Het Working Holiday Visum Australië is de ideale optie als je op zoek bent naar een avontuur dat bestaat uit zowel reizen als werken in dit prachtige land. Veel reizigers kiezen voor deze optie als ze voor het eerst in Australië gaan backpacken.

Dit reisvisum voor Australië biedt globetrotters de mogelijkheid om het backpacken door Down Under betaalbaar te maken aangezien je een goed inkomen kunt verdienen. Daarbij is het een uitgelezen manier om meer te weten te komen over de Australische cultuur en de locals. Verder is het een ideale manier om andere reizigers te ontmoeten en misschien zelfs vriendschappen op te doen.

Om te mogen werken in Australië, heb je wel een werkvisum nodig. In dit artikel ga ik in op de vereisten die nodig zijn voor het verkrijgen ervan. Verder bespreek ik ook de optie om je visum te verlengen, oftewel het 2nd year visa Australia.

Goed om te weten: per 1 januari 2017 is de ‘Backpacker Tax’ (helaas) ingevoerd. Echter, de eerder voorgestelde 32,5% is (gelukkig) verlaagd naar 19%. Voor deze nieuwe regel was de eerst verdiende $18.200 vrijgesteld van belasting.

WWOOFing

Farmwork, iets voor jou?

 

Voorwaarden aanvraag Working Holiday Visum Australië

De algemene voorwaarden voor het verkrijgen van het visum dat je nodig hebt om Down Under te mogen werken, zijn de volgende:

 • Wil je het werkvisum Australië aanvragen maar ben je ouder dan 30 jaar? Je moet minimaal 18 en maximaal 30 jaar oud zijn bij de aanvraag van het visum. Ben je 31 wanneer je het visum gaat ontvangen maar 30 toen je ‘m aanvroeg? Ook dan heb je er recht op.
 • Je dient je aanvraag buiten Australië te doen.
 • Je mag niet al eerder bezitter geweest zijn van het Australische werkvisum.
 • Welke vereisten zijn er voor de reisdocumenten die je nodig hebt om het werkvisum Australië aan te vragen? Voor de aanvraag heb je een paspoort nodig dat geldig is voor de duur van je reis. Ook dient je paspoort bij de aanvraag tenminste zes maanden geldig te zijn.
 • Je bent verplicht om $5.000 op je rekening te hebben. Dit hoeft geen Australische rekening te zijn.
 • Je aanvraag dient maximaal 12 maanden op voorhand te gebeuren.
 • Met het visum kun je tot 12 maanden in Australië werken.
 • Je mag legaal werken in Australië, maar maximaal zes maanden voor dezelfde werkgever.
 • Binnen de 12 maanden mag je zo vaak als gewenst Australië verlaten en binnenkomen.
 • Kosten werkvisum Australië? Deze bedragen $440 als je ‘m aanvraagt via de Australische overheid.
 • Je mag geen (afhankelijke) kinderen bij je hebben gedurende je verblijf in Australië.
 • Het kan zo zijn dat je een medisch onderzoek moet ondergaan en röntgenfoto’s moet laten maken. De uitslag kan zo’n drie tot vier weken in beslag nemen. Voor het onderzoek dien je formulier 26 en 160 mee te nemen.

Als je aan de bovengenoemde vereisten voldoet, ontvang je in ruil daarvoor het Australische werkvisum subclass 417. Je vraag deze eenvoudig online aan.

Goed om te weten: nadat je het visum online hebt aangevraagd bij de Australische overheid, krijg je normaal gezien binnen een aantal dagen een bericht met daarin de goed- of afkeuring. Soms zelfs al op dezelfde dag. Indien goedgekeurd, dien je het visum binnen één jaar ‘activeren’. Dit heb je gedaan vanaf het moment dat je Australië binnen bent.

Working Holiday Visa Australië verlengen

Wat nu als je langer dan één jaar in Australië wilt werken (en backpacken 😉 ). In dat geval moet je het werkvisum voor Australië verlengen, je wilt immers gemachtigd zijn om ook in het tweede jaar Down Under te kunnen werken.

Ook voor de aanvraag van het ‘Second Working Holiday Visa’ zijn verschillende voorwaarden waar je rekening mee dient te houden:

 • Je hebt aan alle voorwaarden van het eerstejaars-visum voldaan (zie boven).
 • Je hebt niet meer dan één Working Holiday Visum gehad in het verleden.
 • Je hebt minimaal drie maanden (specifiek) werk verricht tijdens je eerste jaar in Australië. Dit moet betaald werk geweest zijn, waarbij je loonstrookjes kunt overleggen. In het verleden (voor 2015) was het doen van vrijwilligerswerk in Australië voldoende. Dit is nu dus niet meer zo!
 • Je kunt het visum zowel binnen als buiten Australië aanvragen. Echter, als je in Australië verblijft tijdens de aanvraag, moet je tevens in Aussie zijn om het visum goedgekeurd te krijgen.

Overigens is het 2e-jaars werkvisum, net als Working Holiday Visum voor het eerste jaar, de subclass 417. De kosten bedragen $440 via de Australische overheid.

Ben je in Australië en wil je jouw werkvisum van jaar 1 verlengen? Download dan dit formulier.

Heb je nog geen uitslag gekregen of je visumverlenging is goedgekeurd, dan gaat je huidige visum over op een ‘Bridging Visa’. Je hebt hiermee dezelfde rechten als bij het reguliere Working Holiday Visa.

Let op: met het Bridging-visum is het niet toegestaan om Australië te verlaten en terug binnen te komen!

Werk vinden in Australië, waar doe je dat?

Om als backpacker een baan te vinden in Australië heb je verschillende mogelijkheden. Aussie kent zeer veel job agencies en de baantjes voor backpackers zijn er eerder regel dan uitzondering.

Je kunt hierbij denken aan werken op een Australische boerderij (farm), in de zorg, een technische baan, het plukken van fruit, lesgeven in Australië of het werken in een Australische bar of discotheek. De opties die je hebt zijn oneindig.

Lees ook: een uitgebreid overzicht van verschillende baantjes die je kunt combineren met reizen in Australië.

Je hebt verschillende handige websites en uitzend- of detacheringsbureaus waar je als reiziger terechtkunt. Enkele aanraders om te raadplegen, zijn de volgende:

 • GumTree: een van de bekendste websites voor het vinden van werk onder reizigers. Iedere Australische stad heeft zijn eigen Gum Tree website. Andere bekende namen zijn Job Search en Seek.
 • Nursing and Midwifery Board: hier kun je terecht voor het vinden van een passende job in de geneeskunde.
 • Au Pair iets voor jou? Check dan People for People.
 • Interesse in de horeca, dan is Seek een handig platform.
 • Indien je les wilt geven, dien je jezelf eerst te registreren bij het ‘Teachers Registration Board’. Ieder(e) staat/gebied heeft hiervoor zijn eigen website: South Australia, Noordelijk Territorium, Victoria, Western Australia, Queensland en Tasmanië (meer informatie over Tasmanië, vind je in dit artikel).
 • Voor het plukken van fruit, raad ik je Fruit Picking Jobs aan.
 • Natuurlijk het werken in een Australische boerderij: WWOOFing.
 • Bekend backpackersplatform voor jobs: Jobs 4 Travelers. Maar ook Work About Australia is een aan te raden netwerk als je tussen andere backpackers wilt werken!
 • Werken in de Australië zorg? Dan kun je als Nederlander terecht bij Dutchcare.

 

WWOOFen in Australië, wat is dat?

Voor een authentieke ervaring, ga werken als een WWOOFer op een boerderij (organic farm). ‘WWOOFing’ staat voor ‘Willing Workers on Organic Farms’. Op deze boerderijen komen mensen van alle uithoeken uit de wereld om voor vier tot zes uur per dag ‘gratis’ overnachting, eten en drinken te kunnen krijgen.

Een unieke ervaring om bijvoorbeeld in contact te komen met locals en andere reizigers. Maar ook met dieren! Lees op de eerder vermelde website van WWOOF meer over WWOOFing en meld je hier aan. Overigens hoef je geen voorkennis te hebben over het werken op een boerderij. Je kunt namelijk ook ‘eenvoudig’ werk doen als aardbeienplukken.

Lees ook: voor handige aanvullende tips over werken in Australië, zie mijn artikel dat ik eerder schreef over een Working Holiday Down Under. Heb je voldoende geld en zoek je geen baan? Bekijk dan mijn artikel over het toeristenvisum voor Australië.

Superannuation terugvragen?

Heb jij al gewerkt in Australië en wil jij je afgedragen belasting en superannuation terugvorderen? Dit kun je uiteraard zelf regelen via de Australische overheid, maar makkelijker is om het te laten doen. Dit scheelt jou werk en zo weet je zeker dat je niets misloopt 🙂 . Een organisatie die ik je kan aanraden, is Taxback.com. Op deze website kun je jezelf aanmelden én je maakt tevens kans op $1.000.

TIP voor Australië-backpackers
Collage boeken voor banner

Heb je meer handige tips voor Australië nodig?

Bekijk dan onze Aussie-gidsen. Hierin geven we je onder meer:

Panklare routes die naar wens zijn aan te passen.
Tips & tricks op het gebied van accommodatie, budget, gezondheid en nog vele andere thema’s.
Concrete inzichten wat je kunt met je budget en beschikbare tijd.
Stappenplannen die al je vragen wegnemen.
Een ontwerp waar je “U” tegen zegt 😉 .

Wil jij meer weten over onze inspiratie-volle Australië-gidsen?

Arrow

Naar de aanbieding!

Heb je vragen? Stel ze hieronder in de comments.

Over de auteur

mm

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van de succesvolle boekenreeksen 'Backpackgids Azië' en 'Backpackgids Australië'.

107 reacties

 1. Liz

  Hi,

  Ik vertrek eind augustus naar Australië, maar heb geen idee hoelang ik er wil blijven en of ik wil werken haha. Heb redelijk wat gespaard, maar weet dus niet welk visum ik het beste kan aanvragen. Ik wil er rekening meehouden dat ik er zo lang mogelijk wil blijven, dus zat eraan te denken om bv toeristenvisum van 1 jaar aan te vragen. Maar kan ik dan tijdens of na mijn toeristenvisum ook een work & travel visum aanvragen? Zo kan ik natuurlijk langer dan een jaar blijven..

  Las wel dat sommige mensen 3 maanden toeristenvisum aanvragen en daarna het land uit gaan en dan een work & travel visum aanvragen. Maar aangezien ik dan in november het land uit moet en O&N in Sydney wil vieren, lijkt me dit niet een heel handig plan.

  Ik hoop dat je mijn vragen kunt beantwoorden en eventuele tips hebt!

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Liz,

   Je kunt zeker na je toeristenvisum een werkvisa aanvragen, als je aan de voorwaarden voldoet natuurlijk. Echter, het aanvragen van een WHV tijdens je toeristenvisum, kan alleen als je geen ‘No further stay condition’ op je visa hebt staan. De Australische overheid zegt hierover het volgende:

   “You cannot apply for this visa if you already hold another visa that has a ‘No further stay’ condition.”

   Dit kan bijvoorbeeld zo zijn bij een subclass 600 (zie: https://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/417-).

   Wat je zegt, dat mensen na 3 maanden Australië verlaten om vervolgens een WHV aan te vragen, dat gaat over zij die een visum hebben voor 90 dagen (subclass 651). Er is zijn ook toeristenvisums voor 6 of 12 maanden (zie: http://www.backpackblog.nl/toeristenvisum-australie).

   Hopelijk heb ik je zo wat verder geholpen. Als je meer vragen hebt, stel ze gerust.

   Beantwoorden
 2. Andy Altelaar

  hey Robbert,

  Ik heb mijn 2 jaar whv erop zitten en ben momenteel aan het reizen met mijn vriendin door Australie op een toerist visa.
  Deze zit er ook bijna op en ik wil deze graag verlengen met ongeveer 3 weken.
  Als ik informatie opzoek wordt er verschillende keren iets gezegd over een ‘no further stay condition’
  Het is mij nu niet helemaal duidelijk of ik dit kan verlengen of toch echt het land in en uit moet..
  heb jij hier een antwoord op voor mij? naar mijn weten ben ik op een toerist visa voor 90 dagen
  thanks Andy

  Beantwoorden
 3. liz

  Hoi,
  Ik moet een medisch onderzoek ondergaan voor mijn visum aanvraag. Heb de laatste jaren veel in het ziekenhuis gelegen. Het gaat nu goed met me. Hoe groot is de kans dat mijn visum aanvraag wordt afgekeurd? Misschien weet jij dat ook niet maar ik probeer het toch.
  Groetjes liz

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Liz,

   Dat is lastig te zeggen aangezien iedere aanvraag individueel wordt beoordeeld.

   Ik denk wel dat als het al een tijdje goed met je gaat en je een soort van beter-verklaring hebt, dat het goed moet komen. Maar dit is speculeren…

   Laat me zeker even weten of het is gelukt.

   Succes!

   Beantwoorden
   • Heleen

    Hoi Robbert,
    Ik heb mijn Worker Holiday Visum binnen!!
    Moest langs een arts in Amsterdam voor een longfoto en wat vragen en een week later had ik hem!! Dus het feest kan beginnen!!
    Groetjes Liz

   • mm
    Robbert

    Hoi Liz,

    Super joh, leuk dat je nog wat laat weten 🙂 !

    Hele fijne reis!

 4. Jur

  Hoi Robbert,

  Ik wil vanaf half augustus t/m eind december gaan reizen en werken in Australië. Mijn paspoort is echter tot mei 2017 geldig. Is het een probleem als mijn paspoort minder dan 6 maanden geldig is tegen de tijd dat ik terug vlieg (ik wil een enkeltje heen kopen, maar wel tegen die tijd terug)? En hoe lang duurt het voordat je het working holiday visum binnen hebt ongeveer? Moet je op dat moment nog in NL zijn, of geldt dat alleen voor de aanvraag en krijg je het visum digitaal? Als ik eerst een nieuw paspoort moet aanvragen, dan een visum en daarna pas kan boeken verlies ik erg veel tijd namelijk.

  Alvast bedankt,

  Gr Jur

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Jur,

   Tof plan!

   Je paspoort moet geldig zijn voor de duur dat je in Australië bent, het maakt dus niet uit dat ‘ie minder dan 6 maanden geldig is als je teruggaat naar Nederland.

   Als je het werkvisum online aanvraagt via de Australische overheid, duurt het doorgaans een paar dagen voordat je een goed- of afkeuring krijgt. Indien je aanvraag is goedgekeurd, zal je het visum binnen een jaar moeten activeren. Dit doe je wanneer je Australië binnenkomt.

   Is het zo een beetje duidelijk voor je?

   Als er nog wat is, laat het gerust even weten.

   Groet, Robbert

   Beantwoorden
   • Jur

    Ha Robbert,

    Dank voor je antwoord!
    Nog even ter verheldering een paar vragen;

    – Ik ben van plan een enkeltje Cairns te kopen met een working holiday visum. Dan heb ik dus een visum dat een jaar geldig is en geen retourvlucht, terwijl mijn paspoort nog maar een half jaar geldig is. Gaat dit geen problemen opleveren?
    – Ik ben van plan om de Oostkust naar beneden te reizen, startend in Cairns. Heb je nog tips voor een gave plek om een baan te zoeken daar?

    Thanks!

   • mm
    Robbert

    Hoi Jur,

    Wat voor werk zoek je precies?

    Voor wat betreft je paspoort: als je binnen het half jaar vertrekt, zou dit gewoon moeten lukken. Je paspoort dient namelijk geldig te zijn voor de duur dat jij in Australië bent. Echter, ik zou in jouw geval een nieuwe aanvragen. Mocht je langer willen blijven, dan heb je in ieder geval een paspoort dat voor 10 jaar geldig is.

    Groet, Robbert

 5. Jum Klären

  Hoi Robbert,
  een vraag over de ‘qualification’ bij online aanvragen van een ‘working holiday visum’.
  ik heb een TSO-opleiding op een Hotelschool in Belgie afgerond. Dit is vergelijkbaar met MBO 4 niveau in Nederland.
  Welke ‘qualification’ heb ik dan? Mogelijke opties:
  Higher degree course, degree course, diploma course, technical of training certificate, college degree, senior high school degree of certificate, junior high school degree of certificate, other.

  Alvast bedankt voor je hulp
  Jum

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Jum,

   MBO niveau 4 komt overeen met ‘diploma course’, al maakt het voor je aanvraag niet zoveel uit.

   Succes :).

   Beantwoorden
 6. Kesedi

  Wat zijn mijn mogelijkheden om te reizen en werken voor een tijdje in Australië. Ik ben 37. Mijn dipmoma’s zijn niet toereikend om een werkvisum te krijgen.

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Kesedi,

   Het werkvisum kun je enkel aanvragen tot je 31e (30 jaar en 364 dagen). Maar goed, dit was volgens mij sowieso niet je plan.

   Je kunt een toeristenvisum aanvragen voor 3, 6 of 12 maanden. De optie die je hebt qua werk, is bijvoorbeeld op een boerderij tegen kost en inwoning, oftewel WWOOFen.

   Beantwoorden
 7. Joost

  Ik heb een vraag ik heb al ee visum aangevraagd subclass 417. Ik heb die ook betaald maar ik zou niet weten wat ik nu moet doen. Ik heb alles ingevuld. Maar krijg geen bericht verder. Als het goed is moet ik alles nog opsturen. Ik vertrek half december. Ik hooo dat ik nog dat zat heb met alles wat ik nog moet doen. Kan iemand mij vertellen wat ik nu moet doen.

  Groetjes

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Joost,

   Wanneer heb je ‘m aangevraagd?

   Je krijgt vaak binnen enkele dagen een reactie met de goed- of afkeuring. Als je het niet vertrouwt, neem dan even contact op met de instantie waar je dit hebt geregeld.

   Groet, Robbert

   Beantwoorden
 8. Iris

  Hallo Robbert!

  Ik heb 22 augustus via de australian government mijn work and holiday visum aangevraagd, ik heb toen een immi account aangemaakt en daar staat bij visum aanvraag: granted. Ik neem aan dat alles is goedgekeurd, maar ik heb geen idee wat ik nu moet doen. Via mijn gmail heb ik geen verdere mails binnengekregen. Ik vertrek 12 oktober naar Nieuw Zeeland en 16 december naar Australië. Moet ik nog dingen regelen of invullen?

  Awesome blog btw!

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Iris,

   Als het goed is, is alles in orde. Stuur voor de zekerheid nog even een mailtje naar hen, zij kunnen je meer vertellen over de status van je aanvraag 🙂 .

   Fijne reis alvast!

   Beantwoorden
   • Thijn

    Hi Robbert,

    Ik heb hetzelfde als Iris, er staat granted en ze verwijzen naar een Grant Letter. Deze heb ik alleen niet in mijn e-mail ontvangen. Heb ik deze grant letter nodig om Australie binnen te komen, of zoeken ze in een systeem je visum op?

    Bedankt voor je antwoord!
    En bedankt voor je fijne blogs, helpt erg in de voorbereiding!!

   • mm
    Robbert

    Hoi Thijn,

    Heb je een ‘visa grant number’ ontvangen? Deze zou in de ‘visa grant notification’ moeten zitten die je per e-mail hebt gehad. Als ik je goed begrijp, is dit niet het geval. Je kunt deze opnieuw aanvragen via het ‘Request for reference number form’. Je hebt deze echter niet nodig om Australië binnen te komen.

    Groet, Robbert

 9. Olga

  Hoi Robbert,

  Vraagje over de 2nd year WHV. Kan je deze alleen innen, aansluitend op je eerste jaar? Of kan je een jaar werken in Australië, de aanvraag voor je 2nd year visa doen, dan bijvoorbeeld twee jaar weer in Nederland zijn en daarna op je 2nd year visa weer een jaar terug naar Australië?

  Alvast bedankt!

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Olga,

   Je kunt je 2nd year WHV zeker later aanvragen, hiervoor zijn verder geen vereisten (dat ik weet). Als je maar wel aan de reguliere voorwaarden voldoet 🙂 .

   Groet, Robbert

   Beantwoorden
   • Jenny Marskamp

    Beste Robbert,

    Onze dochter van 18 jaar zou afgelopen jaar in november voor 9 maanden naar Australie gaan. Ze heeft een work-holiday visum en zou een half jaar als aupair gaan werken en dan gaan reizen. Een dag voordat ze vetrok blesseerde zich tijdens de voetbal. Omdat de arts op de SEH dacht dat het allamaal zou meevallen, mocht ze vertrekken. Echter, het viel niet mee, ze is in Australie naar een arts gegaan en die liet een MRI maken: gescheurde meniscus en een afgescheurde kruisband. Na bijna 3 weken was ze weer terug in Nederland. Ze is geopereerd en is nu aan het revalideren.
    Haar allergrootste wens is om dit jaar, na haar revalidatie, opnieuwaf te reizen naar Australie en te gaan doen, wat ze van plan was, nl werken als aupair en dan nog reizen.
    Hoe kunnen we voor elkaar krijgen dat haar visum van nu geannuleerd wordt en dat ze straks een nieuwe visum kan kopen? Waar moeten we zijn? Want bellen met de ambassade in Den Haag en Londen levert alleen maar een ‘ nee, kan niet” , op.
    We hopen dat jij ons kunnen helpen!

    Vriendelijke groet, Jenny

   • mm
    Robbert

    Hoi Jenny,

    Complexe en vervelende situatie!

    Neem eens direct contact op met de Australische overheid: Australia.gov.au of schrijf ze een berichtje op Facebook.

    Strict genomen mag je slecht eenmaal in het bezit geweest zijn van een Australisch werkvisum, maar deze situatie is natuurlijk niet bepaald standaard. Over de beslissing kan ik echter geen uitspraken doen…

    Groet, Robbert

 10. Irene

  Dag robbert,

  Ik wil graag mijn working VISA (417) aanvragen, maar mijn situatie is wat gecompliceerd. Ik heb een Frans paspoort, maar een permanent verblijf in Nederland. De vragen op het formulier, daar wordt geen rekening gehouden met zo’n situatie. Ik wil niet de verkeerde gegevens invoeren wat kan zorgen dat mijn afvraag wordt afgekeurd. Mijn vraag is daarom of je een instantie kent die mij daarbij kan helpen tegen een kleine vergoeding?

  Alvast bedankt,
  Irene

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Irene,

   Dat is inderdaad een wat gecompliceerde situatie 🙂 .

   Ik raad je aan om contact op te nemen met Australian Backpackers, Kilroy of Visumaustralie.com. Zij zouden je zeker verder moeten kunnen helpen.

   Succes!

   Beantwoorden
   • Jenny Marskamp

    Dag Robbert,

    Ik probeer om rechtstreeks naar de site van de australische overheid te gaan. Daar kom ik wel,maar vind geen mailadres waar ik naar toe kan mailen. Of een telefoonnummer. Kun je me nog een keer verder helpen?

 11. Juul

  Hoi hoi!

  Ik heb een vraagje.. Ik heb het afgelopen half jaar door Azie gereist en ben momenteel in Australie voor min 7 weken en bedacht me nu pas dat het me leuk lijkt om na deze 7 weken te werken aangezien mijn geld bijna op raakt.. Ik wil dus graag hier mijn working holiday aanvragen, kan dat? Ik las ergens dat ik daarvoor het land uit moet maar dat kan pas na deze 7 weken.

  Groetjes Juul

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Juul,

   Dankjewel voor je reactie.

   Wanneer je voor het eerst een werkvisum aanvraagt, dien je dit inderdaad buiten Australië aan te vragen.

   In jouw geval wat vervelend, maar helaas wel noodzakelijk…

   Groet,

   Robbert

   Beantwoorden
 12. Lisanne

  Beste Robbert,

  Mijn vriend en ik zijn van plan volgende week naar Australië te vliegen. Ik heb reeds een working holiday visum ontvangen. Alleen mijn vriend moest extra informatie opsturen aangezien hij een paar jaar eerder op een toeristenvisum het land bezocht heeft met een oud paspoort. Bij de gemeente heeft hij een uitdraai moeten ophalen om te bewijzen dat zijn paspoort echt is. We hebben deze gegevens nu 2 dagen geleden geupload, maar durven nu niet te boeken aangezien we niet weten hoe lang het gaat duren voordat ze de aanvraag beoordelen. Heb je een dergelijke situatie al eens eerder meegemaakt hoe snel ze daar zijn met beoordelen?

  Groeten,
  Lisanne

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Lisanne,

   Vervelende situatie. Is het inmiddels al opgelost? Dit zou enkele dagen moeten duren, niet langer. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk.

   Ik wil je echt even adviseren om contact op te nemen met de lokale overheid.

   Groet,

   Robbert

   Beantwoorden
 13. Mark

  Hé Robbert, wat een goeie en informatieve site heb jij gemaakt! Gezien jouw kennis weet je misschien wel wat raadzaam is in ons geval.

  Gisteren visum aangevraagd en een paar minuten later al ontvangen. Bij de vraag of we de laatste 5 jaar langer dan 3 maanden buiten Nederland zijn geweest, hebben we ‘Nee’ ingevuld. Niet bij nagedacht dat we over pak ‘m beet drie maanden, wanneer we waarschijnlijk naar Australië willen vliegen, wel langer dan deze periode buiten NL gereisd hebben, namelijk door ZO-Azië. Op dit moment zijn we twee maanden aan het reizen. Is dit iets om alsnog door te geven? Ik ben benieuwd naar jouw mening.

  Alvast bedankt!

  Mark

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Mark,

   Dank voor je mailtje!

   Ik zou het zeker doorgeven om mogelijk gedoe te voorkomen. Mail even naar de Australische overheid en vraag eventjes naar hun mening.

   Laat me even weten hoe het is afgelopen 🙂 .

   Groet,

   Robbert

   Beantwoorden
 14. van den broeck

  Hallo,

  Mijn WHV verloopt begin februari 2017. Ik zou dan naar Nieuw Zeeland gaan om daar onmiddellijk een toeristenvisa voor 3 maanden te vragen.
  Weet jij of ze dit gemakkelijk toekennen.? Sommigen zeggen me dat ik beter gewoon op Australische bodem blijf en dus verder illegaal verblijf en dus niet het risico neem om afgewezen te worden,

  Hartelijk dank voor je raad

  Emile

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Emile,

   De belangrijkste vereiste voor de Australische overheid zal zijn of je voldoende geld op je rekening hebt om je 3 maanden te kunnen redden…

   Illegaal verblijven, tja… En wat doe je dan als je het land verlaat?

   Beantwoorden
   • van den broeck

    OK dus dan ben ik gerust gesteld . dan vraag ik gewoon een toeristenvisum voor 3 maanden.
    Nogmaals bedankt!

 15. Monique Polak

  Hallo Robert,
  Mijn dochter is op dit moment in Australië. Ze heeft een Working Holiday Visum voor 1 jaar en wil haar second Working Holiday visum ook gaan aan vragen.
  Nu weet ze niet of ze dit in Australie zelf moet doen of dat ook nog later bij terugkomst in Nederland kan doen.
  En weet jij of je dan direct aansluitend dat 2e jaar moet gaan of kan dat ook in een latere periode.

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Monique,

   Zoals ik in het artikel beschrijf, kun je het tweedejaars-visum zowel in als buiten Australië aanvragen.

   Ze hoeft dit niet direct in het aansluitende jaar te doen, het kan ook later.

   Groet, Robbert

   Beantwoorden
 16. Mike

  Hallo Robbert,

  het is het moeglijk om een 2e WHV te krijgen terwijl ik maar 80 farmwork dagen heb gewerkt ipv. 88 in m’n 1e jaar?

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Mike,

   Je zult echt de 88 dagen vol moeten maken, aangezien dit een vereiste is.

   Succes!

   Beantwoorden
 17. Marloes

  Hee Robbert,

  Ik krijg een foutmelding tijdens het invoeren van mijn gegevens voor een work-holiday visum. Er staat: ‘Based on the entered passport details, applicant…. (my name) is not eligible to apply for this visa using this online service. Ensure the passport details have been entered exactly as they appear in the applicant’s passport. The applicant will not be able to continue and should review the eligibility information on our website’.
  Nu heb ik net een kleine week mijn nieuwe paspoort en misschien heeft het daar iets mee te maken, maar ik dacht misschien ben je er bekend mee. Je zou me heel erg helpen!

  Groetjes Marloes

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Marlous,

   Sorry voor mijn late reactie, maar ik ben een tijdje op een eiland geweest zonder Wi-Fi (Koh Tarutao).

   Is het probleem inmiddels al verholpen? Ik heb dit nog niet eerder gezien, wellicht dat het inderdaad vanwege je nieuwe paspoort is. Maar toch klinkt het me wat vreemd…

   Ik hoor het graag van je.

   Groet, Robbert

   Beantwoorden
   • Marloes

    Hi Robbert,

    Het probleem is inmiddels verholpen!
    Dankjewel,
    Groetjes Marloes

   • mm
    Robbert

    Hoi Marloes,

    Goed om te horen!

    Groet, Robbert

 18. Koen

  Hoi Robbert,

  Begin januari 2018 ben ik van plan naar Perth te vliegen, dit doe ik met een enkele vlucht en een working holiday visum. Mijn plan is om een jaar rond te trekken/werken in Australië.
  – Dan heb ik geen retourvlucht, mag dit? en of wordt ik dan geweigerd bij de douane op het vliegveld? Ik hoor namelijk van de ene dat dit wel mag en van anderen weer niet. Weet jij of ik dan gewoon wordt toegelaten met een working holiday visum en een enkeltje?
  Zo ja? wat komt er dan nog verder allemaal bij kijken wat ik moet regelen?

  Ik hoor graag van je en alvast bedankt voor de moeite!

  Groeten Koen

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Koen,

   Je hebt geen retourvlucht nodig om Australië binnen te komen. Een enkeltje is dus voldoende!

   Groet, Robbert

   Beantwoorden
 19. jelle

  Hoi Robbert,

  Kan je als je na 3 maanden reizen op een toeristen visum een weekje naar b.v. Bali en dan weer terug naar Australie om wederom 3 maanden te reizen op een toeristen visum? Weet jij dat toevallig?

  Alvast bedankt.

  Groet Jelle

  Beantwoorden
 20. Jennifer

  Hoi Robbert,

  Leuk blog heb je! Begin juli ga ik met mijn ouders een maand op vakantie naar Australië, nu is het zo dat ik, nadat m’n ouders terug gaan naar Nederland, in Australië wil blijven om verder te reizen en werken. Klein probleem, ik ben op het moment dat ik vanuit NL vertrek naar AUS 17 jaar en word 2 weken na vertrek 18 jaar. Kan ik mijn working holiday visum aanvragen van te voren, of moet ik wachten tot ik 18 ben terwijl ik in AUS zit? Of is er een andere manier?
  Alvast bedankt voor de genomen moeite :).

  Groetjes Jennifer
  Groet

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Jennifer,

   Dankjewel!

   De regel zegt dat je echt minimaal 18 jaar oud moet zijn wanneer je het werkvisum aanvraagt. Je zult dit dus vanuit Australië moeten doen. Op zich geen probleem hoor, je krijgt doorgaans binnen enkele dagen al bericht.

   Groet, Robbert

   Beantwoorden
 21. Camilla

  Hoi Robbert,

  In Augustus ga ik 2 maanden stage lopen op een melkveebedrijf in Tasmanië en nog een paar week reizen met een working holiday visum.
  Nu is mijn vraag, ben ik voor het aanvragen van het visum en geboorte certificaat en een police certificate (VOG denk ik?) nodig ? Op de enige pagina van de australische overheid staat van wel en op andere pagina’s m.b.t. visum aanvragen kan ik er niks van terug vinden.

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Camilla,

   Leuk plan!

   Voor het ‘police certificate’ of ‘police clearance’ volstaat inderdaad een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Echter, of je deze nodig hebt, hangt helemaal van de beoordeling af. Er KAN naar gevraagd worden, maar in de meeste gevallen is dit niet zo.

   Groet, Robbert

   Beantwoorden
 22. Pim

  Hallo,

  Ik verblijf op dit moment op mijn eerste workingholiday visum in Australie. Ik zou graag een tweede willen maar ik ben ondertussen de leeftijd van 31 gepasseerd. Kan iemand mij met zekerheid zeggen dat ik daardoor vanwege de leeftijdsgrens niet meer in aanmerking kan komen voor het tweede workingholiday visa?

  Een antwoord wordt zeer gewaardeerd.

  Mvg,
  Pim

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Pim,

   Dat zal inderdaad niet gaan lukken. Je dient simpelweg tussen de 18 en de 31 (30 jaar en 364 dagen) te zijn bij de aanvraag.

   Men is wel bezig om de leeftijd naar 35 te krijgen, maar dit is (nog altijd) niet gebeurd.

   Groet,

   Robbert

   Beantwoorden
   • Pim

    Hoi Robbert,

    Bedankt voor je antwoord. Dat moeten ze maar even snel gaan regelen dan! En anders moet ik maar op zoek naar een sponsorship 🙂

    Groet,
    Pim

   • mm
    Robbert

    Geen dank hoor! Ja vrees alleen dat dat niet zo snel gaat gebeuren…

 23. Julie

  Hoi Robbert,

  Een heel interessant artikel, zeker omdat ik ook op het punt sta een WHV aan te vragen. Nu las ik dat je minstens $5.000 op je rekening moet hebben staan bij aankomst in Australië.Ik veronderstel dat dit AUD is? Klopt het dat je dan omgerekend (ongeveer) €3.361 op je belgische/nederlandse rekening moet hebben staan?
  Als je dit niet hebt, mag je het land dan niet binnen?

  Alvast hartelijk bedankt!
  Groetjes,
  Julie

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hey Julie,

   Wat je zegt klopt: het gaat om Australische dollars. Omgerekend moet dat dus het aantal euro’s zijn dat jij noemt. Die heb je inderdaad nodig als je voor een WHV gaat.

   Groet, Robbert

   Beantwoorden
 24. Gitta toonen

  Ik ben 1 jaar in Australië geweest. Ben nu in Thailand en dan weer terug naar Nederland. Ik wil in september voor de 2e keer terug naar Australië. Maar op welke site vraag ik nu het makkelijkst een 2e jaars werkvisum aan.

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Gitta,

   Dit kun je eenvoudig via de website van de Australische overheid (border.gov.au) aanvragen.

   Groet, Robbert

   Beantwoorden
 25. Jeannette

  Hoi . Mijn dochter heeft 2 jaar in australie gezeten en wil dolgraag terug. Kan zij opnieuw een werk visa krijgen? Ze is 20 jaar

  Beantwoorden
 26. Jet

  Hallo Robert.. Graag info voor mogelijkheid om nogmaals een werk visa te krijgen betreft mijn dochter van 20 jaar die net terug is uit Australië na 2 jaar. Ik had ergens gelezen dat dit voorheen maar 1 x in je leven kon maar dat je het nu voor de 2e keer mag doen. Is dit waar?

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Jet,

   Als ze aan de vereisten voor het second Working Holiday Visa voldoet (zie artikel), kan ze dit visum gewoon aanvragen.

   Groet, Robbert

   Beantwoorden
   • Jet

    Beste Robbert. Dus voor alle duidelijkheid ( voormalig blond ) 😂😂. Mijn dochter is als aupair begonnen juni 2015. Daarna die 88 dagen gewerkt en moest ze juni 2017 het land uit. Komt ze dan nu alsnog in aanmerking voor een work ing visa ?

 27. Robyn

  Hi Robbert

  Wat zijn de meest voorkomende redenen om geen WHV te kunnen krijgen?
  En wat gebeurd er met je buitenlandse bankrekening als je reis voorbij is en terug gaat naar Nederland?

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Robyn,

   Tja, dat kan van alles zijn. Maar als je gewoon in normale conditie bent, je geen gekke dingen hebt gedaan en je aan de overige vereisten voldoet, moet het wel goed komen hoor 🙂 .

   Je Australische rekening kun je naderhand gewoon opzeggen.

   Good luck!

   Beantwoorden
 28. Joris

  Hoi Robbert,

  Ik las dat er plannen zijn om de leeftijd van 30 jaar op te trekken naar 35. Is hier al meer duidelijkheid over? Ik word volgend jaar 35 in maart. Tot wanneer zou ik dan ten laatste een WHV kunnen aanvragen? En als de WHV goedgekeurd is, wanneer begint de termijn dan te lopen?
  Ik las ook dat het niet mogelijk is om je kind mee te nemen. Is dit altijd zo? Ook als je dit avontuur als koppel wil doen?

  Alvast bedankt

  Mvg

  Joris

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Joris,

   Dat is (helaas) nog altijd niet besloten. De regels daarover zijn dan ook niet bekend. Ik vermoed dat het nagenoeg hetzelfde zal zijn als nu. Dat betekent: je kunt het visum aanvragen voor je 35e. Dit is echter gissen, we zullen het besluit af moeten wachten…

   Het meebrengen van een kind KAN, de Australische overheid zegt hierover:

   “Als je een werkvakantie in Australië doet, is het eventueel mogelijk om familie mee te nemen als:
   – Je degene tijdens je visumaanvraag hebt meegenomen/betrokken;
   – Degene een Visitor Visa heeft aangevraagd (het toeristenvisum);
   – Degene een familievisum heeft aangevraagd.”

   Best wat mogelijkheden dus!

   Groet, Robbert

   Beantwoorden
 29. Ankie

  Hola,
  Voor mijn zoon heb ik een WHV 417 aangevraagd en deze is granted.
  Maar nu gaat hij helaas niet dit jaar maar volgend najaar naar Australië.
  Waar kan ik zien wanneer zijn visum is in gegaan?
  Wat kan ik het beste doen om volgend jaar eventueel een nieuwe WHV 417 aan te vragen, de huidige laten verlopen of cancelen?

  Alvast bedankt,

  Ankie

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Ankie

   Het visum gaat in vanaf het moment dat je zoon Australië binnenkomt. Dit zal echter wel binnen een jaar moeten gebeuren.

   Normaal gezien kun je geen tweede keer een werkvisum aanvragen. Als je het visum helemaal niet gebruikt hebt, is er misschien wat anders mogelijk, al denk ik van niet. Doe hiervoor even navraag bij de Australische overheid.

   Groet, Robbert

   Beantwoorden
 30. Jeroen

  Hi Robbert,

  Ik ben ondertussen ”helaas” al 31, maar las dat ze het aanvragen voor een WHV verhoogd hadden naar 35. Klopt dat? En weet jij hier meer van?

  Beantwoorden
 31. Danilo

  Hai robbert

  Ik heb vorige jaar een werkvisum aangevraagd. En voor betaalt. Het is deze jaar verlopen en heb geen gebruik van gemaakt. Zou ik het nog een keer kunnen aanvragen ? Want bij algemeen voorwaarden staat Je mag niet al eerder bezitter geweest zijn van het Australische werkvisum. word dan mijn aanvraag niet goedgekeurd ?

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Danilo,

   In dit geval zal je een Second Working Holiday Visa moeten aanvragen.

   Groet, Robbert

   Beantwoorden
 32. Lorena

  Hoi!

  Ik wil graag een werk er reis visum aanvragen. Maar er zijn erg veel websites waarop je dit kan regelen. Nu vraag ik mij af of ze wel betrouwbaar zijn. Zijn Immi en visum.nl betrouwbaar bijvoorbeeld?

  Groetjes Lorena

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Lorena,

   Immi is de Australische overheid… Veiliger kun je het niet hebben. Althans, neem aan dat je border.gov.au bedoelt?

   Groet, Robbert

   Beantwoorden
 33. Danilo

  Hoi Robert

  Ik heb nog een vraag. Als je je werk en reizen visum heb. Een van de voorwaarden is je zoveel geld moet hebben bij je aankomst. Vinden ze het ook goed als je een creditcard laat zien. Met de daarop beschikbaar geld je heb. En heb verhalen gehoord. Dat je daarop niet word gecontroleerd of je de nodige bedrag heb bij je aankomst. Je zo doorloop zeg maar.

  Groetjes,
  Danilo

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Danilo,

   Als je maar genoeg geld op je rekening hebt staan. Waar dit verder staat, doet er niet toe.

   Tja, soms zal het wel gecheckt worden en soms weer niet. Daar is geen pijl op te trekken. Zou maar gewoon zorgen dat het in orde is.

   Groet,

   Robbert

   Beantwoorden
 34. Tom

  Beste Robbert,

  Ik kom via Google toevallig uit op jou site.

  Ik werk al een paar jaar internationaal als zzp’er

  Afgelopen jaar nog geprobeerd om in Australië aan de bak te komen.

  Mijn leeftijd bleek het grooste struikelblok, afgelopen zomer ben namelijk 40 geworden.

  Via mijn zakelijk netwerk word ik nu benaderd om toch voor 2 maanden naar Australië te gaan.

  Ik schets je de situatie !

  Ik werk sinds een aantal jaar voor een nl gevestigde grote firma die glampingtenten fabriceert en op locaties plaatst.

  1 van de eigenaren heeft zich uit laten kopen en is geïmmigreerd naar Australië.

  Aldaar zijn ze het zelfde concept aan het opstarten.

  Aangezien mijn ervaring en kundigheid vragen ze of ik beschikbaar ben. Uiteraard wil ik dit graag.

  Kunt u mij informeren wat de beste weg is om te bewandelen. Het is ook nog op de korte termijn.

  Ergens heb ik eens gelezen dat een fima in Australië garant kan staan wat wellicht in mijn voordeel werkt. Ik wil het stukje visum aanvraag ook bij de opdrachtgever neerleggen.
  Maar wil graag mezelf van de goeie kant laten zien. Vandaar deze vraag

  Mvg Tom Kamphuis

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Tom,

   De vraag die jij stelt, staat eerlijk gezegd los van de combinatie reizen en werken. Ik weet daar dan ook weinig vanaf. Jouw situatie heeft betrekking op emigreren en de daarbij komende regels…

   Groet, Robbert

   Beantwoorden
 35. Nynke

  Hoi Robbert,

  Ik heb even een vraagje over werken in Australië. Ik wil graag werken op een boerderij. Alleen zie ik dat WWOOF vrijwilligerswerk is. Zelf zou ik graag voor langere tijd een betaalde baan op een boerderij met dieren willen vinden. Zijn er daarvoor mogelijkheden? En zo ja, hoe kan ik het beste zo’n baan vinden?

  Groet,
  Nynke

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Nynke,

   Dat kan zeker. Je kunt binnenlopen bij de boerderijen of kijken op websites als backpackerjobboard.com.au/jobs/farm-work en gumtree.com.au.

   Succes!

   Beantwoorden
 36. Sabine

  Hey, Als je je 2e WHV aanvraagt wanneer je in Australië bent, moet je deze dan ook meteen gebruiken of kan ik (bij goedkeuring) ook nog een paar jaar wachten, zolang ik ‘m maar voor m’n 31e gebruik?

  Beantwoorden
 37. Mirte

  Hi Robbert!
  Super fijn alle tips!
  Wat ik me afvroeg, stel je hebt je visum binnen, wat zijn daarna de concrete stappen?
  – iets afdrukken als bewijs van visum?
  – iets afdrukken als bewijs van het bedrag op je rekening?
  – iets afdrukken als bewijs van je dekkende reisverzekering?
  Groetjes Mirte

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Mirte,

   Kan allemaal geen kwaad. Zou het voor de zekerheid doen. Ze kunnen echter ook digitaal zien dat je het visum hebt. Maar goed, kleine moeite 🙂 .

   Groet, Robbert

   Beantwoorden
 38. Ivo

  Hoi Robbert.

  Ik ben op dit moment door Azië aan het reizen. Een maat uit Nederland is 3 weken geleden aangesloten. We willen eigenlijk zo snel als mogelijk is naar Australie en een WHV aanvragen. Als ik het goed gelezen heb op internet kost dat rond de 350 euro p.p… ?

  Net als jou heb ik ook alles achter gelaten om van reizen mijn leven te maken. Alleen heb ik besloten om te starten in Zuid Afrika zonder geld of back-ups om mijzelf uit te dagen. Nu 4 maanden later ben ik nog steeds zonder geld. Ik kan een vliegticket wel regelen naar Sydney en een WHV en ik kan denk ik ook wel fixen dat iemand 5000 euro stort en dat ik het daarna weer terug stort. Zou dat op deze manier kunnen? Of waar moet ik voor oppassen of heb je advies dat van pas zou kunnen komen? En hoelang duurt het om een WHV aan te vragen?

  Alvast bedankt!

  Ivo

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Ivo,

   Op veel van je vragen vind je het antwoord in dit artikel…

   Voor wat betreft die 5.000 dollar: ja dat kan. Als je bij binnenkomst in Australië, indien je gecheckt wordt, maar kan aantonen over het bedrag te beschikken.

   Fijne reis verder!

   Beantwoorden
 39. Mats

  Beste Robbert,

  Momenteel ben ik aan het inventariseren voor een reis naar Australië dit in combinatie met werk. Het liefste doe ik iets in de richting van de fitness. Ik zelf ben namelijk gecertificeerd fitness instructeur/personal trainer. Heb je enige suggesties, tips, eventuele contacten etc. in de richting van de fitnessindustrie voor me?

  Groetjes,

  Mats

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Mats,

   Helaas heb ik wat dat betreft geen connecties voor je. Maar op bijvoorbeeld Gumtree staan al heel wat jobs als fitnessinstructeur. Moet wel goed komen denk ik!

   Groet,

   Robbert

   Beantwoorden
 40. Martijn Boot

  Hoi Robbert.

  Ik reis samen met een maat. We hebben allebei een WHV aangevraagd en die van hem was al gelijk goedgekeurd. Ik moest naar een clinic voor een Health Examination omdat ik langer dan 3 maanden in andere landen geweest was maar deze test is goedgekeurd. Dus in principe is het alleen nog afwachten. Zouden we al wel gewoon Australie in kunnen gaan of maakt dat een verschil voor mijn WHV?

  Bedankt

  Martijn

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Martijn,

   Hmm… Je zult toch een visum nodig moeten hebben om Australië binnen te komen. De test kan wel goedgekeurd zijn, maar je algehele visumaanvraag is dat nog niet…

   Neem even contact op met de Australische overheid, waarschijnlijk zit het dan wel goed.

   Groet, Robbert

   Beantwoorden
 41. Denise

  Hoi Robbert
  Alvast sorry als dit al is gevraagd maar weet jij toevallig of je in het bezit kan zijn van een whv voor australie EN voor canada tegelijk?
  Ik wil in maart naar aus en die activeren en dan volgend jaar februari naar canada. Is er iets waar ik aan moet denken qua toelating?
  Ik heb net een uitnodiging gehad voor een canadees visum, ben ergens bang dat ik wordt afgewezen omdat ik er al net een heb gekregen voor aus. Ik hoop het niet want ben zoooo blij!!!!

  Ps : super goede en behulpzame website heb je! Dankjewel 🙂

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Denise,

   Oh, je hoeft geen sorry te zeggen hoor!

   Ik ben eerlijk gezegd niet bekend met jouw situatie, maar het zou denk ik makkelijk moeten kunnen. Immers, het zijn verschillende landen en nergens in de voorwaarden staat hierover iets vermeld.

   Moet zeker goed komen!

   Beantwoorden
 42. Roseann

  Hi Robert, geweldige blog heb je! Nu ben ik de zoveelste met een vraag over een whv. Ik lees namelijk overal dat mensen binnen enkele dagen of zelfs uren hun goedkeuring krijgen. Ik heb nu 6 dagen geleden Mn visum aangevraagd via een imma account maar nog geen goedkeuring….. Wel is de status van submitted naar received veranderd. Ik heb verder geen bijzondere notes in Mn aanvraag. Heb jij enig wat de normale gang van zaken is?:-)

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Roseann,

   Thanks!

   Normaal gezien krijg je binnen enkele werkdagen al bericht. Maar dit is gemiddeld. Aangezien er ‘received’ staat, zou ik me nergens druk om maken.

   Groet, Robbert

   Beantwoorden
 43. Abel

  Hoi Robbert,

  vanaf eind augustus ben ik 3 maanden in Suriname geweest en heb ik vrijwilligers werk gedaan in een tehuis met zwaar gehandicapte kinderen. Sinds 26 november ben ik in Kathmandu, eind januari vlieg ik vanuit Kathmandu direct naar Melbourne en ben ik van plan hier 4/5 maanden te blijven. Ik moet hiervoor een working holiday visa aanvragen en ben bang dat ik hiervoor een medische keuring moet doen aangezien ik in Suriname en Nepal ben geweest. Heb jij enig idee of dat verplicht in Nederland moet gebeuren of dat ik misschien die keuring in Nepal kan doen?

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Abel,

   De keuring zou je in Nepal moeten kunnen doen, kijk hier maar eens: Border.gov.au/Lega/Lega/Help/Location/nepal.

   Succes!

   Beantwoorden
 44. Willemijn

  Hee Robbert,
  Thanks voor alle informatie!
  Ik had nog een specifieke vraag naar aanleiding van mijn situatie;
  Ik ben in juni t/m augustus naar Australië geweest op een ETA 601 toeristenvisum die nog geldig is t/m 31 januari 2018 maar nu wil ik mijn WHV aanvragen en in januari daarmee naar Australië. Dan overlappen die visa dus, is dat een probleem? Moet ik dit ergens aangeven?
  Weet jij anders wie ik daarover kan bellen/mailen. Kilroy weet het niet en het Europe Service Centre (http://www.homeaffairs.gov.au/Locations/Pages/Service-centres/europe-service-centre.aspx) is altijd bezet haha.

  Thanks,
  Groeten Willemijn

  Beantwoorden
  • mm
   Robbert

   Hoi Willemijn,

   Volgens mij moet dit gewoon kunnen hoor. Ik zie in in ieder geval nergens in de voorwaarden staan dat het een probleem zou moeten opleveren.

   Voor de zekerheid kun je ze even een e-mail of een berichtje via Facebook sturen.

   Groet, Robbert

   Beantwoorden
 45. Angelique

  Beste Robbert,

  Ik ben op dit moment in Australië en mijn werkvisum verloopt over 2 maanden. Ik heb hier iemand leren kennen en hij heeft nog een arbeidscontract voor 3 maanden. Daarna willen we samen naar New Zeeland. Is er een mogelijkheid dat ik nog een maand langer kan blijven op bijvoorbeeld een toeristenvisum of een ander visum? En kan ik die aanvragen terwijl ik in Australië ben? En zijn er nog andere voorwaarden aan verbonden? Alvast heel erg bedankt voor de moeite.

  Groetjes Angelique

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

*