De Great Ocean Road: alle info + tips voor een epische roadtrip

De Great Ocean Road, het is met afstand de bekendste roadtrip door Australië die bij menig avonturier dik omcirkeld op de bucketlist staat. En terecht, want het rijden van deze beroemde route is een ervaring om nooit meer te vergeten. Niet in de laatste plaats vanwege de 12 Apostles, oftewel uit het water rijzende kliffen waar je tijdens de rit ongetwijfeld een stop gaat maken.

Maar er is meer… Meer dan alleen deze wereldberoemde trekpleister. Meanderend langs de ruige kust kom je langs weelderige regenwouden, leuke surfdorpjes, mooie stranden en spectaculaire watervallen. Zet af en toe de auto langs de weg om lekker door de ongerepte natuur te banjeren, koala’s te spotten en je te verbazen over al het andere moois om je heen.

Ben jij van plan om deze iconische roadtrip in Victoria af te leggen tijdens je backpackreis door Australië? Lees dan verder om alles te weten te komen voor een episch avontuur. Ik deel zes handige tips, de bezienswaardigheden die je niet wilt missen, een route om af te leggen en verder een hoop praktische info die van pas komt.

6 tips voor de Great Ocean Road

Laat ik beginnen met zes tips die handig zijn vooraleer je aan de roadtrip begint.

 

1. De Great Ocean Road is meer dan de 12 Apostles

De 12 Apostles vormen de bekendste bezienswaardigheid tijdens de roadtrid

Inderdaad, de twaalf apostelen in Australië zijn een van de -zo niet dé- grootste toeristische attracties van Australië. Ik adviseer je om er tijdens de zonsop- en ondergang een stop te maken en mooie foto’s te nemen. Maar er is als gezegd meer dan alleen deze trekpleister.

Lees ook: 15 dingen die je beter niet doet als je naar Australië gaat.

Wist jij dat er geen twaalf maar acht apostelen staan? En dat er voor 3 juli 2005 negen waren, en er destijds één is ingestort?

Denk aan het Great Otway National Park, uitkijkpunten als The Grotto, de London Bridge en de Bay of Martyrs, de de historische Split Point Lighthouse en een heleboel plekken om te surfen. Verder kom je op de route langs heel wat charmante kustdorpjes, zoals Lorne en Apollo Bay. Ook kun je -behalve het Great Otway National Park- zo nu en dan eens van de hoofdroute afwijken en de binnenlanden intrekken. Je zult versteld staan hoe schilderachtig het er is.

Verderop vertel ik je meer over de bovengenoemde plekken in de route die ik voor je heb uitgestippeld.

 

2. Neem de tijd

Probeer niet om alles in 1 of 2 dagen te proppen. Dit is simpelweg zonde van de trip. Het leukste is misschien nog wel om voorafgaand niet een vast aantal dagen in je hoofd te hebben, maar onbevangen aan de reis te beginnen. Je kunt zo voor jezelf beslissen wat fijn aanvoelt.

Wil je toch een concreet aantal dagen plannen? Kies dan in ieder geval 3 dagen. Let op: ik heb het hier over het minimum aantal dagen zodat je niet te gehaast de route aflegt.

Neem verder de tijd bij iedere stop die je maakt, en ben tijdens de stop niet bezig met ‘dat je alweer door zou moeten’. Dit haalt je uit het moment waardoor de ervaring minder memorabel zal zijn.

 

3. Rijd verantwoord

De kronkelende kustweg in de buurt van Petersborough

De wegen die je tegen gaat komen zijn over het algemeen goed, al zijn ze wat bochtig en smal. Gevaar kan ontstaan als je te snel door de bochten raast. Dit klinkt misschien logisch, maar de toegestane snelheid -doorgaans tussen de 80 en 100 kilometer per uur- is in vergelijking tot de, zo nu en dan, smalle wegen vrij hoog te noemen. Er is simpelweg weinig ruimte voor verkeersfouten, wetende dat aan de ene kant de oceaan ligt en de andere zijde bestaat uit (niet meegevende) kliffen.

Zorg zodoende dat je jezelf de vraag hebt gesteld of jij je op je gemak voelt met het rijden op vaak smalle wegen, (grote) hoogtes en oneindige uitzichten (en dalingen) over de oceaan. Sowieso raad ik je aan om de trip met één of meerdere mensen te maken, zo heb je altijd iemand om op terug te kunnen vallen. En niet minder belangrijk, voor de gezelligheid!

Mijn advies: kun je zelf rijden, of in het bijzijn van iemand anders, doe dit dan. Het is een avontuur wat je niet gemist wilt hebben. Zo kun je zelf beslissen waar je stopt en hoe lang je ergens blijft. Bij iedere bocht kom je weer iets bijzonders tegen…

Wat zijn je (minder spannende) alternatieven? Redelijk parallel aan de hoofdweg heb je een andere weg. Deze ligt een aantal kilometers van de Great Ocean Road waarbij je nog altijd een hoop van de prachtige landschappen meekrijgt, onder meer het eerder besproken Great Otway National Park. Een andere mogelijkheid is om een tour te boeken, mocht je zelf rijden niet zien zitten.

Tip: zorg dat je genoeg brandstof in je auto hebt. De Great Ocean Road staat bekend om de lange afstanden tussen benzinestations. Nee, het is niet zo dramatisch als in de Outback, maar ik heb je gewaarschuwd 🙂 . Buiten de steden betaal je trouwens meer, ik adviseer je zodoende om je auto vol te tanken in Torquay.
Nog iets: de Great Ocean Road is niet voor iedereen een vrijetijdsbesteding. Er zullen altijd weer opgefokte figuren zijn die racen als gekken en voor gevaar zorgen. Gebruik in die gevallen de vakken aan de linkerzijde van de weg om ze erlangs te laten, op de bovenstaande foto zie je zo’n uitwijkvlak.

 

4. Let op waar je zwemt

Langs de route vind je verschillende sterke en verradelijke stromingen in de zee. Let daarom altijd op de vlaggen die je op de stranden vindt. Indien je twijfelt of geen vlag ziet, vraag dan even om advies ten aanzien van het nemen van een duik.

De betekenissen van kleuren strandvlaggen zijn als volgt:

  • Roodgele vlag. Het strand staat onder supervisie.
  • Rode vlag. Het strand is gesloten. Ga niet het water in!
  • Zwartwit-geblokte vlag. Surfen en andere vormen van boarding op het water zijn hier niet toegestaan.
  • Gele vlag. Geeft aan dat er potentiële gevaren in het water aanwezig zijn. Check het bord bij de vlag voor verdere informatie over de situatie.
  • Roodwit-geblokte vlag. Er is een noodevacuatie aan de gang of op komst. Verlaat direct het water!

Stranden om op te letten vanwege gevaarlijke stromingen zijn bijvoorbeeld Jan Juc ten westen van Torquay en Fairhaven tussen Moggs Creek en Fairhaven.

 

5. Toon respect voor dier en milieu

De omgeving van de Great Ocean Road kenmerkt zich door diverse nationale parken en veel verschillende flora en fauna. Zo kom je bijvoorbeeld langs het Great Otway National Park wanneer je in het gedeelte tussen Lorne en Glen Aire aflegt.

Zowel de overheid als parkbeheerders doen hier hun uiterste best om de natuur te waarborgen en rotzooi te vermijden. Jij kunt hier op eenvoudige wijze je steentje aan bijdragen door je spullen niet in het rond te laten slingeren maar gewoon bij je te houden of op te ruimen.

In de gebieden waar je langsrijdt leven verschillende bedreigde diersoorten. Hieronder vallen bijvoorbeeld de ’tiger quoll’ (een buidelmarter), de ‘plover’ (een vogel) en natuurlijk de koala.

Dus, houd het schoon en maak het de dieren niet lastiger dan ze het al hebben.

Lees ook: voordat je de weg op gaat, lees nog even mijn adviezen door voor het maken van een roadtrip in Australië. En trouwens, als je van plan bent om een roadtrip door Tasmanië te gaan doen, lees dan dit artikeltje vol met tips eens door.

6. Boek je slaapplek op voorhand

Tuurlijk, spontaan iets boeken is zeker mogelijk. Echter, gezien de populariteit van de roadtrip zijn de betere en goedkopere accommodaties vaak al volgeboekt, zeker op de geijkte tussenstops Apollo Bay en Port Campbell.

In die zin is het handig om van tevoren een route uit te stippelen en daarbij je slaapplek alvast te boeken. Zo weet je in elk geval zeker dat je niet achter het net vist. Verderop heb ik een route voor je gemaakt die gaaf is om te volgen.

Ik raad je aan om gebruik te maken van Booking.com om je overnachtingen te regelen.

 

Hoeveel dagen heb je nodig voor de Great Ocean Road?

Wijk ook eens van de hoofdweg af, de glooiende heuvels in de binnenlanden zijn prachtig

De meeste mensen trekken 3 volle dagen uit om de Great Ocean Road te rijden. Je hebt dan voldoende tijd om de hoogtepunten en enkele minder bekende plekken te bezoeken. Langer kan natuurlijk ook, korter zou ik -zoals eerder aangegeven- niet doen. Je mist in dat geval een hoop en bent continu in de weer. Tenzij je persé die ene hotspot wilt zien natuurlijk..

In totaal is de route zo’n 243 kilometer lang, beginnende bij Torquay en eindigend in Allansford bij Warrnambool. Torquay is 75 minuten rijden vanuit Melbourne.

 

Wat is een leuke route om af te leggen?

Om je te helpen met de planning van de trip heb ik een leuke route voor je uitgestippeld, inclusief een aantal mooie bezienswaardigheden en activiteiten om te doen. Zo heb je een basis die je naar eigen wenst kunt aanpassen.

Vrijwel de gehele weg is het credo om uit het raam te kijken, de kustlijn is namelijk van ongekende schoonheid.

 

Dag 1: van Melbourne naar Apollo Bay (196 kilometer)

Ervan uitgaande dat je je roadtrip in Melbourne begint start je roadtrip in deze om vele redenen geliefde stad. Je springt in de auto om koers te zetten naar het officiële begin van de rit: Torquay. Leuk is om onderweg een stop te maken in het plaatsje Geelong, op een uurtje rijden van Melbourne. Hier vang je de eerste glimpen op van de fraaie Australische kustlijn. Heb je trek gekregen? Ga picknicken bij de Geelong Waterfront en zorg dat je iets lekkers hebt ingeslagen in Melbourne.

Daarna rijd je in een half uur verder richting Torquay, een mekka voor surfers met talloze surfshops, een heus surfmuseum en het mooie Torquay Beach. Mocht je een surfles willen nemen, kun je dat prima hier doen. Een gaaf uitkijkpunt om een kijkje te nemen is de Rocky Point Lookout. Een eindje verderop bij Jan Juc heb je het gelijknamige strand plus de Little Bird Rock Lookout.

Een dik kwartier van Torquay ligt Bells Beach, bekend om het Rip Curl Pro Bells Beach – een jaarlijkse surfwedstrijd met wereldwijde bekendheid die gehouden wordt tijdens Pasen. Je kunt er een hapje eten en genieten van de surfers of natuurlijk zelf een lesje nemen.

Bells Beach

Als je het wel gezien hebt stap je weer in de auto om door te reizen naar Aireys Inlet, dit is een kwartiertje rijden. Een bekende bezienswaardigheid hier is de Split Point Lighthouse met haar panoramische uitzicht vanaf de top. Een ander iets wat ik je aanraad is snorkelen bij de Eagle Rock Marine Sanctuary.

Natuurliefhebbers opgelet. Het nabijgelegen plaatsje Anglesea is een walhalla voor hikers en mensen die kangoeroes willen bewonderen. Dat laatste doe je bij de Anglesea Golf Club. Een balletje slaan kan daar uiteraard ook. Zoek je iets ruigers, ga dan mountainbiken in het Anglesea Bike Park. Of maak een spannende wandeling langs de immense rotskliffen.

De omgeving rond Anglesea

Na Anglesea is het sfeervolle Lorne een aanrader om te stoppen. Je bent er al in een half uur. Hier vind je een bruisende cafe-scene en uitstekende lunchtentjes. Typische bezienswaardigheden zijn de Teddy’s Lookout, de Erskine Falls de Henderson Falls en de Mount Defiance Lookout. Ook het eenvoudigweg rondstruinen over de boulevard van Lorne en daarbij op een terrasje genieten van het mooie uitzicht op zee zal je niet teleurstellen. Lekker eten kun je bij The Bottle Of Milk en een verse koffie drink je bij HAH Lornebeach.

De Erskine Falls nabij Lorne

Het laatste stuk van dag 1 is aangebroken, in krap een uur bereik je het schattige kustdorp Apollo Bay. De gelijknamige baai is schitterend en in het dorp zelf vind je tal van gezellige bars, koffiezaken en restaurants. Je begrijpt het al: voor seafood zit je er helemaal op je plek. Vooraleer je in Apollo Bay bent is een stop bij de Marriner’s Lookout nog de moeite waard.

 

Overnachten in Apollo Bay

Slapen in Apollo Bay raad ik je aan om te doen bij Seafarers Getaway, je verblijft in een studio met uitzicht op zee. Vergelijkbaar is het goed bekendstaande Coastal Motel. Reis je in je uppie en slaap je liever in een hostel, dan is het YHA Apollo Bay een prima optie.

Zorg dat je het niet te bont maakt ’s avonds, zodat je de volgende ochtend vroeg kunt vertrekken. Er staat namelijk veel op het programma.

 

Dag 2: van Apollo Bay naar Port Campbell (97 kilometer)

Vandaag is de dag waarop je de 12 Apostles zult bewonderen. En aangezien je je tijd deze dag goed wilt besteden, is vroeg uit de veren zijn het beste advies wat ik je kan geven. Want je zult ook een flinke poos doorbrengen in het Great Otway National Park.

De eerste stop van de dag is datzelfde Great Otway National Park, het natuurgebied dat een half uur van Apollo Bay en een stuk landinwaarts ligt. De weg wordt aan weerszijden geflankeerd door tropische wildgroei, wat voor een tof sfeertje zorgt.

In het nationale park vind je talrijke opties om te hiken door het regenwoud. Onderweg ga je koala’s spotten, wandelen langs reusachtige bomen en unieke watervallen zien. Denk bijvoorbeeld aan de Triplet Falls, de Beauchamp Falls en de Hopetoun Falls.

Tip: ben je voor koala’s naar Australië gekomen? Kennet River is in dat geval een aanrader. Het is een van de beste viewpoints om deze aandoenlijke beestjes te bewonderen. Een andere goede spot is de Otway Lighthouse Road.

Een andere aanrader in het Great Otway National Park is Lake Elizabeth, al ligt ze een eind van de geijkte route af. Je kunt daar trouwens kamperen, mocht je dat zien zitten. Wil je de bijzondere platypus (een vogelbekdier) spotten? Ga dan bij schemering wandelen richting het meer. En wat te denken van de kabelbaan Otway Fly die je door de jungle laat vliegen? Voor wandelaars is de Maits Rest Rainforest Trail een must. Tijdens deze 30-minuten durende tocht loop je dwars door het eeuwenoude regenwoud waarbij je onderweg vele vogelsoorten en prachtige natuur tegenkomt.

De Otway Treetop Walk

Een langere en meerdaagse wandeling om te overwegen is de Great Ocean Walk. Deze trail verbindt Apollo Bay met de 12 Apostles en heeft een lengte van om en nabij de 104(!) kilometer. Onderweg kom je overigens langs het eerder aangehaalde Great Otway National Park. Weet wel dat je onderweg slangen tegen kunt komen en je soms langs gevaarlijke kliftoppen loopt. Stop sowieso bij het gedeelte tussen Castle Cove en Johanna Beach. Waarom? Omdat de uitzichten adembenemend zijn en je er weinig andere wandelaars ziet.

Eventueel kun je na het Great Otway National Park een stop maken bij het Great Ocean Road Wildlife Park, een opvangplaats voor dingo’s. Er leven daarnaast ook zat andere dieren, zoals kangoeroes, emoes en pauwen. Het is bovendien een prima plek om een kop koffie te drinken of een hapje te eten.

Na je belevenissen in de natuur is het tijd om verder de rijden naar, jawel het is eindelijk zover, de 12 Apostles. Je bent pak ‘m beet 1 uur onderweg en gaandeweg de rit wordt het landschap steeds fascinerender. En dan ineens zie je ze, de acht giga kalksteenkliffen die pontificaal uit het water omhoogsteken. Stop bij de 12 Apostle Lookout en Gibson Steps voor memorabele uitzichten en maak een paar mooie foto’s. Je zult je hier makkelijk 1 uur vermaken.

De 12 Apostles, de iconen van de Great Ocean Road

Eenmaal klaar met rondkijken rijd je in een kwartier naar Loch Ard Gorge, waar je via een afdaling bij een prachtig baaitje uitkomt. Helaas is deze spot niet onbekend en is het er nogal eens irriterend druk. Je kunt dit vermijden door buiten de ‘spitsuren’ te gaan.

Pal ernaast de The Razorback, eroderende rotsen die je vanaf verschillende viewpoints kunt bekijken.

Je sluit de dag in alle rust af in Port Campbell. Plons in de zee, eet wat aan het strand en duik daarna voldaan je bed in. Het was een heerlijke dag vol mooie momenten.

 

Overnachten in Port Campbell

Fijne en betaalbare kamers heb je bij Loch Ard Motor Inn en het Portside Motel. Zoek je een eigen cottage, kijk dan bij Anchors Port Campbell. Qua hostels is Sow and Piglets Guesthouse de beste keus.

 

Dag 3: van Port Campbell naar Warrnambool (63 kilometer)

Na je ontbijt is de London Bridge een boeiende spot om mee te beginnen. De door de zee en wind gevormde brug zal je doen verbazen. Nog verbazingwekkender is misschien wel dat de rots tot 1990 tot het vasteland behoorde. Andere trekpleisters in de buurt zijn the Grotto, the Arch, Halladale Point en Bay of Martyrs. De laatstgenoemde ligt het meest westelijk en op 1 kwartier rijden van Port Campbell.

Stop onderweg tevens even bij de Bay of Islands met haar opmerkelijke steeneilanden in de zee. Je zou het de 12 Apostles in het klein kunnen noemen. Echter, het kan een beetje veel van hetzelfde worden na loop van tijd, ook omdat Bay of Martyrs vergelijkbaar is. Je kunt deze spot dus eventueel skippen.

50 minuten later kom je aan in de plek met de ietwat moeilijke naam: Warrnambool. Dit is waar de meesten hun reis over de Great Ocean Road eindigen. Onderweg is Childers Cove een pittoresk en door kliffen omgeven strand om te chillen, al is zwemmen er niet toegestaan. In de stad kun je de Warrnambool Botanical Gardens bezoeken of een kijkje nemen in het openluchtmuseum Flagstaff Hill Maritime Village. Of spot walvissen bij het Logans Beach Whale Watching Platform, juni tot en met september is daar de beste periode voor. Heb je het wel gehad met bezienswaardigheden aftikken, pak dan lekker je rust en ga wat eten of drinken.

Wil je nog een verfrissende wandeling door de natuur maken en koala’s spotten? Trek eropuit in het nabijgelegen Tower Hill Wildlife Reserve.

Het Tower Hill Wildlife Reserve, een verrassend mooie plek vlakbij Warrnambool

Indien je de tijd hebt kun je in het dichtbij gelegen Port Fairy of in Warrnambool overnachten om de dag erop terug te karren naar Melbourne. Of je doet dit nog op dezelfde dag, reken op 3,5 uur reistijd. Ik zou het rustig aan doen en de volgende ochtend terugrijden. Een andere optie is om door te reizen naar het Grampians National Park, zo’n 100 kilometer landinwaarts vanuit Warrnambool.

 

Overnachten in Warrnambool

Een prima hotel in Warrnambool met ruime kamers is Quest Warrnambool. Ook Eight Spence is een comfortabele plek om te overnachten. Een eigen appartementje met alle voorzieningen boek je bij Gallery Apartments.

Hostels heb ik helaas niet kunnen vinden. Daarvoor kun je in Port Fairy terecht bij het YHA Port Fairy.

 

Wat is de beste reistijd voor de Great Ocean Road?

Gibson Steps is schilderachtig

Gezien het milde klimaat is de Great Ocean Road het hele jaar door te bezoeken. Niettemin is het goed om te beseffen wat je per seizoen zoal kunt verwachten qua drukte en weer.

De lente, die van september tot en met november loopt, is een aangename periode om de Great Ocean Road te doen. Het wordt langzaam warmer, vele bloemen staan in bloei en de watervallen vloeien rijkelijk. De gemiddelde temperatuur schommelt zo tussen de 12°C en 15°C, met uitlopers naar 20°C.

In de zomer, december tot en met februari, moet je rekening houden met hitte plus enorme drukte. Temperaturen lopen uiteen van 25°C tot 35°C. Niet alleen komen er veel toeristen om de roadtrip te maken, ook hebben scholen van kerst tot en met begin februari vakantie. Ik zou daarom persoonlijk eerder de lente of herfst kiezen.

Gedurende de herfst in maart tot en met mei is het met gemiddeld 18°C vrij zacht en relatief rustig op de Great Ocean Road. Pasen is hierbij uitgezonderd, omdat de scholen dan vakantie hebben. Daarnaast vindt tijdens Pasen het Rip Curl Pro Bells Beach plaats. Een voordeel aan de herfst is het feit dat de accommodaties een stukje goedkoper zijn vergeleken met de zomer en lente.

Ten slotte hoef je ook de winter in juni tot en met augustus niet uit te sluiten. Dit is logischerwijs wel de koudste tijd om te gaan, denk aan 10°C en hoger. Bovendien zal er de meeste regen vallen. Al met al is de winter de ruigste periode om te gaan roadtrippen, de woeste golven zullen met grof geweld tegen de kliffen beuken. Verder heb je in deze maanden de kans om walvissen te spotten bij Logans Beach. Zwemmen, daarentegen, zal gewoonweg te koud zijn. Accommodaties kosten in de winter het minst van alle jaargetijden.

 

Handige linkjes en apps voor de Great Ocean Road

  • Booking.com gebruik je om je accommodatie te boeken.
  • Mocht je een tour willen doen, kan je altijd even rondspeuren op Get Your Guide. Daar kun je tevens een gegidste tour vanuit Melbourne boeken, al is het absoluut gaaf om op eigen houtje te gaan.
  • Een auto huren raad ik je aan om bij Discover Cars te doen. Zij bieden echter geen campers aan, daarvoor kun je terecht bij een partij als Apollo Camper. Deze gids geeft je meer waardevolle info voor het kopen of huren van een auto of camper in Australië.
  • Download de gratis app Maps.me om offline te navigeren tijdens je roadtrip.
  • Als je liever kampeert dan in ho(s)tels slaapt is de app CamperMate een absolute aanrader om op je telefoon te zetten.

 

Ga jij de Great Ocean Road rijden?

Haal het maximale uit je reis door Australië

Ben je op zoek naar routes? En heb jij geen zin in gedoe tijdens de planning van je avontuur? Wil jij simpelweg het maximale uit je reis door Australië halen? Dan heb ik iets voor je wat je niet mag missen.

Samen met een aantal andere doorgewinterde reizigers heb ik namelijk Backpackgids Australië ontwikkeld. En als je naast Australië ook nog naar Nieuw-Zeeland gaat, dan is Backpackgids Nieuw-Zeeland ook echt een aanrader.

Je hoeft niks meer uit te zoeken, al het belangrijke en lastige voorwerk hebben wij voor je gedaan.

In de gidsen vind je onder meer:

Cruciale informatie voor je vertrekt.
Duidelijk uitgestippelde routes waar je direct mee op pad kunt.
Waardevolle transportinfo waarmee je zeeën van tijd bespaart.
Toffe accommodaties, eetzaakjes en bekende maar ook geheime plekjes.
Insider-tips, secrets en travel hacks die je gezien moet hebben.

Backpackgids Australië

Ga jij binnenkort Down Under? Dan is deze klassieker onder de backpackgidsen een must om te hebben. Klik op de knop hieronder.

Backpackgids Nieuw-Zeeland

Ik kan kort zijn: deze gids moet je gewoon hebben als je naar Nieuw-Zeeland gaat. Klik op de onderstaande knop.

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.
6 Antwoorden
  1. Nicole Boshoven

    Beste Robbert, wat een leuke en duidelijke info heb je op je site staan! Top.
    Echter wat ik me afvroeg: over welke (reis) perioden het in het algemeen betreft, de zomer? Maar is bv. is de Great Ocean Road ook te rijden in de wintermaanden (juni/juli)?
    Graag hoor ik.

    Met vriendelijke groet, Nicole

  2. Jasper

    Hoi Robbert!

    Ik ben bezig aan mijn eerste backpackavontuur in Australië. Nu volg ik voor een groot gedeelte een route uit jouw backpackgids. Een onderdeel hiervan is de great ocoan road. Deze wil ik erg graag doen en er ook de tijd voor nemen om de omgeving te kunnen bekijken en te kunnen wandelen. Nu ben ik alleen en nog maar een paar dagen in Australië. Tot nu toe ben ik nog niemand tegen gekomen met hetzelfde plan en hier wil ik ook niet eindeloos op wachten. Alleen rijden is een optie, maar dit zie ik niet zo zitten. Heb jij misschien nog tips?

    Groeten Jasper

    1. Avatar foto
      Robbert

      Hoi Jasper,

      Verblijf je in een hostel? Zo ja, heb je daar al navraag gedaan? Check anders ook even de Facebookgroep ‘Dutchies in Austalia’, wellicht dat hier andere mensen zijn die met je mee willen. En anders… gewoon alleen gaan 🙂 .

      Succes!

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw