide kalkstenen rotsformaties uit het water komen, palmbomen, parelwitte zandvlaktes en de meest heldere wateren.

Zoals je zult begrijpen, heb je er fantastische mogelijkheden om te duiken en snorkelen. Met een beetje geluk kun je aan het eind van het jaar zelfs dolfijnen spotten. Behalve onderwateractiviteiten wil ik je aanraden om naar het viewpoint te lopen. Eenmaal boven, zo’ n 400 meter lopen, word je beloond met een spectaculair uitzicht over de stranden, rotsen, lagunes en nog veel meer moois.

Tot slot is er de sprookjesachtige Talay Nai-lagune -de Emerald Lagoon- die op Koh Mae Ko ligt. Dit meer wordt omringd door verschillende beboste steile kalksteenrotsen. Samen met het groen-blauwe water geef dit een bijzonder fraai effect.

Bij de meeste tours geniet je aan het eind van de dag van de zonsondergang, vanaf het dek van de zeilboot of catamaran waarmee je op pad bent.

Tip: overnacht in het nationale park en vaar dagen later terug met een andere excursieboot. Zelfs kamperen is mogelijk.

5. Maak kennis met het lokale leven in de Fisherman’s Village bij Bophut

Ik noemde Bophut Beach al even, je hebt ernaast het gelijknamige voormalige vissersdorpje liggen. Zeker op vrijdagavond is het hier erg gezellig, er is dan namelijk een leuke avondmarkt waar je goed kunt winkelen. Tevens is er ieder jaar in augustus het kleurrijke Fisherman’s Village Festival.

Het dorpje is met haar houten huisjes, geveltjes en vele straatmuzikanten een sfeervolle en bijzondere plek om doorheen te wandelen. Ga zeker wat lekkers eten bij een van de vele straatkraampjes die je hier vindt. De restaurantjes -bijvoorbeeld Tapas Barcelona- zijn ook super, alleen relatief duur.

In Bophut ligt trouwens een kartbaan: de Koh Samui EasyKart. Pas wel op, je hebt hier karts van 270cc die snelheden van meer dan 70 km/u kunnen bereiken. Nogal hard als je zo laag op de grond zit.

Heb je zin om te relaxen? Ga dan naar het strand om te chillen in de lounge-kussens. Veel beter kun je je dag niet eindigen 🙂 .

 

6. Loop naar de Hin Lad Waterfall

Zin om te zwemmen, maar wil je eens wat anders dan een strand? Ga dan naar de Hin Lad-waterval die wordt omringd door palmbomen en allerlei klimplanten. Je vindt de waterval aan de westzijde van Koh Samui, op zo’n 2 kilometer ten zuiden van Nathon. Vervolgens wandel je door de wilde natuur in zo’n 40 minuutjes naar de waterval.

Tip: smeer je goed in met insectencrème, je loopt namelijk dwars door de jungle waar de muggen je rauw lusten.

Als je vergeten bent om drinken en snacks mee te nemen, dan kun je boven voor redelijke prijzen wat spulletjes kopen. Gelukkig maar, want waarschijnlijk zal je wel dorst hebben.

Een leuke bijkomstigheid is dat er behalve de waterval nog een tempel in de buurt ligt: de Hin Lad Waterfall Temple. Je vindt hier allerlei bouwwerkjes en standbeelden middenin de jungle. Een rustgevende plek die aan de linkerkant van de trail naar de waterval ligt.

Behalve de Hin Lad-waterval, kent Koh Samui ook de Na Muang Waterfalls. Deze bestaan uit 2 verschillende gedeeltes: Na Muang 1 en Na Muang 2. Nadat je een korte wandeling hebt gemaakt, kom je uit bij de 18 meter hoge Na Muang 1 waar je even kunt verkoelen.

De 2e waterval is met 80 meter de hoogste van het eiland, maar een stukje lastiger te bereiken. Het is daarom wel handig om (goede) schoenen aan te doen. Neem verder water en snacks mee, onderweg kom je namelijk geen shops tegen. Je kunt er trouwens lekker zwemmen, iets dat prettig is na de wandeling.

Goed om te weten: ‘lokale gidsen’ vragen hier nogal eens om geld om je de weg te wijzen. Ga hier niet op in, want de route -zo’n 30 minuten lopen- is eenvoudig om zelfstandig af te leggen.

7. Leer mediteren in het Dipabhavan Meditation Centre

Je hebt er vast al eens over gehoord: mediteren. Het is iets dat mij sinds m’n eerste bezoek aan Azië altijd al een beetje heef gefascineerd. Waarom doen zoveel mensen dit? Het is wat mij betreft in ieder geval te kort door de bocht om te zeggen dat het ‘zweverig’ is.

Bij Dipabhāvan -dat trouwens ‘Development of Light Hermitage’ betekent- kun je tegen een kleine donatie verschillende cursussen volgen. Zo leer je onder meer de techniek ‘Mindfulness with Breathing’ , iets dat vroeger door Boeddha zelf werd toegepast. Verder is er ‘Dhamma Talks’ waarbij je krijgt uitgelegd wat, waarom en hoe je kunt mediteren.

Iedere dag begint hier om 04.30 uur, om 21.00 uur gaat iedereen naar bed en een half uur later gaan alle lichten uit. Als je wilt kun je hier een 7-daagse cursus volgen. Een hele uitdaging, maar uiteindelijk zal je het centrum compleet zen verlaten 😉 .

Eenmaal buiten is het net alsof je voor weken bent weggeweest en lijkt het lawaaieriger dan ooit. Je zult waarschijnlijk al snel weer verlangen naar de stilte. Misschien is dit het moment dat je meditatie in je dagelijkse leven gaat toepassen?

Ook wanneer je zelf regelmatig bezig bent met mediteren, is dit een aan te raden plek om naartoe te gaan. Het is altijd goed om je methodes zo nu en dan te vernieuwen en van experts te horen welke technieken zij precies hanteren.

 

8. Bekijk de ‘bijzondere’ rotsformaties Hin Ta en Hin Yai

Hin Ta: Grandfathers Rock (en dat is wel duidelijk dacht ik zo) | Credits: Jutta M. Jenning, Flickr

Ik zeg bijzonder omdat deze rotsen -die trouwens ook bekendstaan als de Grandpa (ta) en Grandma (Yai) Rocks- lijken op de geslachtsdelen van een man en een vrouw. De rotsformaties zijn te vinden aan de zuidkant van Koh Samui tussen het dorpje Hua Thanon en Lamai Beach.

‘Opa’ is behoorlijk duidelijk te zien, ‘oma’ minder. Ik zeg je alvast dat ze vlakbij grootvader ligt, die hoog boven de andere rotsblokken uittorent. Als je een stukje naar beneden loopt en goed kijkt, herken je uiteindelijk de vrouwelijkheid in het gesteente.

 

9. Zie een gemummificeerde monnik bij Wat Kiri Wongkaram

Het mooi gedecoreerde Wat Kiri Wongkaram

Je leest het goed. Bij het complex kom je meer te weten over het leven van deze voormalige monnik, onder meer door een speciale illustratie. De gemummificeerde man is meer dan 25 jaar geleden gestorven en zijn lichaam is in een glazen omhulsel bewaard gebleven. Niet bang worden, maar er gaan verhalen dat zijn nagels en haren zijn blijven groeien.

Je hebt er nog allerlei unieke architectuur, zoals beeldhouwwerken en mooie gebouwen met bijzondere details. Loop er zeker even langs en geniet van de authentieke sfeer en de serene rust die hier hangt.

Goed om te weten is dat de tempel aan de zuidwestkant van Koh Samui ligt, vlakbij het mooie Taling Ngam Beach. Naderhand kun je dus even lekker relaxen op het strand.

 

10. Geniet van een schitterend uitzicht bij de Jungle Club

Wil jij hier ook relaxen?

Houd je ook zo van een eiland met de scooter verkennen en daarna lekker chillen bij een restaurant waar je geweldige uitzichten hebt?

Tja, wie niet eigenlijk kan ik beter zeggen 😀 .

Anyway, de Jungle Club is wat dat betreft echt een tent die ik je kan aanraden. Zoals de naam al doet vermoeden ligt dit resort op een heuvel in de jungle, en je hebt er een van de mooiere uitzichten van heel Koh Samui. Je kijkt uit op het met tropisch regenwoud bezaaide eiland, heuvels en de oceaan. Met een lekker hapje en drankje erbij plof je neer op een van de zitzakken en vervolgens is het genieten geblazen.

 

Dierenmishandeling op Koh Samui

Je hebt wellicht al eens gehoord van het Samui Monkey Theatre dat in Bophut te vinden was. Ik zeg “was”, want deze mishandelplaats is inmiddels gelukkig gesloten.

De apen zaten vast aan korte touwtjes of opgesloten in een klein hokje, en moesten allerlei aangeleerde trucjes doen voor de bezoekers. Verschrikkelijk om te zien.

Ditzelfde geldt trouwens voor het Samui Aquarium & Tiger Zoo, dat nog altijd geopend is. Dieren zijn niet gemaakt om ten koste van alles mensen te entertainen, vaak onder gedrogeerde toestand.

 

Backpacken op Koh Samui: extra tips

Tot slot van dit artikel heb ik nog een aantal extra tips voor Koh Samui. Denk aan de beste reistijd, leuke accommodaties om te verblijven en hoe je er komt.

 

Wat is de beste reistijd voor een bezoek Koh Samui?

De beste reisperiode is in de maanden december tot en met maart. Er valt dan simpelweg de minste regen. Af en toe een buitje niet erg? Dan kun je tevens in de maanden juni tot en met oktober gaan, het is er dan bovendien een stukje rustiger. April en mei kan ook, al is het dan een stukje broeieriger dan in bijvoorbeeld maart.

 

Hoe zit het met transport op Koh Samui?

De goedkoopste manier om jezelf te verplaatsen is door een ‘songtaew’ te pakken. Dit zijn pick-ups met een open achterkant en het transportmiddel waar ook locals gebruik van maken.

Ook rijden er over het hele eiland taxi’s, al snap je dat je in dit geval meer geld kwijt bent. Verder zijn er motorbike-taxi’s, die je voor relatief weinig naar je bestemming brengen.

Wanneer je het eiland wilt gaan verkennen, raad ik je aan om een scooter te huren. Wees je echter wel bewust van de risico’s. Een mountainbike kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld bij Samui Cycle Hire.

 

Waar kan je tours en activiteiten boeken?

Uitstapjes, zoals een dagtocht door het Ang Thong National Marine Park, kan je bij je accommodatie boeken of bij een travel agency. Een andere optie is om dit te online te regelen via Get Your Guide.

 

Waar op Koh Samui kan je lekker eten en drinken?

Ik deed eerder in dit artikel al een aantal suggesties om wat te eten en te drinken, bijvoorbeeld de Jungle Club. Maar er zijn uiteraard veel meer tentjes om heen te gaan.

Voor seafood raad ik je aan om een kijkje te nemen bij Had Bang Po (Bang Po). De beste burgers heb je bij Stacked Burger Samui (Chaweng). Zin in Indiaas? Check dan Noori India (Chaweng). Zelfs Libanees is mogelijk, bij Dragonfly Samui (Bophut).

De lokale Thaise keuken kun je wat mij betreft het beste proeven bij streetfood-kraampjes of op de marktjes, bijvoorbeeld de avondmarkt in de Fisherman’s Village. Ook de verschillende fruitmarkten zijn een aanrader. Je hebt er onder meer een vlakbij de Big Buddha en eentje bij de hoofdweg van Nathon.

Wil je eens wat anders dan de lokale keuken? Ga dan pizza eten bij Samons Restaurant in Maenam. In de buurt is trouwens ook Da Bardo een aanrader voor pizza’s.

Tot wil ik je nog wat toffe koffiezaakjes tippen. About Cafe’, Boys Organic Coffee, SO CAFE’ x SAMUI, THE COFFEE CLUB en Flo zijn allemaal plekken waar je een heerlijk bakkie kunt doen.

 

Waar op Koh Samui moet je zijn voor een avondje uit?

Voor barretjes en andere backpackers kun je het best naar Chaweng gaan. Dit is namelijk het uitgaansgedeelte van Koh Samui. Onder andere The Green Mango Club, het Ark Bar Beach Resort en Soi Reggae (de Reggae Pub zijn leuk). Weet wel dat om 02.00 uur de deuren sluiten, op enkele uitzonderingen na. Zo gaat men bij The Green Mango Club vaak tot een uurtje of vier door.

Hou je van vuurshows? Dan zijn het al genoemde Ark Bar Beach Resort en Coco Tam’s aanraders om ’s avonds heen te gaan. Bij de laatstgenoemde bar kan je bovendien goede cocktails drinken.

 

Welke accommodaties op Koh Samui raad ik je aan?

Kies je voor een luxere accommodatie of ga je voor een houten hutje aan het strand?

Het hangt er helemaal vanaf waar op het eiland je verblijft. Het eerder besproken New Hut Bungalows op Lamai Beach is een aanrader.

Houd je van een feestje en comfortabele, betaalbare bedden en ben je op zoek naar andere backpackers? Ga dan naar het Timeless Hostel in de buurt van Chaweng Beach. Verder is hier het P168 Hostel erg leuk om te verblijven. Tot slot kan ik je het wat noordelijker gelegen Us Hostel aanbevelen. Je hebt er onder andere een zwembad om lekker te chillen 🙂 .

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je liever in een leuk hotelletje zit. In dat geval is The Hive Hotel een aanrader. Ook het relatief eenvoudig maar toffe Palm Coco Mantra echt de moeite om heen te gaan. Meer luxe en comfort vind je bij The Lamai Samui en Rocky’s Boutique Resort.

 

Hoe kom je op Koh Samui?

Samui Airport, de luchthaven van Koh Samui

Je kunt vanuit Bangkok een nachttrein nemen naar Surat Thani. Daar kun je vervolgens met de ferry naar Koh Samui gaan. Ook is het mogelijk om vanaf Bangkok met de bus (Southern Bus Terminal) naar Don Sak te reizen waar je met de boot naar Koh Samui verdergaat.

Vanuit het zuiden kun je er komen met de bus of minivan (bijvoorbeeld Khao Sok -2 uur-, Phuket -3 uur- en Trang -4 uur-). In Bangkok zou ik altijd kiezen voor de trein, je hebt dan in ieder geval een bed om te kunnen slapen. Wel zo fijn, aangezien de reis zo’n 12 uur duurt.

Tickets voor de trein en bus kan je bij een travel agency kopen, maar bijvoorbeeld ook online via een partij als 12Go Asia.

Behalve over land, kun je ook naar Koh Samui vliegen. Dit kan zowel vanuit Bangkok, Phuket als Pattaya.

Haal het maximale uit je reis door Thailand

Ben je op zoek naar routes? En heb jij geen zin in gedoe tijdens de planning van je avontuur? Wil jij simpelweg het maximale uit je reis door de Thailand halen? 

Lees dan even verder.

Speciaal voor Thailand-backpackers heb ik namelijk Backpackgids Thailand gemaakt. Dit heb ik gedaan op het prachtige eiland Koh Phangan. Met de insider-tips, gave routes en andere waardevolle info kan ik wel zeggen dat de gids een must is voor je reis. De reacties die ik erop krijg maken me helemaal blij 🙂 .

En als je naast Thailand ook nog naar andere landen in Azië gaat, dan is Backpackgids Azië ook echt een aanrader.

Je hoeft niks meer uit te zoeken, al het belangrijke en tijdrovende voorwerk is voor je gedaan.

In de gidsen vind je onder meer:

Cruciale informatie voor je vertrekt.
Duidelijk uitgestippelde routes waar je direct mee op pad kunt.
Waardevolle transportinfo waarmee je zeeën van tijd bespaart.
 Toffe accommodaties, eetzaakjes en bekende maar ook geheime plekjes.
 Insider-tips, secrets en travel hacks die je gezien moet hebben en waarmee je flink wat geld bespaart.

Backpackgids Thailand

Backpackgids Thailand heb ik geschreven op het Thaise eiland Koh Phangan en is een feestje om te lezen. Klik op de knop voor meer informatie.

Backpackgids Azië

Door reizigers bestempeld als “Het meest veelzijdige product om alles uit je reis door Azië te halen.” 

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.
6 Antwoorden
  1. KatrienV

    Hoi Robbert, bedankt voor je leuke tips. Wij trekken in september naar Thailand voor iets meer dan 2 weken. Wij verkiezen natuur boven cultuur qua reis en dachten daarom om naar het zuiden ipv noorden te gaan en langere tijd op Koh Samui te verblijven. Naast onze start in Bangkok (heen- en terugvlucht) hadden we ook graag enkele dagen in de nationale parken Khao Sok en Khao Yai verbleven. Lijkt je dit mogelijk qua route en in welke volgorde raad je ons dan aan? Groeten

    1. Avatar foto
      Robbert

      Hoi Katrien,

      Wat je zegt kan zeker. Khao Yai zou ik vanuit Bangkok bezoeken. Slaap in Pak Chong dat er vlakbij ligt.

      Vervolgens kunnen jullie via Bangkok met de bus, trein of het vliegtuig naar Surat Thani gaan, om de boot richting Koh Samui te pakken. Aan het eind van de reis kunnen jullie dan via Surat Thani naar Khao Sok reizen en weer terug naar Bangkok (trein of vliegtuig via Surat Thani of nachtbus vanuit Khao Sok). Een andere optie is om na Khao Sok bijvoorbeeld nog een paar dagen op Koh Phangan te vertoeven.

      Uiteraard kun je het ook in een andere volgorde doen, dat is aan jullie 🙂 .

      Groet,

      Robbert

  2. Robert

    Ik was 2weken geleden op koh samui. Green mango was meestal tot een uur of 4 open. De vuurshow bij arkbar is trouwens geweldig maar bij coco tam’s op bophut beach nog beter.

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw