Een complete minigids voor backpacken in Sydney

Ga jij binnenkort backpacken in het prachtige Australië? Ongetwijfeld is Sydney dan een van de bestemmingen waar je heen zult gaan. En terecht trouwens, want deze wereldstad heeft veel te bieden: avontuurlijke excursies, stranden, culturele bezienswaardigheden, nationale parken, leuke markten: je komt hier niets tekort.

Wat er precies te doen is, waar je ‘moet’ zijn en nog veel meer, ga ik je vertellen in deze mini-gids voor backpacken in Sydney.

Wist je dat…

  • Sydney de oudste en de grootste stad van heel Australië is en tevens de hoofdstad van de staat New South Wales?
  • George Street, de belangrijkste straat van Sydney, de oudste straat van heel Australië is?
  • Het officiële inwonersaantal in 2021 op 4.991.654 lag?
  • De Sydney Harbour Bridge een van de grootste boogbruggen ter wereld is? En dat deze brug door de locals ‘the Coat Hanger’ (klerenhanger) wordt genoemd?

 

Waarom zou je naar Sydney gaan?

Bondi Beach is het bekendste strand van Sydney – en misschien wel van heel Australië

Omdat het simpelweg een van de mooiste steden in de wereld is? Als je op zoek bent naar een heerlijke stad met actie, mogelijkheden om lekker te chillen en andere backpackers wilt ontmoeten, dan ben je hier helemaal op je plek. Stel dat jij voor het eerst gaat backpacken in Australië, dan is Sydney -samen met Melbourne en ook Perth– wat mij betreft de ideale bestemming om je reis te beginnen.

Maar goed, misschien vind je de bovenstaande beschrijving nog wat te algemeen. Laat ik concreter zijn: in Sydney staan 2 van de bekendste bezienswaardigheden van heel Australië: de Sydney Harbour Bridge en de Opera House. Verder is er natuurlijk ook de iconische haven en heeft ze meerdere geweldige stranden.

Maar er is meer…

De stad heeft erg leuke barretjes en cafés en een grote variëteit aan internationale eetmogelijkheden: van kleine lokale tentjes tot aan de meest luxe restaurants. Verder kun je er uitermate goed shoppen in de vele winkelcentra en natuurlijk op de sfeervolle en drukbezochte markten.

En wat te denken van adrenaline-kicks als skydiven, het beklimmen van de Sydney Harbour Bridge of duiken met haaien?

Heb ik je al wat kunnen enthousiasmeren 🙂 ? Lees in ieder geval even verder, want in het volgende gedeelte vertel ik je meer over de verschillende bezienswaardigheden en to-do’s die je in Sydney vindt.

 

Welke bezienswaardigheden vind je in Sydney?

Het iconische Sydney Opera House tijdens de zonsopkomst

Het kan natuurlijk niet anders dan dat er in de grootste stad van Australië een hoop te zien en te beleven valt. Hieronder bespreek ik in willekeurige volgorde enkele aanraders die je op je lijstje kunt zetten.

Ik zei het al even: de Sydney Harbour Bridge, een prachtige boogbrug van bijna 1.200 meter lang met boogspan van 503 meter. Hiermee is ze trouwens ook een van de grootste boogbruggen ter wereld. Je kunt eroverheen wandelen of het een stukje bonter maken: de brug gaan beklimmen. Wellicht een idee als jij wilt proberen van je hoogtevrees af te komen 😉 ?

Vanaf deze brug heb je trouwens uitzicht op een andere icoon van de stad, het Sydney Opera House, sinds 2007 vertegenwoordigd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is een aanrader om hier een rondleiding te doen en daarna een drankje te drinken bij de Opera Bar. Je kunt hier trouwens genieten van een prachtig uitzicht, met oud en nieuw en het bijbehorende vuurwerk is dit helemaal geweldig.

Tip: schrijf je in voor de Sydney Opera House nieuwsbrief, zo ben je op de hoogte van speciale aanbiedingen.

Een andere aanrader is om bij Circular Quay de ferry naar Cremorne Point te nemen om een wandeling langs de kustlijn te maken richting Mosman (de Cremorne Point to Mosman Bay Walk). Je komt langs meerdere mooie stukjes van Sydney en kijkt uit op de haven, de brug en de Opera House. Vervolgens kun je vanuit Mosman een boot terugnemen naar Circular Quay.

Tip: een alternatief is om de ferry vanuit Circular Quay naar Manly te nemen. Daar kun je naar Manly Beach gaan en genieten van een koud biertje bij het Manly Wharf Hotel of een vers gemaakte pizza eten bij Beaches Pizza Bar.

Dan is er de Taronga Zoo ($46 entree), een park dat je niet kunt overslaan als je een dierenliefhebber bent. Goed om te weten is dat de beestjes (meer dan 4.000!) hier veel ruimte hebben en in goede omstandigheden leven. Behalve wildlife en andere dieren, ligt de Taronga Zoo op een prachtige locatie met uitzicht op de haven, de brug van Sydney en de Opera House. Ga zeker in de Sky Safari kabelbaan, de views die je dan hebt, zijn werkelijk geweldig.

Op avontuur in de natuur? Dan is het Royal National Park ($12 entree) erg leuk om naartoe te gaan. Je hebt er diverse stranden, bossen om doorheen te hiken (doe de Bundeena Drive to Marley Walk), kampeergelegenheden en kunt er een riviercruise over de Hacken River doen. Erg bijzonder om te zien, zijn de Figure Eight Pools.

 

Welke tours en activiteiten kan je alvast online boeken? En waar?

Best wel wat activiteiten om te doen in Sydney kan je online boeken. Hieronder enkele tips.

 

Fietsen in Sydney

Een leuke activiteit is om Sydney met de fiets te verkennen. Een tourorganisatie die ik je aanbeveel is Baja Bikes. Bij hen heb je de volgende vier opties:

1. Het huren van een losse fiets om zelf de stad te verkennen klik hier voor meer informatie.
2. Een fietstocht van 2,5 uur klik hier voor meer informatie.
3. De langere fietstour van 4 uur klik hier voor meer informatie.
4. Een fietsexcursie over de Sydney Harbour Bridge klik hier voor meer informatie.

 

Overige activiteiten

De meeste tours en activiteiten in Sydney kan je eenvoudig boeken via het internationaal gerenommeerde platform Get Your Guide.

 

Heeft Sydney gratis to-do’s?

Dat Australië best wel prijzig is, wil niet zeggen dat er geen gratis dingen te doen zijn. Integendeel zelfs 🙂 . Hierboven noemde ik al enkele activiteiten die niets kosten, zoals bijvoorbeeld het wandelen over de Sydney Harbour Bridge. Hieronder doe ik nog enkele suggesties.

Als je net in de stad bent aangekomen, dan is de Free Walking Tour een aanrader om kennis te maken met Sydney. Een lokale gids neemt je voor 3 uurtjes mee en laat diverse hoogtepunten zien. Dit kan bijvoorbeeld via I’m Free Walking Tours, iedere dag tussen 10.30 en 14.30 uur.

Dan de heerlijke Royal Botanic Gardens waar je vanuit de Sydney Harbour Bridge of de Opera House eenvoudig kunt komen om lekker te luieren, hard te lopen, te picknicken of wat dan ook. Een erg fijne spot als je behoefte hebt aan rust met pure natuur om je heen.

Over natuur gesproken, ook Hyde Park, dat middenin het centrum van Sydney ligt, een perfecte plek om van het zonnetje te genieten, een ijsje te eten, een versie koffie te drinken of wellicht een rondje te joggen. Ideaal als je snel de stadsdrukte wilt ontwijken. Behalve Hyde Park, is tevens Centennial Park de moeite waard.

In Centennial Park word je omringd door kronkelbomen en groen

Wederom vlakbij de Harbour Bridge, ligt de oude opgeknapte stadswijk The Rocks. Er hangt hier een gezellige en gemoedelijke sfeer, onder meer door de combinatie van vele restaurantjes, barretjes, verrassende gebouwen en diverse kunstobjecten. Een aanrader is om hier op zaterdag of zondag tussen 10.00 uur en 17.00 uur naartoe te gaan, op beide dagen is er dan een lokale markt –the Rocks Markets- die de moeite waard is.

Behalve The Rocks Markets, zijn er nog heel wat leuke marken die je kunt bezoeken. 4 aanraders van mijn kant zijn:

De Bondi Markets die iedere zondag plaatsvindt in Bondi. Een sfeervolle, kleine markt waar je verse producten als groenten, brood en fruit kunt kopen. Daarnaast heb je er ook veel handgemaakte spulletjes, zoals kleding, sieraden en zo nu en dan ook livemuziek.

Verder de authentieke Sydney Fish Market (iedere dag tussen 07.00 uur en 16.00 uur geopend, in het weekend tot 17.00 uur) waar je heerlijke verse vis en schelpdieren kunt eten. Ga in de ochtend om de drukte te vermijden.

Een markt die ook de moeite is, is de Eveleigh Market die iedere zaterdag tussen 08.00 uur en 13.00 uur wordt georganiseerd. Je vindt hier voornamelijk verse producten die door lokale boeren en producenten worden verkocht.

Tot slot de grootste markten van Sydney: de Paddy’s Markets (woensdag tot en met zondag tussen 10.00 uur en 18.00 uur) die vlakbij Chinatown ligt. Hier kun je alles kopen, van vers fruit tot aan allerlei souvenirs.

 

Welke stranden kent Sydney?

Het meest bekende strand is zonder twijfel Bondi Beach. Dit is tevens een van de populairste surfstranden die je in Australië gaat vinden. Mocht je interesse hebben om te leren surfen, ga dan naar Let’s Go Surfing. Achter het strand ligt trouwens een gezellige boulevard met restaurantjes, bars en verschillende winkeltjes.

Tip 1: doe de Bondi to Coogee Coastal Walk. Onderweg kom je langs meerdere mooie baaitjes.

Tip 2: twee andere surfstranden zijn Maroubra en Cronulla.

Tip 3: ga ook zeker naar de Bondi Icebergs Club die aan de zuidkant van Bondi Beach lligt

Dit is de Bondi Icebergs Club waar je lekker kunt verkoelen met een hapje en een drankje erbij

Een andere trekpleister is Manly Beach. Eerder gaf ik je al een tip om vanuit Circular Quay de boot naar Manly te nemen, een gezellig dorpje met overigens meerdere stranden dan alleen Manly Beach (bijvoorbeeld het later te noemen Shelly Beach) en erg gezellige hostels om te verblijven. Denk bijvoorbeeld aan Sydney Beachouse YHA en Manly Bunkhouse.

Tip: als je in Manly bent, loop dan zeker de Manly Scenic Walkway. Tenminste als je van bossen, stranden en mooie landschappen houdt en bovendien niet vies bent van een eindje wandelen (ruim 3 uur).

Vlakbij Manly Beach ligt het kleine maar erg fijne strandje Shelly Beach dat misschien wel een van de meest prettig stranden is om te zwemmen aangezien er hier nauwelijks wind staat en de zee zodoende erg kalm is. Voor snorkelaars is dit een ideale plek: rustig water en een levendige, kleurrijke onderwaterwereld. Als je wilt surfen, moet je hier in ieder geval niet zijn 🙂 .

Ook Bronte Beach is het bezoeken waard. Je komt hier trouwens langs als je de kustwandeling van Bondi naar Coogee doet. Behalve de zee, vind je hier verschillende natuurlijke zwembaden die het overwegen waard zijn als de stroming in de oceaan te heftig wordt.

Op zoek naar een wat minder bekend strand? Dan heb ik nog 3 leuke suggesties voor je:

Allereerst Little Bay Beach, zonder overdrijven een van de meest onontdekte pareltjes in Sydney. Met haar rustige water een ideale spot om te zwemmen en snorkelen. De mensen die je hier ziet, zijn trouwens voornamelijk locals.

Verder ook het onontgonnen (surf)paradijsje Tamarama Beach, een uitstekend alternatief voor Bondi Beach dat links en rechts wordt begrensd door imposante kliffen. Gezien de sterke (onderwaartse) stroming, is dit niet het meest ideale strand om te zwemmen. Het bijbehorende cafeetje, Tama Cafe, is erg gezellig om wat te eten of drinken. Je komt langs dit strand als je de prachtige Brondi to Bronte Coastwalk doet. Goed om te weten is dat er vlakbij een bushalte is, parkeren is hier wat lastiger.

Dit is dus het mooie Tamarama Beach wat even ten oosten van Sydney ligt

Tot slot noem ik Milk Beach, een klein en rustig strandje met een mooi uitzicht op de stad. Hier kun je in alle rust een paar baantjes in het kalme water trekken.

 

Waar in Sydney komen backpackers?

De hoofdstraat van Sydney: George Street

De meeste backpackers verblijven in of rondom een van de volgende plekken:

  • Bondi. Vlakbij het populaire en hippe Bondi Beach. Je hebt er tevens de Bondi Markets en allerlei toffe barretjes om naartoe te gaan. Bondi is trouwens officieel een voorstadje van Sydney.
  • Manly. Een gezellige plek waar je vanuit Circular Quay met de ferry naartoe kunt varen. Alleen deze boot-tocht is al de moeite waard: je vaart onder meer langs heuvelachtige landschappen en de kleinere buitenwijken van Sydney.
  • George Street. Dit is de hoofdstraat van Sydney die vlakbij Circular Quay en Central Station in het eerder genoemde The Rocks ligt. Central Station ligt trouwens dichtbij, dit is zo’n 450 meter lopen.
  • Kings Cross. Een gezellige maar ietwat alternatievere wijk in Sydney. Weet trouwens dat hier ook het red light district van de stad is. Met name rond Darlinghurst Road vind je veel backpackers en hostels.
  • Ben je juist op zoek naar een wat minder bekende wijk met weinig toeristen, dan is het oude dorp Watson Bay leuk om heen te gaan. Ik zeg oud, omdat dit het oudste vissersdorpje van heel Australië is. Je kunt hier bovendien een mooie wandeling langs de kust maken, de Coastal Walk.

 

Wat zijn leuke plekjes op het gebied van eten en drinken in Sydney?

Voor de Thaise keuken heb je zat mogelijkheden in Sydney, onder andere bij Satang Infinity

Die plekjes zijn er gelukkig genoeg. Ik vertel je er hieronder meer over. Ook bespreek ik nog een aantal toffe spots om uit te gaan.

 

Eten en drinken

Waar kun je terecht voor een lekkere maaltijd zonder dat je daarbij direct als je Australische dollars overboord hoeft te gooien? De Frankie’s Pizza is wat dat betreft een aanrader. Je eet hier je pizzaatje terwijl er bandjes optreden, vet toch? Over pizza gesproken: bij Made in Italy Sydney CBD moet je ook zeker eens wat gaan eten.

Als je van Mexicaans houdt, dan raad ik je El Loco @ Excelsioraan waar je voor $6 de meest lekkere taco’s, nacho’s en andere kleine gerechtjes kunt bestellen. Een wat prijzigere, maar nog altijd betaalbare, optie voor Mexicaans eten is Chica Bonita. Je hebt deze zaak in zowel Sydney CBD als in Manly.

Vlakbij het strand van Bondi, is een leuk eettentje dat Porch and Parlour heet. Behalve lekkere gerechten, kun je er heerlijke verse sappen en versgemalen koffie drinken. Bereid je wel voor op een (kleine) wachtrij, deze zaak is niet voor niets zo populair 🙂 . Let wel op: Porch and Parlour is ietwat duurder dan de andere suggesties die ik in dit gedeelte doe, maar ze is het zeker waard.

Heb je trek in een hamburger? Ga dan eten bij The Soda Factory waar je behalve Amerikaanse burgers tevens terechtkunt voor hotdogs (slechts $1!) en gefrituurde kip. Ook de Mister Gee Burger Truck en Mary’s zijn een must als je van hamburgers houdt. Mary’s vind je trouwens op meerdere locaties in Sydney.

Tot slot kun je ook goedkoop kennismaken met de lekkere Aziatische keuken van Sydney. Denk bijvoorbeeld aan Xi’an Cuisine. Toegegeven, de plek zelf ziet er verre van bijzonder uit, maar uiteindelijk kom je voor de kwaliteit van de gerechten. En die is erg goed. Je hebt er allerlei bijzondere dingen, wat te denken van de ‘spicy sliced pig ears’ maar natuurlijk ook de bekende (en heerlijke) pittige noodlesoepjes. Voor goede Birmese gerechtjes, raad ik je Suns Burmese Kitchen aan. Tot slot: houd je van de Thaise keuken (wie niet 😀 ?), check dan het zaakje Satang Infinity.

Voordat ik het vergeet: voor allerlei lekkere (hartige) taartjes kun je niet om Harry’s Cafe De Wheels heen. Deze meer dan 70 jaar oude eetzaak is op diverse locaties te vinden en heeft ontelbaar veel taarten om uit te kiezen. Probeer zeker de bekende Tiger Pie.

 

Nachtleven

Qua uitgaan heb je in Sydney heel erg veel mogelijkheden. In het Central Business District ligt de bekendste (trendy en dure) club van Sydney: ivy precinct. Behalve moderne muziek, is er hier zelfs een VIP-zwembad te vinden. Goed om te weten is dat de entree hier op donderdag gratis is.

Zoek je wat meer gemoedelijkheid, dan is Oxford Street een aanrader om naartoe te gaan. Je hebt hier diverse leuke clubs, bars en pubs waar je het nachtleven kunt induiken. Het ietwat alternatievere circuit met leuke barretjes vind je rond de plek Kings Cross. Een aanrader is hier het King’s Cross Hotel waar een gezellig dakterras is.

Ook heb je in The Rocks meerdere Ierse Pubs waar je kunt genieten van sportwedstrijden en een heerlijke pint. Een suggestie is P.J. O’Brien’s Irish Pub, maar ook The Mercantile Hotel.

 

Welke accommodaties zijn aan te raden in Sydney?

Er zijn meerdere hostels waar je als backpacker terechtkunt. Hieronder mijn tips voor de belangrijkste stadsdelen en -gebieden:

  • Central Station. Twee aanraders zijn Sydney Railway Square YHA en Wake Up! Sydney Central. Waarschijnlijk gaat je voorkeur uit naar de laatste aangezien dit hostel goedkoper is. Bovendien wordt er iedere avond wel iets georganiseerd in de bar beneden. Echt een aanrader.
  • The Rocks. Ga zeker naar Sydney Harbour YHA, behalve een bed is er een grote gemeenschappelijke ruimte met lekker zittende banken. Daarnaast vind je er veel andere backpackers en mogelijkheden om samen met anderen activiteiten te ondernemen. Verder zit je vlakbij bezienswaardigheden als de Opera House en de Sydney Harbour Bridge.
  • Bondi. Een leuk hostel voor backpackers is Bondi Beach Backpackers. Het fijne is bovendien dat je zo op Bondi Beach bent. Een ander tof hostel in Bondi is Wake Up! Bondi Beach.
  • Kings Cross. 100% Blue Parrot Backpackers, zeker als je alleen reist en op zoek bent naar andere reizigers. Het is niet voor niets dat mensen hier veel langer blijven dan ze in eerste instantie gepland hadden. Een andere aanrader in Kings Cross is Original Backpackers Sydney.
  • Manly. Als je met de ferry naar Manly bent gegaan, dan is Manly Bunkhouse een erg prettige accommodatie om te verblijven en Sydney verder te verkennen. En het mooie is: ze ligt slechts op een paar minuutjes lopen van het strand. En wat minder bekende, maar zeker niet minder leuke, plek is Stoke Beach House.

In de meeste hostels kan je trouwens ook gewoon je eigen kamer boeken, mocht je wat privacy willen. Uiteraard kan je ook een hotel boeken, check het complete aanbod hier.

 

Hoe zit het met het transport in Sydney?

Jezelf verplaatsen is in deze megastad uiterst eenvoudig aangezien je veel afstanden goed kunt belopen. Uiteraard kun je ook gewoon gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Aangezien Sydney een havenstad is, is de veerboot een veel gekozen transportmiddel. Dit is bovendien een heerlijke manier om de omgeving te ontdekken. Er zijn diverse opstapplaatsen, waarvan Circular Quay de meest bekende is.

Je kent ze wel, de bekende dubbeldekkers die speciaal voor sightseeing door de stad rijden. Zo ook in Sydney, de City Explorer Bus. Onderweg kom je langs 34 verschillende stops en je kunt in- en uitstappen waar je wilt. Ook rijden er gewoon reguliere bussen. De belangrijkste busstations zijn in York Street, Pitt Street, Castlereagh Street, Elizabeth Street, maar ook rondom Circular Quay en Sydney Central Station. Voorheen was er trouwens ook de gratis 555 shuttleservice vanuit Central Station naar Circular Quay, maar die is helaas opgeheven.

Goed om te weten: maak gebruik van de app of website Trip Planner om de vertrektijden van de bussen te checken. Ook kan je de app TripView downloaden.

Er is trouwens een uitgebreid trein-netwerk door en om de stad aangelegd. Central Station is het belangrijkste station van Sydney, vanaf daar kun je tevens doorreizen naar aangrenzende gebieden. Andere noemenswaardige stations zijn: Bondi Junction, North Sydney en Strathfield.

Een aanrader is om een combinatiekaart van de trein, bus en ferry te kopen. In Sydney staat deze bekend als de Opal Card. Hiermee heb je bovendien toegang tot diverse gebieden rondom Sydney, denk bijvoorbeeld aan de Blue Mountains en Central Coast.

Fietsen kan trouwens ook, helaas is het alleen wel zo dat je verplicht bent om een helm te dragen. Dit haalt voor mij het vrijblijvende er een beetje vanaf.

 

Hoe kom je vanaf de de airport in het centrum?

Uit ervaring weet ik hoe fijn het is om te weten hoe je vanaf een onbekende luchthaven in het centrum komt. En daarmee bedoel ik zo goedkoop en snel mogelijk. 

Goed om te weten is dat je vanuit Sydney Airport een trein (Airport Link) kunt pakken waarmee je in +/- 13 minuten in het centrum bent. Lekker snel dus. Met het centrum bedoel ik in dit geval Sydney CBD.

Wil je bijvoorbeeld naar Bondi, dan kan je de hierboven genoemde trein naar Central Station nemen. Daar stap je over op de trein die naar Bondi Junction gaat. Deze rit duurt ongeveer een half uurtje.

Er rijden ook regelmatig bussen trouwens, wel ben je dan wat langer onderweg. Een voordeel is dat de bus goedkoper is dan de trein. Het is maar net wat je wilt dus 🙂 .

 

Wat is de beste reistijd voor Sydney?

De beste periode om naar Sydney te gaan, is door het prettige klimaat eigenlijk bijna het hele jaar door. In de Australische zomer (december tot en met februari, gemiddeld 25°C) is het ’t warmst maar ook het meest toeristisch. Als je de grote drukte wilt ontwijken, dan zijn de wat mildere lente (september tot en met november, gemiddeld 21°C) en tot slot in de herfst (maart tot en met mei, gemiddeld 22°C) aan te raden seizoenen om naar Sydney af te reizen.

De overige maanden, juni tot en met augustus, zijn ook prima te doen, alleen is het wel handig om te weten dat de minimumtemperaturen in deze winterperiode rond de 9°C liggen. Gemiddeld is het met 17°C wat koud om op een van de stranden te gaan liggen, maar voor wandelingen natuurlijk prima.

 

What’s next?

Een ideaal uitstapje vanuit Sydney is een bezoekje aan de Blue Mountains in Katoomba (1,5 uur rijden of 2 uur met de trein). Tenminste als je de stadsdrukte wilt verruilen voor een indrukwekkend stukje natuur. Vanaf Echo Point kun je kilometers ver over de bergen kijken bovendien zie je hier de ‘Three Sisters’. Ik raad je aan om meerdere dagen rond dit gebied te verblijven, aangezien er erg veel te zien is. Als je kampeerspullen of een camper bij je hebt, ga dan kamperen op een van de campings, bijvoorbeeld bij de Old Ford Reserve. Ook zijn er diverse hostels, zoals YHA Blue Mountains.

Vanuit het Blue Mountains National Park kun je doorrijden naar het rustige plaatsje Bathurst, ook vanaf Sydney is het trouwens prima te doen: zo’n 2 uur rijden. In het Australian Fossil & Mineral Museum vind je zowaar een gigantisch skelet van een dinosaurus. Verder ligt in Bathurst het bekende Mount Panorama Racing Circuit waar motorraces worden gehouden. Zin in een lekker ijsje? Ga dan naar Annies Ice Cream Parlour. Tot slot is ook de historische Bathurst Farmer’s Market leuk om overheen te lopen en lokale producten uit te proberen.

Een andere aanrader is de roadtrip langs de oostkust naar Brisbane die ook wel bekendstaat als de Legendary Pacific Road. Een avontuur van zo’n 900 kilometer dat je langs spectaculaire stranden, authentieke Australische beach towns en prachtige groene landschappen brengt. Enkele aanraders om te stoppen, zijn: Port Macquarie, Coffs Harbour, Yamba,, Byron Bay en Coolangatta.

Zin om te relaxen? Ga dan naar Kangaroo Valley (niet te verwarren met Kangaroo Island overigens) op ongeveer 2 uur ten zuiden van Sydney. Geniet van de serene rust, mooie landschappen en watervallen die je in de omgeving hebt. Ook kun je op de Kangaroo River gaan kanoën of natuurlijk gewoon chillen in je hangmat.

Vanuit Kangaroo Valley is het nog slechts 59,5 kilometer (1 uur rijden) naar het pittoreske Jervis Bay. Ik heb ze al eerder besproken in mijn artikel over de mooiste stranden in Australië, maar Jervis Bay is meer dan alleen (parelwitte) zandvlaktes en kristalhelder water. Zo heb je er verschillende nationale parken (Booderee National Park en Jervis Bay National Park) en kun je op avontuur met een kajak. Ook heb je de mogelijkheid om dolfijnen (het hele jaar door) en walvissen (mei tot half november) te spotten.

Al eens gehoord van het Tuggerah Lake dat op ongeveer 90 minuten ten noorden van Sydney in de Central Coast ligt? Je hebt hier een prachtig door bossen omringde steiger waar je in alle rust kunt genieten van een fabelachtige zonsondergang. De omgeving hier is supermooi om doorheen te wandelen. In Tuggerah zelf heb je trouwens ook nog enkele (surf)stranden.

Tot slot noem ik The Hunter Valley dat op zo’n 2 tot 3 uur van Sydney ligt, afhankelijk van de gekozen route. Je vindt hier indrukwekkende wijngaarden die qua fotomateriaal niets onderdoen voor de mooie rijstvelden die je in Azië tegenkomt. Je kunt hier, hoe kan het ook anders, de beste wijn van New South Wales proeven, aangezien er in deze regio meer dan 100 wineries gevestigd zijn. Leuk om te weten is dat dit bovendien de oudste wijnregio van heel Australië is, de eerste wijnstok werd in 1824 gepland.

Je vervoer regel je eenvoudig via Bookaway.

 

Als jij nog vragen hebt over Sydney, laat het dan weten in de comments 🙂

Haal het maximale uit je reis door Australië

Ben je op zoek naar routes? En heb jij geen zin in gedoe tijdens de planning van je avontuur? Wil jij simpelweg het maximale uit je reis door Australië halen? Dan heb ik iets voor je wat je niet mag missen.

Samen met een aantal andere doorgewinterde reizigers heb ik namelijk Backpackgids Australië ontwikkeld. En als je naast Australië ook nog naar Nieuw-Zeeland gaat, dan is Backpackgids Nieuw-Zeeland ook echt een aanrader.

Je hoeft niks meer uit te zoeken, al het belangrijke en lastige voorwerk hebben wij voor je gedaan.

In de gidsen vind je onder meer:

Cruciale informatie voor je vertrekt.
Duidelijk uitgestippelde routes waar je direct mee op pad kunt.
Waardevolle transportinfo waarmee je zeeën van tijd bespaart.
Toffe accommodaties, eetzaakjes en bekende maar ook geheime plekjes.
Insider-tips, secrets en travel hacks die je gezien moet hebben.

Backpackgids Australië

Ga jij binnenkort Down Under? Dan is deze klassieker onder de backpackgidsen een must om te hebben. Klik op de knop hieronder.

Backpackgids Nieuw-Zeeland

Ik kan kort zijn: deze gids moet je gewoon hebben als je naar Nieuw-Zeeland gaat. Klik op de onderstaande knop.

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw