De mooiste stranden van Australië: een ultieme gids

Benieuwd naar de mooiste stranden in Australië? Misschien wist je het al, maar Australië heeft meer dan 10.500 stranden en de kust is meer dan 26.000 km lang. Indrukwekkende cijfers, nietwaar?

Om het reusachtige mooie Australië te ontdekken, raad ik je aan om een camper te huren. Door het maken van roadtrips, kun je het land helemaal op je eigen tempo bereizen en ben je niet afhankelijk van vertrektijden of bijvoorbeeld accommodaties.

Goed, ik ga niet te ver afwijken van het onderwerp dat ik in dit artikel met je bespreek, namelijk stranden in Australië. Hieronder bespreek ik dé voor mij 33 mooiste die jij als backpacker niet mag missen als je Down Under bent.

Weet je nog niet wat je gaat doen in het land van de koala’s en kangoeroes? Na dit artikel wel denk ik 😉 .

Voor de duidelijkheid: de volgorde van de stranden is willekeurig.

1. Whitehaven Beach, Queensland

Credits: dany13, Flickr

Wellicht het bekendste, maar zeker niet minder boeiende strand: Whitehaven Beach. Dit oogstrelende strand is onderdeel van de Whitsundays, dat een cluster vormt van 74 eilandjes op zo’n 880 km ten noorden van Brisbane. Het grootste eiland is, hoe kan het ook anders, Whitsunday Island. Hier vind je de parel der pareltjes: Whitehaven Beach, letterlijk gelegen in het hart van het Great Barrier Reef.

Onlangs werd dit strand nog verkozen tot nummer 1 strand via Tripadvisor. Een topactiviteit hoeft dus -ook in Australië- geen geld te kosten! De ultra-witte zandvlakte is liefst 7 km lang en wordt vergezeld van prachtig blauw, groen en vooral helder water.

 

2. Hyams Beach, Jervis Bay

Credits: Jayphen, Flickr

Een pracht-strandje gelegen aan de kust van Jervis Bay (ongeveer 180 km ten zuiden van Sydney). Hyams is een klein dorpje met slechts 290 inwoners.

Het strand bestaande uit parelwit zand, is naar men zegt het witste zand ter wereld. Adembenemend mooi!

 

3. Bondi Beach, Sydney

Een van de beroemdere, maar niet al te grote, stranden op 10 km van Sydney-centrum is Bondi Beach. Dus als je toch in de hoofdstad bent, ga dan zeker eens een bezoekje brengen. Toegegeven, dit is misschien niet het mooiste strand uit dit lijstje, maar wel een waar van alles te beleven valt. Vandaar dat ik ‘m toch even noem.

Je vindt hier een goede mix tussen locals, backpackers maar ook miljonairs. Van alles wat dus. Ondanks dat je vlakbij de grote stad zit, heb je toch het gevoel even weg te zijn.

Via Bondi Beach kun je overigens al wandelend aangrenzende stranden bereiken. Weet wel dat het een van de meest drukke stranden van Sydney is, met verschillende events zoals surfwedstrijden, marathons en art-shows.

Tip: op zoek naar een verlaten strand in Sydney? Peddel dan in je kajak vanuit Manly naar het mooie Store Beach. En als je nog energie over hebt: ga dan verder op avontuur naar het onontgonnen Collins Flat.

4. Brighton Beach, Melbourne

Behalve Sydney, kent ook de megastad Melbourne een aantal erg prettige stranden. Brighton Beach is er daar wat mij betreft eentje van. Wellicht moet je in het begin wat aan Nederland denken door de huisjes langs het strand. Dit zie je in bijvoorbeeld Zeeland ook veel. Verschil is dat er bij dit strandje ‘slechts’ 82 staan en ze in alle kleuren van de regenboog zijn.

Brighton Beach is ideaal als je het stadsleven even wilt verruilen voor het leven op je surfplank, als je wilt zwemmen of gewoon even lekker in de zon wilt bijbruinen. Je kunt er verder ook goed vissen, maar wees niet bang: je hoeft je eigen eten niet te vangen 😉 . Restaurants en barretjes zijn op korte loopafstand.

 

5. Byron Bay, New South Wales

Ben je het type ‘hippie’ dan is Byron Bay jouw ideale bestemming. Byron Bay, bekend als hippiedorp gelegen op ongeveer 150 km ten zuiden van Brisbane, bestaat uit verschillende stranden gekenmerkt door (bijna) goud-kleurend zand.

Maak kennis met de unieke atmosfeer, ga surfen, heerlijk eten en ga zeker eens langs een van de vele muziekfestivals. Hier vind je een overzicht van de activiteiten in Byron Bay voor 2015.

 

6. Four Mile Beach, Queensland

Denk aan lang uitgestrekte witte stranden, palmbomen en turquoise wateren. Four Mile Beach is een ware schat als het om stranden gaat. Ze is het belangrijkste strand van Port Douglas, gelegen in het noorden van Australië. De kuststrook heeft een lengte van, hoe kan het ook anders, om en nabij de 4 mijl.

Let wel op dat je gedurende het ‘stinger-seizoen’ (ook wel doodskwal) binnen de daarvoor beschermde netten blijft zwemmen. Ga je jezelf buiten de netten begeven, dan kun je in gevaarlijke situaties terechtkomen. Eén beet kan zelfs leiden tot de dood!

 

7. Cottesloe Beach, Perth

Op een minuutje of 15 van Perth-centrum vind je Cottesloe Beach. Het is een van de meest populaire bestemmingen van alle stranden die West-Australië rijk is. De lengte van het goudachtige strand is om en nabij de 1,5 km.

Het is een must als je van snorkelen, surfen, mooie zonsondergangen of simpelweg van zwemmen houdt. Waarom? Omdat het water kristalhelder is en je er de perfecte golven vindt om te surfen of bijvoorbeeld te wakeboarden. Overigens vind je op Cottesloe Beach vrij veel families, dat moet ik er wel even bij vermelden.

 

8. Bells Beach, Victoria

100 km ten zuidwesten van Melbourne, op de welbekende Great Ocean Road (GOR), vind je Bells Beach. Dus als je bijvoorbeeld een roadtrip langs de GOR doet, ga dan ook zeker even langs Bells Beach, zeker als je een (ervaren) surfer bent.

Bells Beach is namelijk de thuishaven van ’s-Werelds oudste surfcompetitie, de Rip Curl Pro Surfing Competition die tijdens Pasen plaatsvindt. Wil je ook surfen, weet dan wel dat ervaring gewenst (lees: vereist) is. Verder vind je er indrukwekkende kliffen met verschillende look-outs.

 

9. Cable Beach, Broome

Cable Beach zonsondergang
Credits: David Gardiner, Flickr

Je kunt Cable Beach te voet bereiken vanuit het centrum van Broome. Het witte strand is ongeveer 22 kilometer lang en grenst aan turquoise wateren. In mijn beleving nog altijd een relatief onontgonnen strand, al begint het wat te commercialiseren.

Ga hier zeker genieten van de prachtige rood-oranje zonsondergangen, die doorgaans materiaal vormen voor verschillende professionele fotografen. Als je tussen maart en oktober in de gelegenheid bent, ga dan naar het nabijgelegen Town Beach en zorg dat je getuige bent van de ‘Staircase to the Moon’ effect. Ongelofelijk mooi!

 

10. Lizard Island, Queensland

Eigenlijk is dit niet bepaald een eiland voor backpackers, maar toch wil ik Lizard Island even benoemen. Het is een van de meest exclusieve strandbestemmingen in Australië, je zult daarom diep in de buidel moeten tasten om hier tijd te besteden. Er is namelijk maar één resort aanwezig, genaamd Lizard Island Resort. Kijk hier niet op van prijzen van meer dan $1.000 per kamer.

Waarom beschrijf ik Lizard Island in dit artikel? Omdat het simpelweg indrukwekkend is. Je vindt hier onder meer een concentratie van 23 adembenemende ultra-witte stranden met azuurblauwe wateren. Enkel en alleen de bovenstaande afbeelding zorgt ervoor dat jij je op een onbewoond eiland waant…

 

11. The Basin, Rottnest Island

Ben jij al wel eens op Rottnest Island geweest? Het pittoreske plekje ‘The Basin’ ligt zo’n 18 kilometer vanaf de kust bij Perth en is zonder meer mijn favoriete spot op Rottnest. Het is het beste denkbare natuurlijke zwembad (ja, het lijkt echt op een zwembad) dat je jezelf kunt voorstellen. Zegt het bovenstaande plaatje eigenlijk niet gewoon voldoende?

Voor snorkelen kun je het best terecht bij Longreach Bay, je kunt hier vanuit the Basin naartoe lopen of zwemmen. Als je de kalkstenen heuvel oploopt, kun je bovendien genieten van een adembenemend uitzicht over Longreach Beach. Het is bij dit strandje ook minder toeristisch, waardoor je de onderwaterwereld beter kunt ontdekken.

 

12. Hamelin Bay, Margaret River

Credits: GreenP, Flickr

Misschien we het mooiste strand in de regio en op slechts 25 minuutjes rijden van Margaret. Het fijne zand, het kristalheldere water en diverse zandduinen maken deze spot tot een heerlijke plek om te chillen. Het is eigenlijk zo’n typische plek die je in de betere reismagazines of -documentaires ziet. Als je in het zachte zand staat met uitzicht over de zee, denk je soms bijna dat je in een surrealistische omgeving terecht bent gekomen.

Kom je bijvoorbeeld vanuit Pemberton en ga je naar Perth? Maak dan onderweg zeker een stop bij Hamelin Bay. Goed om te weten: vlakbij het strand is een handige parkeergelegenheid. Het unieke aan dit strand is trouwens dat je langs de oever regelmatig pijlstaartroggen ziet zwemmen. Geweldig toch?

 

13. Lights Beach, Denmark

Lights Beach is eigenlijk een strandgebied dat ten zuidwesten van Denmark gelegen is. Ik zeg gebied, omdat ze uit drie verschillende strandjes bestaat: Eastern Beach, Central Beach en Western Beach.

Behalve het blauwe water en de witte zandvlaktes, heb je er een lookout waar je kunt genieten van een spectaculair uitzicht. Verder is er ook een natuurlijke ‘rock pool’ met ruig-stromend water vanuit de zee, de Princess Pool.

Enig nadeeltje van Lights Beach is dat dit niet het beste strand is om te zwemmen, al is dit wel mogelijk in de eerder genoemde Princess Pool die omringd wordt door rotsen. Vissen en surfen zijn hier wel aanraders. Verder adviseer ik je aan om simpelweg te genieten van de schitterende omgeving.

 

14. Elephant Rocks, Denmark

Credits: david takes photos, Flickr

Op ongeveer 15 kilometer vanuit Denmark (West-Australië), vind je het mooie beschutte strandje dat Elephant Rocks heet. Ze is gelegen in het William Bay National Park en echt een must om te bezoeken als je in het zuidwesten van Australië bent. Zoals de naam al doet vermoeden, staan aan de waterkant verschillende rotsen die op olifanten lijken. Je kunt deze bekijken vanaf de lookout waar je langskomt als je vanuit de parkeerplaats richting de kust loopt

Als je toch op dit prachtige plekje bent, breng dan ook een bezoekje aan de Elephant Cave, het strandje waar je tussen de olifantenrotsen kunt zwemmen en snorkelen.

Tip: een paar honderd meter van Elephant Rocks ligt een ander prachtig strand: Greens Pool. Wat mij betreft niet zo mooi als Elephant Rocks, maar zeker de moeite waard als je in de buurt bent.

15. Sandy Bay & Turquoise Bay, Exmouth

Alweer een strand uit het westen van Australië. Maar ja, kan ik om Sandy Bay heen? Nee, wat mij betreft niet. De witte zandvlaktes lijken wel eindeloos (ondanks dat het strandje relatief klein is), het water is er blauwer dan blauw en de strakblauwe hemel maakt het plaatje compleet. Als je van kitesurfen houdt, is dit trouwens een ideale plek.

Boven het strand ligt overigens het Devon Cliffs Seaside Caravan Resort waar je kunt parkeren en eventueel overnachten. Weet wel dat het hier in de zomer vrij druk kan worden. Vergeet verder geen bezoekje te brengen aan de rotsen bij Orcombe Point. Je vindt deze bezienswaardigheid ten westen van Sandy Bay.

Lees ook: ben je benieuwd wat Backpacken in Australië kost? Onlangs schreef ik een stukje waarin ik de kosten voor backpacken Down Under voor je uiteen heb gezet. Check meteen de bijbehorende suggesties om geld te besparen in Australië en de 22 algemene adviezen die jou kostenbesparing opleveren Allemaal handige artikelen, zeker als je voor de eerste keer naar Australië gaat.

16. Little Salmon Bay, Rottnest Island

Nadat ik eerder al The Basin op Rottnest Island heb benoemd, wil ik ook Little Salmon Bay niet laten ontbreken op dit lijstje. Ondanks dat het een populaire spot is, vind je er niet al te veel toeristen. Bovendien is dit gedeelte een van de betere plekjes op het eiland om te snorkelen, met de vele visjes en de mooiste koralen die je rond Rottnest Island zult vinden. Buiten dat, kun je er tevens diverse scheepswrakken zien als je onder water gaat.

Trouwens, ook als je niet te actief wilt zijn, kun je hier goed terecht hoor 😉 . Het strand is, gezien het weinige toerisme, ideaal om lekker in het zonnetje te liggen met een goed boek.

 

17. Waterfall Beach, Albany

Als je op zoek bent naar een afgezonderd stukje strand, ga dan eens kijken bij het pittoreske Waterfall Beach in Albany. Vanuit het nabijgelegen Two Peoples Bay loop je er via de bush track zo naartoe. Ja oké, een kleine klim is vereist maar dit mag geen naam hebben.

Het baaitje is overigens bijna vrij van wind, wat komt door de bergen die zich rondom het strand bevinden. Vergeet trouwens geen eten en drinken mee te nemen, omdat je redelijk afgezonderd zit en zodoende geen strandpaviljoens en dergelijke moet verwachten.

 

18. Cape Tribulation Beach, Queensland

Het feit dat in Cape Tribulation twee gebieden die op de Werelderfgoedlijst vermeld staan elkaar kruisen, zegt wat mij betreft al genoeg. Ik heb het hier natuurlijk over de Daintree Rainforest en het Great Barrier Reef. Bovendien vind ik het speciaal dat je er zowel strand als jungle hebt. Ideaal als je naar wat avontuur op zoek bent. Een aanrader is om te gaan kajakken en te verblijven in een bungalow aan het strand.

 

19. 75 Miles Beach, Fraser Island

Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld waar je met je auto (4WD) over het strand kunt rijden bij 75 Miles Beach, dat niet geheel onlogisch, ongeveer 75 mijl lang is. Dit is een te gekke ervaring, want waar heb je dit elders kunnen doen? Je kunt er verder kamperen, vissen vanaf het strand,  dingo’s zien en natuurlijk het Maheno-scheepwrak gaan bekijken.

Dit strand is overigens niet ideaal om te zwemmen, gezien de sterke stroming en hoge populatie haaien dat er leeft.

20. Wategos Beach, New South Wales

Credits: Phillip Long, Flickr

Letterlijk om de hoek van het eerder genoemde Byron Bay (aan de noordelijke kant), ligt het mooie Wategos Beach aan de Australische oostkust. Misschien niet het meest bekende strand, maar zeker wel het benoemen waard. Het is een ideale plek om lekker te picknicken en als je geluk hebt kun je een ‘bottlenose’ dolfijn spotten die hun surfskills aan het publiek tonen. Behalve picknicken, kent het strand diverse barbecues waar je gratis je eigen eten kunt bereiden.

 

21. Red Rocks Beach, New South Wales

Stel dat je een roadtrip gaat maken tussen Brisbane en Sydney, maak dan onderweg even een stop bij Red Rocks Beach dat gelegen is aan de Coffs Coast. Omgeven door rode rotsen, weinig tot geen toeristen en azuurblauw water maken dit verborgen juweeltje tot een niet te missen plek.

Nabij het strand vind je trouwens het gelijknamige dorpje Red Rock. Een typisch klein slaperig plaatsje dat op ongeveer een half uurtje rijden van Coffs Harbour ligt.

 

22. Greenfield Beach, Jervis Bay

Greenfield Beach Jervis Bay
Credits: njcull, Flickr

Kende jij dit strand al? Het is een prachtspot gelegen in het Jervis Bay National Park in het Noordelijk Territorium van Australië. Als je van barbecueën aan het strand houdt, is dit een perfect plekje. Verder kun je er goed zwemmen in het heldere water, de golven zijn klein tot matig. Behalve zwemmen, is Greenfield Beach een waar snorkelparadijs met een levendige onderwaterwereld.

Wil je niet aan het strand eten (ik kan het me niet voorstellen, maar goed 😉 ), dan kun je er ook voor kiezen om in het achtergelegen picknickpark te gaan barbecueën of picknicken.

 

23. Pebbly Beach, Murramarang National Park

Gelegen in het zuidoosten van de deelstaat New South Wales, is Pebbly Beach een ideale spot als je met eigen ogen kangoeroes over het strand wilt zien hoppen. Goed om te weten, is dat deze mooie dieren gewend zijn aan interactie met toeristen waardoor een foto van jou met kangoeroe tot de mogelijkheden behoort. Gaaf hè 😉 ?!

Buiten het zien van kangoeroes, is Pebbly Beach een populaire bestemming om te kamperen, te surfen en om boswandelingen door het nationale park te maken.

 

24. Squeaky Beach, Wilsons Promontory National Park

Credits: Tony Fernandez, Flickr

Ik durf erop te wedden dat je nog niet eerder hebt gehoord van Squeaky Beach, dat gelegen is in het Wilsons Promontory National Park in Victoria. Of wel soms 🙂 ? Het is een strand dat wordt omgeven door imposante rode rotsen en in het blauwe water heb je lekker hoge golven.

Bij iedere stap in het zand lijkt het zelfs alsof je het strand hoort fluiten of kraken, vandaar dan ook de naam Squeaky Beach. Dit betekent niets anders dan ‘pieperig strand’. Ondanks het kraken, is het zand erg zacht en bovendien parelwit.

 

25. Loch Ard Gorge Beach, Victoria

Credits: Tony Fernandez, Flickr

Tijdens je trip langs de Great Ocean Road wil ik je hoe dan ook adviseren om een tussenstop te maken bij Loch Ard Gorge om het nabijgelegen baaitje te gaan bekijken. Het strandje lijkt overigens geen originele naam te hebben (als jij ‘m weet, zeg het maar 😉 ), maar als je bij Loch Ard Gorge bent (op 3,5 kilometer van de 12 Apostles), zie je het baaitje direct liggen.

Houd het wel bij kijken trouwens, aangezien het water er vrij koud is en niet bepaald aangenaam om te zwemmen. Maak wat foto’s van het prachtige onontgonnen landschap, ik weet zeker dat ook jij verbaasd zult zijn van de pure schoonheid.

 

26. Hazards Beach, Tasmanië

Credits: Tom Fassbender, Flickr

Ik zou bijna vergeten het prachtige eiland Tasmanië aan deze lijst toe te voegen. Dat zou oprecht een schande zijn, aangezien Hazards Beach niet mag ontbreken. Dit indrukwekkende strand ligt overigens in het Freycinet National Park waar je tevens het pittoreske Coles Bay en het later te noemen Wineglass Bay kunt vinden.

Als je van hiken houdt, kun je van Hazards Beach richting Wineglass Bay lopen, prachtige uitzichten gegarandeerd! Deze trail heet overigens de ‘Wineglass Bay and Hazards Beach Circuit’ en is 10 kilometer lang. Ga jij ‘m lopen?

 

27. Bay of Fires, Tasmanië

Ik heb nog nooit een baai gezien met zulke spectaculair rood en oranje gekleurde rotsen als bij Bay of Fires in het noordoosten van Tasmanië. De rotsen zijn van graniet en lijken bijna geverfd. Dat ik het enkel over de rotsen heb, en niet over de zee en het strand is trouwens niet terecht. Het water is kraakhelder en het witte zandstrand is meer dan aantrekkelijk. Neem een verkoelende duik, klim op de rotsen en maak enkele mooie plaatjes voor als je weer thuis bent.

 

28. Wineglass Bay, Tasmanië

Ik noemde ‘m al in nummertje 26, Wineglass Bay. Een geweldige plek, zonder twijfel. Ze hoort niet voor niets bij de top-10 stranden wereldwijd. Het strand is gelegen aan de oostkust van Tasmanië, zo’n 190 km ten noorden van Hobart.

Loop in de vroege uurtjes naar de lookout zodat je het hele uitzicht voor jezelf hebt. Goed om te weten: de hike is niet super eenvoudig, neem in ieder geval voldoende water mee aangezien het erg warm kan worden.

Een andere aanrader is om te zwemmen met dolfijnen,  te duiken en snorkelen vanaf het strand of om een cruisetocht te maken en wildlife te zien. Dit is allemaal mogelijk bij Wineglass Bay, je bent natuurlijk niet voor niets in een van de mooiste nationale parken van Australië: het Freycinet National Park. Vergeet ook niet om de rozige granieten bergen langs de kustlijn te spotten 🙂 .

 

29. Binalong Bay, Tasmanië

Credits: Phil Whitehouse, Flickr

Als je bij het eerder besproken Bay of Fires bent, loop dan richting het zuiden en je komt vanzelf uit bij Binalong Bay. Een fijne spot om je dag af te sluiten met lekker kopje koffie, een biertje of een Australisch wijntje natuurlijk. Dit kan bij het Binalong Bay Café dat pal aan het strand gelegen is.

De omgeving is uitermate geschikt voor het maken van een lekkere wandeling langs de kust. Onderweg kom je bovendien nog diverse andere verlaten strandjes tegen. Wat is Tasmanië toch eigenlijk heel bijzonder, het zou zonde zijn als je er niet geweest bent 🙂 .

 

30. Trousers Point Beach, Tasmanië

Credits: Ralph Green, Flickr

Op Flinders Island, een verlaten plek tussen Tasmanië en het Australische vasteland, ligt het erg mooie Trousers Point Beach. Zonder te overdrijven, kan ik wel zeggen dat dit de natte droom is van iedere fotograaf. Dit komt door de combinatie van oranje gekleurde rotsen, granieten keien en natuurlijk de heldere zee met het aangrenzende witte zand.

Wat ik je wil aanraden is om de Trousers Point Walk en de Strzelecki Peaks Walk te gaan doen. Bij de laatste loop je naar de top van een 756 meter hoge granieten berg en kun je genieten van het adembenemende uitzicht over Tasmanië.

Dit strand ligt overigens in het Strzelecki National Park waar je kunt kamperen en gebruik kunt maken van diverse barbecue-faciliteiten. Je kunt er trouwens ook heerlijk zwemmen, maar dat zal je begrijpen als je de bovenstaande foto ziet 😉 .

 

31. Twilight Bay, Esperance

In Esperance en omgeving heb je meerdere spectaculaire stranden, maar Twilight Beach is wat mij betreft toch wel een van de mooiste. Het lijkt bijna onmogelijk hoe wit het zand hier is, om over het turquoise water nog maar te zwijgen. Nu zal je misschien denken: “maar dit hebben bijna alle stranden eerder in dit artikel toch ook?”

Oké, misschien heb je wel gelijk.

Echter, er is iets dat deze baai uniek maakt. Uit het water rijzen namelijk meerdere granieten kliffen die voor een werkelijk schitterend uitzicht zorgen.

Ik zou zeggen: neem een duik in het verkwikkende water, het is slechts een paar minuutjes rijden vanuit Esperance.

 

32. Lucky Bay, Esperance

Credits: Graeme Churchard, Flickr

Ik blijf nog eventjes bij Esperance, want Lucky Bay is een strand dat zeker niet mag ontbreken op dit lijstje. Dit is de plek die je misschien wel kent van de bekende foto’s waarbij kangoeroes op het strand liggen te zonnen. Bovendien is ze officieel het witste strand van Australië.

Je kunt bij Lucky Bay komen door een tour in Esperance te boeken of zelf te rijden, ze ligt in het Cape Le Grand National Park dat zo’n 40 minuten rijden is vanuit de stad. Eenmaal bij de baai zal je al snel merken dat je op een prachtige spot terecht bent gekomen: kangoeroes op het strand -die bovendien erg vriendelijk zijn-, piepend wit zand en heerlijk helder water om in te zwemmen.

 

33. Vivonne Bay, Kangaroo Island

Credits: Alan & Flora Botting, Flickr

Ik hoor je al denken: Geen enkel strand uit South Australia? Dit zou inderdaad een beetje vreemd zijn, helemaal omdat het ruige Vivonne Bay natuurlijk niet op dit lijstje mag ontbreken.

Deze adembenemende spot op Kangaroo Island is een lang, bijzonder gevormd zandstrand waar je lekker kunt zonnen, picknicken, barbecueën en surfen. .

Heb je even behoefte aan wat anders? Ga dan zeeleeuwen bekijken bij het Seal Bay Conservation Park of door de duinen crossen bij de Little Sahara. Beide plekken liggen dichtbij Vivonne Bay.

Lees ook: mijn artikel over Gold Coast waarin ik nog een aantal stranden voor je bespreek.

Haal het maximale uit je reis door Australië

Ben je op zoek naar routes? En heb jij geen zin in gedoe tijdens de planning van je avontuur? Wil jij simpelweg het maximale uit je reis door Australië halen? Dan heb ik iets voor je wat je niet mag missen.

Samen met een aantal andere doorgewinterde reizigers heb ik namelijk Backpackgids Australië ontwikkeld. En als je naast Australië ook nog naar Nieuw-Zeeland gaat, dan is Backpackgids Nieuw-Zeeland ook echt een aanrader.

Je hoeft niks meer uit te zoeken, al het belangrijke en lastige voorwerk hebben wij voor je gedaan.

In de gidsen vind je onder meer:

Cruciale informatie voor je vertrekt.
Duidelijk uitgestippelde routes waar je direct mee op pad kunt.
Waardevolle transportinfo waarmee je zeeën van tijd bespaart.
Toffe accommodaties, eetzaakjes en bekende maar ook geheime plekjes.
Insider-tips, secrets en travel hacks die je gezien moet hebben.

Backpackgids Australië

Ga jij binnenkort Down Under? Dan is deze klassieker onder de backpackgidsen een must om te hebben. Klik op de knop hieronder.

Backpackgids Nieuw-Zeeland

Ik kan kort zijn: deze gids moet je gewoon hebben als je naar Nieuw-Zeeland gaat. Klik op de onderstaande knop.

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.
2 Antwoorden

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw